chrabina111 19.03.08, 13:16 Czy któras z Was nie wiedząc jeszcze ze jest w ciązy brała na lepszy sen melatonine ? Ja brałam nie wiedząc o tym, ze jest ciąża jedna tabletke na noc 5 mg.Czy to moze byc szkodliwe dla maluszka ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
orgellaa Re: melatonina a ciąża 19.03.08, 16:55 na opakowaniu powinny widnieć wskazania/przeciwwskazania odnośnie zażywania w ciąży i podczas karmienia. przy następnej wizycie lepiej zgłosić lekarzowi prowadzącemu i od niego usłyszeć bardziej wiarygodną odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: melatonina a ciąża 19.03.08, 18:48 Chociaż melatoniny ogólnie rzecz biorąc nie należy w ciąży brać, na 100 procent taka dawka nic nie zaszkodziła. PS. Ja czasami brałam małe ilości (np 0,5-1,5mg) melatoniny w ciąży, za wiedzą i zgodą lekarki. Ale na pewno nie należy jej brać regularnie ani w dużych ilościach. Odpowiedz Link Zgłoś
chrabina111 Re: melatonina a ciąża 19.03.08, 19:29 Melatoninę brałam jakies 3 tygodnie od chwili poczęcia. Nie wiedzialam ze jestem wtedy w ciazy. Jak sie dowiedzialam to przestalam brac. Na ulotce jest jako przeciwskazanie ciaza. Czy zaszkodzilam maluszkowi ??? Odpowiedz Link Zgłoś
orgellaa Re: melatonina a ciąża 19.03.08, 19:51 nie denerwuj sie. przestałaś brać i nie bierz póki nie skonsultujesz z lekarzem. na pewno wszystko będzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: melatonina a ciąża 19.03.08, 19:53 A, ja zrozumiałam że raz 5mg. Tym niemniej jest naprawdę baaaardzo mało prawdopodobne, że to cokolwiek zaszkodziło. Napisałam ci tyle, co wiem. Dalej skonsultuj się z lekarzem. I nie denerwuj się. Odpowiedz Link Zgłoś
chrabina111 Re: melatonina a ciąża 25.03.08, 12:22 Dziękuje Wam za odpowiedzi. Mam nadzieję, że nie zaszkodziłam maluszkowi, choc dawka codzienna 5 mg to duza dawka. Odpowiedz Link Zgłoś
lauri777 Re: melatonina a ciąża 08.11.15, 19:28 chyba minelo juz trochę czasu od wpisu, wiec bardzo proszę o info czy faktycznie nie zaszkodzilo to dziecku sama nioe potrafie zasnac bez melatoniny (probowalam juz wszystkiego) (biore 5 mg, mniejsza dawka nie dziala ) i boje sie co robic gdy bede w ciąży a zamierzam niedlugo sie starac.....pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
lobodobo Re: melatonina a ciąża 30.12.19, 23:13 A ja mam bezsenność w ciąży (od końcówki 4 miesiaca) i lekarz zalecił mi właśnie melatoninę. Konsultowałam najpier z internistą a potem z ginekologiem. Zalecono mi 5 mg ale ostrożnościowo kroję tabletki na pół i przyjmuje mniejszą dawkę (bardzo mi pomaga) Odpowiedz Link Zgłoś