Dodaj do ulubionych

infekcja dróg moczowych

23.09.03, 20:29
Jestem w 4tym miesiacu, i niestety od dwoch odczuwam bol przy oddawaniu moczu,
co przychodiz mi z trudem. Pije urosan (zaczyneam dzis po konsultacji z
lekarzem) i mam wziac ciepla kapiel zeby sie wygrzac. Kupilam iwonicka sol
jodobromowa, aby troche dosypac do kapieli. Moze mialyscie podobny problem? Co
jeszcze mozna zrobic? I czy ta sol jest bezpieczna? Jako wskazania ma podane
rowniez choroby kobiece.
Renia
Obserwuj wątek
    • ese1 Re: infekcja dróg moczowych 24.09.03, 15:37
      Antybiotyk z grupy Amoksycykliny (np Doumox), ktory jest zupelnie bezpieczny
      dla plodu, na pewno ci pomoze. Zapytaj o to lekarza. I nie zapomnij koniecznie
      do tego kupic np laktovaginal dopochwowo, zeby sie grzybicy nie nabawic.
      • kasik8 Re: infekcja dróg moczowych 25.09.03, 09:24
        ja rowniez slyszalam o tym aby stosowac na to antybiotyk..ale to pewnie zalezy
        od natezenia...lekarz powinnien Ci zrobic ponowne badania moczy aby stwierdzic
        co to za bakterie...A po za tym nie przejmuj sie..podobno to normalne...
        W ciazy dziecko uciska na pecherz... i ma sie problem z jego oddawaniem..gdyz
        ma sie uczucie pelnosci a po siusianiu okazuje sie ze tak naprawde nic nie
        polecialo..trzeba robic jak naczesciej..nawet przy malej ochocie..czesto sie
        podmywac...Przetrzymywanie moczu..nawet lekkiego powoduje ze mocz sie psuje w
        pecherzu i buduje drobnoustroje...
        Polecam jeszcze cieple nasiadowki..terma w woda i siadaj na tym i ogrzewaj
        sobie tamto miejsce...
        Pozdrowionka Kasik
        • ainer1 Re: infekcja dróg moczowych 25.09.03, 09:45
          dziekuje za listy, rzeczywiscie dostaam duomox (2x1), nystutyn (o ile dobrze
          rozczytuje) dopochwowo i trilac. Mam lezec az do konca kuracji (10 dni) i
          kolejne zwolnienie... Musze przyznac, ze sie martwie, bo wyniki moczu sa po
          prostu zle a i wyniki krwi - prawie wszystko na granicy normy albo
          ponizej(powyzej). podam dla przykladu (moze to jadnak nie jest takie nietypowe w
          ciazy?):WBC 13,6; RBC: 3,75; HGB: 11,2; HCT:33,2
          Renia (zmartwiona)
          • margarettka Re: infekcja dróg moczowych 29.09.03, 16:57
            Witaj!
            Ja rowniez przechodzilam infekcje drog moczowych w trzecim miesiacu. Teraz
            jestem w 17 tyg. Mialam zle wyniki moczu, ok 20-30 leukocytow i liczne
            bakterie. Lekarz zlecil zrobienie posiewu moczu i antybiogramu, aby dowiedziec
            sie na jakie leki wrazliwa jest bakteria ktora mnie zarazila. Dostalam potem
            antybiotyk Ceclor i Natamycyne dopochwowo. Kolejne wynik byly juz dobre. Tak
            wiec nie martw sie, na pewno Ci przejdzie, a takie infekcje niestety sie
            zdarzaja!
            Zycze zdrowia i pozdrawiam
            Gosia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka