z0227 17.06.08, 11:38 Jak w temacie które dobry co myslicie o MUSTELA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dabagn Re: Jaki krem na rozstępy .? 17.06.08, 11:50 Kupiłam Mustelę, jak tylko dowiedziałam się , że jestem w ciąży. Mam, niestety, tendencje do rozstępów i bardzo się ich boję. Nie mogę jednak jej używać, strasznie swędzi mnie skóra po tym kremie. Musiałam go odstawić po kilku użyciach... Teraz stosuję Ziajkę i jestem bardzo zadowolona. Fakt, u mnie to dopiero 19 tc, więc ciężko ocenić, jakie będą rezultaty. Na dzień dzisiejszy mogę jedynie napisać, że szybko się wchłania i bardzo dobrze nawilża. Używam jej rano i wieczorem. W ciągu dnia nie czuję swędzenia związanego z napinaniem się skóry (brzuszek zaczyna powoli rosnąć). Odpowiedz Link Zgłoś
technik4 Re: Jaki krem na rozstępy .? 17.06.08, 11:54 Ja odkad sie dowiedziałam ze jestem w ciazy to smaroała całe ciało balsamami lub oliwka... Dzis zostało mi dwa tyg do porodu i nie mam nigdzie rozstepów Takze skóra musi byc dobrze natłuszczona... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
easyenglishpz Re: Jaki krem na rozstępy .? 20.06.08, 09:48 ja jestem 3 m-ce po porodzie, rozstepow nie mialam zadnych, smarowalam sie jednak ( profilaktycznie) kremem firmy Gerber. Do nabycia w aptekach, koszt ok. 25zl. Na marginesie: jesli kobieta ma tendencje do rozstepow, nawet specyfik za 1000zl nie pomoze niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
tanoshii Re: Jaki krem na rozstępy .? 17.06.08, 12:20 Mustelą smarowałam się od samego początku- niestety nie pomogła. Jak już zrobiły mi sie rozstepy, zaczęłam smarować Fissanem (którego uparcie bede polecac ). Może nie pachnie zbyt ładnie i ma nieciekawą konststecje (jest dość tłusty), ale własnie dzięki temu jest się zmuszonym smarować skóre przez kilka minut. Po 4 miesiącach stosowania na piersiach moje rozstępy zmieniły kolor z filetowych na jasno brązowe i są prawie gładkie. Grunt to dobry masaż skóry i nawilżanie. I oczywiście systematyczność. Odpowiedz Link Zgłoś
nika19811 Re: Jaki krem na rozstępy .? 17.06.08, 12:27 Ja poecam Mustele. Testowałam na poczatku ciązy rozne kremy, ale Mustela wygrała i własciwie cala ciaze uzywałam. Mam tendencje do rozstepow, a w ciazy brzuch był spory i nie mam ani jednego rozstepu. Odpowiedz Link Zgłoś
ada_7 Re: Jaki krem na rozstępy .? 17.06.08, 14:06 Moja DrogaNie wierz w Mustelę Naprawdę mogę Ci to napisać ze szczerego serca...Szkoda pieniędzy.Ja uwierzyłam i naprawdę podwodów do zadowolenia nie mam Rozstępy pojawiły się przed 30 tc-może jak dotychczas nie ma ich mnóstwo,ale są i kto wie,co będzie do końca...To że niektórym(zresztą nielicznym)ten specyfik pomaga to nie oznacza,że jest skuteczny.Ja wcześniej nie miałam jako-takiej tendencji do rozstępów,a teraz mimo stosowaniu Musteli się pojawiły.Lepiej zainwestuj w inny krem.Mam jeszcze pytanko do forumowiczki,która pisała o Fissanie:gdzie można go kupić i ile kosztuje?Może ja też spróbuję Odpowiedz Link Zgłoś
paninemo Re: Jaki krem na rozstępy .? 17.06.08, 14:19 Ja stosuję Fissan. Polem kupować go w Makro jak ktoś ma taką możliwość bo kosztuje ok. 16zł a w aptekach potrafi nawet dwa razy tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
janana Re: Jaki krem na rozstępy .? 17.06.08, 14:50 Też polecam Fissan, niestety odkryłam go juz jakiś czas po porodzie, ale mam wrażenie, że gdy zaczęłam go stosować poprawił mi sie wygląd skóry. Z drugiej strony wcale nie jest pewne, że przy Fissanie bym rozstępów uniknęła, może były mi przeznaczone , w ciąży stosowałam Penaten. A rozstępy mam duże - dopadly mnie w ostatnim miesiącu i szybkie były Odpowiedz Link Zgłoś
quikm Re: Jaki krem na rozstępy .? 17.06.08, 14:55 Po pierwsze i najważniejsze - skłonnosć do rozstępów jest uwarunkowana hormonalnie, więc jeśli masz je mieć, to zadne najcudowniejszy krem Ci nie pomoże, a jak nie są Ci pisane to choćbyś nie smarowała się ani razu przez całą ciążę to i tak nie będziesz miała. Ale wiadomo, że każda z nas woli wierzyć, że zrobiła wszystko, żeby przynajmniej zminimalizować te, które mają ewentualnmie sie pojawić i dlatego smarujemy się kremami. Tyle słowem wstępu (trochę przydługiego), a co do kremów, to ja już wypróbowałam kilka. Zcaezłam od Mustelli, bo według niektórych źródeł, tylko ją mozna stosować przed ukonczeniem 3 miesiąca. Pomimo wielu pochlebnych opini na jej temat, ja byłam bardzo zawiedziona. Otóż jak dla mnie, jej zapach jest nie do przyjącia (po prostu śmierdzi) i bardzo źle sie wchałania. Smarując się na noc, rano wstawałam i nadal cała się lepiłam. Zalecana jest do stosowania 2 x na dobę, ale dla mnie niemożliwe było posmarowanie się nią i założenie ubrania - brrrr, okrpność. Jak juz skończyłam 3 miesiąc ciąży spróbowałam Foliacti z Pharmaceris - zapach bardzo delikatny, przyjemny, bardzo dobrze się wchłania no i spokojnie mozna się nim posmarować rano, po chwili już normalnie zakładałam ubranie i nic mi się nie lepiło. W międzyczasie dokupiłam sobie jeszcze Fissan (kupowałam go w aptece za ok 22 zł) - zapach mnije przyjemny niż foliacti no i nieco bardziej mazista konsystencja (ale i tak lepiej niż mustella). Zaczełam na noc stosować fissan, a na dziń foliacti. Potem koleżanka poleciała mi jeszcze Eveline serum przeciw rozstępom, ale on ma chyba bardzo dużo mentholu, bo po użyciu brzuch mnie aż od niego piekł. Użyłam go raz i już więcej nie zamierzam. Postanowiłam, że do konca ciąży pozostanę wierna zestawowi: fissan na noc, foliacti na dzień. Jaki bedzie efekt - zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
gwinnet Re: Jaki krem na rozstępy .? 17.06.08, 15:15 Ja polecam firmy CLARINS (seria dla kobiet w ciąży), dostępny jest w Sephorze. Jak dla mnie rewelacja, mam tendencję do rozstępów ale jak na razie nie pojawił się żaden a stare tzn. z okresu dojrzewania znacznie się wygładziły i już prawie nic nie widać. Jest on dosyć drogi ok 190 pln za 200 ml ale naprawdę warto tych pieniędzy, jest wydajny o dosyć tłustej konsystencji, dobrze się rozprowadza i momentalnie wchłania po prostu REWELACJA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gwinnet Re: Jaki krem na rozstępy .? 17.06.08, 15:21 Ja polecam firmy CLARINS Soin Complet Special Vergetures (seria dla kobiet w ciąży), dostępny jest w Sephorze. Jak dla mnie rewelacja, mam tendencję do rozstępów ale jak na razie nie pojawił się żaden a stare tzn. z okresu dojrzewania znacznie się wygładziły i już prawie nic nie widać. Dodam, ze jestem w 32 tc. Jest on dosyć drogi ok 190 pln za 200 ml ale naprawdę warto tych pieniędzy, jest wydajny o dosyć tłustej konsystencji, dobrze się rozprowadza i momentalnie wchłania po prostu REWELACJA!!!! Kilka razy użyłam oliwki Johson baby od której dostałam uczulenia Odpowiedz Link Zgłoś
pumeczka Re: Jaki krem na rozstępy .? 17.06.08, 15:13 zaliczone 36 tc brzuszek na razie bez szwanku, no ale to jeszcze nic nie wiadomo,do lipca jeszcze troszkę smarowanie oliwką w żelu, ale na osuszone ciało, Fissanem jak zobaczyłam w aptece (do 20zł- gęsty to ok, ale zapach dość nieprzyjemny),obecnie Dax Cosmetics- ale jak dla mnie dość rzadka konsystencja, oby tak dalej reagowało moje ciało, a będę dość zadowolona, dodam ,że przybrałam na wadze już 15 kg, badania w normie, bez obrzęków ciążowych Odpowiedz Link Zgłoś
deleine Re: Jaki krem na rozstępy .? 17.06.08, 16:02 jak masz skłonność do rozstępów to żaden krem nie pomoże najważniejsze to masować, krem mniej istotny no i w miarę możliwości ćwiczyć Odpowiedz Link Zgłoś
hyzzio Re: Jaki krem na rozstępy .? 17.06.08, 16:36 ja stosowalam krem Pharmaceris (dostepny tylko w aptekach, w superpharmie za ok 27 zeta) od konca 6 miesiaca i do dzis rozstepow nie widac. Odpowiedz Link Zgłoś
ileczka76 Re: Jaki krem na rozstępy .? 17.06.08, 16:48 tylko fissan- nie mam ani jednego rozstępu po pierwszej ciązy, tak jak i moje 3 koleżanki, które go poleciły. Odpowiedz Link Zgłoś
ash_3 Re: Jaki krem na rozstępy .? 17.06.08, 17:04 używam Mustele i oliwkę dla dzieci. na brzuchu nic nie wyszło ale pośladki mimo smarowania niestety w ciapki :o) Odpowiedz Link Zgłoś
sushi_1 Re: Jaki krem na rozstępy .? 17.06.08, 22:42 W obydwu ciazach uzywalam kremu Mothercare - cudny zapach, pieknie sie rozsmarowuje. Ostatnio go nawet przecenili na 14 zl (starczal mi na 2 tygodnie). Nie mam zadnych rozstepow. Inna sprawa ze ani siostra po 2 ciazach ani nasza mama nie mialy, wiec to rzeczywiscie dziedziczne. s. Odpowiedz Link Zgłoś
janana Re: Jaki krem na rozstępy .? 22.06.08, 18:31 Moja mama po czwórce nie miała, a ja po jednej masakryczne rozstępy. Chyba mam skórę po ojcu... Odpowiedz Link Zgłoś
kolciag Re: Jaki krem na rozstępy .? 19.06.08, 11:51 piszecie jaki krem zapobiegł rozstepom, a tak na serio to nie wiecie czy to zasługa kremu czy waszych hormonów mi kremy nie pomogły... mam rozstępy jak 150, wiec teraz mam pytanie co jest dobre na likwidację rozstępów Odpowiedz Link Zgłoś
eddie1980 Re: Jaki krem na rozstępy .? 19.06.08, 11:56 Jest jakaś różnica (poza ceną) między tradycyjnym balsamem/kremem a specyfikiem na rozstępy dla ciężarnych, i ten i ten nawilża a o to przecież chodzi, inny skład? Odpowiedz Link Zgłoś
ash_3 Re: Jaki krem na rozstępy .? 19.06.08, 12:05 pewnie inne opakowanie i wyższa cena... Odpowiedz Link Zgłoś
titerlitury Re: Jaki krem na rozstępy .? 21.06.08, 22:58 eddie1980 napisała: > Jest jakaś różnica (poza ceną) między tradycyjnym balsamem/kremem a specyfikiem > na rozstępy dla ciężarnych, i ten i ten nawilża a o to przecież chodzi, inny sk > ład? Własnie nie ma... Specjalnie przestudiowałam składy. Te "ciążowe" zwykle maja mniej substancji zapachowych. Przy tendencji do rozstepów, to raczej "świety Boże nie pomoże", ale nie zaszkodzi, by skórę uczynić jak najbardziej elastyczna, czyli po kapieli spłukać chłodnym prysznicem, smarowac i masować rano i wieczorem, i duzo pić. Skóra elastyczna, odżywiona i dowodniona będzie na pewno mniej "pękać" niz przesuszobna, napięta i słabo odzywiona. Odpowiedz Link Zgłoś
inka_77 Re: Jaki krem na rozstępy .? 19.06.08, 12:08 Przez całą ciąże uzywałam róznych kremów (min. z Avonu nazwy nie pamietam) smarowałam sie intensywnie 2 x dziennie, do końca nie miałam zadnych rozstepów. Byłam zachwycona a trzy dni po porodzie pojawiły się, fioletowe i brzydkie zarówno na udach, brzuchu, piersiach, także uwazam że nie ma reguły że jak nie macie ich teraz to juz ich nie bedzie napewno. Ale pewnie lepiej sie smarować niż nie smarować, ale 190 zeta za 200 ml. to w życiu bym nie dała. Odpowiedz Link Zgłoś
kachna9535 Re: Mustela 19.06.08, 12:56 Jestem w 37 tc ciązy i nowego rozstępu zero. W poprzedniej ciązy już w tym okresie miałam rozstepy a uzywalam tanszych kremów chyba fissan i nic nie pomogły. W 100% Mustela u mnie zadziałała jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
ada_7 Re: Mustela 19.06.08, 14:32 kachna9535naprawdę szczerze wątpię,żeby była to zasługa Musteli- tak jak pisałam wcześniej:jej skuteczność byłaby wiarygodna,gdyby przeciwdziałała rozstepom w ciąży u większości kobiet...A jak można wywnioskować wiele z nas rozczarowała się jej działaniem:/Myślę po prostu,że w Twoim ciele się coś zmieniło-nie jestem specjalistą,więc nie stwierdzę,co konkretnie Ja Mustelą jestem rozczarowana-mimo braku skłonności do rozstępów podczas jej stosowania i tak się pojawiły...A wczoraj kupiłam Fissan-tańszy nie znaczy gorszy,warto spróbowaćPozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
quikm Re: Mustela 20.06.08, 19:01 Tylko, że po pierwszej ciąży skóra już była trochę przygotowana na to, co ją czeka i myśle,że gdybyś stosowała cokolwiek innego to również mogłabyś unikąć nowych rozstępów. Odpowiedz Link Zgłoś
plusimisi Re: Jaki krem na rozstępy .? 19.06.08, 16:39 niestety prawda jest taka, że jeżeli mają Ci sie zrobic rozstpy, to Ci się zrobia. Mnie rozstępy zrobiły się juz w okresie dojrzewania. teraz są już blade i mało widoczne, ale bardzo sie bałam że w ciąży też się pojawią. Każdy dermatolog czy kosmetolog Ci powie że skóra musi byc dobrze nawilżona i natłuszczona. Ja smarowałam sie Oliwką dla dzieci na mokrą skóre po kąpieli, ale może to być zwykły balsam do ciała. Wszystkie te super kosmetyki za kilkaset złoty to nabijanie nas kobiet w butelkę. Pozdrawiam i smaruj się kobitko Odpowiedz Link Zgłoś
mamajulki080506 Re: Jaki krem na rozstępy .? 19.06.08, 23:11 Po okresie dojrzewania mam rozstępy na biodrach, pupie i w dole pleców, więc przed ciążą byłam przerażona, bo brzuch do trj pory miałam idealny... gdzieś przeczytałam o maśle shea, kupiłam je w Body shopie, fakt, klei się niemiłosiernie, ale chyba dzięki temu natłuszcza i nawilża...pierwsza ciąża - zero rozstepów na brzuchu... teraz (36tc) smaruję się masłem shea kupionym na allegro na wagę, nie pachnie tak ładnie, jak to z Body shopu i trudniej się rozmarowuje, trzeba porządnie masować, ale cena atrakcyjana i nadal mam gładki brzuszek ... aha, jak kilka razy nie posmarowałam ostatnio, to zaraz czułam swędzenie, więc cos te smaruchy jednak dają... a jaki bedzie efekt, mam nadzieję przekonać się wkrótce... Julia Odpowiedz Link Zgłoś
angelaxyz84 Re: Jaki krem na rozstępy .? 19.06.08, 23:27 ja przez całą ciążę smarowałam się różnymi specyfikmi nawet kilka razy dziennie,cieszyłam się bo do do porodu nie miałam żadnego a po to po prostu makabra!! Brzuch, uda, pośladki.Pamiętajcie smarujcie się nawet po porodzie już w szpitalu i nie chudnijcie za szybko. Jak mają być to i tak będą... Ja testuje teraz Palmers z allegro, efektów nie widać ale to dopiero 2 tydzień Odpowiedz Link Zgłoś
agatacardiff Re: Jaki krem na rozstępy .? 20.06.08, 00:36 olejek firmy Roc na rozstepy-swietny i bio oil Odpowiedz Link Zgłoś
korlewna Re: Jaki krem na rozstępy .? 20.06.08, 09:57 mi się wydaje, że nie wazne jakiej firmy krem, byle był porządnie nawilżający i uelastyczniał skórę i przede wszystkim, żeby smarować się na tyle często, na ile potrzeba. Ale jeśli ktoś ma skłonności do rozstępów, to chyba nie da się ich uniknąć. Ja całą ciażę smarowałam brzuchol balsamem nivea do skóry bardzo suchej i nie pojawił się ani jeden rozstęp. Teraz robię dokładnie to samo, ale mam wrażenie, że skóra reaguje inaczej (większy brzuch?? hormony??). Po kremach przeciwrozstępowych miałam koszmarnie przesuszoną skórę, więc nie mogłam ich smarować (w ciąży tak mam). Odpowiedz Link Zgłoś
jbasko Re: Jaki krem na rozstępy .? 20.06.08, 14:48 witam przy pierwszej ciąży uzywałam Mustele, kilka małych rozstępów pojawiło się nad pepkiem w 42 tyg. ciąży(2 dni przed porodem), teraz jestem w 30 tyg., smaruje Mustelą jak na razie nic sie nie pojawiło i oby tak zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
wiolag83 Re: Jaki krem na rozstępy .? 20.06.08, 15:13 Witam, Ja smarowałam się całą ciąże oliwką dla kobiet w ciąży rossmanna i przez całą ciążę było super żadnego rozstępu a po porodzie kilka się pojawiło. Nie ważne czy kupisz krem za 200zł czy za 20zł jak masz skłonność do rozstępów to będziesz je miała jedyne co możesz zrobić to zapobiec ich ilość regularnym natłuszczaniem skóry. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magi104 Re: Jaki krem na rozstępy .? 20.06.08, 20:46 Nie wierzę w żadne kremy przeciwko rozstępom, to po prostu kremy nawilżające, tyle, ze droższe, bo dla ciężarnych... Żałuję, że w pierwszej ciąży tyle kasy na nie wywaliłam. Teraz smaruję się oliwką dla dzieci... to końcówka siódmego miesiąca, więc wszystko jeszcze przede mną, no ale zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
agnesss84 Re: Jaki krem na rozstępy .? 21.06.08, 17:20 Ja używałam wcześniej Gerbera i zrobiły mi się rozstępy na piersiach w 5 miesiącu. Obecnie jestem w 7 m.c i używam Mustele- jestem zadowolona i póki co nowych rozstępów nie mam, trochę kosztuje, ale myślę, że warto ) Odpowiedz Link Zgłoś
wiwinek Re: Jaki krem na rozstępy .? 21.06.08, 23:28 A ja byłam bardzo z Gerbera zadowolona. I uważam, że nie ma co przepłacać Odpowiedz Link Zgłoś
bazylka111 Re: Jaki krem na rozstępy .? 22.06.08, 17:03 Zdecydowanie Fissan i duuuuuzo masowania, ja dodatkowo uzywam takiej szorstkiej rekawicy podczas kapieli ze trzy lub dwa razy na tydzien zwlaszcza na uda i posladki - zmniejsza to cellulit(czy jak to sie tam pisze) no i po tym oczywiscie duzo balsamu i masowania. Odpowiedz Link Zgłoś
animeat Re: Jaki krem na rozstępy .? 23.06.08, 09:39 polecam krem gerbera - stosowałam go d początku ciąży i nic, potem niepotrzebnie posłuchałam koleżanki i stosowałam oliwkę. jedna wielka porażka więc w te pędy wróciłam do gerbera. pomaga i jest niedrogi ok 26 zł, szybko się wchłania i nie pozostawia uczucia mkrej skóry. naprawdę polecam Odpowiedz Link Zgłoś
zzoee Re: Jaki krem na rozstępy .? 23.06.08, 10:20 a ja polecam Mustelę. Stosowałam od początku ciąży i żaden rozstęp się nie pojawił. Tylko, że trzeba się masować i używać kremu hojnie. Znam dziewczyny, które na całą ciążę zużyly dwie tubki kremu i są zdziwione, że pojawiły się rozstępy... Inna sprawa, że myślę, że wszelkie nawilżanie + masaże pomagają rozciągającej się skórze. Ale ja Mustelę zdecydowanie polecam. Kupiłam sobie pod koniec ciąży też Ziajkę, żeby masować się pomiędzy Mustelą, której używałam rano i wieczorem. Ziajka od ósmego miesiąca 1-2 razy w ciągu dnia. Ale wtedy byłam już na L4 i mogłam sobie przesiadywać w łazience. Ziajka w porównaniu z Mustelą to porażka - strasznie rzadki i trudno się wchłania. Odpowiedz Link Zgłoś
ada_7 Re: Jaki krem na rozstępy .? 23.06.08, 10:34 Absolutnie się z Tobą nie zgadzam,już piszę dlaczego:piszesz o masowaniu i hojnym smarowaniu się Mustelą,to ma gwarantować jej skuteczność...No to muszę Cię rozczarować:spełniam oba warunki o których piszesz,a rozstępy niestety się pojawiły...A jedna tubka starcza góra na miesiąc,więc nie sądzę,żeby to było mało.Masz po prostu szczęście,że nie dopadło Cię to "ustrojstwo"-ot tyleTak jak piszą dziewczyny:jeśli roztępy mają się pojawić to i drogi krem nie pomoże-ja też żałuję,że tyle kasy władowałam w ten niby "super"specyfik... Odpowiedz Link Zgłoś
syczu11 Re: Jaki krem na rozstępy .? 09.08.08, 22:29 ja mam 20 lat i jestem w 37 tygodniu, nigdy nie miałam rozstępów i szczerze powiedziawszy nawet nie wiedziałam jak wyglądały. w ciągu tego tygodnia mój brzuszek zrobił sie cały w czerwone grube kreski które strasznie swędzą. nie wiem jaki krem kupić chciałabym pozbyć siętego ustrojstwa Odpowiedz Link Zgłoś
eli-mama Zgadzam się, ale co z istniejącymi? 10.08.08, 14:44 ada_7 napisała: > Absolutnie się z Tobą nie zgadzam,już piszę dlaczego:piszesz o > masowaniu i hojnym smarowaniu się Mustelą,to ma gwarantować jej > skuteczność...No to muszę Cię rozczarować:spełniam oba warunki o > których piszesz,a rozstępy niestety się pojawiły...A jedna tubka > starcza góra na miesiąc,więc nie sądzę,żeby to było mało.Masz po > prostu szczęście,że nie dopadło Cię to "ustrojstwo"-ot tyleTak jak > piszą dziewczyny:jeśli roztępy mają się pojawić to i drogi krem nie > pomoże-ja też żałuję,że tyle kasy władowałam w ten > niby "super"specyfik... Nikt z mojej rodziny nie miał nigdy rozstępów, ja tez, aż do 38 tygodnia, kiedy skóra wokół pępka po prostu popękała Smarowałam się różnymi kremami, żeby je zlikwidować, efektów nie było. Teraz jestem w 38 tyg.- druga ciąża- smarowałam się cały czas, pojawiły się może ze dwie nowe kreseczki.. Kolezanka dała mi radę: nawilżaj skórę, a jak urodzisz, to nie wydawaj pieniędzy na kremy, tylko marsz do kosmetyczki i tam na pewno w najgorszym razie uda się je spłycić i maksymalnie "ukryć"... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
rudanna [...] 10.08.08, 01:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
carolinecat Re: Mustela 9M - rewelacja -czy ja wiem... 10.08.08, 14:03 a propos wypowiedzi rudanna - zupelnie jakbym czytala ulotke reklamowa producenta. pachnie marketingiem szeptanym ))))) jak dotad przerobilam Fissan (jak dla mnie za tlusty i nie moge zniesc tego zapachu), Mustele (konsystencja i zapach w porzadku, minusem jest oczywiscie cena, a przy regularnym stosowaniu duzo tego schodzi) i teraz drugie opakowanie nowej serii Dax dla kobiet w ciazy (cena zblizona do Fissana, jakies 16zl, przyjemnie pachnie, maja tez z tej serii rewelacyjny krem na opuchniete nogi, super na upaly). Rozstepy sie poki co nie pojawily, choc pewnie najgorsze momenty mam jeszcze przed soba. Z kolei moja kolezanka uzywala oliwki Rossmana, tez byla zadowolona. Zgodze sie ze stwierdzeniem, ze najwazniejsze jest regularne natluszczanie i masaz, zaden specyfik sam z siebie nie pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
maja_sara Re: Mustela 9M - rewelacja na rozstępy 10.08.08, 20:51 A ja się w sumie zgadzam z rudanną Uważam mustelę podwójnie działąjąca za super kosmetyk na czas ciąży. Używałam jej regularnie od 5 mies. ciąży dwa razy dziennie-tubka 200ml starczała mi na 4 tygodnie. Smarowałam cały brzuch, piersi, pośladkii całe uda. Czyli można powiedzieć że ciało od dekoltu aż do kolan Potem jeszcze miesiąc po porodzie. Efekt-ani jednego rozstępu, a przytyłam dużo za dużo. Coś jednak w tym kremie jest Odpowiedz Link Zgłoś
devona25 Re: Jaki krem na rozstępy .? 10.08.08, 10:50 dla mnie rewelacja, pod warunkiem systematycznego stosowania. ja stosowałam od 3 miesiąca. nie zrobiły mi się rozstępy. smarowałam się jeszcze miesiąc po porodzie i po 2 tygodniach miałam brzuszek jak przed ciążą. napięty, płaski. POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
agaagnes Re: Jaki krem na rozstępy .? 10.08.08, 12:51 Ja kupialm dwie tubki musetli po 75zl kazda jak sie poszuka w internecie mozna miec taniej niz w normalnej aptece Odpowiedz Link Zgłoś
eliza765 Re: Jaki krem na rozstępy .? 11.08.08, 08:49 ja od 2 miesiaca stosuje fissan dzisiaj jestem już w 38 tc i nie mam ani jednego rozstepu wiec polecam.Na poczatku było ciezko,zapach doprowadzał mnie do szału wzmagał mdłosci ale jakoś wytrzymałam i nie żałuje.Przez całą ciaże zużyłam chyba 7 tubekale warto było Odpowiedz Link Zgłoś