dragica 02.03.08, 14:59 Jestem w 7t4d..Od wczoraj koszmarnie mnie boli glowa-jak migrena-bol nad okiem,usickowy, do tego intensywne mdlosci i swiatlowstret. Paracetamol nie pomogl, znacie jakies inne sposoby? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trb74 Re: okropny bol glowy 02.03.08, 15:57 niestety, jestem w podobnej sytuacji - od piatku boli mnie glowa, robilam oklady zimne ale do tej pory mnie boli. Jestem w 10 lub 11tc i to juz moja druga migrena w tej ciazy. Obudzilam sie o 5 rano z placzem, nie moge sobie znalezc miejsca. Paracetamol mi na nic nie pomaga, wrecz szkodzi -boli mnie po nim zoladek, wiec nawet nie probuje brac, a niestety imigranu nie mozna w ciazy. Nie wiem juz co robic... Odpowiedz Link Zgłoś
dragica Re: okropny bol glowy 02.03.08, 17:36 mierzylam, 110/60.Zaczelo sie u mnie wczoraj nad ranem, wiatr wial straszny, wiec moze to prrez pogode. Wzielam paraceta,ol, i mam nadzieje, ze do jutra przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
anew3 Re: okropny bol glowy 02.03.08, 18:04 Moze filizanka dobrej kawy-troche ci podniesie cisnienie.Czy czyms nie zdenerwowalas? Odpowiedz Link Zgłoś
dragica Re: okropny bol glowy 02.03.08, 18:39 eh, lyk kawy i -od razu moge porozmawiac z muszla klozetowa. Odkad jestem w ciazy-wypilam moze 4 kawy i kazda miala smak soku z kszonych ogorkow. Powoli przechodzi, samo od siebie, ale bol byl okropny... Odpowiedz Link Zgłoś
relcia79 Re: okropny bol glowy 03.03.08, 13:51 Mi lekarz pozwolił Solpadeinę, bo moje migreny kończą się wymiotami i tak przez kilkanaście godzin...Jedna tabletak tuz przed atakiem pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu A coś innego niż paracetamol? 03.03.08, 21:25 Bo na razie wszystkie piszecie tylko i wyłącznie o paracetamolu. Ja akurat tego nie mogę brać, a autorce wątku nie pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
ibera Re: okropny bol glowy 04.03.08, 08:46 U mnie apap też nie pomaga, a często boli mnie głowa po kilka dni z rzędu. Najlepiej działa na mnie kawa plus pączek (co prawda tylko na jakieś 2 godz ale zawsze to coś). Odpowiedz Link Zgłoś
matiiaga Re: okropny bol glowy 05.03.08, 00:07 Ja cierpię na migreny od bardzo dawna. W pierwszej ciąż miałam bardzo rzadko. Za to w drugiej, jestem w 39tc, mam raz, dwa razy w miesiącu i trwa kilka dni. Do tego mam przewlekłe zapalenie zatok, co powoduje razem z migreną potworny ból głowy. Apap czyli paracetamol mi nie pomaga. Lekarz zdecydował, że lepiej wziąć jedna tabletkę nurofenu niż męczyc się przez kilka dni. I do tego duzo świeżego powietrza, zimne okłady, cisza, spokój i sen. A i smaruje czoło maścią z miętą, tzw. kocią lub tygrysią. Odpowiedz Link Zgłoś
fruzia27 Re: okropny bol glowy 05.03.08, 00:11 Podobno pomaga herbata ze szczyptą imbiru. Sama nie testowałam, tylko ktoś mi mówił, ale podobno pomogło jak ręką odjął! Odpowiedz Link Zgłoś