Dodaj do ulubionych

parcie na mocz.

13.11.03, 14:15
Dziewczyny! W którym tygodniu ciąży pojawia się objaw częstego oddawania
moczu.Napiszcie jak to jest u Was. Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • kags Re: parcie na mocz. 13.11.03, 14:21
      dziwilam sie, ze jeszcze mnie to nie meczy, ale od okolo tygodnia (a jestem w
      11 tc) budze sie w nocy na sisi... denerwujace, bo przenigdy w nocy nie
      wstawalam sad
    • margarettka Re: parcie na mocz. 13.11.03, 14:31
      Hej!
      Ja jestem w 25 tyg i bardzo czesto odwiedzzam toalete. Na poczatku ciazy tez
      tak bylo, ale chyba z innych przyczyn, teraz po prostu czuje jak dzidzius mi
      uciska na pecherz i mimo, ze nie jest on wcale pelen musze ciagle biegac
      siusiu. Szczegolnie mocno to odczuwam, gdy wstaje, wtedy jego glowka bardzo
      mocno uciska.
      Ale pewnie u kazdej z nas moze to inaczej wygladac
      Pozdrawiam serdecznie
      Gosia i 25 tyg Ignas
      • alina29 Re: parcie na mocz. 14.11.03, 14:55
        Mnie tez ten temat bardzo interesuje. Jestem w 18 tc i w nocy musze wstawac po
        3 razy do toalety. Czy to jest normalne? A w ogole to czuje ciagle parcie na
        pecherz, brrr.....Wyniki moczu mam w porzadku.
        Pozdrawiam
        Alina

margarettka napisała:

> Hej!
        > Ja jestem w 25 tyg i bardzo czesto odwiedzzam toalete. Na poczatku ciazy tez
        > tak bylo, ale chyba z innych przyczyn, teraz po prostu czuje jak dzidzius mi
        > uciska na pecherz i mimo, ze nie jest on wcale pelen musze ciagle biegac
        > siusiu. Szczegolnie mocno to odczuwam, gdy wstaje, wtedy jego glowka bardzo
        > mocno uciska.
        > Ale pewnie u kazdej z nas moze to inaczej wygladac
        > Pozdrawiam serdecznie
        > Gosia i 25 tyg Ignas
        • malilka Re: parcie na mocz. 14.11.03, 16:12
          Ja od piątego tygodnia wstaję w nocy po parę razy, a jutro zaczynam 20 tydzień.
          Nie było ani tygodnia przerwy- to stasznie uciążliwe i wybijające z rytmu snu,
          ale co zrobić?
          • ja275 Re: parcie na mocz. 14.11.03, 23:35
            to dopiero poczatek a jak dzidzia bedzie uciskala na pecherz to bedzie jazda -
            podsikiwanie w majtki smile he he
      • lastka Re: parcie na mocz. 15.11.03, 09:01
        margarettka napisała:

> Hej!
        > Ja jestem w 25 tyg i bardzo czesto odwiedzzam toalete. Na poczatku ciazy tez
        > tak bylo, ale chyba z innych przyczyn, teraz po prostu czuje jak dzidzius mi
        > uciska na pecherz i mimo, ze nie jest on wcale pelen musze ciagle biegac
        > siusiu. Szczegolnie mocno to odczuwam, gdy wstaje, wtedy jego glowka bardzo
        > mocno uciska.
        > Ale pewnie u kazdej z nas moze to inaczej wygladac
        > Pozdrawiam serdecznie
        > Gosia i 25 tyg Ignas

Ojeju czuję dokładnie to samo, czy też aż cie brzuch boli w dole jak w nocy
        wstajesz z pełnym pęcherzem? Też biegam do łazienki często, a to jest aż
        męczące bo boję się wyjść do miasta na dłużej a jak już to mam rozeznanie gdzie
        są toalety smile)
        • margarettka Re: parcie na mocz. 15.11.03, 12:33
          Witaj!
          Dokladnie! Jest to malo przyjemne. Najgorzej jest wlasnie jak wstaje, wtedy
          jest takie nieprzyjemne uczucie, ze po prostu ledwo ide do tej toalety smile W
          nocy wstaje wielokrotnie i tak mam od samego poczatku ciazy, z tym, ze teraz
          czuje takie wlasnie parcie. Juz sie do tego przyzwyczailam, ale jest to dziwne
          kiedy ide do toalety przed wyjsciem z domu, a jak zakladam kurtke, to czuje, ze
          powinnam znowu tam pojsc smile No ale coz, widac takie uroki przeznaczzone sa dla
          nas "ciezarowek" smile
          Pozdrawiamy, Gosia i 26 tyg Ignas
    • cardamomo Re: parcie na mocz. 15.11.03, 15:49
      Na samym początku ciąży(4-6 tydz.) biegałam na siusiu dosłownie co 10 min,
      potem się to uspokoiło. Teraz jestem w 15 tyg i mniej więcej od tygodnia znowu
      to samo. Najfajniej jest w kinie... "Przepraszam, przepraszam, przepraszam,
      czy mogę przejść?" Brr.
    • brunusia Re: parcie na mocz. 15.11.03, 16:21
      Zdziwicie się, ale dopiero od czasu jak brzuszek sie obnizył, czyli od około
      37 tyg miewam parcie na mocz. Bardzo duzo piję wody i soków, zazwyczaj około 3-
      4 nad ranem nie wyrabiam i gramolę się z brzusiem do łazienki. Brzuszka dużego
      nie mam, tylko 108 cm, dzidzia waży około 3 kg.
      Monika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka