Gość: EWA IP: *.ingram.com.pl 10.06.09, 10:03 Kolejny cykl z monitoringiem,który potwierdził że była owulacja i znów brak ciąży.Mam 38 lat i staramy się o drugie dziecko,dziewczyny proszę poradżcie co robić PROSZĘ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jotka_k Re: Dlaczego??? 10.06.09, 10:07 a mąż robił badania? można jeszcze pokusić się o drożność jajników i test na wrogość śluzu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agutek Re: Dlaczego??? IP: *.centertel.pl 10.06.09, 10:24 czekać, próbować...nie jest źle, masz owulację! plemniki dobre? wrogość sluzu zbadana? jeżeli tak to napewno uda się ! powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
kruszynka09 Re: Dlaczego??? 10.06.09, 10:37 można spróbować wiesiołka w tabletkach-na poprawę i ilość śluzo-u mnie pomogło.powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Re: Dlaczego??? IP: *.ingram.com.pl 10.06.09, 12:50 Dziękuję za wszystkie odpowiedzi,zacznę od sprawdzenia męża i drożności jajowodów.Jeszcze raz DZIĘKUJĘ za każdą odpowiedż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Re: Dlaczego??? IP: *.ingram.com.pl 10.06.09, 23:02 Dziewczyny czy śluz może okazać się wrogi jeżeli kilka lat wcześniej zaszłam w ciążę bardzo szybko? od czego to zależy? może zmienić się z czasem? z góry przepraszam za te może naiwne pytania i dziękuję za odpowiedż Odpowiedz Link Zgłoś
sig-rid Re: Dlaczego??? 11.06.09, 08:50 Też dlugo nie nie mogłam zajść w ciążę i okazało się że brakuje mi hormonu podtrzymującego,zaczęłam brać duphaston i w pierwszym cyklu zaszłam.Sprawdzałaś poziom progesteronu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pomidorekk Re: Dlaczego??? IP: *.aster.pl 11.06.09, 11:43 ja bym polecała zrobić wszystkie badania hromonów: prolaktyna, progesteron, testosteron, FSH + LH - do tego badanie nasienia męża ( niestety co raz częściej wina jest po stronie panów) + wrogość śluzu. Rozumiem, że skoro był monitoring cyklu to endometrium jest wporządku ( ja miałam np. ciut za małe). Drożność jajowodów zrobiłabym na samym końcu bo to troszkę bolesny zabieg. Życzę powodzenia i szybkiego zajścia w ciąże Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Dlaczego??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 19:32 na poprawę płodności umamy.homestead.com/koncepcja_nat.html www.gimbla.pl/baybus/viewtopic.php?t=10126 wiki.28dni.pl/naturalne_sposoby_wspomagania_plodnosci pierwsza ciąża za 3 razem, druga - starania ponad rok - mimo owulacji (testy, temperatura, ból jajnika) odstawiłam starsze dziecko od piersi, brałam castagnus i wiesiołka, kilka dni przed staraniami mężowi dawałam folik, miał zabroniony alkohol i gorące kąpiele, był wyposzczony , zrezygnowaliśmy też z żeli nawilżających, bo ponoć nie są zbyt sprzyjające i w końcu się udało mam 37 lat starania są frustrujące, stres i zmęczenie nie sprzyja, może teraz, w okresie wakacyjnym odpoczniecie i lepiej Wam pójdzie na pewno wkrótce się uda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Re: Dlaczego??? IP: *.ingram.com.pl 11.06.09, 21:11 Mierzę temp.obserwuję śluz(wykresy prawie książkowe)cykle w miarę regularne(28-31)endomerium też ok. i monitoring więc na razie nie robiliśmy żadnych badań.Jeśli chodzi o alkohol-piwo od czasu do czasu(mąż bo ja oczywiście nic)folik łykam od początku starań.zuza masz racje takie starania są frustrujące a w pierwszą ciążę zaszłam w pierwszym cyklu i naiwnie myślałam że teraz może też tak będzie.Dziękuję za wszystkie dobre słowa,poradyzastanawia mnie ta wrogość śluzu jak to z nią jest?...a przeraża uciekający czas pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pletwa Re: Dlaczego??? 13.06.09, 00:58 Kobieto wyluzuj, napij się piwka, nie myśl, który to dzień cyklu, uśmiechaj się i zdaj sie na łaskę losu. Mi taka presja zjadła 1,5 roku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Re: Dlaczego??? IP: *.ingram.com.pl 13.06.09, 11:00 No właśnie 1,5 roku więc sama widzisz że nie tak łatwo jest się wyluzować i zdać tylko na łaskę losu.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.kurczuk-powolny Re: Dlaczego??? 13.06.09, 12:02 potwierdzam, co napisała pomidorekk. porządnego doktora od niepłodności szybko znaleźć, bo 38 lat to już ostatni dzwonek. za 1,5 roku może być jeszcze gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś