april211 04.03.08, 18:57 Witam dzisiaj byłam u lekarza i zapisał mi AMOKSIKLAV bo mam zapalenie gornych dróg oddechowych. Ale tak się zastanawiam czy on nie zaszkodzi maluszkowi gdyż jestem w 19 tyg ciązy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niesia22 Re: Amoksiklav w ciązy 04.03.08, 19:36 amoksiklav to amoksycylina, zazwyczaj to jest przepisywane w ciąży ja też to brałam z tym że pod inną nazwą...nie zaszkodzi, zresztą bardziej niebezpieczne są wszelkie nieleczone infekcje... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Przyklejone : autor- dordulka 04.03.08, 22:11 antybiotyk amoksiklav w ciazy dordulka 04.03.08, 19:18 Odpowiedz Czy lekarz wiedzial, ze jestes w ciazy? Pewnie wiedzial. Jak myslisz, czy zalecilby ci lek szkodliwie dzialajacy na plod? Re: antybiotyk amoksiklav w ciazy april211 04.03.08, 19:23 Odpowiedz wiedzial ze jestem w ciazy . co do zalecen lekarskich to roznie bywam mam watpliwosc na ulotce leku pisze zbey w ciazy stotowac go w ostatecznosci Odpowiedz Link Zgłoś
rajsca Re: Amoksiklav w ciązy 05.03.08, 17:55 Generalnie amoksycylina nie szkodzi w ciąży. Ja brałam akurat Duomox. Miłe jest to, że opakowanie kosztuje 3 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
amerrill Re: Amoksiklav w ciązy 13.03.08, 15:43 Ja musiałam brać amotax, to też amoxycylina. Lekarz stwierdził, że nie zastosowanie antybiotyku będzie gorsze w skutkach niż wzięcie, ale akurat ten typ antybiotyku w ciąży nie szkodzi Odpowiedz Link Zgłoś