devina 16.10.08, 14:33 Witam Będę miała cc i związku z tym mam pytanie czy będą mi potrzebne podkłady poporodowe czy wystarczą duże podpaski? Jakiego kremu najlepiej używać aby rana szybko się goiła? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robatchek Re: podkłady poporodowe a cc 16.10.08, 14:38 Mi wystarczyły duże podpaski, podkładów używałam tylko przez dwa dni w szpitalu. A i podpasek używałam może ze dwa tygodnie, potem wszystko przeszło To jednak chyba sprawa indywidualna, więc nie traktuj mojej opinii jako wyroczni Co do maści, polecono mi solcoseryl, ale nie użyłam go ani razu, bo jestem za leniwa i nie pamiętam o stosowaniu A blizny prawie nie widać, choć mam jedną na drugiej (dwie CC). Odpowiedz Link Zgłoś
pucor Re: podkłady poporodowe a cc 16.10.08, 14:45 po cc krwawi sie jak po normalnym porodzie wiec te podklady moze kup aby na pierwsze dni mysle ze sie przydadza ja rany niczym nie smarowalam (tak zalecil lekarz) i mam ja bardzo slabo widoczna cienka malutka jakby kot mnie drapnal Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: podkłady poporodowe a cc 16.10.08, 14:47 podkłady taki jak po sn, a jeśli chodzi o bliznę to ja 3 miesiące po cc zaczęłam chodzić do dermatologa na naświetlanie blizny. Czasem smaruję Dermatixem. Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: podkłady poporodowe a cc 16.10.08, 14:51 Tak, będą potrzebne. Na niezagojoną ranę nie wolno używać żadnych kremów, a na szybkie gojenie rany najlepsze jest mycie wodą z mydłem. Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: podkłady poporodowe a cc 16.10.08, 15:01 ja uzywalam podkladow poporodowych, podpaski by nie starczyly (tez mialam przy sobie) wystarczyly mi dwie paczki podkladow to zalezy jak cie wyczyszcza, jednym leci mniej innym bardziej Odpowiedz Link Zgłoś