anaharea 01.03.08, 15:34 nie daje juz rady mdli mnie na okraglo i jeszcze wymioty co wam pomagalo na mdlosci? ja ledwo juz chodze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emisia21 Re: potworne mdłości! 01.03.08, 17:13 przegryzaj migdały jeszcze przed wstaniem z łozka lub slone krakersy poradzila mi to kuzynka ktorej bardzo pomagaly, w szczegolnosci migdały Odpowiedz Link Zgłoś
joannasierpniowka Re: potworne mdłości! 02.03.08, 07:55 Troche pomaga mi herbata z imbirem (wkrajam plasterek, dwa korzenia imbiru do herbaty). Odpowiedz Link Zgłoś
lila.star Re: potworne mdłości! 02.03.08, 08:08 Przede wszystkim - zjedz cokolwiek zanim wstaniesz z łóżka. Niektórym pomagają migdały, niektórym imbir, a jeszcze innym szklanka ciepłej wody z cytryną. Musisz znaleźć swój własny sposób na mdłości ) Jeżeli już naprawdę nie dajesz rady - spróbuj tabletek na chorobę lokomocyjną, np. Cocculine - ważne, by były homeopatyczne, bo takie nie szkodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
mamahuhu vit B6 lub imbir 07.03.08, 23:24 1-2 tabl vit B6 na dobę - to poleciła mi lekarka a imbir to sposób żeglarzy, podobno skuteczny Odpowiedz Link Zgłoś
megann120 Re: potworne mdłości! 07.03.08, 23:39 mnie pomagala cola i chipsy... wiem ze to okropne ale rzygalam jak kot a dzieki tym specyfikom nie musialam wysiadac z autobusu. i generalnie wachanie i jedzenie tego co impuls podpowie raz świeze ogórki (w styczniu...) raz jabłka, raz hamburger. Odpowiedz Link Zgłoś
mysia1807 Re: potworne mdłości! 08.03.08, 09:55 hej mi naprzyklad pomaga szklanka herbaty cytrynowej i kromka chleba jeszcze zanim wstane z łozka zaraz po przebudzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia rano nie pomaga mi nic 08.03.08, 09:57 rzyg jest obowiązkowy po wstaniu z łóżka potem koniecznie trzeba cos wmusic - cokolwiek od czego mnie zbytnio nie odrzuca - bo jak poczuje ze mam pusty zoładek znów sie zaczyna... krakresy troche pomagaja, migdały tez polecam - jadac do pracy zawsze pogryzam sucharka - to mi pomaga jakos przetrwac w tramwaju. bardzo pomaga mi tez zapach cynamonu - cynamonowa herbatka albo jakies ciasteczka. Odpowiedz Link Zgłoś
rioha7 Re: potworne mdłości! 08.03.08, 12:19 Współczuję. Mnie mdliło strasznie przez 1,5 miesiąca i nie pomagało mi nic.W zasadzie cokolwiek nie zjadłam kończyło się wymiotami. Nawet zwykła herbata i woda tak na mnie działały. Jedyne co mnie nie odrzucało to twaróg, no ale mdłości też po nim nie ustępowały. Podobno pomaga imbir i migdały.Myślę, że warto wypróbować... Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia a to ze odrzuca od napojów to okropne jest 08.03.08, 12:32 zaden sok czy napoj mi nie pasuje - czasem mam ochote na cole - ale po niej mam tylko gorzej. i wez sie tu człowieku nie odwodnij odkryłam jednak ze pasuje mi kompot truskawkowy wiec własnie gotuje sie garnek - do wieczora go nie bedzie Odpowiedz Link Zgłoś