Dodaj do ulubionych

Chyba nie będzie dzidziusia

23.05.08, 23:14
Witam. Ostatnią @ miałam 12 kwietnia. Robiłam sobie dwa testy i wyszły pozytywnie, ale kreski były blade. Dziś poszłam do mojej pani ginekolog , zrobiła mi usg, ale powiedziała, że coś się rozwija, ale nie wiadomo, czy się rozwinie, jeśli nie to czeka mnie zabieg usunięcia. Byłabym bardziej pozytywnie nastawiona, gdyby nie to, że mam już jedno dziecko, i pamiętam, że dokładnie w tym samym czasie byłam na pierwszej wizycie, czyli ok. 6 tyg. i rzeczywiście widziałam pęcherzyk na monitorze. Również test robiłam po tygodniu od terminu planowanej @ i ta druga kreska była wyraźniejsza. Mam sobie zrobić w poniedziałek badanie hCG i przyjść za tydzień na usg. Nie mam żadnych objawów, typu mdłości (przy pierwszej ciąży, już miałam), piersi mnie chyba bolały, a teraz chyba nie, sama już nie wiem, brzuch przestał mnie boleć. Lekarka każe mi być dobrej myśli, ale chyba nic z tego nie będzie. A to hCG to jakie powinno wyjść?
Obserwuj wątek
    • agasobczak Re: Chyba nie będzie dzidziusia 24.05.08, 07:13
      Rozne sa wyniki HCg - w zaleznosci o dwieku ciazy i tez od laboratorium... jak
      odbierzesz wynik to prawdpopodobnie beda z boku normy.. ale jesli ciaza sie
      roziwja to hcg powinno rosnac proporcjonalnie - co 2-3 dzien o przynajmniej 50
      %. Mogals nic nei widziec na usg bo dopiero wynik powwyzje 1000 daje jakis obraz
      na usg - czyli bijacego serduszka. Moglo sie tak zdarzyc ze przesunela ci sei
      owulacja i faktyczny wiek ciazy jest mniejszy wiec...
      Glowa do gory....Pozytywne myslenie wiele zdzialasmile
    • alicja0000 Re: Chyba nie będzie dzidziusia 24.05.08, 13:21
      a przepraszam na jakiej podstawie Pani Ginekolog stwierdziła, ze nie wiadomo czy
      coś się tam rozwinie??? Jak mogła to stwierdzić, skoro to Twoje pierwsze USG i
      żadnego porównania nie ma. Przecież Twoja ciąża może być młodsza, dlatego słabo
      wszystko wychodzi. Odczekaj sobie jakiś czas i idź znowu na USG, jeśli jest ok z
      pewnością będzie widać więcej i wyraźniejsmile Tego Ci życzę, trzeba być dobrej
      myśli, choć to trudne.
    • 09.10.2001m Re: Chyba nie będzie dzidziusia 24.05.08, 13:35
      Zrób badanie, które się nazywa: beta HCG, a nie samo HCG...
      Z tym rozwojem i wiekiem ciąży może być różnie, ale to trzeba rozwój
      ciąży poobserwować...i być dobrej myśli...
      Pozdrawiam
      • marta2202 Re: Chyba nie będzie dzidziusia 24.05.08, 13:59
        Co do badań to nie pomogę, bo takich nie miałam. Ale ja teraz jestem
        w drógiej ciaży i żadnych objawów ciaży nie maiłam oprócz braku @.
        Każda ciaża jest inna. I noramlnie nie popieram robienia w tak
        wczesnej ciaży USG!
        • sowa-1 Re: Chyba nie będzie dzidziusia 24.05.08, 14:15
          Ja po prostu jestem zrozpaczona. Wiem, że ból brzucha to normalne na początku ciąży, ale mnie przestał nagle boleć i teraz to myślę, że zarodek przestał się rozwijać. Na początku wydawało mi się, że piersi mnie bolą, a teraz już nie! Co do lekarki, to dobrze ją znam i myślę, że jest ze mną po prostu szczera. To nie tak, że nic nie było widać, bo coś jednak było, tylko ona chyba myśli że powinno być widać więcej (tylko nie powiedziała tego głośno). Co do wieku ciąży, to jutro mijają cztery tyg. jak "zaszliśmy". No i martwią mnie te blade kreski na teście, bo przecież drugi robiłam 9 dni po tym jak nie dostałam okresu, no to myślałam, że będzie wyraźna? A z drugiej strony, wszystko porównuję do pierwszej ciąży, dokładnie pamiętam kiedy co i jak było widać. Nie wiem jak przeżyję następne dni.
      • sowa-1 Re: Chyba nie będzie dzidziusia 24.05.08, 14:01
        tak, mam zrobić właśnie beta HCG
    • sowa-1 Re: Chyba nie będzie dzidziusia 24.05.08, 14:18
      Ale tak w ogóle to dzięki za wszystkie odpowiedzi. Tak naprawdę to trochę
      podniosłyście mnie na duchu.
      • emi28 Re: Chyba nie będzie dzidziusia 24.05.08, 16:09
        sowa, bladymi kreskami się nie przejmuj-mnie wychodziły ledwo, ledwo
        widoczne pod światło w szóstym tygdniu, kiedy beta była już wysoka.
        trzy testy róznych firm i naprawdę trzeba było dużo dobrej woli,
        żeby wypatrzeć kreske. teraz jestem w 18 tc.A w pierwszej ciązy już
        przed terminem miesiączki była wyraźna, gruba krecha. Także nie ma
        co porównywac. Bądź dobrej myśli.
        • marta2202 Re: Chyba nie będzie dzidziusia 24.05.08, 16:21
          Dokładnie ja też w Iszej ciąży mocne dwie krechy odrazu, teraz jakaś
          ta ciażowa taka bledsza (test powtórzony, dwa razy i to samo) też
          trochę sie martwiłam bo w poprzedniej ciąży przecież było inaczej. W
          Iszej ciąży piersi też mnie bolały, mdliło mnie, wymiotowałm,
          najchętniej spała bym cały czas, a no i siku mnie goniło ale to już
          w 3mc. A teraz no poprostu nic! jakbym wcale w ciąży nie była, no
          poza tym sikaniem ale to jak mówię już później!
          Będzie dobrze!
          Trzymam kciuki!
          • sowa-1 Re: Chyba nie będzie dzidziusia 24.05.08, 21:20
            Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Już dziś wieczorem czuję się lepiej i jakoś
            przetrwam ten tydzień
    • sowa-1 Re: Chyba nie będzie dzidziusia 30.05.08, 21:52
      Byłam dziś na wizycie u lekarki, i okazało się, że widać pęcherzyk i na razie
      jest o.k. Serduszka jeszcze nie widać. Bałam się że beta hcg rośnie za wolno bo
      w ciągu 2 dni urosła o 50% ale lek. powiedziała, że jest dobrze. Bardzo się
      cieszę, tylko te nerwy...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka