ihalas 13.11.03, 14:15 Dziewczyny! W którym tygodniu ciąży pojawia się objaw częstego oddawania moczu.Napiszcie jak to jest u Was. Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kags Re: parcie na mocz. 13.11.03, 14:21 dziwilam sie, ze jeszcze mnie to nie meczy, ale od okolo tygodnia (a jestem w 11 tc) budze sie w nocy na sisi... denerwujace, bo przenigdy w nocy nie wstawalam Odpowiedz Link Zgłoś
margarettka Re: parcie na mocz. 13.11.03, 14:31 Hej! Ja jestem w 25 tyg i bardzo czesto odwiedzzam toalete. Na poczatku ciazy tez tak bylo, ale chyba z innych przyczyn, teraz po prostu czuje jak dzidzius mi uciska na pecherz i mimo, ze nie jest on wcale pelen musze ciagle biegac siusiu. Szczegolnie mocno to odczuwam, gdy wstaje, wtedy jego glowka bardzo mocno uciska. Ale pewnie u kazdej z nas moze to inaczej wygladac Pozdrawiam serdecznie Gosia i 25 tyg Ignas Odpowiedz Link Zgłoś
alina29 Re: parcie na mocz. 14.11.03, 14:55 Mnie tez ten temat bardzo interesuje. Jestem w 18 tc i w nocy musze wstawac po 3 razy do toalety. Czy to jest normalne? A w ogole to czuje ciagle parcie na pecherz, brrr.....Wyniki moczu mam w porzadku. Pozdrawiam Alina margarettka napisała: > Hej! > Ja jestem w 25 tyg i bardzo czesto odwiedzzam toalete. Na poczatku ciazy tez > tak bylo, ale chyba z innych przyczyn, teraz po prostu czuje jak dzidzius mi > uciska na pecherz i mimo, ze nie jest on wcale pelen musze ciagle biegac > siusiu. Szczegolnie mocno to odczuwam, gdy wstaje, wtedy jego glowka bardzo > mocno uciska. > Ale pewnie u kazdej z nas moze to inaczej wygladac > Pozdrawiam serdecznie > Gosia i 25 tyg Ignas Odpowiedz Link Zgłoś
malilka Re: parcie na mocz. 14.11.03, 16:12 Ja od piątego tygodnia wstaję w nocy po parę razy, a jutro zaczynam 20 tydzień. Nie było ani tygodnia przerwy- to stasznie uciążliwe i wybijające z rytmu snu, ale co zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
ja275 Re: parcie na mocz. 14.11.03, 23:35 to dopiero poczatek a jak dzidzia bedzie uciskala na pecherz to bedzie jazda - podsikiwanie w majtki he he Odpowiedz Link Zgłoś
lastka Re: parcie na mocz. 15.11.03, 09:01 margarettka napisała: > Hej! > Ja jestem w 25 tyg i bardzo czesto odwiedzzam toalete. Na poczatku ciazy tez > tak bylo, ale chyba z innych przyczyn, teraz po prostu czuje jak dzidzius mi > uciska na pecherz i mimo, ze nie jest on wcale pelen musze ciagle biegac > siusiu. Szczegolnie mocno to odczuwam, gdy wstaje, wtedy jego glowka bardzo > mocno uciska. > Ale pewnie u kazdej z nas moze to inaczej wygladac > Pozdrawiam serdecznie > Gosia i 25 tyg Ignas Ojeju czuję dokładnie to samo, czy też aż cie brzuch boli w dole jak w nocy wstajesz z pełnym pęcherzem? Też biegam do łazienki często, a to jest aż męczące bo boję się wyjść do miasta na dłużej a jak już to mam rozeznanie gdzie są toalety ) Odpowiedz Link Zgłoś
margarettka Re: parcie na mocz. 15.11.03, 12:33 Witaj! Dokladnie! Jest to malo przyjemne. Najgorzej jest wlasnie jak wstaje, wtedy jest takie nieprzyjemne uczucie, ze po prostu ledwo ide do tej toalety W nocy wstaje wielokrotnie i tak mam od samego poczatku ciazy, z tym, ze teraz czuje takie wlasnie parcie. Juz sie do tego przyzwyczailam, ale jest to dziwne kiedy ide do toalety przed wyjsciem z domu, a jak zakladam kurtke, to czuje, ze powinnam znowu tam pojsc No ale coz, widac takie uroki przeznaczzone sa dla nas "ciezarowek" Pozdrawiamy, Gosia i 26 tyg Ignas Odpowiedz Link Zgłoś
cardamomo Re: parcie na mocz. 15.11.03, 15:49 Na samym początku ciąży(4-6 tydz.) biegałam na siusiu dosłownie co 10 min, potem się to uspokoiło. Teraz jestem w 15 tyg i mniej więcej od tygodnia znowu to samo. Najfajniej jest w kinie... "Przepraszam, przepraszam, przepraszam, czy mogę przejść?" Brr. Odpowiedz Link Zgłoś
brunusia Re: parcie na mocz. 15.11.03, 16:21 Zdziwicie się, ale dopiero od czasu jak brzuszek sie obnizył, czyli od około 37 tyg miewam parcie na mocz. Bardzo duzo piję wody i soków, zazwyczaj około 3- 4 nad ranem nie wyrabiam i gramolę się z brzusiem do łazienki. Brzuszka dużego nie mam, tylko 108 cm, dzidzia waży około 3 kg. Monika Odpowiedz Link Zgłoś