ad0 24.12.08, 14:36 jestem w 38 tygodniu ciazy w sumie to juz mi sie zaczyna 39,na majtkach zauwazyłam BIALA wydzieline ( sluz ) czy to sa oznaki porodu ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majeczka262 Re: 38 tydzien 24.12.08, 20:02 Trudno jednoznacznie określić?? A sluz czytsy,przezroczytsy,czy różowawy z domieszką krwi? Masz jakieś inne objawy? Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa-dluga Re: 38 tydzien 25.12.08, 19:36 Zależy, jaki był ten śluz. Białe upławy mogą być oznaką stanu zapalnego pochwy (grzybicy), natomiast czas ciąży sugeruje, że mógł to być czop śluzowy. Czop śluzowy odchodzi w różnym czasie przed porodem (może odejść na 2 tygodnie przed porodem, lub też w trakcie porodu), świadczy o przygotowywaniu się szyjki macicy do porodu. Obserwuj się cierpliwie i czekaj na skurcze www.polozna.wordpress.com Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: 38 tydzien 25.12.08, 19:57 ja mam początek 40t.c. i podobne objawy do Twoich mam tak od 8 dni. Porodu ani nie widać ani nie słychac Także może trwać nawet z 2 tygodnie. Wszystko to indywidualna "organizacja" organizmu kobiety. Fakt, często są to objawy przedporodowe, zdarzają się jendak infekcje. pozdr Ania Odpowiedz Link Zgłoś