mamakofana 29.05.08, 08:34 Bo dostałam wczoraj takie wskazania do rozważenia cc i zastanawiam sie czy jak trafię do szpitala czy na pewno bedą chcieli je uhonorować.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jak_matrioszka Re: Czy lekarze muszą honorować wskazania od okul 29.05.08, 13:09 Wskazanie do rozwazenia spokojnie przyjma, rozwaza i zrobia co uwazaja za sluszne. Odpowiedz Link Zgłoś
madziawac Re: Czy lekarze muszą honorować wskazania od okul 29.05.08, 14:17 A jakie masz problemy z oczami ? Odpowiedz Link Zgłoś
mamakingi Re: Czy lekarze muszą honorować wskazania od okul 29.05.08, 14:51 Myślę ,że wszystko zależy od szpitala , lekarza i tego co masz napisane.Znam przypadek kiedy dziewczyna miała zagrożenie odklejenia siatkówki i do póki mąż nie przywiózł papierów ,że miała dwukrotne laserowanie siatkówki nie chcieli jej zrobic cc.Zrobili przy 10 cm rozwarcia przy skurczach partych.... Jeżeli w skierowaniu jest napisane ,że zaleca się cc a nie, że jest konieczne to wiem ,że robią problemy.Bądźmy szczerzy czekają na kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysiatko1 Re: Czy lekarze muszą honorować wskazania od okul 29.05.08, 22:49 mocnoo uogólniasz z tą kasą... Odpowiedz Link Zgłoś
mela-blonda Re: Czy lekarze muszą honorować wskazania od okul 29.05.08, 22:42 Powinni. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysiatko1 Re: Czy lekarze muszą honorować wskazania od okul 29.05.08, 22:48 nie muszą... wskazanie okulistyczne nie jest bezwzględne tylko względna chyba, że istnieje ryzyko odklejenia się siatkówki.. poza tym wiele szpitali wysyła na konsultację do "swojego" okulisty... o którym wiedzą, żę nie wystawia zaświadczenia na wyrost Odpowiedz Link Zgłoś
dudek1980 znajdź sobie lekarza gin 30.05.08, 08:28 Mój ma moje "względne" wskazanie i popytał jeszcze po czym ustaliliśmy, że cc i teraz tylko czekam na termin. Po prostu rodzę w szpitalu gdzie on pracuje. Wiesz względne to względne, a nuz anestezjolog będzie zajęty...? Odpowiedz Link Zgłoś
tropicielka Re: Czy lekarze muszą honorować wskazania od okul 31.05.08, 19:16 czyli to tak jakby powiedział tamtemu - wiesz co twoje zaświadczenie mam gdzieś - jestes łapówkarzem , albo nie znasz sie wogóle na tym co robisz .... żenada! nie oszukujmy sie jak nie masz lekarza ze szpitala to jest ryzyko 50% na 50% czy ci zrobia czy nie - niestety tak wygląda słuzba zdrowia w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
sowa-1 Re: Czy lekarze muszą honorować wskazania od okul 30.05.08, 22:28 Moja lekarka jak dowiedziała się mam wadę wzroku -7 dioptrii to kazała mi iść do okulisty. Jeden nie dał wskazania do cięcia, kazała mi iść do innego (podała mi nazwisko) i ten drugi dał od razu, tzn. kazał przyjść w siódmym mies. na kontrolę i wtedy dał wskazanie do cc Odpowiedz Link Zgłoś
mamakofana Re: Czy lekarze muszą honorować wskazania od okul 31.05.08, 11:22 czyli trafić można różnie..Wiele zalezy jak zawsze..od dobrej woli lekarza i trafnej oceny. Odpowiedz Link Zgłoś
koopa_ja Re: Czy lekarze muszą honorować wskazania od okul 18.06.08, 12:25 Witajcie dziewczyny. Mam wadę -9 i -9,5 bardzo chcę i urodzę naturalnie. Mój ginekolog (jeden z najlepszzych wg białej listy na podkarpaciu) wysłał mnie na konsultacje okulistyczne, byłam u 3 okulistek i żadna nie stwierdziła przeciwskazań a na dodatek dowiedziałam się, że moja przeogromna - w moim odczuciu- wada to pikuś, gdyby było -15 to by sie zastanawiały... Po ostatniej wizycie dowiedziałam się od ginekologa, że fachowa praca opublikowała artykuł na ten temai i stwierdzono, że jedynie przebyte operacje oka lub choroba aa-coś-tam (przepraszam nie pamietam) kwalifikują do cesarki i że nie ma dowodów na to iż poród może zaszkodzić naszym niedowidzącym oczom. Ja z tego powodu się bardzo cieszę i będziemy rodzić naturalnie, chyba że TFU TFU z innych powodów zalecą cesarke. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malda_80 Re: Czy lekarze muszą honorować wskazania od okul 18.06.08, 13:10 ciekawy dla mnie temat. Ja mam zaćmę wrodzoną, astygmatyzm i jestem nadwidząca. (podobno, bo całe życie mi się wydawało, że jestem krótkowidzem). Byłam ostatnio na konsultacji u pani okulistki, która pracuje w szpitalu specjalistycznym i powiedziała mi na wstępie, że okulista nie jest od podejmowania tego typu decyzji. Ona może napisać co i jak, ale decyzję musi podjąć lekarz prowadzący. W każdym razie, na papierze napisała mi, że nie ma wskazania do cc. W poniedziałek dowiem się, co na to moja prowadząca. Mam nadzieję, że też jest takiego zdania, bo na cesarce mi nie zależy... Odpowiedz Link Zgłoś