Dodaj do ulubionych

Problem z chłopakiem....

27.08.10, 18:12
Jestem z moim chłopakiem od 2 misięcy. Jestem bardzo w nim zauroczona ale on bardzo
mnie rani. Ma 16 lat i jest nałogowym palaczem fajek (Brr....) i do tego bardzo często sięga
po alkohol.sad Martwię się o niego. On sobie niszczy życie. Dawno dałam mu warunek że
musi przestac pic. Jakis czas mu się udawało nie pic tego świństwa ale ostatnio bardzo
często widze go pijanego. Nie wiem czy go życic czy mu pomóc. Wszyscy mówią że on się
nie zmieni. Ale on mi nie pozwoli odejśc bo uważa mnie za ta jedyna. Boje się że on się
załamie i coś sobie zrobi jeśli go zostawię. Proszę pomóżcie mi. Nie wiem co mam zrobic. Z
góry dziękuję.kisskiss
Obserwuj wątek
    • ciapolka powinnaś mu pomóc 27.08.10, 18:17
      ale jak cie bedzie namawiał na picie czy palenie to go rzuć i... pomyśl jak on bedzie pijany i
      bedziecie sami...
      naprawde, pomyśl.
      • liveonce Trochę od siebie.. 31.08.10, 17:53
        Jeśli ktoś naprawdę nie chce pomocy to nie pomagajmy mu na siłę. Boisz się, że sobie coś zrobi, wyrzuty sumienia, rozumiem. Ale nie możesz być w ten sposób niewolniczką. Jesteśmy istotami myślącymi i umiemy o siebie zadbać. Każdy jest odpowiedzialny za siebie.
    • devilisch Re: Problem z chłopakiem.... 27.08.10, 18:17
      postaw mu warunek ...
      ma przestać pić, bo jak nie przestanie to zrywasz z nim...
      skoro mu na tobie zależy bo jak powiedziałaś uważa cb za tą jedyną, to może coś z tym
      swoim nałogiem zrobi...smile

powodzenia
      3maj się
      • sweet94 Re: Problem z chłopakiem.... 27.08.10, 19:18
        devilisch napisał(a):

> postaw mu warunek ...
        > ma przestać pić, bo jak nie przestanie to zrywasz z nim...
        > skoro mu na tobie zależy bo jak powiedziałaś uważa cb za tą jedyną, to może coś
        > z tym
        > swoim nałogiem zrobi...smile
        >
        > powodzenia
        > 3maj się

dokładnie.
    • lisaxx Re: Problem z chłopakiem.... 27.08.10, 18:18
      daj mu ultimatum , jesli naprawde mu zalezy na tobie to wybierze ciebie
    • paulinka80223 Re: Problem z chłopakiem.... 27.08.10, 18:20
      łał. to naprawde masz problem ja bym powiedziała do niego żeby przestał pic bo
      jeżeli nie koniec z nami i że mi jest bardzo przykro z tego powodu sad A jeżeli
      przedtem mu sie udawało zerwac z alkocholem to teraz powinien wybrac ciebie
      smilesmile serce
      • fanta.stic Re: Problem z chłopakiem.... 01.09.10, 16:53
        ja tam bym wyluzowala. ale jak tak bardzo ci na tym zalezy porozmawiaj z nim..
    • linda Re: Problem z chłopakiem.... 27.08.10, 18:20
      taki typ mojego taty pije i pije obiecuje ze przestaje a jak go laski zucaja to sie wiesza shock i tak powaznie moja mama juz kilka razy zdejmowala go ze sznura bo w nocy cicho sie wykradal i probowal sie zabic .On sie nie zmieni to sa swiete slowa on nigdy sie nie zmieni sad
      • xxannabethxx Re: Problem z chłopakiem.... 27.08.10, 18:27
        Ja bardzo bym chciała by sie zmienił. Jest zajebistym facetem ale jego nałogi mnie
        wykańczaja.... trudno jest mi znim zerwac.... naprawde zależy mi na nim....
    • karolcika2205 Re: Problem z chłopakiem.... 27.08.10, 18:29
      pomóż mu . porozmawiaj z nim jak będzie trzeźwy. nie wiem, powiedz mu że jeżeli
      jesteś dla niego tą jedyną to niech zrobi to dla CIEBIE ! . nie wiem .
    • vanell. Re: Problem z chłopakiem.... 27.08.10, 18:50
      postaw mu warunek: jeżeli skończy ze swoimi nałogami wrócisz do niego. a na ten
      czas odizoluj się od niego. nie może mieć na ciebie dobrego wpływu. jeśli mu się
      uda nie będziesz musiała z nim zrywać, ale jeżeli nie.. to jednak radziłabym ci
      to zakończy.
    • renooo17 Re: Problem z chłopakiem.... 27.08.10, 19:25
      gnojek nie wie co robi -.-
      porozmawiaj z nim że jeśli traktuje cię poważnie i wydaje mu się że jesteś tą
      jedyną to niech myśli o waszej przyszłości xD
      że pijaństwem nic nie osiągnie.
    • unborn_ Problem z chłopakiem.... 27.08.10, 21:00
      Niech wybierze między Tobą a alkoholem.
    • nusska Re: Problem z chłopakiem.... 31.08.10, 18:23
      Najlepiej pogadaj z nim znowu ;]]
      Jesli nie przestanie ,zerwij z nim . Potem już sam będzie o ciebie walczył,jeśli naprawdę
      go interesujesz!
    • yxzw_ ciężka sprawa, ... 31.08.10, 18:27
      ale ja bym go zostawiła, choć na chwilę ;dd
    • blizniaczkii Re: Problem z chłopakiem.... 31.08.10, 18:28
      pomóż mu smile
      chyba każdy zasługuje na 2 szansę
    • alusiekk powiedz mu.. 01.09.10, 16:36
      że jak nie przestanie palić i pić to go zostawisz...musisz mu postawić jakies
      warunki. ^^
    • nicoole Re: Problem z chłopakiem.... 01.09.10, 16:42
      Jeżeli Cię bardzo lubi to dałby radę rzucić to świństwosmile)
      Daj mu do zrozumienia, że jak będzie się dalej truł to od niego odejdzieszsmile) Ja
      przynajmniej bym tak zrobiła... Na świecie nie ma jednego chłopakasmile)
    • werka197 Re: Problem z chłopakiem.... 01.09.10, 16:48
      Nie jest chyba zbyt powazny i zrownowazony ale mimo tego pogadaj z nim kiedy bedzie
      trzezwy tak na powaznie .. Daj mu waronek : Albo sie zmienisz albo ODCHODZE`!!
      Mysle ze jesli Cie kocha to wezmie sobie to do serca a ty musisz mu pomoc rozstac sie z
      nalogami ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka