papryczka.chili 27.02.08, 09:03 zaczynam się martwić o dzidzie to juz prawie zaraz bedzie 14 tydzień juz jutro stuknie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mia17 Re: u mnie dalej płasko 27.02.08, 09:11 spoko, spoko - jest jeszcze czas ja jestem w 15 tygodniu i tez wlasciwie mieszcze sie we wszystki stare ciuchy sa oczywiscie pewne zmiany w wygladzie, ale widoczne dla mnie - dla osob postronnych nie. kazda przybiera na wadze inaczej i w innym tygodniu, nie ma sie co martwic. Odpowiedz Link Zgłoś
joasik_g Re: u mnie dalej płasko 27.02.08, 09:17 Nie masz się co martwić, jak jestem w drugiej ciąży, obecnie w 19 tyg. i dopiero w tym tygodniu zauważyłam, że moje ubrania robią się lekko ciasne i wypukla się brzuszek. A wszyscy twierdzili, że w drugiej ciąży to brzuszek szybciej widać. Widać, nie zawsze. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
uleczka80 Re: u mnie dalej płasko 27.02.08, 09:43 naprawde sie nie martw.Ja jestem w 11 tyg.a brzuch mi tak wywalilo .ze czuje sie jak bym byla w 4 mc.Kazda z nas jest inna.Mnie tak rozsadzilo,bo jeszcze zostalo mi 10kilo,z poprzedniej ciazy(synek ma 7 mc)i dla tedo tak sie wygladam.A pzytylam tylko 1,5 kilo.ale wcale sie nie martwie.tylko zastanawiam sie jak bede wygladac do porodu.Jak maly hipopotam.))A ty jeszcze nacieszysz sie brzuszkiem.zobaczysz.Nadejdzie jeszcze taka chwila ,ze bedziesz miala dosc. W 1 ciazy brzuszek dostalam w 5 mc.Wiedz naprawde sie nie martw,i ciesz sie figurka puki mozesz.POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: u mnie dalej płasko 27.02.08, 11:34 to ja tak jak u Uleczki80. W pierwszej ciazy czekalam dlugo na brzuszek a teraz w 11tyg. musze kupic wieksze jeansy...... Odpowiedz Link Zgłoś
colleena Re: u mnie dalej płasko 27.02.08, 10:51 Brzuch rośnie dopiero od 16 tygodnia. Wszystko wcześniejsze to tłuszczyk To opinia lekarza. U mnie się sprawdziło, zaczął rosnąc od 16 tygodnia, teraz już 6 mc i nadal sie mieszcze w stare jeansy , przy czym nie objadam się... Odpowiedz Link Zgłoś
uullaa Re: u mnie dalej płasko 27.02.08, 11:08 Kolejny wątek na ten temat. Jak się martwisz o dzidzię to idź do swego lekarza - sprawdzi czy wszystko OK. A jak chcesz porównania to powiem ci, że znam dziewczynę, która tydzień przed porodem wyglądała jakby nie była w ciąży. Przebijesz? Odpowiedz Link Zgłoś
aleksa51 Re: u mnie dalej płasko 27.02.08, 11:14 Smieszny ten lekarz co twierdzi że brzuszek się uwypukla od 16 tyg, a wcześniej to tłuszczyk. Czy macica przed 16tc nie rośnie? Skoro rośnie to wypycha pozostałe flaczki. Jestem w 11tc. Jem mniej niż przed ciążą z powodu dużej niechęci do jedzenia, a podbrzusze tak mi się powiększyło że żadnych dotychczasowych spodni nie dopinam. Co ciekawe waga stoi w miejscu. I co na to pan doktor? Tak często się mówi że rosnący brzuszek to sprawa indywidualna... Odpowiedz Link Zgłoś
monia_802 Re: u mnie dalej płasko 27.02.08, 11:43 U mnie dokładnie tak samo, koniec 11tc a moje spodnie w rozmiarze 36 już cisną, brzuch niestety wystaje. Odpowiedz Link Zgłoś
kachna32 Re: u mnie dalej płasko 27.02.08, 17:22 u mnie brzuch było widać dopiero pod koniec 5 miesiąca!myślę, że jest to bardzo indywidualna sprawa, bo każda z nas jest w jakiś sposób inaczej zbudowana i ma różne skłonności! Odpowiedz Link Zgłoś
justyna812 Re: u mnie dalej płasko 27.02.08, 18:08 ja jestem w 2 ciazy i widac brzusio od 16 tyg Odpowiedz Link Zgłoś
kachna9535 Re: u mnie dalej płasko 27.02.08, 18:40 Ja jestem w 2 ciąży i od 11 tc w nic swojego się nie mieściłam, przy wadze która stała w miejscu. Nie zgadzam się z tym, że od 16c rosnie brzuch a wczesniej to tłuszczyk. Nie mam nadwagi jestem 20 tc i brzucho miałam bardzo wcześniej. Dodam jeszcze że nie mam nadwagi nie jestem też chuda poprostu normalna. W pierszej ciązy brzuch wyszedł tak ok 16 tc. Kazda z nas jest inna i tyle, jedna nosi ciążę w środku a inna na zewnątrz tak jak ja. Nie ma czym sie martwić jeżeli późno jest brzusio bo przynajmniej zaoszczędzacie na ubraniach ciążowych Odpowiedz Link Zgłoś