jmk22 24.07.09, 17:11 Witam, mam pytanie po czym i kiedy poznać pierwsze objawy ciąży?? Pewnie uznacie moje pytanie za śmieszne ale bardzo zależy mi na dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamuska-to-ja Re: pierwsze objawy ciąży 24.07.09, 17:39 To nie takie proste, przeważnie pierwszym "objawem" są dwie kreski na teście powodzenia Ja nie miałam objawów do 10 tygodnia wogole, potem też raczej takie słabe.... Bez testu nie miałam szans sie zorientowac Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_angelina Re: pierwsze objawy ciąży 24.07.09, 22:22 Nie ma czegoś takiego jak zwiastun ciąży w pierwszych dniach. Test ciążowy też ma szanse pokazać prawidłowy wynik najwcześniej po 6 dniach od zapłodnienia, a zaleca się wykonanie go w czasie spodziewanej miesiączki. Jeżeli bardzo zależy Ci na dziecku radzę spróbować wyśmiewanej metody objawowo-termicznej, o której uczą na naukach przedmałżeńskich w poradniach życia rodzinnego. To wcale nie jest takie glupie. Pozwala ona określić moment jajeczkowania i najlepiej wtedy próbować. W ten sposób można próbować "programować" płeć dziecka (pożyjemy - zobaczymy czy się uda ). Plemniki potrafią żyć w sprzyjającym środowisku nawet do 5 dób. Te żeńskie są bardziej wytrzymałe, ale wolniejsze, a te męskie szybsze, ale tez słabsze. Jeżlei chcesz mieć dziewczynkę radzę próbować kilka dni przed jajeczkowaniem, natomiast jeżeli ma to być chłopak to trzeba trafić w jajeczkowanie (to może być trudne, bo trwa tylko kilka godzin). W każdym wypadku życzę powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
boo-boo Poprawka 28.07.09, 21:48 Moment owulacji to tylko USG może określić- metoda objawowo termiczna pozwala na określenie dni płodnych i czy owulacja się odbyła-a nie kiedy. Odpowiedz Link Zgłoś
nextaga Re: pierwsze objawy ciąży 26.07.09, 13:23 nie ma pewnych objawów ciąży, ale ja miałam jeszcze przed planowaną miesiączką np. kłócie (nie ból jak na miesiączkę) w jajnikach, częściej siku i brak bólu piersi jaki zwykle miałam przed miesiączką (zaczęły boleć potem) powodzenia i potwierdzam skuteczność metody objawowo - termicznej Odpowiedz Link Zgłoś
jmk22 Re: pierwsze objawy ciąży 28.07.09, 12:02 właśnie chodzi o to, że czuję takie dziwne bóle jajników i może nawet macicy, coś jakby ktoś mi igły wbijał, Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 drzenie nog po stosunku 26.07.09, 13:52 moze byc juz 1 objawem znaczy- ja tak mialam ))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
iwonagos Re: lipcowa 26.07.09, 14:31 noooo, zapewne lipcowa, takie duuuuże nóżyska to i zapewne drżą nieźleheheheh Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: lipcowa 26.07.09, 19:39 iwonagos napisała: > noooo, zapewne lipcowa, takie duuuuże nóżyska to i zapewne drżą nieźleheheheh z autopsji wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
iwonagos Re: lipcowa 26.07.09, 19:56 Nie lalka, ja mam piękne szczupłe nóżki ale ty się kiedyś chwaliłaś swoimi gabarytami na forum, więc.... niech sobie drżą Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: lipcowa 26.07.09, 21:03 iwonagos napisała: > Nie lalka, ja mam piękne szczupłe nóżki nie watpie, niemniej chyba nie mialy okazji jeszcze dobrze podrzec....wspolczuje ale ty się kiedyś chwaliłaś swoimi ga > barytami na forum, więc.... niech sobie drżą nie przypominam sobie bym pisala cokolwiek o swoich nogach i ich grubosci/szczuplosci wiec to co sobie dopowiedzialas, to tylko i wylacznie sama Odpowiedz Link Zgłoś
aniake1 Re: pierwsze objawy ciąży 26.07.09, 18:33 Hej, długo starałam się o dziecko i tak jak Ty doszukiwałam się różnych objawów jeszcze przed terminem miesiączki, właściwie co miesiąc miałam pewność, ze tym razem się udało...a potem okres Kiedy wreszcie się udało nie miałam żadnych objawów, oprócz bólu piersi, które mam również przed okresem. Spóźniał się okres kilka dni więc zrobiłąm test, wyszedł pozytywny Objawy ciąży tak na prawdę pojawiły się około 6 tygodnia, kiedy już wiedziałam że jestem w ciąży. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
ewusia13 Re: pierwsze objawy ciąży 28.07.09, 12:22 w pierwszej ciąży po 9 dniach od zapłodnienia było mi bardzo niedobrze, miałam mdłości i byłam bliska wymiotów. Poza tym powiększył mi się biust w drugiej ciąży objawy wystąpiły już po spodziewanym terminie okresu, znowu mdłości i senność i bóle brzucha takie jak na okres. dodam, że obie ciąże planowane więc objawy były wyczekiwane i dopatrywałam się ich niecierpliwością. Tyle, że za pierwszy razem udało się po miesiącu starań a za drugim razem dopiero po roku starań. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: pierwsze objawy ciąży 28.07.09, 12:42 Pierwszym objawem ciąży jest pozytywny test ciążowy. Wszystko przed, to pobożne życzenia i interpertowanie na korzyść swoich nadziei/strachów. Znam z autopsji, nie żebym była złośliwa Odpowiedz Link Zgłoś