Dodaj do ulubionych

Które jednorazówki ekologiczne na pierwsze dni?

10.05.09, 23:08
Chcę się zaopatrzyć w jednorazówki ekologiczne na czas szpitala i tuż po
porodzie aż dojdę do siebie. Co polecicie dla maluszka?
Wiona, Totsy czy może Bambo Nature? A może jakieś inne? Będę niezmiernie
wdzięczna za poradę.
Obserwuj wątek
    • alerion1 Re: Które jednorazówki ekologiczne na pierwsze dn 13.05.09, 23:25
      Pozdrawiam lipcóweczkęsmile
      Zaopatrzyłam sie w tushies. Nie wiediałam, że jest taki szeroki wybór...
      • minimka83 Re: Które jednorazówki ekologiczne na pierwsze dn 14.05.09, 00:24
        Pozdrawiam również smile I jak te pieluszki? Milutkie i malutkie? Mnie się te Wiona
        podobają, ale chciałabym poznać opinie.
        • alerion1 Re: Które jednorazówki ekologiczne na pierwsze dn 14.05.09, 09:08
          Są malutkie. Właśnie porównałam z Pampers new baby, którą dostałam jako próbkę w
          poradni.
          Długość identyczna.
          Tushies nieco szerszy mają przód. To chyba bez znaczenia.
          Grubość podobna.Miękkość falbanek i pieluchy taka sama.
          A te Wiona to są takie wkładki jak Bella, czy wyglądają jak normalny pampek tzn.
          klepsydra? Bo na zdjęciach nie widze...
          • minimka83 Re: Które jednorazówki ekologiczne na pierwsze dn 14.05.09, 20:09
            Te Wiona jak Pampers uformowane. Mamy je polecają, ale dosyć drogie uncertain
    • alerion1 Re: Które jednorazówki ekologiczne na pierwsze dn 14.05.09, 09:24
      o i tu coś znalazłam.
      www.naszedziecko.org/sklep/index.php?cPath=58
      Są tam też bambusowe i prefoldy. Jaka ś czeska produkcja chyba
      • pondo_81 Re: Które jednorazówki ekologiczne na pierwsze dn 14.05.09, 10:28
        Czy zakupiłaś te mini3-6 kg Bamboo Nature- i są takiej samej wielkości jak
        pampersy newborn? czy jak?
        • pondo_81 Re: Które jednorazówki ekologiczne na pierwsze dn 14.05.09, 10:29
          Zle przeczytałam, ponawiam pytanie poprawnie- Tushies- który rozmiar i gdzie?
          • minimka83 Re: Które jednorazówki ekologiczne na pierwsze dn 14.05.09, 20:11
            Mam próbkę Bambo Nature - fajne i ładne. Myślę, że za taką cenę warto kupić.
            • merolik Re: Które jednorazówki ekologiczne na pierwsze dn 14.05.09, 20:46
              Tushies są w pieluszkarni.
              Wiona chyba najtaniej w sieci na ekobabeczki.pl
              Miałam i te, i te. Tushies są grubsze, Wiona chłonie lepiej, ale ma
              strasznie słabe "napy", bardzo słaby klej, a może mi się trafiła
              taka partia? Mimo wszystko wybrałabym Wionę.
              • froobek Re: Które jednorazówki ekologiczne na pierwsze dn 19.06.09, 22:31
                > Wiona chłonie lepiej, ale ma
                > strasznie słabe "napy", bardzo słaby klej, a może mi się trafiła
                > taka partia?

Faktycznie te rzepy łapią znacznie gorzej niż np. w Huggies, ale to
                kwestia wprawy. Ja mam je opanowane.
          • alerion1 Re: Które jednorazówki ekologiczne na pierwsze dn 15.05.09, 08:53
            na pieluszkarni zakupiłam.
            • pondo_81 Re: Które jednorazówki ekologiczne na pierwsze dn 15.05.09, 09:51
              akurat coś mi się nie chce dziś zalinkować, a wcześniej nie było małego
              rozmiarusadale dzięki!
              • stokrotka.a Tushies dostępne w NPM 16.05.09, 13:59
                Próbowałam różnych firm ekojednorazówek

Tushies są zdecydowanie najlepszej jakość.Jedyne na rynku nie zawierają
                sztucznych absorbentów inne zawierają w zmiejszonej ilość od zwykłych pampersów.

[b]Tushies są najtaniej i dostępne w NowaMatkaPolka:(5zł taniej)
                www.nowamatkapolka.pl/go/_info/?user_id=384&lang=pl
                • pondo_81 Re: Tushies dostępne w NPM 17.05.09, 21:12
                  dostępne tylko Lsad
                  gdzie najmniejsze rozmiary są, cena 5 w tę bądź w tamtą nie stanowi dla mnie
                  bariery...
                  • alerion1 Re: Tushies dostępne w NPM 18.05.09, 10:47
                    napisz do pieluszkarni. Może mają najmniejsze tylko coś z linkiem nie działa. A
                    jak nie to kup co innego w końcu po 2 dniach jak do domku wrócisz z maluszkiem
                    to i tak go w wielorazowe wsadzisz...
                    Poza tym wypróbujesz inna markę i się podzielisz wrażeniamismile
        • alerion1 Sklep Rampers 18.05.09, 10:52
          www.rampers.pl/index.php?inc=2&id_prod=1181295756&szc=24&ikp=80&it=0&l=1

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka