mutantowa 09.10.03, 13:09 Poszukuje rodziców dzieci u których wykryto HLHS. Ja jestem teraz w 22 tygodniu ciąży i staram się dowiedzieć czegoś na temat tej wady serduszka. Sama nie wiem co napisać. Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zyt Re: Wada serca HLHS:( 09.10.03, 22:45 Magda ty tutaj nie pisz bo nikt cię nie znajdzie i będziesz rozczarowana,że znowu piszą o farbowaniu włosów,czy dentyscie a ty masz poważny problem i nie dostaniesz odpowiedzi.Ja ci radzę niech skontaktuja cię z mamami tych dzieci po operacji,zapytaj tam gdzie byłaś na badaniu.Może twój doktor wskaże ci książki albo strony internetowe na ten temat.Szczerze mówiąc tak myślałam że cię tutaj spotkam dlatego zajrzałam dziśiaj na forum.Pozdrów męża.Zyta Odpowiedz Link Zgłoś
amania Re: Wada serca HLHS:( 10.10.03, 00:00 Spróbuj na tej stronie, moze tam coś znajdziesz www.fetalecho.cn.pl, poza tym znalazłam dużo na ten temat po wpisaniu "HLHS" w wyszukiwarce Google. Też urodzę dziecko z wadą, więc wiem jak się czujesz. Zyczę powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
agawol Re: Wada serca HLHS:( 10.10.03, 11:54 Przesyłam Ci linka do artykułu na ten temat. Podobny był w Rzeczpospolitej, ale tam teraz nie ma dostępu. Mój synek też jest po operacji serca [dawali mu 50 % szans na przezycie] i wszystko jest ok. Doktor z artukułu jest podobno najepszym specjalistą od tej właśnie wady serca. Powodzenia Agnieszka www2.gazeta.pl/kobieta/1,24540,1310817.html Odpowiedz Link Zgłoś
mutantowa Re: Wada serca HLHS:( 10.10.03, 14:08 Dzięki dziewczyny, im więcej wiem na temat tej wady tym mi lepiej, mój mąż chyba jeszcze do siebie nie doszedł strasznie się martwi o mnie i o synusia, boi się że jak coś z maleństwem będzie źle to ja sobię nie poradze z tym. A jak to jest czy przy każdej wadzie serca robi się cesarkę, bo różnie mi mówią. A nas ma własnie operować prof. Malec ten z artykułu o Szymonku, ale jeszcze nic nie wiemy do końca, bo termin mam na 15 lutego więc jest jeszcze troszkę czasu na zaplanowanie wszystkiego, a teraz jeździmy do dr. Dangel do Warszawy, jest naprawdę super wiele nam wyjaśniła i pomogła. Pokazywała dzieci już po operacjach, a będzie ich aż 3. Wszystkie są sliczne i żyją normalnie, różowiutkie bobasy Serdecznie pozdrawiam i dziękuję Magda Odpowiedz Link Zgłoś
amania Re: Wada serca HLHS:( 11.10.03, 22:18 Moje dziecko ma wprawdzie inną wadę, ale kontakt z dr Dangel tez miałam. Robiła mi USG, będąc akurat w Poznaniu. Rzeczywiście jest przemiła. W moim przypadku cesarka jest niezbędna. Boję sie jej, ale cóż skoro trzeba... Trzymaj się, jakoś musimy wytrwać. Odpowiedz Link Zgłoś