slonko1335 22.02.08, 10:14 Dziewczyny możecie mi napisać jak często dostajecie zastrzyki z Kaprogestu i dlaczego Wam je przepisano? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niecierpliwa3 Re: Kaprogest 22.02.08, 11:51 ja dostałam jeden przy poronieniu zagrażającym (plamienie w 11tc) Odpowiedz Link Zgłoś
alutka_karlsfeld Re: Kaprogest 22.02.08, 12:01 W pierwszej ciąży brałam wraz z Duphastonem. Zapobiega niedoborom progesteronu i przeciwdziała poronieniu zagrażającemu. Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Kaprogest 22.02.08, 12:45 Progesteron mi spadał i trzeba było wspomagać, dostawałam najpierw 3 razy w tygodniu potem dwa aż do całkowitego wycofania się. Odpowiedz Link Zgłoś
emilisitos Re: Kaprogest 22.02.08, 15:05 ja brałam kaprogest w zastzrykach tylko jak byłam w szpitalu-miałam krwawienia pod koniec 1 trymestru. Odpowiedz Link Zgłoś
majora1 Re: Kaprogest 22.02.08, 15:18 ja dostawałam raz w tygoniu zastrzyk po pęknięciu krwiaka na macicy Odpowiedz Link Zgłoś
dragica Re: Kaprogest 22.02.08, 17:56 Biore profilaktycznie (prewencja poronienia) co 2 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Kaprogest 22.02.08, 18:24 Czyli co lekarz to z innej przyczyny i w innej dawce, a ja nie wiem co zrobić....w środę mam dopiero wizytę. Na początku miałam zapisany co tydzień ((plamienia), potem wylądowałam w szpitalu z krwotokiem i dostawałam co 4 dni, na wyjścu lekarz kazał zapytać lekarza prowadzącego jak dawkować i uzgodniliśmy że dwa razy w tygodniu, średnio co 3-4 dni,zaczęłam znowu plamić (odklejanie kosmówki), dzwonię do swojego lekarza (do środy nieuchwytny telefonicznie), dzwonię do szpitala kazali zwiększyć częstotliwość a na ile lekarz nie powiedział, usłyszałam tylko no to częściej kaprogest i teraz nie wiem co ile, biorę już Duphaston 3 razy dziennie i nie chcę przesadzić.... Odpowiedz Link Zgłoś
mimika124 Re: Kaprogest 22.02.08, 18:43 ja bralam do 12 tc - z powodu poronienia zagrażającego -odklejanie kosmowki i krwiaki. brałam co 3 dni dawkę 250, a potem trzy ostatnie zastrzyki co 5 dni - dawka 500. myśle, że nikt Tobie tu nie doradzi i nie ustali dawki.najlepiej zadzwoń raz jeszcze do szpitala albo tam pojedx osobiście i tam niech ci lekarze wyjaśnia wątpliwości i ustalą dawkę.pozdrawiam i powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
hatta Re: Kaprogest 22.02.08, 20:13 Co lekarz, to inna dawka, bo i inna przyczyna podania kaprogestu. Ja bralam raz w tygodniu w zwiazku z zagrozeniem przedwczesnym porodem w 28 tc. Ale nie ma co eksperymentowac. Lekarz powinien Tobie konkretnie dobrac dawke i czestotliwosc. A moze powinnas w ogole cos innego dostac? Moim zdaniem dobrze by bylo isc do lekarza albo na izbe przyjec, bo tak to jest wrozenie z fusow. Odpowiedz Link Zgłoś
chatmax Re: Kaprogest 22.02.08, 20:23 Ja brałam na pocz atku z powodu plamień jeden zastrzyk co 5 dni. W szpitalu. Jak mnie wypisali zmienili kaprogest na duphaston i było wszystko ok. Ja miałam na początku krwiaka. Odpowiedz Link Zgłoś