Dodaj do ulubionych

22 tydzień

24.11.03, 13:04
Cześć jestem tu poraz pierwszy. Jestem w 22 tygodniu ciąży. Czy ktoś chce
pogadać?
Obserwuj wątek
    • mami27 Re: 22 tydzień 24.11.03, 13:16
      Cześć Gosiu,
      Też jestem w 22 tygodniu. Zapraszam Cię na forum "W oczekiwaniu". Jest nas tam
      dużo pod wątkami z róznych miesięcy daty narodzin. Ja jestem ma kwietniu,mimo
      że mam termin na 29 marzec. Czy znasz juz płeć swego dzieciątka. My będziemy
      mieć na 70% dziewczynkę.
      Pozdrawiam
      Ewa
      • gos1a1 Re: 22 tydzień 25.11.03, 08:28
        Cześć Ewo jeszcze nie znam płci swojego dziecka ale licze dni do USG , które
        mam wyznaczone na 10 grudnia. Co prawda mam przeczucie że będzie to syneczek
        Marcelek, tak czuje!! A jak jest to sie okarze, zobaczymy jak z moim
        macierzyńskim przeczuciem?

Pozdrawiam Gosia!!!
        • joasiiik24 Re: 22 tydzień 25.11.03, 11:25
          czesc dziewczyny....ja jestem w 20 tyg ciazy i bedzie coreczka Kamilka( tak
          wyszlo na usg)a co do przeczucia to tez od poczatku czulam ze bedzie
          coreczka...obym sie nie mylila

asia i 20 tyg Kamilka
    • aga.5695 Re: 22 tydzień 01.12.03, 08:32
      Czesc, ja zglaszam sie wprawdzie tydzien pozniej i dopiero w tym tygodniu
      jestem w 22 tygodniu ciazy, ale ciekawa jestem, jak Twoje odczucia? Czujesz juz
      ruchy dzidziusia? Jak ogolnie sie miewasz? I co z waga? Ja musze przyznac, ze
      choc wydawalo mi sie, ze sie w miare staram pilnowac diety, to przytylam juz 7
      kg, a tu jeszcze tyle tygodni przede mna....

Pozdrawiam,
      Agnieszka i 22-tygodniowy Tomek (na 80%)
      • gos1a1 Re: 22 tydzień 01.12.03, 08:52
        U mnie zaczął sie 23 tydzień. Czuję się dobrze. W ogóle samopoczucie w mojej
        ciąży przebiega odpukać bez zrzutów nic się nie zminiło oprócz tego że grubne
        bo tez już przytyłam ok 7 kg i boje sie że to za dużo a przecież jeszcze tyle
        tygodni a dziecko teraz rośnie szybko.
        Nie znam, jeszcze płci naszego dzidziusia bo czekam na USG 10 grudnia i mam
        nadzieje że sie pokaże z dobrej strony.
        Jezeli chodzi o ruchy to czuje je tak od 18-19 tygodnia, na poczatku cięzko
        było wyczuc czy to naprawde to a teraz to już czuć prawdziwe kopniaczki a przed
        wczoraj zauważyłam poraz pierwszy jak mój maluszek mnie koppnął to zrobiła mi
        sie taka mała góreczka. Jest coraz fajniej choc ostatnio miałam pobudke o 5
        rano i nie mogłam juz spać bo mnie tak kopał. Teraz podobno normuje sie u
        dziecka pora snu i pora kopania. No to fajnie bedzie po urodzeniu o 5 pobudka

Pozdrawiam Gosia!!!
    • sibilli Re: 22 tydzień 09.12.03, 13:29
      Ja teraz jestem w 22 tyg. Czuje juz ruchy dzieciaczka od 20 tyg. To moja
      pierwsza ciaza...a USG mam miec na 20.XII.03 i juz nie moge sie doczekac.
      CZuje ze to bedzie chlopczyk...Tomek... Jestem o 7 kg do przodu czego nie
      widac zupelnie,pilnuje sie, nie jem kalorycznych rzeczy.
      Jak sie teraz czujecie ?

Marzena i 22 tyg. Brzuszek
      • joasiiik24 Re: 22 tydzień 09.12.03, 13:34
        U mnie leci 21 tydz za kilka dni wskoczy na 22 tydz(w sumie to troche
        pogubilam sie z liczeniem)moj organizm zle przyswaja zelazo i mam troche
        komplikacje...tzn bardziej chodzi o mnie niz o dzidzi.Mala jest bezpieczna

Asia i 21 tyg Kamilka
        • gos1a1 Re: 22 tydzień 09.12.03, 15:08
          Jutor ide na USG i już nie moge się doczekać jak zobacze mojego dzidziusia,
          który sadzi taki kopniaczki że hej.
          U mnie zaczął się 24 tydzień i ogólnie czuje sie dobrze, ale brzuszek robi się
          coraz większy i przeszkadza przy schylaniu. Ale jakoś jeszcze sobie radzę.
          Pozdrawiam wszystkie kwietniowe mamusie!!!
          Gosia i ?
    • aga763 Re: 22 tydzień 09.12.03, 20:06
      Witam mamuski
      Ja jestem wlasnie dzis w 22tyg ciazy i czuje sie super chodz mam przodujace
      lozysko i leze na kanapie zgodnie z zaleceniem lekarza .Odczuwam juz ruchy
      malenstwa zwalszcza rano i wieczorem przed snem a czasem wyciaga sie bo moj
      brzuch jeste wtedy lekko krzywy i w pewnym miejscu twardy ale po krotce wraca
      do normy.Teraz jestem na zwolnieniu L4 i strasznie sie nudze bo raczej jestem
      aktywna osoba i nie znosze siedzenia w jednym miejscu . plci mojej rybki
      jeszcze nie znam i tak na prawde nie wiem bo bedzie nic nie przeczuwam jak inne
      mamy.jak bedzie dziewczynka to Zuzia i chlopczyk Max .Pozdrawiam Aga P.S. to
      moj numer na gg3850689 Caluski
    • aga.5695 Re: 22 tydzień 11.12.03, 14:49
      Hej Gosia,

jak bylo na USG? Znasz plec swojego dzidziusia?

Pozdrowionka,
      Aga
      • gos1a1 Re: 22 tydzień 12.12.03, 14:25
        Jestem po USG. Wszystko jest w porządku dziecko jest zdrowe, waży ok 700 gram,
        serduszko bije. Widziałam główkę, kręgosłup, dwie rączki ( z czego jedna była
        zaciśnięta w piąstke), nużki ( jedna kopała). Ale co najważniejsze niestety nie
        chciało pokazać kim jest dziewczynką czy chłopczykiem. Lekarz nie chciał
        powiedzieć co barzdiej mu się wydaje bo powiedział że się pod tym nie
        podpoisuje. Ale oboje z mężem zaczeliśmy naciskać i powiedział że barzdiej
        wskazuje na dziewczynkę.. Ale tylko drogą eliminacji, gdyż nic nie widział,
        żeby coś odstawało. Także dla mnie nadal jest 50 na 50 %. Będzie niespodzianka
        02.04.2004r. Ja przez cały czas byłam przekonana że będzie chłopczyk więc
        troche mnie to zaskoczyło. Uczucie niesamowite wtedy gdy lekarz przyłożył
        aparat usg i zaczął podglądać płeć mojego dziecka w brzuchu ogarneła mnie jakaś
        trzęsaczka, niesamowite uczucie. Wogóle całe badanie było niesamowite

Pozdrawiam Gosia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka