Dodaj do ulubionych

Kogo badanie usg okłamało w spr. płci dziecka? ;-)

29.04.09, 14:56
Ja już wiem - będzie dziewczynka ... PRAWDOPODOBNIE.
Czy Wy miałyście NIESPODZIANKĘ w czasie porodu? wink
Obserwuj wątek
    • moniamech Re: Kogo badanie usg okłamało w spr. płci dziecka 29.04.09, 15:05
      Co prawda jeszcze nie urodzilam wiec pewnosci nie mam.. jak bylam na USG
      wyraznie widzialam 'paluszka', a uslyszalam ze to raczej dziewczynka. I ze
      pewnosci nie mozna miec, bo to roznie bywa uncertain tylko ze moje ostatnie usg bylo w
      24tc. wink
    • kasia.46 Re: Kogo badanie usg okłamało w spr. płci dziecka 29.04.09, 15:12
      U mnie dziewczynka z UsG z 18tyg (4D), podobno ten lekarz nigdy
      jeszcze się nie pomylił, innego nie miałam, ale podchodze to tego
      z wink bo czy można to w 100% określic' w tak wczesnej ciąży? Oby
      zdrowe!
      • gabi683 Re: Kogo badanie usg okłamało w spr. płci dziecka 29.04.09, 15:58
        Matko kolejny temat o USG i o pomyłkach .Poto wlaśnie robi sie
        badnie połowkowe 20/22 tc aby nie było pomyłek ,przytm badaniu nie
        tylko okresla sie płec ale wiele innych spraw zwiazanych z
        maleństwem.
        • zoofka Re: Kogo badanie usg okłamało w spr. płci dziecka 29.04.09, 16:40
          No nie do końca tak. Płeć określa się niejako dodatkowo. Nie po to
          robi się USG, żeby poznac płeć uncertain
          Stuprocentową pewność co do płci otrzymuje się po porodzie.

Abstrahując od tego - też nie kumam po co zakładać milionowy wątek
          na ten sam temat
          • robin2510 Re: Kogo badanie usg okłamało w spr. płci dziecka 29.04.09, 18:19
            ja też napiszę po raz któryś że moim zdaniem jak się chodzi do lekarza np.
            państwowo do przychodni gdzie najczęściej jest kiepski sprzęt to pomyłki mogą
            być. Lepiej zainwestować w 1 wizytę na przełomie 20 tyg u bardzo dobrego
            lekarza, który dysponuje dobrym sprzętem i ma dobrą opinię wtedy pomyłki na
            pewno nie będzie.
            • peresia Re: Kogo badanie usg okłamało w spr. płci dziecka 30.04.09, 12:30
              Całą ciążę prowadziłam u lekarza w przychodni w ramach NFZ, sprzęt
              maja lepszy niż w specjalistycznym szpitalu położniczym w moim
              mieście. Lekarz ma wieloletnie doświadczenie w diagnostyce usg.
          • gabi683 Re: Kogo badanie usg okłamało w spr. płci dziecka 29.04.09, 18:40
            zoofka napisała:

> No nie do końca tak. Płeć określa się niejako dodatkowo. Nie po to
            > robi się USG, żeby poznac płeć uncertain
            Napislam między innymi nie czytasz winkHehhe i bzdury opowiadasz bo
            dobry specjalista i sprzęt naprzykład 3D/4D i masz penośc 100% jeśli
            jeszcze dzieko pokaze co tam masmileJa taka pewnosc mam ,mam troje
            dzieic spodziwam sie czwartego .
            • red-truskawa Re: Kogo badanie usg okłamało w spr. płci dziecka 29.04.09, 18:51
              gabi683 rozumiem,że nie raz miałas okazję przeprowadzać bad usg jako lekarz i na
              własnej podstawie piszesz o nieomylności tego badania.
              Bo ja moge Ci powiedziec jak to wygląda ze strony osoby, która trzyma głowice z
              ręku a nie tylo gapi sie w monitor i wodzi wzrokiem za kursorem lub palcem
              lekarza...
              • gabi683 Re: Kogo badanie usg okłamało w spr. płci dziecka 29.04.09, 21:15
                red-truskawa napisała:

> gabi683 rozumiem,że nie raz miałas okazję przeprowadzać bad usg
                jako lekarz i n
                > a
                > własnej podstawie piszesz o nieomylności tego badania.
                > Bo ja moge Ci powiedziec jak to wygląda ze strony osoby, która
                trzyma głowice z
                > ręku a nie tylo gapi sie w monitor i wodzi wzrokiem za kursorem
                lub palcem
                > lekarza...
                Nie no zabiłaś mnie normalnie czy Ty uwazasz ze przyszłe mamy
                ktore ,rodza nie pierwsze swoje dziecko chodza do dobrych
                specjalistów w danej dziedzinie .Nie odróznia serca od du... tym
                swoim gapieniem sie w monitor jak to napisąlaś .Nie musze sie gapic
                w monitor jak na sia nie mam TV 32 cale gdzie widac dokładnie co
                jest czym.
                • red-truskawa Re: Kogo badanie usg okłamało w spr. płci dziecka 29.04.09, 23:30
                  gabi683 gratuluję wiary w nieomylność człowieka, sprzętu oraz doświadczenia w
                  odczytywaniu obrazu USG.
                  Ja mimo iz ponad 12 lat robie USG nie zawsze jestem pewna tego co widze, ale jak
                  sadze Ty masz jakąś goraca linie z Bogiem, ze jestes bardziej pewna niż Twój
                  lekarz (bo tu z kolei ja jestem pewna, ze On nigdy nie powie Ci ze zawsze jest
                  pewien na 100%)
                  • gabi683 Re: Kogo badanie usg okłamało w spr. płci dziecka 30.04.09, 08:11
                    No masz moja lekarz to powiedziła na 200% jest specjalistą i
                    pracuje na wysokij klasie sprztcie w prywatnej klinice.Ufam jej
                    pracuje 15 lat w zawodzie,nie było pomylłki przy moich starszych
                    dzieciach wiec to chyba mowi samo za siebie .

https://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/7190.png
    • red-truskawa Re: Kogo badanie usg okłamało w spr. płci dziecka 29.04.09, 18:25
      Okłamało tego kto jest naiwny i traktuje bad USG jako wyrocznię....
      • gabi683 Re: Kogo badanie usg okłamało w spr. płci dziecka 29.04.09, 18:43
        red-truskawa napisała:

> Okłamało tego kto jest naiwny i traktuje bad USG jako wyrocznię....

Naiwna jesteś TY skoro tak piszesz.
    • pagaa Re: Kogo badanie usg okłamało w spr. płci dziecka 29.04.09, 18:48

mój lekarz twierdzi, że chłopak jak w morde strzeliłwink ale, ja mam jakies takie
      uczucie, że dziewucha, ale się nie przejmuję zbytnio, imię wymyslamy dla chłopca
      i dla dziewczynki. ja to się zdziwiłam, jak mojej koleżance dobrej całą ciążę
      mówili, że chłopak, najpierw 2 lekarzy, a potem w szpitalu inny też powiedział,
      że chłopak, a tu się dziewczynka urodziła! lekarze też byli w szoku;P ale to
      chyba nieczęsto się zdarzawink
    • nati.82 Re: Kogo badanie usg okłamało w spr. płci dziecka 29.04.09, 21:26
      Co to znaczy, że usg okłamało?
      • red-truskawa Re: Kogo badanie usg okłamało w spr. płci dziecka 29.04.09, 23:57
        nati.82 napisała:

> Co to znaczy, że usg okłamało?

No jak co? Przecież USG mówi ustami lekarza, a jak powiedział ze będzie chłopiec
        a była dziewczynka- to okłamalo wredne USG i gupi lekarz wink
      • red-truskawa Re: Kogo badanie usg okłamało w spr. płci dziecka 29.04.09, 23:59
        nati.82 napisała:

> Co to znaczy, że usg okłamało?

No jak co? Przecież USG mówi ustami lekarza, a jak powiedział ze będzie chłopiec
        a była dziewczynka- to okłamalo wredne USG i głupi lekarz wink
        • robin2510 Re: red-truskawa 30.04.09, 07:48
          a jeśli można wiedzieć to ty wykonujesz usg organów wewnętrznych u człowieka
          typu : ocena wątroby, nerek itp czy "dzieciów" w brzuchu?
          • gabi683 Re: red-truskawa 30.04.09, 08:13
            robin2510-dziewczyna bzdury gada bo tak samo mozesz napisac Ty ze
            robisz USG hehehehehhe
        • nati.82 Re: Kogo badanie usg okłamało w spr. płci dziecka 30.04.09, 09:13
          A już myślałam, że dorobiło dziecku penisa, a potem mu odjęło albo odwrotnie...
          uspokoiłaś mniewink)))
          • gabi683 Re: Kogo badanie usg okłamało w spr. płci dziecka 30.04.09, 09:15
            No masz dziecko sobie odgryzło bo stwierdziło ze woli byc
            dziewczynkąwink
            • nati.82 Re: Kogo badanie usg okłamało w spr. płci dziecka 30.04.09, 09:26
              A taki psikus zrobiło mamusi, a cowink
    • oliwia5000 Re: Kogo badanie usg okłamało w spr. płci dziecka 30.04.09, 09:12
      u mnie 3 lekarzy twierdzilo ze bedzie dziewczynka a urodzil sie synek smile
      • robin2510 Re: oliwia5000 nie wierzę ci ;-) 30.04.09, 15:49
        to statystycznie chyba niemożliwe wink, to co to za lekarze byli???? he he he
    • assdra Re: Kogo badanie usg okłamało w spr. płci dziecka 30.04.09, 11:20
      Nie traktuje wyniku badania usg jak wyroczni. Zakładając ten wątek,
      byłam po prostu ciekawa, jak to u Was wyglądało, czy się sprawdziło
      to co usłyszałyście od lekarza w czasie badania.
      Płeć dziecka nie jest dla mnie sprawą priorytetową.

Uważam też, że każdy ma prawo do założenia własnego wątku na tym
      formum, niezależnie od tego czy temat jest interesujący i czy
      pojawił się tutaj już wcześniej.

Pozdrawiam
      • red-truskawa Re: Kogo badanie usg okłamało w spr. płci dziecka 30.04.09, 16:14
        oliwia5000 napisała:

> u mnie 3 lekarzy twierdzilo ze bedzie dziewczynka a urodzil sie synek smile

Oliwia napisz to jeszcze raz i to wielkimi literami, zeby to Pań dotarło ze USG
        to nie 100% wiarygodnosci jak niektóre sądza
        • red-truskawa Re: Kogo badanie usg okłamało w spr. płci dziecka 30.04.09, 16:17
          gabi683 napisała:
          >robin2510-dziewczyna bzdury gada bo tak samo mozesz napisac Ty ze
          robisz USG hehehehehhe

Pewne, ze mozesz sobie napisać co chcesz...Ja swoje wiem, i jestem pewna ze to
          ja mam racje nie Ty, a jesli to nie daje Ci spokoju- to masz problem dziwczyno wink
          • gabi683 Re: Kogo badanie usg okłamało w spr. płci dziecka 30.04.09, 16:21
            red-truskawa napisała:

> gabi683 napisała:
            > >robin2510-dziewczyna bzdury gada bo tak samo mozesz napisac Ty ze
            > robisz USG hehehehehhe
            >
            > Pewne, ze mozesz sobie napisać co chcesz...Ja swoje wiem, i jestem
            pewna ze to
            > ja mam racje nie Ty, a jesli to nie daje Ci spokoju- to masz
            problem dziwczyno
            > wink

heheh Ja mam problem to Ty masz problem ze sobą nie masz zielonego
            pojęcia oczym piszesz.
            • red-truskawa Re: Kogo badanie usg okłamało w spr. płci dziecka 30.04.09, 17:45
              Ja nie wiem o czym pisze? Nie wystarczy być matką 3 dzieci a 4 w drodze i
              ogladac ich USG jak to napisałaś na TV32, aby znać sie na interpretacji obrazu
              2D, M-mode, T-mode,3D, 4D i oczywiscie Doppler.
              O twojej fachowosci w temacie świadczy chociażyby fakt, za ja powiedziałam
              monitor a ty TV (nawet jeżeli słuzy za monitor ekran ciekłokrystaliczny nazywa
              się go monitorem anie TV- zpamiętaj, bo w takich szczegółach własnie wychodzi ze
              jestes laikiem w temacie).
              Nie moim zadanem jest cie przekonywac o wiarygodnosci badania USG i nieomylnosci
              lekarzy. Prawde mówiac takich pacjentów jak ty należałoby życzyc wszystkim lekarzom.
              Zycze miłego dnia i pomyślnego rozwiazania ciazy. Do widzenia.
            • vvipp Re: Kogo badanie usg okłamało w spr. płci dziecka 30.04.09, 20:14
              Nieraz to nawet po porodzie nie można powiedziec czy to chłopiec czy dziewczynka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka