Dodaj do ulubionych

Po terminie

24.07.08, 19:54
Witam smile Jutro będzie trzy dni po terminie, lekarz prowadzący kazał
mizgłosić sie juz do szpitala. Czytałam, że zazwyczaj następuje to
dopiero tydzień po terminie. Czy któraś z Was była w podobnej
sytuacji? Czego mam się spodziewać? Jakich badań? Mozliwe, by już
jutro wywołano mi poród? Ile trwa poród wywoływany kroplówką? Będę
wdzięczna za każdą odpowiedz. Pozdrowienia dla wszystkich
Ciężarnych smile
Obserwuj wątek
    • aagaa85 Re: Po terminie 24.07.08, 20:40
      Nie wiem czemu lekarzowi sie tak spieszy, bo chyba z ciążą i dzieckiem wszystko ok? Może po prostu mają wolne miejsca na patologii a wiadomo, pacjentka = kasa wink Albo lekarz zapobiegliwy.
      Nie ma tego złego, ja trafiłam do szpitala w dzień terminu i juz mnie zostawili do porodu czyli jeszcze 6 dni (po kontrolnym badaniu i ktg mysleli, że rodzę bo miałam 4 cm rozwarcia, jak po kilku godzinach okazało się, że jednak nie i tak kazali mi zostać).
      Ja się cieszyłam, że nie zacznie się w domu. Jak już się zaczęło to konkretnie wiec nie wiem czy bym dojechała na czas tongue_out
      Co do leżenia na patologii, zazwyczaj 2 razy dziennie obchód, zapytaja czy wszystko ok i sobie idą, czasami zaproszą Cię na badanko na fotelu albo usg, no i ktg 1-3 razy dziennie.
      Powodzenia i pochwal się maleństwem jak już wrócicie w komplecie smile
    • tanoshii Re: Po terminie 24.07.08, 20:49
      Ja również zostałam skierowana 3 dni po treminie. Miałam mieć robione badanie przepływów, ale jakoś o mnie zapomnieli ;/ Tyle kobitek rodziło, że wszyscy ginekolodzy siedzieli na porodówce. Postanowili nie wywoływać do tygodnia po treminie ze wzgledu na to, że jestem młoda i to moja pierwsza ciązy (cokolwiek to miało miec do rzeczy.. Nie znam się może). Na własne życzenie połozna zrobiła mi masaż szyjki, bo miałam od 2 tygodni rozwarcie na 2 cm i lekkie skurcze. Chyba nic nie dał ;p Pozniej poprosiłam o czopki na rozwieranie szyjki. Dostałam 2 w piątek, pozniej dwa w sobotę i wieczorem rozpoczęła się akcja. Myślę, że jeżeli nie podadzą Ci oksytocyny, to może dostaniesz własnie te czopki, bo z tego co się orientuję, często tak robią. Ja trafiłam akurat na taki szpital, gdzie o wszystko musiałam się prosić i wrecz decydować za lekarzy wink) Na pewno będziesz miała robione codziennie ktg. Beda też pewnie sprawdzali co jakiś czas samo tetno dzidziusia. Mnie zapraszali również co chwilę na fotel ginekologiczny... W dodatku miałam podwojne doznania, bo zaraz po lekarzu paluchy wsadzał mi student, ktory przeciez musiał się na kims uczyć.. Ale wydaje mi się, że teraz jest taki tłok na oddzialach połozniczych, że nie beda Cie trzymać za długo wink Życzę Ci powodzenia i szybkiego rozpoczęcia akcji porodowej !! smile
      • rhapsodia20 Re: Po terminie 24.07.08, 20:58
        Dziękuję za odpowiedzi smile Ja mimo wszystko wolałabym być w domu...
        tyle dni w szpitalu. Najważniejsze, żeby z dzieckiem było wszystko
        dobrze smile Jak wrócę opiszę swoje przezycia smile
    • rala Re: Po terminie 24.07.08, 21:12
      ja tez jestem po terminie i mam problem inny. co najmniej 2 razy dziennie musze zmieniac wkładkę, bo mam na niej wydzielinę zielono-zółtą.. nie wiem co to jest.niestety nie mam węchu więc nie wiem nic o zapachu. moze któras wie co to moze byc? jutro ide do lekarza ale wolałabym miec dzis jakies informacje..
      • rhapsodia20 Re: Po terminie 24.07.08, 21:20
        heh, tak się składa, że też mam od paru dni śluz żółto - zielony.
        Myśle, że to czop, choć czytałam, ze ma barwę brązowo - różową -
        więc nie wiem.
        • ash_3 Re: Po terminie 24.07.08, 23:09
          mam właśnie taką samą wydzielinę i się zastanawiam czy to czop czy nie czop.
          do szpitala idę w poniedziałek. termin miałam na 19 lipca. ale jeśli na usg
          wyjdzie że przepływy są nadal ok i z Młodym jest ok to się na oxy nie zgodzę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka