karola2009 13.03.09, 17:19 boli mnie gardło nie mogę mówić, co roku tak mam i jest to zapalenie krtani- prawdopodobnie . Czy któraś z Was brała jakieś leki będąc w ciąży, jestem w 25 tyg. ciąży Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
julimama79 Re: ból gardła 13.03.09, 17:28 Idź do lekarza, infekcja jest w ciąży gorsza niż zażywanie leków. Poza tym są antybiotyki całkowicie bezpieczne w ciąży, jeśli zajdzie taka potrzeba spokojnie bierz je. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiula19862 Re: ból gardła 13.03.09, 17:27 na ból gardła mam Tantum Verde w aerozolu, ale szczerze to mi małom pomaga. jak podejrzewsz zapalenie krtani to może idź lepiej do lekarza... Odpowiedz Link Zgłoś
aphoper1 Re: ból gardła 13.03.09, 17:35 Mi tantum verde areozol + tabletki do ssania islamoos pomogly. Ale polecam przede wszystkim lekarza! Odpowiedz Link Zgłoś
820weronika Miałam to samo 18.03.09, 18:04 Nie dawno miałam ten sam problem. Byłam u lekarza, lepiej zrobić to jak najszybciej, wtedy unikniesz antybiotyku. U mnie zaczynało się zapalenie gardła. Dostałam bioparox, syrop stodal , rutinoscorbin, apap w razie gorączki. Pomogło, chociaż 2 tyg byłam na zwolnieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
bridal Re: ból gardła 13.03.09, 20:26 Idź koniecznie do lekarza, ale skonsultuj jeszcze z panią w aptece, czy wszystkie przepisane leki można spokojnie brać... Ja już 3 raz przeziębiłam gardło (wirus) i pomaga mi Tantum Verde w aerozolu, płukanie gardła szałwią i solą na przemian, syrop z cebuli (kroimy cebulę, zasypujemy 2 czubatymi łyżkami cukru i czekamy kilka godzin aż puści sok. Co 2 dni robimy nową miksturę. plus oczywiście zwolnienie i odpoczynek. Popijamy ten "przysmak" 2 - 3 razy dziennie. I dużo snu - nie ma lepszego lekarstwa dla kobiet niż sen pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aqo Re: ból gardła 18.03.09, 17:20 Ja miałam spore zapalenie gardła ok 25 tc i lekarz kaząl mi kupic upsarin i płukac nim gardło (nie pić). Pomoglo. Odpowiedz Link Zgłoś
secondtry Re: ból gardła 18.03.09, 17:26 Radze interniste, ja mialam kilka dni bol gardla, lekki nawet i leczylam domowymi sposobami dla ciezarnych. Lekarz jednak przepisał mi Bioparox - lekki antybiotyk, dozwolony w ciazy. po 1 dniu juz lepiej. Dla dzieka infekcja zapalna jest grozniejsza niz 3 dni antybiotyku. pozdr, secondtry Odpowiedz Link Zgłoś
reteczu Re: ból gardła 18.03.09, 17:48 W obu ciążach brałam antybiotyki, w drugiej ciąży nawet ibuprofen, nie wiedząc o ciąży, a córeńki mam jak malowanie! Odpowiedz Link Zgłoś