Dodaj do ulubionych

Bolesne ruchy dziecka

16.06.09, 12:18
Jestem w 30tc i odczuwam bardzo bolesne ruchy mojego Maluszka. Brzuch mam dość duży , Mały jest bardzo ruchliwy i wierci się non stop. Brzuch mam cały czas twardy i napięty mimo że od 10 tygodni jestem na Fenoterolu 3x dziennie, a czasem do 5 tabletek. Szyjka miękka, bez rozwarcia. Boli mnie cały brzuch, przy dotyku ok. 2 cm nad pępkiem i promienieje w lewą stronę. Sama już nie wiem czy to narządy wewnętrzne uciskane przez Maluszka czy to może coś nie tak z macicą. Czasem ból jest tak wielki że nie umiem sie wyprostować, nie mówiąc już o spaniu w nocy jak Mały "daje czadu".Ruchy dziecka powoli stają się nie do zniesienia..... Czy to normalne?
Obserwuj wątek
    • gracekelly17 Re: Bolesne ruchy dziecka 16.06.09, 12:20
      Dodam że oczywiście wolę jak Mały się rusza niżby miał siedzieć za długo
      cicho....ale może to nie powinno tak wyglądać.
    • Gość: Francka Re: Bolesne ruchy dziecka IP: 83.230.14.* 16.06.09, 15:00
      Moje maleństwo też b.mocno kopie, ale ja mam bardzo mały brzuszek.
      Zdarzało mi się krzyknąć głośno przy obcych ludziach. Najgorsze są
      kopniaki z dołu maciciy, na pęcherz i tak jakby "do środka" pochwy -
      te najgorsze! Reszta kopniaczków słodziutka!
      • Gość: marta87 Re: Bolesne ruchy dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 15:45
        ja jestem w 26 tygodniu ciąży, a kopniaki mojego maleństwa są tak silne, że nie
        mogę spać w nocy.. bolą mnie żebra i wątroba. na ostatnim usg lekarz uprzedził
        mnie, że może tak być, bo mam bardzo niespokojne dziecko, które nie może przez
        chwilę usiedzieć na miejscu.. wink
        jeśli się martwisz, że u Ciebie jest coś nie tak to najlepiej zadzwoń do swojego
        lekarza i zapytaj go o to.
    • agnieszka.kurczuk-powolny Re: Bolesne ruchy dziecka 17.06.09, 10:46
      nie jest to niepokojące, choć na pewno czasem nieprzyjemne, jak
      widać dzieci potrafią dokopać od samego początku aż do 18 roku życia
      i dłużej, tylko im dalej, tym jest jeszcze gorzej....
      Mama 17-latka, który kopał jak wściekły

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka