minimka83 10.05.09, 23:08 Chcę się zaopatrzyć w jednorazówki ekologiczne na czas szpitala i tuż po porodzie aż dojdę do siebie. Co polecicie dla maluszka? Wiona, Totsy czy może Bambo Nature? A może jakieś inne? Będę niezmiernie wdzięczna za poradę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alerion1 Re: Które jednorazówki ekologiczne na pierwsze dn 13.05.09, 23:25 Pozdrawiam lipcóweczkę Zaopatrzyłam sie w tushies. Nie wiediałam, że jest taki szeroki wybór... Odpowiedz Link Zgłoś
minimka83 Re: Które jednorazówki ekologiczne na pierwsze dn 14.05.09, 00:24 Pozdrawiam również I jak te pieluszki? Milutkie i malutkie? Mnie się te Wiona podobają, ale chciałabym poznać opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
alerion1 Re: Które jednorazówki ekologiczne na pierwsze dn 14.05.09, 09:08 Są malutkie. Właśnie porównałam z Pampers new baby, którą dostałam jako próbkę w poradni. Długość identyczna. Tushies nieco szerszy mają przód. To chyba bez znaczenia. Grubość podobna.Miękkość falbanek i pieluchy taka sama. A te Wiona to są takie wkładki jak Bella, czy wyglądają jak normalny pampek tzn. klepsydra? Bo na zdjęciach nie widze... Odpowiedz Link Zgłoś
minimka83 Re: Które jednorazówki ekologiczne na pierwsze dn 14.05.09, 20:09 Te Wiona jak Pampers uformowane. Mamy je polecają, ale dosyć drogie Odpowiedz Link Zgłoś
alerion1 Re: Które jednorazówki ekologiczne na pierwsze dn 14.05.09, 09:24 o i tu coś znalazłam. www.naszedziecko.org/sklep/index.php?cPath=58 Są tam też bambusowe i prefoldy. Jaka ś czeska produkcja chyba Odpowiedz Link Zgłoś
pondo_81 Re: Które jednorazówki ekologiczne na pierwsze dn 14.05.09, 10:28 Czy zakupiłaś te mini3-6 kg Bamboo Nature- i są takiej samej wielkości jak pampersy newborn? czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
pondo_81 Re: Które jednorazówki ekologiczne na pierwsze dn 14.05.09, 10:29 Zle przeczytałam, ponawiam pytanie poprawnie- Tushies- który rozmiar i gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
minimka83 Re: Które jednorazówki ekologiczne na pierwsze dn 14.05.09, 20:11 Mam próbkę Bambo Nature - fajne i ładne. Myślę, że za taką cenę warto kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
merolik Re: Które jednorazówki ekologiczne na pierwsze dn 14.05.09, 20:46 Tushies są w pieluszkarni. Wiona chyba najtaniej w sieci na ekobabeczki.pl Miałam i te, i te. Tushies są grubsze, Wiona chłonie lepiej, ale ma strasznie słabe "napy", bardzo słaby klej, a może mi się trafiła taka partia? Mimo wszystko wybrałabym Wionę. Odpowiedz Link Zgłoś
froobek Re: Które jednorazówki ekologiczne na pierwsze dn 19.06.09, 22:31 > Wiona chłonie lepiej, ale ma > strasznie słabe "napy", bardzo słaby klej, a może mi się trafiła > taka partia? Faktycznie te rzepy łapią znacznie gorzej niż np. w Huggies, ale to kwestia wprawy. Ja mam je opanowane. Odpowiedz Link Zgłoś
alerion1 Re: Które jednorazówki ekologiczne na pierwsze dn 15.05.09, 08:53 na pieluszkarni zakupiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
pondo_81 Re: Które jednorazówki ekologiczne na pierwsze dn 15.05.09, 09:51 akurat coś mi się nie chce dziś zalinkować, a wcześniej nie było małego rozmiaruale dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka.a Tushies dostępne w NPM 16.05.09, 13:59 Próbowałam różnych firm ekojednorazówek Tushies są zdecydowanie najlepszej jakość.Jedyne na rynku nie zawierają sztucznych absorbentów inne zawierają w zmiejszonej ilość od zwykłych pampersów. [b]Tushies są najtaniej i dostępne w NowaMatkaPolka:(5zł taniej) www.nowamatkapolka.pl/go/_info/?user_id=384&lang=pl Odpowiedz Link Zgłoś
pondo_81 Re: Tushies dostępne w NPM 17.05.09, 21:12 dostępne tylko L gdzie najmniejsze rozmiary są, cena 5 w tę bądź w tamtą nie stanowi dla mnie bariery... Odpowiedz Link Zgłoś
alerion1 Re: Tushies dostępne w NPM 18.05.09, 10:47 napisz do pieluszkarni. Może mają najmniejsze tylko coś z linkiem nie działa. A jak nie to kup co innego w końcu po 2 dniach jak do domku wrócisz z maluszkiem to i tak go w wielorazowe wsadzisz... Poza tym wypróbujesz inna markę i się podzielisz wrażeniami Odpowiedz Link Zgłoś
alerion1 Sklep Rampers 18.05.09, 10:52 www.rampers.pl/index.php?inc=2&id_prod=1181295756&szc=24&ikp=80&it=0&l=1 Odpowiedz Link Zgłoś