Dodaj do ulubionych

Nieprzyjemny problem

09.11.03, 18:11
Mam taki nieprzyjemny problem. Otoz w moim gardle siedzi mi "klucha". Jakby
mi z nosa cos sciekalo i tam siedzialo. Probowalam i czosnku i miodku na
surowo i nic. Co z tym zrobic? Odkrztusic sie nie da, polknac tym bardziej
(feee ...)
Macie cos takiego? Moze to poczatek jakiejs infekcji? (moj synek jest prawie
caly czas przeziebiony, moze cos posial).
Obserwuj wątek
    • sznoberka Re: Nieprzyjemny problem 11.11.03, 22:05
      Gochagoch pocieszę się, mam to samo. Uczucie jest na tyle nieprzyjemne, że już
      kilka razy ową "klucha" spowodowała moje mdłości i wymioty. Koszmar. Też nie
      wiem jak sobie z tym poradzić, a najgorzej jest rano. Mam nadzieję, że ktoś
      znajdzie rozwiązanie.
    • klarek Re: Nieprzyjemny problem 12.11.03, 03:58
      Ja taka "kluchę" leczę już kilka lat - z przerwami oczywiście spowodowanymi
      zniechęceniem nieefektywnością leczenia. Zatem: na początku podejrzewano
      alergię, potem była operacja przegrody nosa (jako przyczyna zbierania się śluzu
      w gardle), później druga operacja przegrody nosa (wykonana już po przeprowadzce
      do USA, gdzie stwierdzono, że pierwsza nie została wykonana prawidłowo),
      następnie zaproponowano mi wycięcie migdałków, które ponoć (w opinii tylko
      niektórych lekarzy) są tu głównym winowajcą. Podobno taki śluz może powstawać
      również w przypadku problemów z żołądkiem - mi zlecono badania kwaśności (?)
      soków żołądkowych.
      Cóż, z przypadłością tą da się żyć, ale śpiewać już gorzej. Najtrudniej jest
      rano i po zjedzeniu posłku, szczególnie tłustego. Mam nadzieję, że w Waszym
      przypadku to dolegliwość przejściowa.
      Pozdrawiam
      Klara
    • rapsodia4 Re: Nieprzyjemny problem 12.11.03, 09:25
      Moja sytuacja jest troche inna, bo ja od dwóch tygodni mam strasznie "gęsty"
      katar, który sobie zalega i cięzko go wydmuchać (przez to, ze taki gesty) a
      poza tym jestem w 40 tygodniu ciąży ale moze mój post cos Ci rozjasni.
      Byłam z powyzszym u laryngologa, który stwierdził, że kobiety w ciazy czasami
      maja bardziej gęsta śline lub sluz i taka to uroda. Dostałam preparat na
      rozrzedzenie śluzu. Ale być może w Twoim przypadku pomogłoby coś, co kazał mi
      robic lekarz. Może nie pomoze, ale chyba warto spróbowac. Otóż, kazał
      rozpuscić 1 łyżeczke soli w szklance przegotowanej letniej wody i ta wode
      wciagać nosem a wypluwać buzią. U mnie bardzo dobrze oczyszcza to katar i ten
      zalegajacy nieco nizej śluz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka