michasia24 12.03.08, 09:33 czy sa tu kobitki ktore nie mialy zadnych objawow (oprocz braku miesiczki) czyli nie bolaly ich piersi, nie chcialo im sie sikac, nie mialy mdłości itd przez pierwsze 3 miesice ciazy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiolka007 Re: ciaza - objawy 12.03.08, 09:42 Tak.. Jedna kobitak tu jest.. Nic nie wskazywało na to, że będę mamusią.. Tylko ten brak miesiączki a siusianie co 20min. przyszło ciut później no i obolałe piersi też) a mdłości nigdy nie miałam.. Pozdrawiam serdecznie Wiola Odpowiedz Link Zgłoś
justynagl Re: ciaza - objawy 12.03.08, 09:51 ja to do piatego miesiaca gdyby nie brak miesiaczki i usg to bym nie wymyslila, ze tak wyglada ciaza!!!Potem troche urosl mi brzuch i powoli zaczely sie dolegliwosci: spanie na siedzaco, zgaga, dretwienie nog...Ale poczatek -super!!! Odpowiedz Link Zgłoś
0kira0 Re: ciaza - objawy 18.03.08, 09:21 drogie mamy mam pytanko. My z mężem dopiero staramy się o dziecko (wczoraj było pierwsze podejście), ale na którym forum mogę uzyskać podpowiedzi jak dopomóc sobie z zajściem w ciążę (np. jakie pozycje stosować, czy tym podobne rzeczy). Jeśli jesteście w stanie mi pomóc to z góry dziękuję, bo chciałabym, żeby to już nastąpiło Odpowiedz Link Zgłoś
lenorka1 okira0 18.03.08, 13:48 Z tego co wiem to najlepsze są pozycje z głęboką penetracją (na jeźdźca,i od tyłu),ale przede wszystkim nie starajcie się za bardzo,wiem to z własnego doświadczenia.Dopóki się staraliśmy doputy nic nie było,a ja tylko schizowałam i przy każdej miesiączce załamka,a jak sobie odpuściłam to od razu zaskoczyło.Uszy do góry i powodzenia )) Trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
0kira0 Re: okira0 19.03.08, 08:22 dziękuę bardzo za podniesienie na duchu. Teraz mi się przyda. POza tym mam jeszcze inne obawy brałam piguły ale tylko 7 miesięcy, słyszałam, że jak się próbuje w I miechu po odstaweieniu to jest większe prawdopodobieństwo zajścia, a że grozi bliźniakami w minimalnym stopniu to mnie nie przeraża Odpowiedz Link Zgłoś
0kira0 Re: okira0 20.03.08, 08:26 witaj lenorka1 bardzo dziękuję za pomoc. Ale mam jescze inne obawy. Przez ostatnie 7 miechów brałam piguły i teraz troche sie boję o dziecko ale t w końcu nie długi okres brania. Postanowiłam próbować zajść w ciążę w I miesiącu po odstawieniu. Podobno większa szansa, bo one zwiekszają płodność w tym pierwszym cyklu. ja moją pierwszą próbę wykonałam w poniedziałek 17.03.08,wczoraj czyli 19 była kolejna, ale czy mozecie mi poradzic jak wyliczyc moment owulacji,wczesniej sie tym nie zajmowalam a taraz bardzo tego potrzebuje pomóżcie!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewuncia.a Re: ciaza - objawy 12.03.08, 09:56 Ja tak dobrze nie miałam ale wiem, że są kobiety, które nie mają żadnych szczególnych dolegliwości w ciąży. Także nie ma się czym martwić tylko cieszyć i oby tak dalej Odpowiedz Link Zgłoś
mama_frania Re: ciaza - objawy 12.03.08, 10:27 Mialam tak w pierwszej ciąży- zero objawów do porodu- poza brakiem okresu i rosnącym brzuchem oczywiście. Druga ciąża jest już mniej różowa. Odpowiedz Link Zgłoś
fania25 Re: ciaza - objawy 12.03.08, 10:44 nie denerwować mnie tu. mdłości jeszcze przed otwarciem oczu rano i po położeniu się wieczorem też... spanie po 16 godzin na dobę... Odpowiedz Link Zgłoś
lenorka1 Re: ciaza - objawy 12.03.08, 14:46 Oczywiście,że są.Ja do tej pory nie miałam żadnych typowych objawów ciążowych,oprócz braku miesiączki,nawet testowi aptecznemu nie wierzyłam,więc zrobiłam bete.Obecnie jestem w 30tc i teraz pojawiły sie potworne bóle krzyża,ale maluch ma się dobrze )) Odpowiedz Link Zgłoś
kanapka_z_serem Re: ciaza - objawy 18.03.08, 22:58 witam jestem w 15 tc i zero objawów Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia1980 Re: ciaza - objawy 20.03.08, 09:37 a ja mam takie pytanie: czy może być tak, że w niektórych momentach objawy są bardziej nasilone? jestem w 7tc i od wczoraj o wiele mniej bolą mnie piersi i nie wiem czy to normalne, czy to początek czegoś złego. Bardzo prosze o podpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś