magdaan1 20.05.08, 11:56 jak często odczuwacie ruchy w 28 tyg czy są one bardzo intensywne, czy kilka razy w ciągu dnia. Dzięki za informację. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vi-23 Re: ruchy płodu w 28 tyg 20.05.08, 12:52 to zalezy od dnia, jednego dnia maly wierci sie juz od rana i kopie doslownie przez caly dzien co bym nie robila czy jade samochodem czy chodze czy leze a innego dnia czuje tylko jakies pojedyncze kopniaczki niezbyt mocne, tak jakby sie przesuwal Odpowiedz Link Zgłoś
ada_7 Re: ruchy płodu w 28 tyg 20.05.08, 14:46 Nasza córeczka odkąd podrosła wyczuwalna jest przezemnie niemal przez cały czas Bywają dni,kiedy jest bardziej leniwa,ale zdarza się to rzadko,a pozatym trudno nazwać to lenistwem Maleńka to straszna wiercipięta,jej ruche bezwątpienia są intensywne Odpowiedz Link Zgłoś
czarnulka1906 Re: ruchy płodu w 28 tyg 20.05.08, 14:49 To samo u mnie malenstwo bardzo sie rozciaga i wierci chodz bywaja tez dni kiedy juz zaczynam sie martwic poniewaz te ruchy sa zadkie i dosc slabe No ale mysle ze to indywidualna sprawa bo moja kolezanka czula tylko kilka ruchow na dzien i to nie zbyt silnych a dzidzius zdrowy silny i piekny:d Odpowiedz Link Zgłoś
magdaan1 Re: ruchy płodu w 28 tyg 21.05.08, 11:50 szkoda, ze tak mało wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
dilse34 Re: ruchy płodu w 28 tyg 21.05.08, 13:02 To zależy od dnia, czasem czuję małego bardzo często, czasem słabiej, czasem ruchy są silne aż podskakuję, a czasem leciutkie. Pytałam swojego lekarza o to i stwierdził, że przynajmniej 3 razy dziennie powinno się odczuwać wyraźne ruchy dziecka. Ja czuję częściej niż 3 razy dziennie, ale myślę, że to jest indywidualna sprawa nie tylko ruchliwości dziecka, ale także odczuwania przez nas tych ruchów, bo jedna kobieta wyczuwa ruchy już bardzo wcześnie, inna później. Odpowiedz Link Zgłoś
wiesia08 Re: ruchy płodu w 28 tyg 22.05.08, 13:27 witam. Ja też jestem właśnie w 28tc. i musze przyznać że mój synek nie daje mi o sobie zapomnieć wiercisię,kopie,rozciąga odnosze wrażenie że więcej czasu poświęca na ( charce ) niż błogi sen Odpowiedz Link Zgłoś