assdra 29.04.09, 14:56 Ja już wiem - będzie dziewczynka ... PRAWDOPODOBNIE. Czy Wy miałyście NIESPODZIANKĘ w czasie porodu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moniamech Re: Kogo badanie usg okłamało w spr. płci dziecka 29.04.09, 15:05 Co prawda jeszcze nie urodzilam wiec pewnosci nie mam.. jak bylam na USG wyraznie widzialam 'paluszka', a uslyszalam ze to raczej dziewczynka. I ze pewnosci nie mozna miec, bo to roznie bywa tylko ze moje ostatnie usg bylo w 24tc. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.46 Re: Kogo badanie usg okłamało w spr. płci dziecka 29.04.09, 15:12 U mnie dziewczynka z UsG z 18tyg (4D), podobno ten lekarz nigdy jeszcze się nie pomylił, innego nie miałam, ale podchodze to tego z bo czy można to w 100% określic' w tak wczesnej ciąży? Oby zdrowe! Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Kogo badanie usg okłamało w spr. płci dziecka 29.04.09, 15:58 Matko kolejny temat o USG i o pomyłkach .Poto wlaśnie robi sie badnie połowkowe 20/22 tc aby nie było pomyłek ,przytm badaniu nie tylko okresla sie płec ale wiele innych spraw zwiazanych z maleństwem. Odpowiedz Link Zgłoś
zoofka Re: Kogo badanie usg okłamało w spr. płci dziecka 29.04.09, 16:40 No nie do końca tak. Płeć określa się niejako dodatkowo. Nie po to robi się USG, żeby poznac płeć Stuprocentową pewność co do płci otrzymuje się po porodzie. Abstrahując od tego - też nie kumam po co zakładać milionowy wątek na ten sam temat Odpowiedz Link Zgłoś
robin2510 Re: Kogo badanie usg okłamało w spr. płci dziecka 29.04.09, 18:19 ja też napiszę po raz któryś że moim zdaniem jak się chodzi do lekarza np. państwowo do przychodni gdzie najczęściej jest kiepski sprzęt to pomyłki mogą być. Lepiej zainwestować w 1 wizytę na przełomie 20 tyg u bardzo dobrego lekarza, który dysponuje dobrym sprzętem i ma dobrą opinię wtedy pomyłki na pewno nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
peresia Re: Kogo badanie usg okłamało w spr. płci dziecka 30.04.09, 12:30 Całą ciążę prowadziłam u lekarza w przychodni w ramach NFZ, sprzęt maja lepszy niż w specjalistycznym szpitalu położniczym w moim mieście. Lekarz ma wieloletnie doświadczenie w diagnostyce usg. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Kogo badanie usg okłamało w spr. płci dziecka 29.04.09, 18:40 zoofka napisała: > No nie do końca tak. Płeć określa się niejako dodatkowo. Nie po to > robi się USG, żeby poznac płeć Napislam między innymi nie czytasz Hehhe i bzdury opowiadasz bo dobry specjalista i sprzęt naprzykład 3D/4D i masz penośc 100% jeśli jeszcze dzieko pokaze co tam maJa taka pewnosc mam ,mam troje dzieic spodziwam sie czwartego . Odpowiedz Link Zgłoś
red-truskawa Re: Kogo badanie usg okłamało w spr. płci dziecka 29.04.09, 18:51 gabi683 rozumiem,że nie raz miałas okazję przeprowadzać bad usg jako lekarz i na własnej podstawie piszesz o nieomylności tego badania. Bo ja moge Ci powiedziec jak to wygląda ze strony osoby, która trzyma głowice z ręku a nie tylo gapi sie w monitor i wodzi wzrokiem za kursorem lub palcem lekarza... Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Kogo badanie usg okłamało w spr. płci dziecka 29.04.09, 21:15 red-truskawa napisała: > gabi683 rozumiem,że nie raz miałas okazję przeprowadzać bad usg jako lekarz i n > a > własnej podstawie piszesz o nieomylności tego badania. > Bo ja moge Ci powiedziec jak to wygląda ze strony osoby, która trzyma głowice z > ręku a nie tylo gapi sie w monitor i wodzi wzrokiem za kursorem lub palcem > lekarza... Nie no zabiłaś mnie normalnie czy Ty uwazasz ze przyszłe mamy ktore ,rodza nie pierwsze swoje dziecko chodza do dobrych specjalistów w danej dziedzinie .Nie odróznia serca od du... tym swoim gapieniem sie w monitor jak to napisąlaś .Nie musze sie gapic w monitor jak na sia nie mam TV 32 cale gdzie widac dokładnie co jest czym. Odpowiedz Link Zgłoś
red-truskawa Re: Kogo badanie usg okłamało w spr. płci dziecka 29.04.09, 23:30 gabi683 gratuluję wiary w nieomylność człowieka, sprzętu oraz doświadczenia w odczytywaniu obrazu USG. Ja mimo iz ponad 12 lat robie USG nie zawsze jestem pewna tego co widze, ale jak sadze Ty masz jakąś goraca linie z Bogiem, ze jestes bardziej pewna niż Twój lekarz (bo tu z kolei ja jestem pewna, ze On nigdy nie powie Ci ze zawsze jest pewien na 100%) Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Kogo badanie usg okłamało w spr. płci dziecka 30.04.09, 08:11 No masz moja lekarz to powiedziła na 200% jest specjalistą i pracuje na wysokij klasie sprztcie w prywatnej klinice.Ufam jej pracuje 15 lat w zawodzie,nie było pomylłki przy moich starszych dzieciach wiec to chyba mowi samo za siebie . Odpowiedz Link Zgłoś
red-truskawa Re: Kogo badanie usg okłamało w spr. płci dziecka 29.04.09, 18:25 Okłamało tego kto jest naiwny i traktuje bad USG jako wyrocznię.... Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Kogo badanie usg okłamało w spr. płci dziecka 29.04.09, 18:43 red-truskawa napisała: > Okłamało tego kto jest naiwny i traktuje bad USG jako wyrocznię.... Naiwna jesteś TY skoro tak piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
pagaa Re: Kogo badanie usg okłamało w spr. płci dziecka 29.04.09, 18:48 mój lekarz twierdzi, że chłopak jak w morde strzelił ale, ja mam jakies takie uczucie, że dziewucha, ale się nie przejmuję zbytnio, imię wymyslamy dla chłopca i dla dziewczynki. ja to się zdziwiłam, jak mojej koleżance dobrej całą ciążę mówili, że chłopak, najpierw 2 lekarzy, a potem w szpitalu inny też powiedział, że chłopak, a tu się dziewczynka urodziła! lekarze też byli w szoku;P ale to chyba nieczęsto się zdarza Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re: Kogo badanie usg okłamało w spr. płci dziecka 29.04.09, 21:26 Co to znaczy, że usg okłamało? Odpowiedz Link Zgłoś
red-truskawa Re: Kogo badanie usg okłamało w spr. płci dziecka 29.04.09, 23:57 nati.82 napisała: > Co to znaczy, że usg okłamało? No jak co? Przecież USG mówi ustami lekarza, a jak powiedział ze będzie chłopiec a była dziewczynka- to okłamalo wredne USG i gupi lekarz Odpowiedz Link Zgłoś
red-truskawa Re: Kogo badanie usg okłamało w spr. płci dziecka 29.04.09, 23:59 nati.82 napisała: > Co to znaczy, że usg okłamało? No jak co? Przecież USG mówi ustami lekarza, a jak powiedział ze będzie chłopiec a była dziewczynka- to okłamalo wredne USG i głupi lekarz Odpowiedz Link Zgłoś
robin2510 Re: red-truskawa 30.04.09, 07:48 a jeśli można wiedzieć to ty wykonujesz usg organów wewnętrznych u człowieka typu : ocena wątroby, nerek itp czy "dzieciów" w brzuchu? Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: red-truskawa 30.04.09, 08:13 robin2510-dziewczyna bzdury gada bo tak samo mozesz napisac Ty ze robisz USG hehehehehhe Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re: Kogo badanie usg okłamało w spr. płci dziecka 30.04.09, 09:13 A już myślałam, że dorobiło dziecku penisa, a potem mu odjęło albo odwrotnie... uspokoiłaś mnie))) Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Kogo badanie usg okłamało w spr. płci dziecka 30.04.09, 09:15 No masz dziecko sobie odgryzło bo stwierdziło ze woli byc dziewczynką Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re: Kogo badanie usg okłamało w spr. płci dziecka 30.04.09, 09:26 A taki psikus zrobiło mamusi, a co Odpowiedz Link Zgłoś
oliwia5000 Re: Kogo badanie usg okłamało w spr. płci dziecka 30.04.09, 09:12 u mnie 3 lekarzy twierdzilo ze bedzie dziewczynka a urodzil sie synek Odpowiedz Link Zgłoś
robin2510 Re: oliwia5000 nie wierzę ci ;-) 30.04.09, 15:49 to statystycznie chyba niemożliwe , to co to za lekarze byli???? he he he Odpowiedz Link Zgłoś
assdra Re: Kogo badanie usg okłamało w spr. płci dziecka 30.04.09, 11:20 Nie traktuje wyniku badania usg jak wyroczni. Zakładając ten wątek, byłam po prostu ciekawa, jak to u Was wyglądało, czy się sprawdziło to co usłyszałyście od lekarza w czasie badania. Płeć dziecka nie jest dla mnie sprawą priorytetową. Uważam też, że każdy ma prawo do założenia własnego wątku na tym formum, niezależnie od tego czy temat jest interesujący i czy pojawił się tutaj już wcześniej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
red-truskawa Re: Kogo badanie usg okłamało w spr. płci dziecka 30.04.09, 16:14 oliwia5000 napisała: > u mnie 3 lekarzy twierdzilo ze bedzie dziewczynka a urodzil sie synek Oliwia napisz to jeszcze raz i to wielkimi literami, zeby to Pań dotarło ze USG to nie 100% wiarygodnosci jak niektóre sądza Odpowiedz Link Zgłoś
red-truskawa Re: Kogo badanie usg okłamało w spr. płci dziecka 30.04.09, 16:17 gabi683 napisała: >robin2510-dziewczyna bzdury gada bo tak samo mozesz napisac Ty ze robisz USG hehehehehhe Pewne, ze mozesz sobie napisać co chcesz...Ja swoje wiem, i jestem pewna ze to ja mam racje nie Ty, a jesli to nie daje Ci spokoju- to masz problem dziwczyno Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Kogo badanie usg okłamało w spr. płci dziecka 30.04.09, 16:21 red-truskawa napisała: > gabi683 napisała: > >robin2510-dziewczyna bzdury gada bo tak samo mozesz napisac Ty ze > robisz USG hehehehehhe > > Pewne, ze mozesz sobie napisać co chcesz...Ja swoje wiem, i jestem pewna ze to > ja mam racje nie Ty, a jesli to nie daje Ci spokoju- to masz problem dziwczyno > heheh Ja mam problem to Ty masz problem ze sobą nie masz zielonego pojęcia oczym piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
red-truskawa Re: Kogo badanie usg okłamało w spr. płci dziecka 30.04.09, 17:45 Ja nie wiem o czym pisze? Nie wystarczy być matką 3 dzieci a 4 w drodze i ogladac ich USG jak to napisałaś na TV32, aby znać sie na interpretacji obrazu 2D, M-mode, T-mode,3D, 4D i oczywiscie Doppler. O twojej fachowosci w temacie świadczy chociażyby fakt, za ja powiedziałam monitor a ty TV (nawet jeżeli słuzy za monitor ekran ciekłokrystaliczny nazywa się go monitorem anie TV- zpamiętaj, bo w takich szczegółach własnie wychodzi ze jestes laikiem w temacie). Nie moim zadanem jest cie przekonywac o wiarygodnosci badania USG i nieomylnosci lekarzy. Prawde mówiac takich pacjentów jak ty należałoby życzyc wszystkim lekarzom. Zycze miłego dnia i pomyślnego rozwiazania ciazy. Do widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
vvipp Re: Kogo badanie usg okłamało w spr. płci dziecka 30.04.09, 20:14 Nieraz to nawet po porodzie nie można powiedziec czy to chłopiec czy dziewczynka. Odpowiedz Link Zgłoś