soniiia 10.01.08, 11:48 czy melise można pic gdy jest się w ciązy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doral2 Re: ciąża a melisa 10.01.08, 11:51 a czy na opakowaniu melisy jest napisane, że nie można?? Odpowiedz Link Zgłoś
mamakrzysia4 Re: ciąża a melisa 10.01.08, 11:53 można mi gin pozwoliła pić 2-3 szklaneczki słabej meliski dziennie Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: ciąża a melisa 10.01.08, 12:19 Można. Gdyby nie melisa (choć może jest placebo), to dawno bym już biegała z kałachem po ulicy rozładowując złość. Odpowiedz Link Zgłoś
matiiaga Re: ciąża a melisa 10.01.08, 12:24 Jestem w ósmym mc i od pierwszego mc pije melisę codziennie po 2-3 szklanki. Lekarz gin wręcz mi ją zalecił na uspokojenie. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina812 Re: ciąża a melisa 10.01.08, 12:49 Ja pije cały czas, w ogóle lubię popijać ziółka a melisę piję niezależnie od stanu fizjologicznego Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: ciąża a melisa 10.01.08, 16:37 Mozna brac melisę, a jeśli nie pomaga tabletki ziolowe uspokajające/nasenne - zwykle składają się z jakiejś kombinacji melisy, kozłka lekarskiego (czyli waleriany), chmielu. Czasami na nerwy i nastroje depresyjne może pomoc magnez i tabletki z kwasami omega. Ale lepiej zawsze skonsultowac z lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
twinnie77 herbatka dla bezsennych 11.01.08, 19:39 50 g kwiatów pierwiosnki/pierwiosnka lekarskiego (to jest to samo, tylko istnieją różne nazwy) 25 g kwiatów lawendy 10 g dziurawca 15 g szyszek chmielu 5 g korzeni kozłka Wszystkie produkty dostępne w aptekach bądź sklepach zielarskich. Wszystko wymieszać, umieścić w słoju lub puszce. Na jedną porcję herbaty zaparzać 1 kopiatą łyżkę ziół. Parzyć 8-10 minut. Przecedzić i pić gorącą. Herbata jest naprawdę pyszna i skuteczna. Miałam jakiś czas temu problemy ze snem z nerwów. Piłam kilkanaście dni tą herbatę. Niesamowicie uspokaja i usypia. Teraz jestem w ciąży i też czasami stosuję. Polecam bardzo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: herbatka dla bezsennych 11.01.08, 21:12 pierwiosnek lekarski ma dzialanie silnie wykrztusne natomiast dziurawca nie stosuje sie u kobiet w ciazy. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 aha 11.01.08, 21:14 to samo jezeli chodzi o kozlka lekarskiego-nie stusuje sie u kobiet w ciazy i w okresie karmienia piersia. Odpowiedz Link Zgłoś
twinnie77 Re: aha 12.01.08, 23:01 Pierwsze słyszę, poszperałam trochę w necie, co do dziurawca to informacje są sprzeczne w różnych źródłach, więc myślę, że nie ma się czym przejmować. Natomiast o pozostałych ziołach nic negatywnego nie znalazłam. Odpowiedz Link Zgłoś