monikapie 25.02.09, 21:54 miala anemie w I trymestrze ciazy. w pierwszej ciazy nie mialam, teraz mam dosc silna, biore zelazo. wlasnie wyczytalam,ze anemia w I trym. moze powodowac wady wrodzone plodu, nieprawidlowy rozwoj lozyska.boje sie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
artdesign84 jakieś 90 % 26.02.09, 01:13 nie tylkoo w pierwszym, ale całą ciążę a na przyszłość nie czytaj głupot tylko porozmawiaj z lekarzem prowadzącym Odpowiedz Link Zgłoś
artdesign84 a po drugie 26.02.09, 01:14 wyszukiwarka : wpisz "anemia" i sobie poczytaj ... Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.46 Re: czy ktoras z mam 26.02.09, 09:11 Bzdura! Ja w pierwszej ciąży miałam anemie do końca, nic nie działo się z łożyskiem, a dziecko z żadną wadą się nie urodziło. Teraz 27tydz też anemia od początku... biorę żelazo łykam witaminy, urozmaiciłam dietę i jestem dobrej myśli, jakby każda z nas na serio brała pod uwagę niektóre bzdury z podręczników to z nerwów żadna nie donosiłaby ciąży i co drugie rodziłoby się z wadą ale z winy nerwicy mamy;D Wiec główka do góry, wszystko będzie ok. Stosuj się do zaleceń wojego gin i dbaj o siebie. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sja75 Re: czy ktoras z mam 26.02.09, 13:01 jedz wątróbkę,szpinak i brokuły razem z jedzonkiem zawierającym wit.c.będzie dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
braktalentu Re: czy ktoras z mam 26.02.09, 13:24 w obu ciążach straszliwą. Dziecko numer jeden zdrowe. Dziecko numer dwa w drodze, ale badania wskazują, że wszystko w normie. Odpowiedz Link Zgłoś
agatracz1978 Re: czy ktoras z mam 26.02.09, 13:30 A do tego od II trym wielowodzie. Też najpierw czytałam o tym w necie i słuchałam opinii innych. Załam totalny po przeczytaniu. Potem pogadałam z lekarzami i okazało się, że nie taki diabeł straszny. Nie czytaj i nie słuchaj - lekarz i nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
iza6ella Re: czy ktoras z mam 26.02.09, 15:51 W pierwszej ciąży miałam straszliwą anemię. Miałam 15 żelaza, gdzie od 37 do 145 była norma!!! Brałam nawet zastrzyki z żelaza, bo tabletki na tak poważną anemię nic nie dają. Dziecko urodziło się zdrowe, ciąża bezproblemowa. Dzidziuś pobiera od nas wszystko co mamy najlepsze. Myślę, że radzi sobie świetnie i ta anemia bardziej dokucza Tobie niż dziecku. Głowa do góry, dzidziusiowi nic nie bedzie. Aha, podobno za dużo wątróbki jeść nie wolno, bo zawiera witaminę A, która jest w ciąży nie wskazana. Odpowiedz Link Zgłoś