hel_cia 16.06.08, 11:40 Witam! Jestem w 11tyg ciąży. Ostatnio dwa razy zemdlałam. Straciłam przytomność na krótko, ale zastanawiam się czy jest to niebezpieczne? Trochę mnie to martwi, bo nie jestem w stanie nad tym zapanować. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izzzzi Re: omdlenia w ciąży 16.06.08, 11:55 masz prawo czuc sie slabo, tym bardziej w bardzo cieple dni, ja tez pamietam ze nie czulam sie dobrze, tym bardziej ze wymiotowalam i jedzenie mnie obrzydzalo. zrob jednak badnia krwi i sprawdz czy wyniki sa w porzadku. uwazaj na siebie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ameliaand Re: omdlenia w ciąży 16.06.08, 13:26 Mimo wszystko uważaj, aby to za często nie było - moja mama zawsze mi powtarza że omdlenia mogą być niebezpieczne i jak się czuję słabo mam wyjść na powietrze, lub siadać... Także jak czujesz się źle poproś kogoś o miejsce w komunikacji lub usiądź aż Ci przejdzie, no i oczywiście zrób badania.... Odpowiedz Link Zgłoś
ania_1609 Re: omdlenia w ciąży 16.06.08, 13:49 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=80788395 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=27312052 Odpowiedz Link Zgłoś
goskamaja Re: omdlenia w ciąży 17.06.08, 12:44 Witam. Mi też zdarzyło się zemdleć 2 razy około 20tc. Na "szczęście" miało to miejsce w przychodni lekarskiej więc pielęgniarki szybko zainterweniowały. Zbadał mnie lekarz, obejrzała położna, zmierzyli ciśnienie - fool serwis Jak się dowiedziałam od nich samo omdlenie nie jest niebezpieczne i nie zagraża dziecku, gorzej jeśli w wyniku omdlenia przywrócisz się, uderzysz itp. Dlatego jeśli czujesz że robi Ci się słabo proponuję usiąść lub ukucnąć, a najlepiej położyć i unieść nogi i ręce do góry. Dobrze żebyś zawsze miała ze sobą butelkę z wodą i coś słodkiego na przekąskę. Uważaj na siebie Odpowiedz Link Zgłoś