walexa 17.06.08, 17:12 Czy może jakoś negatywnie wpłynąć na dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majan2 Re: Ciąża a masturbacja 17.06.08, 17:15 JA czytalam rozne strony polskie i amerykanskie z ktorych wynika, ze jezlei robiona palcami a nie przedmiotami przy zdrowej ciazy nie wplywa na dziecko, mam nadzieje, ze tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: Ciąża a masturbacja 17.06.08, 17:23 Bardzo rzadko, przy ciąży zagrożonej, otrzymuje się od lekarza zakaz wszelkiego seksu, także podniecania się i orgazmu. Jeżeli o niczym takim nie było mowy można spokojnie uprawiać wszelkie rodzaje masturbacji, tak jak i wszelkie rodzaje seksu. (Szczególnie że zazwyczaj w drugim trymestrze apetyt się zwiększa PS. Jeżeli lekarz mówi o ograniczeniu albo zrezygnowaniu z seksu czy ze stosunków, zawsze należy dokładnie wypytać o co chodzi - o stosunek dopochwowy, o wprowadzanie do pochwy czegokolwiek innego (np palców), o orgazm. Odpowiedz Link Zgłoś
987ania Re: Ciąża a masturbacja 18.06.08, 12:48 potem u dziecka włosy rosną między palcami a nie na głowie! Odpowiedz Link Zgłoś
987ania Re: Ciąża a masturbacja 18.06.08, 12:57 Mnie lekarz powiedział, że jak się już zaczęło, to trzeba to robić co najmniej 3 razy dziennie, bo jak się przestanie to u płodu nastąpi szok i bradykardię będzie miało!! Odpowiedz Link Zgłoś
uccellino Re: Ciąża a masturbacja 18.06.08, 12:57 > Czy może jakoś negatywnie wpłynąć na dziecko? Negatywnie???? W życiu bym tego nie wymyśliła! Chyba wyłącznie pozytywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ju_ka Re: Ciąża a masturbacja 18.06.08, 21:29 Pamiętaj że zadowolona mama to zadowolone dzidzi Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui Re: Ciąża a masturbacja 18.06.08, 21:41 ju_ka napisała: > Pamiętaj że zadowolona mama to zadowolone dzidzi O czym ty mowisz. Tu nie ma zadowolonych mam...tu sa mamy przewrazliwione, rozchisteryzowane na punkcie fasolinek. Popatrz na watki: cz suszenie wlosow i podnoszenie przy tym rak szkodzi, czy polizanie znaczka szkodzi, czy stringi szkodza, czy orgazm podczas zaplodnienia moze spowodowac poronienie i uszkodzic dzidzi, czy tipsy szkodza, czy domestos szkodzi...itd, itd. To nie sa szczesliwe i zadowolone z faktu bycia w ciazy kobiety. TO bardzo nieszczesliwe kobiety, ktorym nawet odpowiedz na ich urojone pytania nie pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
amoszyn Re: Ciąża a masturbacja 19.06.08, 08:34 Hehehe, dobre. Popieram Twoja wypowiedx w 100%. Sama bym tego lepiej nie ujęła Odpowiedz Link Zgłoś
987ania Re: Ciąża a masturbacja 19.06.08, 10:41 Jak mój M. raz tu zajrzał, to właśnie to powiedział, że ciąża, to bardzo stresujący czas dla kobiety i on nie wie jak się te zdrowe dzieci rodzą, skoro wszystko szkodzi. Autorka wątku nawet nie podziękowała za rady(( Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Ciąża a masturbacja 19.06.08, 10:42 bo to pewnie troll .. cudny wacik DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: Ciąża a masturbacja 19.06.08, 10:46 Może i troll.. ale podejrzewam, że wiele ma takie wątpliwości, tylko wstydzi się zapytać Odpowiedz Link Zgłoś
klarci Re: Ciąża a masturbacja 21.11.08, 22:49 A jakim prawem mnie oceniasz. Może to Ty masz jakieś kompleksy i przenościsz je na innych. Mów za siebie - naucz się - ja jestem szczęśliwa ! Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Ciąża a masturbacja 23.11.08, 21:13 A kto Ciebie, Klarci ocenia? Był jakiś post "bo Klarci jest nieszczęśliwa"? Więcej dystansu... Odpowiedz Link Zgłoś
klarci Re: Ciąża a masturbacja 24.11.08, 17:56 Tak, to prawda. Irytują mnie jednak ludzie wygłaszający ogólne opinie. I to w dodatku z pewnością, że oni to wiedzą lepiej, trochę pokory. Oczywiście to do tej osoby, nie do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui Re: Ciąża a masturbacja 24.11.08, 22:57 klarci napisała: > Irytują mnie jednak ludzie wygłaszający ogólne > opinie. I to w dodatku z pewnością, że oni to wiedzą lepiej, trochę > pokory. Odezwala sie ta, ktora twierdzi ze "ogolnie to lekarze nie zalecaja" Odpowiedz Link Zgłoś
klarci Re: Ciąża a masturbacja 24.11.08, 23:10 Czy ja się na prawdę niejasno wypowiedziałam? Napisałam Ci, że nieodpowiednie są Twoje agresywne komentarze. A nie ogólnie, tylko przy ciążach zagrożonych. Ja już się poddaję, pewnym osobom to się nie da wytłumaczyć Odpowiedz Link Zgłoś
987ania Re: Ciąża a masturbacja 19.06.08, 11:48 Może boją się zapytać ale masturbacja prowadzi do podniecenia i do orgazmu, czyli naturalnych skurczów. No jak dla mnie to logiczne, że skoro sex ciąży nie szkodzi (piszemy o prawidłowo przebiegających ciążach), to masturbacja też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui Re: Ciąża a masturbacja 19.06.08, 12:16 987ania napisała: > Może boją się zapytać ale masturbacja prowadzi do podniecenia i do orgazmu, > czyli naturalnych skurczów. No jak dla mnie to logiczne, że skoro sex ciąży nie > szkodzi (piszemy o prawidłowo przebiegających ciążach), to masturbacja też nie. > Sex to sex a masturbacja to zupelnie inna bajka. Masturbacja wg niektorych szkol zaliczana jest do dewiacji, zboczenia, kosciol uwaza ja za grzech, bo nie prowadzi do prokreacji tylko zadowolenia, brudzi niepotrzebnie mysli . Skoro wiec sama w sobie moze byc szkodliwa to dla ciazy takie zboczenie moze byc podwojnie szkodliwe Odpowiedz Link Zgłoś
amoszyn Re: Ciąża a masturbacja 19.06.08, 14:00 no wlaśnie - czekałam, ąz ktos poruszy tą kwestię Odpowiedz Link Zgłoś
martuniunia1 Re: Ciąża a masturbacja 22.06.08, 23:49 Wy się zgrwacie czy naprawdę tak dziwnie uważacie???????????? Zadna masturbacja nie wpłynie na charakter płodu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Przy zdrowej ciąży samozadowolenie, które nie szkodzi matce,nie zaszkodzi dziecku! Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui Re: Ciąża a masturbacja 23.06.08, 00:28 martuniunia1 napisała: > Wy się zgrwacie czy naprawdę tak dziwnie uważacie???????????? > Zadna masturbacja nie wpłynie na charakter płodu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! > Przy zdrowej ciąży samozadowolenie, które nie szkodzi matce,nie > zaszkodzi dziecku! A skad wiesz ze nie wplynie? Dasz to kazdej na pismie ze nie zaszkodzi? A jesli to ze beda mogly sie odszkodowania od ciebie domagac? Jak jestes z faskolka to wszystko moze ci zaszkodzic, samozadowolenie rowiez... Szkodza stringi, szkodzi suszenie wlosow, serek plesniowy, szybszy marsz do autobusu, siedzenie przed komputerem, lezenie, chodzenie, stanie, praca...itd, itd, to niby dlaczego samozadowolenie mialoby nie szkodzic, zwlaszcza ze jest grzeszne? Lepiej sie 4 lub 5 razy zastanowic zanim dokonasz aktu masturbacji nizby sie potem zastanawiac czy to zaszkodzilo...i pluc sobie w brode ze moglo to na dzidzie zle wplynac. Mozna w koncu na ten czas chuc na uwiezi potrzymac, nie? W koncu to tylko 9 mies Odpowiedz Link Zgłoś
anecc Re: Ciąża a masturbacja 23.06.08, 10:38 Czytam i lapie sie za glowe!!!Na jakiej uwiezi przez 9 miesiecy???Po co i dlaczego?To ma byc cudowny czas! Gdyby nie fakt,ze sama jestem wlasnie w ciazy(i to poraz czwarty),to czytajac niektore wypowiedzi pomyslalabym,ze ciaza to jakas choroba przewlekla. Jesli wszystko przebiega bez problemow,to czemu mialy by niby sluzyc ograniczenia?Umartwianiu sie?Przeciez to jeden z najszczesliwszych okresow w zyciu kobiety. Oczywiscie jesli cos jest wbrew nas lub naszym przekonaniom,to nic na przymus,ale nawet wsrod oczekujacych mam sa przerozne gusta,zachcianki czy wyznania. Przyda sie odrobina tolerancji,a nie krytyki i potepienia za cos co zdaniem jednego jest grzechem,a innego juz niekoniecznie... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: Ciąża a masturbacja 23.06.08, 11:21 anecc napisała: > Przyda sie odrobina tolerancji,a nie krytyki i potepienia za cos co > zdaniem jednego jest grzechem,a innego juz niekoniecznie... Słuchaj, dziewczyny tylko żartują... Naprawdę ) Odpowiedz Link Zgłoś
anecc Re: Ciąża a masturbacja 23.06.08, 11:30 no to kamien z serca jesli tak jest faktycznie...bo juz troche sie przerazilam))Pozdrawiam cieplo! Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Ciąża a masturbacja 23.11.08, 21:15 Hanalui, a zastanawianie się przypadkiem nie zaszkodzi fasolce? Mogę się bezpiecznie zastanawiać..? Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui Re: Ciąża a masturbacja 23.11.08, 22:32 memphis90 napisała: > Hanalui, a zastanawianie się przypadkiem nie zaszkodzi fasolce? Mogę się > bezpiecznie zastanawiać..? A ja myslalam ze sie domyslisz ze to byla ironia . Ja jestem za sexem, masturbacja i czymkolwiek co sprawia przyjemnosc - w ciazy i nie w ciazy, hedonistka jestem i dobrze mi z tym... Odpowiedz Link Zgłoś
ma_dre Re: Ciąża a masturbacja 24.11.08, 20:11 jak juz ktos powyzej pisal palcami pewnie nie... ale takim ogorkiem, czy nie daj B... kielbaska? Tyle tam mikrobow! O jak juz jakims godem to mozna sie skaleczyc, albo co gorsza dziecku w oko wsadzic Odpowiedz Link Zgłoś
pingwinek13 Re: Ciąża a masturbacja 25.11.08, 09:38 ha ha dobre! Coraz bardziej mi się ten wątek podoba Odpowiedz Link Zgłoś
artdesign84 [...] 25.06.08, 02:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
smolkowicz_a Re: a masz psychologa?? 25.06.08, 15:51 Chyba Tobie... Nie mogłam się powstrzymać. Skąd tyle jadu??? Odpowiedz Link Zgłoś
artdesign84 Re: a masz psychologa?? 20.11.08, 00:33 ludzka głupota tak na mnie działa Odpowiedz Link Zgłoś
klarci Re: a masz psychologa?? 21.11.08, 22:56 A znasz takie powiedzenie, że "mowa jest srebrem, a milczenie złotem". Nie musisz nikogo obarażać, tylko dlatego, że wie mniej niż Ty. Dla mnie to pytanie też jest dziwne, ale wyśmiewanie się z kogoś świadczy o tym kto to robi, a nie o tym do kogo jest skierowane Odpowiedz Link Zgłoś
siasiunia1 Re: Ciąża a masturbacja 26.06.08, 11:08 chyba jedynie w tym przypadku kiedy masz zagrożoną ciążę i masturbacją spowodujesz wcześniejsze skurcze i sie dziecko wcześniej urodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
meggie28 Mądrale... 26.06.08, 11:28 Widzę że wszystkie się tu wymadrzają i naśmiewają. A dziewczynie zapewne nie chodziło o przesądy dotyczące masturbacji! Prawda jest taka, ze podczas orgazmu dochodzi do skurczów macicy. Przy prawidłowej ciaży nie ma to wpływu na dziecko, ale przy problemowej byc moze jest jakieś ryzyko. Ja osobiscie uwazam, że jeśli ciaża jest zagrożona to mniej groźny jest delikatny sex niż orgazm! Rzadko kiedy chyba lekarz mówiąc o zagrozonej ciaży i zaleceniu "no sex" mówi równiez o orgaźmie bez stosunku. Czasem lepiej jest zapytać, niż później żałować, a Wy tu od razu wyzywacie od troli...masakra... Odpowiedz Link Zgłoś
malamufka Dla rozweselenia :) 19.11.08, 12:20 Całkowicie się zgadzam! Zawsze lepiej zapytać Poza tym, poczytajcie sobie dziewczyny, co znalazłam na innym forum: >>>Od masturbacji nie zajdziesz w ciążę. Może ona jednak spowodowac liczne komplikacje, np trądzik lub grzybicę pochwy. Spekuluje się też, że masturbacja może być przyczyną ślepoty, dysfunkcji ruchowej (drżenie kończyn lub nawet paraliż ) i wypadania włosów. Nie mówiąc już o otarciach naskórka, które po kontakcie z wydzieliną z pochwy bardzo trudno się goją. (źródło: odpowiedz.pl/37079/37079/MAstrubacja.html) Więc skoro taki może mieć zgubny wpływ na kobietę, to aż strach pomyśleć co się z dzieckiem może stać... XD NO COMMENTS. Odpowiedz Link Zgłoś
gyokuro Re: Dla rozweselenia :) 19.11.08, 12:39 Taaak, no i najlepiej to w ogóle nie spać, bo przecież bywają erotyczne sny zakończone orgazmem - to przecież też skurcze... Ech... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiuchna_symphonica Re: Dla rozweselenia :) 19.11.08, 13:42 ja tam miałam zagrożoną ciążę i uprawiałam sex i wszystko było9 ok Marcyś też się zdrów jak rydz urodził... więc pewnie masturbacja to nic takiego jeżeli wykonywana jest palcami... Odpowiedz Link Zgłoś
klarci Re: Dla rozweselenia :) 21.11.08, 23:01 Ale to Twoja decyzja. Ogólnie lekarze zabraniają. A orgazm to orgazm, niezaleźnie, czy wykonywany palcami, czy towarzyszący stosunkowi. Może wywoływać skurcze, więc nie powinno się do niego dopuszczać, przy zagrożeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui Re: Dla rozweselenia :) 22.11.08, 00:23 klarci napisała: > Ogólnie lekarze zabraniają. Ogolnie to chyba tobie zabronil. Mow wiec za siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
klarci Re: Dla rozweselenia :) 22.11.08, 21:58 A na jakiej podstawie tak twierdzisz? Nie podoba mi się Twój ton wszystko wiedzący. Większość dziewczyn z zagrożoną ciążą o których czytałam i słyszałam dostała zakaz. Na tym forum spotkałam się pierwszy raz z inną opinią. Więc mówię za siebie, ale też powołuję się na przypadki innych. Chyba mi tego nie zabronisz. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Dla rozweselenia :) 23.11.08, 21:22 Klarci, większość ciąż NIE jest zagrożonych... Więc dla większości kobiet seks w ciąży jest dozwolony. Ciąża zagrożona to inna para kaloszy, ale przesadą jest zakładać, że każde pytanie dotyczy ciąży zagrożonej. Odpowiedz Link Zgłoś
klarci Re: Dla rozweselenia :) 24.11.08, 17:59 Kochana, prześledź całą dyskusję, to będziesz wiedziała, czemu odwołałam się do ciąż zagrożonych. Odpowiedz Link Zgłoś
klarci Re: Dla rozweselenia :) 24.11.08, 18:00 A i na chwilę odbiegając, właśnie sobie przypomniałam, że bez zagrożenia lekarze też stawiają ograniczenia. Np. powinno się używać prezerwatywy. Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui Re: Dla rozweselenia :) 24.11.08, 23:06 klarci napisała: > A i na chwilę odbiegając, właśnie sobie przypomniałam, że bez > zagrożenia lekarze też stawiają ograniczenia. Np. powinno się używać > prezerwatywy. No tak...zeby nie wpasc przypadkiem Moze jakas lineczke do tego zalecenia podrzuc Odpowiedz Link Zgłoś
klarci Re: Dla rozweselenia :) 24.11.08, 23:24 Poputaj lekarzy, zamiast się mądrzyć. Są w spermie pewne substancje, które mogą powodować przyspieszenie akcji porodowej. Mogą podkreślam. Ale ogólnie wielu lekarzy poleca używanie prezerwatyw. A ty zanim się wypowiesz, trochę poczytaj i posłuchaj mądrzejszych. Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui Re: Dla rozweselenia :) 24.11.08, 23:42 klarci napisała: > Irytują mnie jednak ludzie wygłaszający ogólne > opinie. I to w dodatku z pewnością, że oni to wiedzą lepiej, trochę > pokory. > Ale ogólnie wielu lekarzy poleca używanie prezerwatyw. A > ty zanim się wypowiesz, trochę poczytaj i posłuchaj mądrzejszych. To irytuja cie ci ludzie czy nie? Irytujesz sama siebie gloszac takie ogolne opinie? Bo jak do tej pory to ty wyglaszasz ogolne opinie No i chetnie poslucham, i poczytam tych madrzejszych, podeslij linke w ktorych ta wypowiedz tych madrzejszych jest ze w ciazy zdrowej trzeba z prezerwatywa, bo jakos twoje powtarzenie ogolnych zaleceni wilu lekarzy jakos mnie nie satysfakcjonuje. I doczytalaby ze sperma zawiera prostaglandyny, ktore powoduja dojrzewanie szyjki macicy i wyzwalaja czynnosc skurczowa, a nie powtarzala ze dziala na cos tam ..... Odpowiedz Link Zgłoś
klarci Re: Dla rozweselenia :) 24.11.08, 23:45 Widzisz, jak chcesz to potrafisz. :0 Mi szkoda było czasu na szukanie linka, do niekonstruktywnej dyskusji. Tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui [...] 23.11.08, 22:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
klarci [...] 24.11.08, 18:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui [...] 24.11.08, 22:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
klarci [...] 24.11.08, 23:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
klarci [...] 24.11.08, 18:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui [...] 24.11.08, 23:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
klarci [...] 24.11.08, 23:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui [...] 24.11.08, 23:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
klarci [...] 24.11.08, 23:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
myszak84 hanalui... 24.11.08, 20:58 ... "większość dziewczyn z zagrożoną ciążą" to nie to samo co większość ciąż jest zagrożonych!!! Zupełnie zmieniasz znaczenie czyichś słów, a przecież nie trzeba się niewiadomo ile wczytywać, żeby dostrzec tą wielką różnicę. Poza tym większość zdań klarci interpretujesz na swój sposób, który jest... Taki jaki jest (myślę, że każdy to zauważył). Troszkę zrozumienia i mniej agresji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui Re: hanalui... 24.11.08, 22:37 myszak84 napisała: > ... "większość dziewczyn z zagrożoną ciążą" to nie to samo co większość ciąż je > st zagrożonych!!! Dlatego ten watek nie tyczy sie wiekszosci dziewczyn z zagrozona ciaza ktore w wiekszosci nie sa. Odpowiedz Link Zgłoś
klarci Re: hanalui... 24.11.08, 23:12 Ale czytaj ze zrozumieniem. Nikt nie twierdzi, że cały wątek dotyczy. Ktś po prostu napisał o ciąży zagrożonej, a ja tylko wypowiedziałam swoją opinię. Dzięki myszak, bo ja już zwątpiłam, czy to może ja mam jakieś halucynajce i nie wiem o co tu chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Dla rozweselenia :) 23.11.08, 21:20 Trądzik? A gdzie ten trądzik wtedy wychodzi? I które włosy (łyse łono to nawet modne teraz jest, mogą sobie wypadać)? Ślepota? Paraliż? To mi wygląda na info z początków poprzedniego wieku. Hmm, ale przynajmniej wiem czemu moje dziecko jest kudłate, a dziecko znajomych- łyse... Odpowiedz Link Zgłoś
klarci Re: Mądrale... 21.11.08, 22:58 Z tym seksem to też jest trochę inaczej. Stymulacja pochwy i nasienie też mogą wywoływać zmiękczenie czegoś tam (już nie pamiętam - jest o tym sporo w necie) i skurcze. Więc ja np. przy zagrożonej nie mogłam wogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
carolinecat Re: Ciąża a masturbacja 19.11.08, 16:50 o matko, ale żeście dziewczyny wątek przywołały. jest się przynajmniej z czego pośmiać przed porodem Odpowiedz Link Zgłoś
embeel Re: Ciąża a masturbacja 19.11.08, 17:54 pośmiać się można, ale prawda jest taka, że przy zagrożonej ciąży orgazm może wywołać przedwczesne skurcze. Odpowiedz Link Zgłoś
carolinecat Re: Ciąża a masturbacja 19.11.08, 20:15 nie zaprzeczam, ale rozbawiła mnie jak zwykle dyskusja dziewczyn Odpowiedz Link Zgłoś
balsamina-niecierpek Re: Ciąża a masturbacja 20.11.08, 23:17 Jest tak, jak dziewczyny piszą: w ciąży zagrożonej zaszkodzić może każdy orgazm, obojętnie "którędy" i przez kogo wywołany. Odpowiedz Link Zgłoś
malwes Re: Ciąża a masturbacja 21.11.08, 13:12 To nieprawda, że w każdej zagrożonej ciąży orgazm może zaszkodzić. Ja się dopytywałam lekarza i generalnie wyjaśnił mi, że zakazuje wszelkich skurczów tylko w sytuacji odklajania się kosmówki i łożyska, czasem przy łożysku centralnie przodującym. Przy krwiawieniach którym nie towarzyszy odklejanie się niczego, zabrania stosunków ale orgazmu nie. Przy zagrożeniu wcześniejszym porodem - dla "sumienia" czasami stosunków bez prezerwatywy (choć uważa, że podatnośc szyjki na prostaglandyny jest domniemana tylko w okresie okołoporodowym). Natomiast w którejś gazecie (M jak Mama chyba) był wywiad z Andrzejem Depko (seksuologiem) w tym temacie i on z kolei pisał, że śledził badania i wg niego i po ich lekturze żaden orgazm nie jest w stanie sprowokować skurczów porodowych. To tak w temacie A z niektórych postów można się pośmiać, to fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
basiulka78 Re: Ciąża a masturbacja 21.11.08, 16:26 To dodam jeszcze jeden... Tak czytam i dochodzę do wniosku, ze to dotyczy chyba tylko mam we wczesnej fazie ciązy, bo ptem... brzuszek chyba przeszkadza i ... nie siegniemy To był żarcik taki Odpowiedz Link Zgłoś
katia.seitz Re: Ciąża a masturbacja 22.11.08, 09:20 > To dodam jeszcze jeden... Tak czytam i dochodzę do wniosku, ze to > dotyczy chyba tylko mam we wczesnej fazie ciązy, bo ptem... brzuszek > chyba przeszkadza i ... nie siegniemy Coś w tym jest U mnie dopiero 21 tydzień, a już niewygodnie się goli tamte okolice Odpowiedz Link Zgłoś
klarci Re: Ciąża a masturbacja 22.11.08, 22:00 A dla mnie jest to podejrzane. Bo niby jak miałybyśmy korzystać z toalety, a dokładnie z papieru toaletowego?! Przecież nie sięgamy przez cały brzuch. No, ale ja nie wiem, bo nigdy nie miałam takiego brzucha, więc może się mylę Odpowiedz Link Zgłoś
katia.seitz Re: Ciąża a masturbacja 23.11.08, 19:21 Przy korzystaniu z papieru potrzebna jest mniejsza precyzja niż przy goleniu Odpowiedz Link Zgłoś
klarci Re: Ciąża a masturbacja 24.11.08, 18:17 no i mniejszą, niż przy masturbacji, jakby nie było Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Ciąża a masturbacja 23.11.08, 21:23 > Coś w tym jest U mnie dopiero 21 tydzień, a już niewygodnie się goli tamte > okolice Ja chciałam się ogolić, a wyszło mi rytualne obrzezanie Potem do końca ciąży stosowałam tylko kremy do depilacji... Odpowiedz Link Zgłoś
klarci Re: Ciąża a masturbacja 21.11.08, 23:06 Słuysznie zauważyłać - wg. niego, a to jeszcze nie jest podstawa do jakiejś teori. Odpowiedz Link Zgłoś
exotique Re: Ciąża a masturbacja 22.11.08, 00:08 na bank dziecko bedzie seksoholikiem Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Ciąża a masturbacja 24.11.08, 08:02 > Czy może jakoś negatywnie wpłynąć na dziecko? Moim zdaniem nie. W każdym razie ja problemów z tego powodu żadnych nie miałam ani w pierwszej ani w drugiej ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
florka72 Re: Ciąża a masturbacja 24.11.08, 20:44 dawno tu nie wchodziłam, ale jak widać - nic się nie zmieniło. aaa, któraś z Was pisała, że od masturbacji rosną włosy między palcami u fasolinki. cóż, ja słyszałam (z wielu bardzo poważnych źródeł), że nie włosy, a błona. zatem uważaj, decyzja należy do Ciebie, czy chcesz na całe życie dzidzię unieszczęśliwić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pingwinek13 Re: Ciąża a masturbacja 25.11.08, 09:40 a może błona z włosami heh! Troche się rozweseliłam a mam ciężki dzień dzięki dziewczyny! Odpowiedz Link Zgłoś