28.09.08, 10:21
MIałam robione ostatnio usg prywatnie, na które specjalnie poszłam, żeby
zobaczeć maluszka w tzw usg 3d, czyli bardzo wyraźnym, wręcz plastycznym.
Na komputerze u lekarza wyświetlało sie "3d", na zdjęciach, które dostałam tez
widnieje napis "3d", ale zdjęcia te są całkiem jak ze zwykłego usg czarno-białego.
Zapłaciłam 150 zł, a widziałam tylko takie "prześwietlające" usg. A głupia się
nie zapytałam o to "kremowe" usg...
Lekarz zrobił mnie w balona?
Obserwuj wątek
    • osa551 Re: 3d? 4d? 28.09.08, 10:59
      Hmmm, może lepiej zajmij się tym, czy USG 2D pokazało prawidłowy rozwój dziecka.
      Lekarz to nie dekorator wnętrz ani fotograf i nie po to robi USG. Za jakiś czas
      będziesz to dziecko oglądać w realu codziennie i ważne, żeby było zdrowe, a nie
      ile zapłaciłaś za pooglądanie sobie fotek.

Jak jest różnica między USG 3D i 4D? Taka, że czwartym wymiarem jest czas. Tzn
      oglądasz zmieniający się obraz "z głębią". Fizykę w szkole miałaś?
      • vivianna_82 Re: 3d? 4d? 28.09.08, 11:51
        Osa, po co ta zgryźlwość?
        niektóre przyszle mamy chca zobaczyć swoje dzieci na usg 3d/4d i nie ma w tym
        nic złego. Tak samo jak nie ma nic złego w tym, że niektóre (jak np Ty?) tego
        nie chca - poczekają aż będą widziec dziecko "w realu" za jakiś czas...
        o wynikach pomiarów 2d Autorka nic nie pisała, więc czemu zakładasz że się tym
        nie przejęła?
        Lekarz, to owszem - nei dekorator wnetrz, ale jezeli oferuje usg 3d/4d za 150 zł
        (2d pewnie za znacznie mniejszą sumę) i kobieta decysuję się z tego skorzystać,
        płaci ta kase, to powinna za nią dostac to za co zapłaciła, prawda?
        My placiliśmy za usg 4d i najpierw lekarz porobil wszystkie pmiary w 2d, a potem
        przełaczył na 3d - dla naszej przyjemności. I z tego dostaliśmy fotki...
        3d rózni się od 4d tym, że 4d na monitorze pokazuje obraz w czasie rzeczywistym
        (to ten czwarty wymiar), a na wydrukowanych fotkach wygląda już tak samo jak 3d.
        No a 2d, to jest to takie bardziej "prześwietlające"...
        do Autorki - powinnas spytac lekarza co z tym 3d za które zapłaciłaś, ale nie
        wiem czy teraz to już nie jest "po ptokach"...
        • meggie28 Re: 3d? 4d? 28.09.08, 13:00
          NO...chyba już po ptakach. Bo to chyba było tylko 2d. Mam nauczkę, żeby
          następnym razem pytać... sad
      • meggie28 Re: 3d? 4d? 28.09.08, 13:09
        osa551 napisała:

> Hmmm, może lepiej zajmij się tym, czy USG 2D pokazało prawidłowy rozwój dziecka

Tym zajęłam się już dawno, a teraz mam ochotę je zobaczeć w 3D i g... ci do tego

> .... Fizykę w szkole miałaś?

Masz jakiś problem z sobą? Polecam forum psychologia
        • jusder Re: 3d? 4d? 28.09.08, 13:52
          haha
          dobrze zrobiłaś nie pozostawiając na osie suchej nitki. moim zdaniem
          i tak bylas laskawa .....
          dobry nick sobie wybrała .... pasuje smile)
          pozdr
          • pingwinek13 Re: 3d? 4d? 28.09.08, 16:49
            nick wspaniały nie ma co - o i bardzo miła wyrozumiała osóbka big_grin
          • osa551 Re: 3d? 4d? 28.09.08, 21:09
            > dobrze zrobiłaś nie pozostawiając na osie suchej nitki. moim zdaniem
            > i tak bylas laskawa .....

No wybacz, ale opinia osoby, która nie wie po co idzie na jakie USG i ma tego
            typu dylematy raczej po mnie spływa wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka