serduszko1984 16.06.09, 09:31 od 2 dni co rano mam sluz z pasemkami krwi. Czy ktos tak mial? Czy dlugo jeszcze trzeba czekac na porod? Zaczynam watpic, ze urodze, bo juz tyle objawow mialam i nic.... zero skurczy Jestem w 40 tc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roksanaa22 Re: sluz z pasemkami krwi 16.06.09, 09:36 Najprawdopodobniej to czopPoród może rozpocząć się w każdej chwili Odpowiedz Link Zgłoś
serduszko1984 Re: sluz z pasemkami krwi 16.06.09, 09:39 ale czy ta chwila moze trwac jeszcze pare dni? wykonczy mnie to czekanie Odpowiedz Link Zgłoś
niesiek6 Re: sluz z pasemkami krwi 16.06.09, 09:38 Najwyrazniej odchodzi Ci czop a moze byc róznie za chwile wyladujesz na porodówce albo za dwa tyg , bo moze tyle czasu odchodzić czop jak to juz 40 tydz to myśle i życze Ci ze szybko juz pójdzie Odpowiedz Link Zgłoś
serduszko1984 Re: sluz z pasemkami krwi 16.06.09, 09:40 dodam ze teraz boli mnie dol brzucha, jakby jajniki Odpowiedz Link Zgłoś
niesiek6 Re: sluz z pasemkami krwi 16.06.09, 09:45 Spokojnie tylko bez nakrecania wiem ze to wkurza to czekanie ale nerwy raczej nie przyspiesza porodu zniecierpliwienie i rozdraznienie to takze oznaka porodu jak juz cos tam boli i strzyka to sie powoli rozkreca wez kapiel idz na długi spacer zagon meza do lóżka i życze szybkiego rozwiazania Odpowiedz Link Zgłoś
serduszko1984 Re: sluz z pasemkami krwi 16.06.09, 09:49 spacer odpada bo leje strasznie deszcz, a maz jest w pracy wiec chyba tylko zostaje mi czekanie na skurcze... Odpowiedz Link Zgłoś
nolija83 Re: sluz z pasemkami krwi 16.06.09, 10:17 zazdroszcze cholernie........................ pisz jak cos sie ruszy, bo ciekawa jestem. zazwyczaj czop odchodzi przed samym porodem, ale mi odszedl 3 dni rpzed poprzednio Odpowiedz Link Zgłoś
malutka8311 Re: sluz z pasemkami krwi 16.06.09, 17:31 To najprawdopodobniej czop, ale mi odszedł na 2 tygodnie przed porodem. Odpowiedz Link Zgłoś
serduszko1984 Re: sluz z pasemkami krwi 17.06.09, 06:49 dzis tez mi ten sluz z rana odszedl, ale o 2 rano!!! i od 2 mam skurcze. Pierwsze byly regularne co 15 minut, a teraz jest roznie, raz co 7 raz co 13 minut. I te skurcze sa od 2:00 w nocy. Myslicie ze dzis wybije godzina zero??????? Slyszalam ze do szpitala sie jedzie dopiero jak skurcze sa regularne co 5 minut? tak? Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: sluz z pasemkami krwi 17.06.09, 09:23 Śluz z krwią to nie czop ,nie jesteście lekarzami i nie wstawiajcie diagnozy.Ze ma czekac czy chodzic na spacer. Odpowiedz Link Zgłoś
niesiek6 Re: sluz z pasemkami krwi 17.06.09, 18:24 zaraz zaraz to chyba do mnie? jezeli czop to nie sluz z pasemkami krwi to co??????????????? owszem nie jestem lekarzem ale mam wykształcenie medyczne i sory juz rodziłam i co nieco wiem acha czy przed porodem spacer i kapiel komus zaszkodziła? BZDURA kazdy lekarz i połozna Ci to doradzi!!!!! zreszta autorce watku połozna to samo doradziła!!!!!!!!!!! a co ma innego robic przy "sluzie z pasemkami krwi" leciec na izbe przyjęc z paniką???? mhhhhhhhh to nie krwotok.... jak sa skórcze to trzeba jechac to i owszem wiec taka odpowiedz na posta z ww pytanie to tez nie diagnoza i prosze uwaznie czytac odpowiedzi!!! pozdrawiam Pania panike! Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: sluz z pasemkami krwi 17.06.09, 18:29 Jak masz wykształcenie medyczne to powinnas wiedziec ze jesli sie taki sluz z krwia pojawi trzeba sie zgłosic na IP. I jak bys miała kiedykolwiek ciaze zgrozoną,to bys miała swiadomośc ze takich obiawów sie nie bagatelizuje. Odpowiedz Link Zgłoś
niesiek6 Re: sluz z pasemkami krwi 17.06.09, 18:36 "sluz z pasemkami krwi" Co do mojej ciąży to lezałam 8 miesięcy na podtrzymaniu z kaprogestem , duphastonem i kropluwami koniec na fenoterolu z isoptinem mega dawkami magnezu i relanium ...jedna ciąze straciłam...wiec wiem co pisze i wiem co czytam gdyby autorka postu napisała ze krwawi lub mocno plami to jest to powód do niepokoju w kazdym okresie ciązy( po badaniu u gina tez mozna plamic i nie jest to powód do paniki) ale na litosc nie w 40 tyg ciązy sluz z pasemkami krwi a stres i panika to takze nic dobrego a przepraszam czy Pani ma wykształcenie medyczne????? czy tylko autopsja zmusza Pania do krytyki innych odpowiedzi niz Panska na zapytanie??????? Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: sluz z pasemkami krwi 17.06.09, 20:51 Mowiłam na swoim przykładzie,a jest to forum nie zlecam brania leów tyko powiedziłam ze powinna sie zgłosic a to jest róznica .Sama miałas zgrozona ciaze i takie podejscie jest raczej nie zdrowe lepiej dmuchac niz potem płkac .I to jest raczej logiczne ,jak sie nic nie bedzie dziac to pójdzie do domu i wszytko ale bedzie spokojniejsza.Pozatym jak bys nie wiedzila takie pocztki sluzu z krwia moga oznaczac odklejenia sie łozyska,i w tedy to tagze nieby nic? Odpowiedz Link Zgłoś
serduszko1984 Re: sluz z pasemkami krwi 17.06.09, 08:33 jest juz prawie 9... a ja mam nadal nieregularne skurcze... co 7, 10, 13, 6 minut. Mial tak ktos???????? Nie wiem czy siedziec w domu czy isc na IP? Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: sluz z pasemkami krwi 17.06.09, 09:16 Dziewczyno wyrywaj na IP,na co Ty czekasz .Mi tak zaczol sie właśnie pioród. Odpowiedz Link Zgłoś
serduszko1984 Re: sluz z pasemkami krwi 17.06.09, 09:19 no wlasnie nie wiem, bo wszedzie mi mowia ze maja byc regularne a te moja sa jakies %^$%&$%&^%^&% jak nie przejdzie do 10 to pojde na ktg Odpowiedz Link Zgłoś
nolija83 Re: sluz z pasemkami krwi 17.06.09, 10:31 nie no - rodzisz - co z tego, ze neiregularne. Najwyzej poczekasz na IP jeszcze z pol dnia na regularne. ale jak nie jestes pewna, to mozesz jechac i spedzic tam sporo czasu, a mozesz zaczac od razu urodzic.. nikt tego nie wie. ja bym pojechala.. Odpowiedz Link Zgłoś
serduszko1984 Re: sluz z pasemkami krwi 17.06.09, 11:17 bylam teraz na ktg u poloznej i na badaniu ginekol. i powiedziala ze mam rozwarcie na 3 cm i jak duzo pochodze i wejde w ciepla wode to moze sie dzis urodzic Odpowiedz Link Zgłoś
nolija83 Re: sluz z pasemkami krwi 17.06.09, 13:30 to chyba dobrze?? powodzenia!! Odpowiedz Link Zgłoś