Dodaj do ulubionych

omdlenia w ciąży

16.06.08, 11:40
Witam! Jestem w 11tyg ciąży. Ostatnio dwa razy zemdlałam. Straciłam przytomność na krótko, ale zastanawiam się czy jest to niebezpieczne? Trochę mnie to martwi, bo nie jestem w stanie nad tym zapanować.
Obserwuj wątek
    • izzzzi Re: omdlenia w ciąży 16.06.08, 11:55
      masz prawo czuc sie slabo, tym bardziej w bardzo cieple dni, ja tez pamietam ze nie czulam sie dobrze, tym bardziej ze wymiotowalam i jedzenie mnie obrzydzalo. zrob jednak badnia krwi i sprawdz czy wyniki sa w porzadku. uwazaj na siebie. pozdrawiam
      • ameliaand Re: omdlenia w ciąży 16.06.08, 13:26
        Mimo wszystko uważaj, aby to za często nie było - moja mama zawsze
        mi powtarza że omdlenia mogą być niebezpieczne i jak się czuję słabo
        mam wyjść na powietrze, lub siadać...
        Także jak czujesz się źle poproś kogoś o miejsce w komunikacji lub
        usiądź aż Ci przejdzie, no i oczywiście zrób badania....
    • ania_1609 Re: omdlenia w ciąży 16.06.08, 13:49
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=80788395
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=27312052
      • goskamaja Re: omdlenia w ciąży 17.06.08, 12:44
        Witam. Mi też zdarzyło się zemdleć 2 razy około 20tc. Na "szczęście" miało to
        miejsce w przychodni lekarskiej więc pielęgniarki szybko zainterweniowały.
        Zbadał mnie lekarz, obejrzała położna, zmierzyli ciśnienie - fool serwissmile Jak
        się dowiedziałam od nich samo omdlenie nie jest niebezpieczne i nie zagraża
        dziecku, gorzej jeśli w wyniku omdlenia przywrócisz się, uderzysz itp. Dlatego
        jeśli czujesz że robi Ci się słabo proponuję usiąść lub ukucnąć, a najlepiej
        położyć i unieść nogi i ręce do góry. Dobrze żebyś zawsze miała ze sobą butelkę
        z wodą i coś słodkiego na przekąskę. Uważaj na siebiesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka