Dodaj do ulubionych

seks a ciąża

17.09.03, 10:02
Wiem, że zasadniczo nie ma przeciwwskazań do kochania się w czasie ciąży,
niepokoi mnie jedna rzecz: co czuje maluszek podczas orgazmu mamy (czy
mu/jej to nie szkodzi???)
Kasia
Obserwuj wątek
    • rafewa Re: seks a ciąża 17.09.03, 10:59
      Dzidziusiowi podobno jest dobrze, ponieważ czuje miłe kołysanie.

Pozdrawiam
      • elzetka Re: seks a ciąża 17.09.03, 12:31
        A podchodząc do tego tematu od troszke innej strony - jestem ciekawa, czy u Was
        też w pierwszym trymestrze obniżyła się lub spadła do stanu prawie zerowaego
        ochota na seks? Moze to tylko ja jestem jakś dziwna, zastanawia się z czego to
        wynika: objawy ciążowe typu mdłości i senność czy raczej podłoże psychiczne?
        Jeżeli któras ma podobnie, to czekam na refleksje...
        • mirunia5 Re: seks a ciąża 17.09.03, 12:35
          Mam taki sam problem - zupełnie straciłam ochotę na seks. Bardzo dokuczają mi
          wzdęcia a poza tym jakiś irracjonalny lęk, że po stosunku dojdzie do
          poronienia. Po prostu nie mogę się przełamać.
        • dula5 Re: seks a ciąża 17.09.03, 15:18
          Ja też w I trymestrze nie miałam ochoty na seks. Teraz jestem w 18 tygodniu i
          jest zupełnie inaczej, mam ochotę a doznania ....mmmmm fantastyczne (i tak jest
          od ok.14 tyg.), tylko brzuszek zaczyna powoli zawadzać, tzn może jeszcze nie
          zawadza, ale mam o niego obawy i to wprowadza pewien dyskomfort. Bedzie trzeba
          popracować nad nowymi pozycjami wink))
          Pa
    • oposs Re: seks a ciąża 17.09.03, 14:08
      dzieki za pocieszenie. Jezeli chodzi o ochotę to rzeczywiście kompletnie mi
      się nie chciało na początku (przypisuję to głównie nadmiernej senności - nie
      żebym nie miała ochoty na czułości ale po prostu wolałam się zdrzemnąć (: (:
      (: Teraz jestem w 13 tyg. - czyli powoli wchodze w II trymestr i czuję jakiś
      przypływ sił i ochoty (na wiele rzeczy ogólnie, m.in. na kochanie) więc stąd
      moje pytanie
      • miska77 Re: seks a ciąża 17.09.03, 17:43
        Jestem w 23 tygodniu i przez cala ciaze mialam wielka ochote na sex, niewazne
        kiedy i gdzie, maz smial sie i mowil, ze nie jest robotem smile
        a dzidzius ? orgazm mamusi odczuwa podobno tak jakby byl w jacuzzi smile
        • kasik8 Re: seks a ciąża 18.09.03, 15:48
          plod odczowa delikatne, kolyszace skorcze macicy podczas orgazmu. Reakcja
          plodu jest taka: uspokojenie sie na czas stosunku a po orgazmie silne ruchy i
          przyspieszona czynnosc serca.W i trymestrze brak ochoty na sex jest
          spowodowany oczywiscie przez hormony (nagla inwazja na poczatku) (potem sie
          przyzwyczajamy)...mdlosci i zmeczenie nie sprzyjaja zachciankom seksualnym hihi
          Ja rowiez nie mialam ochoty na sex i nawet sie tym przerazilam hihi a teraz
          jestem w 18tym tyg. ciazy i mam niesamowita na nia ochote(obrzmienie drog
          rodnych i ukrwienie pwoduje ze staja sie bardziej wrazliwe na stymulacje) a po
          za tym maz mowi ze stalam sie bardziej wulgarna nie wiem o co mu
          chodzi...tzn.zartuje czesciej na "te" tematy ponoc jak mezczyzna!
          Wyczytalam jeszcze w ksiazce ze kryzys seksualny moze przyjsc raz jeszcze. W
          chwili kiedy siara naplynie do piersi i bedzie ich stymulacja powodowla
          wyciek..bedzie to ponoc przeszkadzalo.A tak po za tym pod koniec ciazy nalezy
          unikac stosunkow z bezposrednim wytryskiem do srodka gdyz sperma zawiera
          prostagladyne ktora to przyspiesza czynnosci skorczowe..i moze doporwadzic do
          porodu! a po za tym ma tez wlasciwosci kojenia bolu hihi i polecam may numerek
          po spodziewanym terminie na szybsze urodzenie.
          Pozdrawiam Kasik

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka