ewelina3000 01.09.09, 12:28 Robiłam kilka razy bete i przyrost jest bardzo ładny ale na usg w 6tyg. nie widać zarodka.Czy przy wzorowym wyniku bety może być pusty pęcherz???Czy beta jest wtedy niższa?Proszę o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sagitta123 Re: pusty pęcherz płodowy a beta hcg 01.09.09, 12:47 beta może być wzorowa a pęcherzyk pusty... niestety trzymaj się Odpowiedz Link Zgłoś
kotkowa Re: pusty pęcherz płodowy a beta hcg 01.09.09, 13:27 W wiekszosc przypadkow beta powinna wtedy spadac, albo nie wzrastac, ewentualnie wzrastac nieprawidlowo. Czasem zdarza sie, ze beta rosnie prawidlowo, a jest pusty pecherzyk. Ale dopoki beta rosnie, nie ma zadnego wyroku, wrecz przeciwnie - jest to dobre rokowanie. Jest mnostwo przypadkow, ze w 6 tc nie bylo widac zarodka, naprawde, mam wrazenie, ze to regula! U mnie tez nie bylo widac. Zarodek jest jeszcze bardzo maly, czasem widac dopiero w 8 tc wraz z bijacym serduszkiem. Ja bylam drugi raz na USG na przelomie 6/7 tc i lekarz powiedzial, ze prawdopodobnie jest zarodek wielkosci 3,8 mm, ale nie powie na 100% czy to na pewno zarodek, bo sprzet ma zbyt kiepski. Ide wiec w sobote, w 8 tc i musi juz byc widac na pewno. Wazne, zeby bylo widac pecherzyk zoltkowy - nim zywi sie zarodek. Jego brak moze byc powodem do zmartwienia, ale - tez nie zawsze widac go tak wczesnie! Jest taka zasada - pecherzyk ciazowy musi byc widac przy bhcg powyzej 1000, a zarodek przy pecherzyku powyzej 2,5 cm! Trzymam kciuki, wiem, ze lekarze lubia straszyc, ja mam taka sytuacje jak ty - pociesza mnie tylko, ze prawdopodobnie byl juz pozniej zarodek, no i setki przeczytanych przeze mnie historii w internecie, gdzie w tc nie bylo widac zarodka, a pozniej wszystko bylo dobrze. I tych szczesliwych zakonczen jest naprawde wiekszosc. Wiem, jakie to nerwy jak sie tak czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina3000 Re: pusty pęcherz płodowy a beta hcg 01.09.09, 14:06 U mnie był widoczny pęcherzyk żółtkowy,mam nadzieje że to dobrze wróżyDzisiaj robiłam kolejną betę ale wynik dopiero odbiorę.Wiele razy poroniłam i bardzo się boję.Czytałam że beta przy pustym pęcherzu zazwyczaj wariuje czyli nie jest dobra ale w praktyce to zawsze różnie bywa dlatego tutaj zadałam to pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kotkowa Re: pusty pęcherz płodowy a beta hcg 01.09.09, 14:19 Spokojnie, to dobry znak, mysle, ze nie musisz tyle razy tej bety badac. Jak sprawdzilas, ze przyrasta, to ok. Trzeba cierpliwie poczekac na nastepne usg. Z reszta beta zwalnia od 6 tc i powyzej 6000 przyrasta 2x nawet przez ponad 4 dni, a nie tak jak na poczatku 2x co 2 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina3000 Re: pusty pęcherz płodowy a beta hcg 01.09.09, 14:24 DziekujęGdybym mogła to zerknęłabym tam sobie do środka) Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.lojek Re: pusty pęcherz płodowy a beta hcg 01.09.09, 17:50 Uważam że badanie należy powtórzyć- badanie USG. W ciążach fizjologicznych nie ma potrzeby monitorowania B-HCG. Mam wrażenie że kobiety w ciązy robią za dużo zbędnych badań. Potem martwią się gdy otrzymują wyniki... Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina3000 Re: pusty pęcherz płodowy a beta hcg 01.09.09, 22:28 Pewnie ma Pani rację.Tylko jak się uspokoić??Rosnaca beta daje mi nadzieje Odpowiedz Link Zgłoś
azis_she Re: pusty pęcherz płodowy a beta hcg 03.09.09, 11:43 Witam. Jestem w szóstym tygodniu ciązy, mialam robione usg , ale niestety ne widze serduszka Nie wiem czy mam powody do zmartwien jesli dwa lata temu przeszlam operacje ciazy poza macicznej. narazie w 6 tygodniu pecherzyk mierzy 3 mm. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
kotkowa Re: pusty pęcherz płodowy a beta hcg 03.09.09, 13:24 Zarodka nie musi byc widac jeszcze, tym bardziej serca. Ja mialam tak samo. A 3 mm mierzy pecherzyk ciazowy czy zoltkowy? A co mowil lekarz, na ktory tydzien wskazywalo usg? Odpowiedz Link Zgłoś
azis_she Re: pusty pęcherz płodowy a beta hcg 03.09.09, 14:38 No włanie chyba tu mam problem poniewaz nie dopilnowalam tego zapytanie jesli chodzi o " zólciowy" w poniedzialek jestem umowiona do lekarza takze napewno juz tego dopilnuje. Martwie sie , ale jestem dobrej mysli, chodz strach mnie pochłania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agu2005 Re: pusty pęcherz płodowy a beta hcg IP: 195.205.249.* 03.09.09, 14:41 Dziewczyny ale czy wy tutaj podajecie tydzien ciąży liczony od ostatniej miesiączki czy od mniej wiecej momentu poczęcia??? Odpowiedz Link Zgłoś
azis_she Re: pusty pęcherz płodowy a beta hcg 03.09.09, 14:56 liczony 6 tydzien Od ostatniej miesiaczki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kotkowa Re: pusty pęcherz płodowy a beta hcg 03.09.09, 15:19 Tak od ostatniej miesiaczki sie podaje. Spoko, mysle, ze gdyby cos bylo nie tak, lekarz by powiedzial. Bo pecherzyk ciazowy 3 mm to bylby raczej mniejszy niz w 6 tc, a jesli to zoltkowy, to ok na 6 tc. Przynajmniej u mnie tak bylo - zoltkowy mial 3,5 mm Odpowiedz Link Zgłoś
azis_she Re: pusty pęcherz płodowy a beta hcg 04.09.09, 14:57 Witam. Na badaniu mam opisane GSD- 18 mm. Czyli pecherzyk ciazowy. A YS- 3mm. Czyli odpowiada to pecherzykowi zólciowemu tak? jstem niestety malo zorientowana . Niestety pecherzyk z echem zarodka co bardzo mnie martwi. dopiero w poniedzialek ide na usg. A jestem juz w 6 tygodniu poczatek 7 . Odpowiedz Link Zgłoś
kotkowa Re: pusty pęcherz płodowy a beta hcg 04.09.09, 15:21 Tak, wyglada na to, ze pecherzyk ciazowy 18 mm, a zoltkowy 3 mm - wszystko w porzadku. A piszesz, ze niestety z echem zarodka.. chyba mialas na mysli bez echa zarodka? Pocieszam, ze ja mam podobnie, jutro ide na USG. Odpowiedz Link Zgłoś
azis_she Re: pusty pęcherz płodowy a beta hcg 04.09.09, 17:14 na badaniu pisze z echem zarodka mialam dzis wykonane badanie bthcg 28000 rosnie i dodatkowe badanie progesteronu i rowniez jest wporzadku ale malenstwa nie widac, takze mam nadzieje ze wszystko sie do poniedzialku wyjasni. Oczywiscie trzymam kciuki i jutro myslami głeboko bede z Toba. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
kotkowa Re: pusty pęcherz płodowy a beta hcg 05.09.09, 09:39 Ale przeciez z echem zarodka oznacza, ze zarodek zostal wylapany przez USG! Lekarz napisal, ze z echem zarodka, a powiedzial Ci, ze nie widac? Ja mam wlasnie bez echa zarodka i to jest problem. Na drugim USG mam z echem zarodka i znak zapytania, bo byc moze bylo widac, ale ten lekarz mial akurat w szpitalu stary sprzet. Takze jak masz echo zarodka to jest super! Odpowiedz Link Zgłoś
azis_she Re: pusty pęcherz płodowy a beta hcg 05.09.09, 11:58 Niestety, ale lekarz nawet nie powiedzial ze widzi zarodek chodz ja pytalam tylko o serduszko, takze juz sama nie wiem z tego co pamietam mowil tylko ze widzi pecherzyk. Mam nadzieje ze w poniedzialek zobacze serduszko. Dzis mialam pierwsze mdłosci i wymioty. Mam rowniez głeboką nadzieje ze na Twoim usg rowniez bije juz serduszko ... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina3000 Re: pusty pęcherz płodowy a beta hcg 05.09.09, 12:04 Wiem co czujesz!Ja idę dopiero w środę,dwa tygodnie temu widziałam tylko pęcherzyk+pęcherzyk żółtkowy i nie wiem czy zarodek jest czy go nie maszału dostaje. Trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
azis_she Re: pusty pęcherz płodowy a beta hcg 05.09.09, 12:08 Tak jest to najgorszy czas! Jestem dobrej mysli wkoncu badania i moje samopoczucie wskazuje na to ze jest wporzadku , lecz pewna bede dopiero w dzien kidy zobacze to moje malutkie serduszko. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kotkowa Re: pusty pęcherz płodowy a beta hcg 05.09.09, 12:06 Ja tez trzymam kciuki za nasze maluchy. Siedze jak na gwozdziach, bo USG mam za jakies 3,5 h. Tez mam wszystkie ciazowe objawy i beta rosnie. Pogubilam sie z tym echem zarodka w takim razie, ale bylam przekonana, ze jak jest echo, to znaczy, ze usg go wykrylo i nie jest to puste jajo. U mnie na pierwszym usg bylo podejrzenie pustego jaja, bo wlasnie nie bylo echa zarodka. Na drugim juz byc moze bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
azis_she Re: pusty pęcherz płodowy a beta hcg 05.09.09, 12:09 Kotkowa dzis bede myslami z Toba napewno zobaczysz swoje malutkie szczescie! Odpowiedz Link Zgłoś
kotkowa Re: pusty pęcherz płodowy a beta hcg 05.09.09, 12:12 Dziekuje, dam znac na pewno! Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina3000 Re: pusty pęcherz płodowy a beta hcg 05.09.09, 12:21 ja też trzymam kciukiBędzie dobrze!czekam na wiadomość Odpowiedz Link Zgłoś
turkus_a Re: pusty pęcherz płodowy a beta hcg 05.09.09, 18:51 Zmieniłam imie z Azis_she . Oczywiscie w dalszym ciagu oczekuje odpowiedzi jak bylo na USG Odpowiedz Link Zgłoś
kotkowa Re: pusty pęcherz płodowy a beta hcg 05.09.09, 20:19 Jestem i mam piekna wiadomosc, dzidziulek jest!!! ma prawie 17 mm i pieknie bije mu serce! Ogromna ulga, az sie poplakalam na USG Dziewczyny, wszystko bedzie dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina3000 Re: pusty pęcherz płodowy a beta hcg 05.09.09, 21:46 GratulujęCieszy mnie Twoje szczęścieSwoją nowiną wniosłaś mnóstwo nadziei... Odpowiedz Link Zgłoś
turkus_a Re: pusty pęcherz płodowy a beta hcg 06.09.09, 13:17 Gratuluje... Bardzo sie ciesze ze wszystko jest wporzadku i wkoncu zobaczylas swoje szczescie, to jest bardzo dobra wiadomosc ))). Pozdrawiam serdecznie i cieplutko. Jutro moja kolej wizyta o 9 rano ... Mam nadzieje ze juz jutro bede mgła sie cieszyc razem z Wami moim szczesciem . Odpowiedz Link Zgłoś
kotkowa Re: pusty pęcherz płodowy a beta hcg 06.09.09, 14:37 Jestem tego pewna i tez bede myslami z Toba i malenstwem! Wiem, jak sie denerwujesz, ale badz dobrej mysli. Po prostu wtedy bylo za wczesnie i lekarze nie powinni tak straszyc. Ja umieralam ze strachu przez ponad 2 tygodnie, a zupelnie niepotrzebnie. Nastepna w kolejce jest chyba Ewelina. Zobaczycie juz pieknego dzidziulka z serduszkiem! Odpowiedz Link Zgłoś
aniaturek0409 Re: pusty pęcherz płodowy a beta hcg 06.09.09, 18:00 U mnie w 5 tyg + 3 dni był tylko zarys pęcherzyka ciążowego, w 6 tyg był pęcherzyk a w 7 tyg zobaczyłam bijące serducho. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina3000 Re: pusty pęcherz płodowy a beta hcg 06.09.09, 22:56 Znowu zacisnę mocno kciuki i będę czekała na wiadomość Odpowiedz Link Zgłoś
turkus_a Re: pusty pęcherz płodowy a beta hcg 07.09.09, 10:16 Byłam dzisiaj u lekarza i niestety serduszka jeszcze nie zobaczyłam pecherzyk mierzy 2,5 cm. I malutka kropeczka to malenstwo. stwierdzenie za wczesnie ! jest to 6-7 tydzien za dwa tygodnie mam przyjsc ponownie a teraz o siebie dbac . ((((((( Nie wiem czy dam rade tyle czekac wsumie nie mam wyjscia chodz moje serce mowi:" wszystko jest wporzadku" Odpowiedz Link Zgłoś
turkus_a Re: pusty pęcherz płodowy a beta hcg 07.09.09, 10:17 Bardzo Wam dziekuje!!! Jestescie dla mnie wsparciem Odpowiedz Link Zgłoś
kotkowa Re: pusty pęcherz płodowy a beta hcg 07.09.09, 10:43 No to jest ok! U mnie w 6-7 lekarz nawet nie wiedzial, czy jest zarodek, nie mowiac o sercu. Jak jest juz kropeczka- zarodek, to na pewno w 8 tc bedzie juz serducho! Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina3000 Re: pusty pęcherz płodowy a beta hcg 07.09.09, 13:32 Ojj to dobre wieśćiJa w 6tc nie widziałam nic oprócz pęcherzyka.Teraz jest 8tc i mam nadzieje,że w środę zobaczę wszystko! Dobrze będzie kochanaBędziemy się wspierać to damy radę. Ja tez mam stresa okropnego! pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
turkus_a Re: pusty pęcherz płodowy a beta hcg 07.09.09, 15:37 Mam stres poniewaz juz przeszłam operacje ciazy poza macicznej. Niestety od tamtej pory mam okropne mysli i bardzo sie boje dlatego najchetniej kupiła bym usg i badala sie codziennie. Bardzo Wam dziekuje za dobre słowa i jeszcze raz gratuluje Kochana bardzo sie ciesze ze Twoje serduszko drugie juz bije. A my Ewelinko jeszcze troszke poczekamy Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina3000 Re: pusty pęcherz płodowy a beta hcg 07.09.09, 22:26 Wiem co czujesz!Ja poroniłam sześć razy i też od zmysłów odchodzę jak tylko mnie coś boli,zresztą jak nie boli to też zleO sprzęcie USG w domu też myślałamCodziennie wpadałabym tam z wizytąOjjj musimy wytrzymać!Ja w środę mam swoją chwilę prawdy,umieram ze strachu! Wiesz tak myślę że jeżeli bardzo się będziesz stresować to może lepiej pójść szybciej i na inne usg a gwarantuję że zobaczysz to nowe życie Tymczasem piszcie kobiety,twierdzę że rozmowa pomaga! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: pusty pęcherz płodowy a beta hcg IP: *.jmdi.pl 08.09.09, 03:06 u mnie stwierdzono pusty pęcherzyk i zapisano na zabieg, ale nie było miejsc, więc kazano przyjść za tydzień. po tygodniu okazało się, że pęcherzyk jest pusty, urósł co prawda o tydzień, ale jest pusty, ale nie ma też miejsc i mam przyjść za dwa dni, chodziłam tak przez dwa tygodnie co dwa dni na głodzie od 6 rano do 17, stresie przeogromnym, za każdym razem miałam USG, więc było ich chyba 10. za każdym razem pęcherzyka brak, beta spadające, miejsca w szpitalu brak. w końcu pojechałam do innego, bo po każdym badaniu pojawiało mi się co raz większe plamienie, tam zrobiono mi USG i okazało się, że zarodek jest pełna radości, pojechałam do domu, rano w moją pierwszą rocznice ślubu zaczęłam krwawić a trzy dni później usunęli mi ciąże! moim zdaniem ciąże zniszczoną przez lekarzy z IMiDz. na pewno moja noga tam w życiu nie stanie. teraz strasznie się boję... Odpowiedz Link Zgłoś
kotkowa Re: pusty pęcherz płodowy a beta hcg 08.09.09, 08:00 Ale przykra historia moze zloz skarge na lekarzy do Izby Lekarskiej, to nic nie kosztuje. To straszne jaka panuje nieraz rutyna. Skoro na samym forum i w ogole w necie przeczytalam tysiace historii o niby pustym jaju, ktore okazalo sie pelne, to ja sie pytam gdzie ci lekarze sie uczyli? Przeciez jak nie widac w 6-7 tc w tylu przypadkach, to sie mowi pacjentce - prosze przyjsc za tydzien, za dwa, bo jest jeszcze za wczesnie! Mnie na IP praktycznie nastawiano na najgorsze. Moj prowadzacy jak to uslyszal i czytal te karty wypisowe ze szpitali to prawie pukal sie w czolo. Jak tak mozna, tyle nerwow serwowac bez powodu. Stawiac diagnozy na wyrost w tak waznej sprawie. Przykre naprawde. Trzymaj sie Aniu, tym razem bedzie na pewno dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
turkus_a Re: pusty pęcherz płodowy a beta hcg 08.09.09, 15:14 Bardzo wspołczuje takiego przejscie. Jedno jest pewne lekarza traktuja ludzi jak przedmioty. Pierwsza ciaze usunieto mi 8 lat temu. 2 Lata temu zaszłam w ciaze poza maciczna . Gdzie dawano mi wciaz nadzieje ze to wczesna ciaza tylko zagrozona. Pozniej lekarz złapal mnie na korytarzu i stwierdzil do slownie " wyczyscimy i do domu " ! Wyobrazacie sobie?! Oczywiscie moj upór i wiedza ksiazkowa mnie uratowała! Wymusiłam dodatkowe badania i laparoskopie! Andiunkt sie namyslił wykonali i okazalo sie ze dziecko jest w lewym jajowodzie! Najgorsze jest to ze zaraz po operacji lekarz ktory mnie złapal na korytarzu na wizycie przy innych lekarzasz powiedzial ze mielismy ogromne szczescie iz zrobiono ta operacje. " A chcial wyczyscic i do domu" Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
turkus_a Re: pusty pęcherz płodowy a beta hcg 08.09.09, 15:57 Wczoraj przeczytał w poradniku, iz progesteron sprawiam ,ze mam piekne wlosy oraz paznokcie, ale czy w kazdym przypadku ? Niestety moje wlosy w ogromnych ilosciach codziennie wypadaja Paznokcie super , lecz włosy tragedia codziennie przy myciu czy suszeniu garsc wlosów wypada! Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina3000 Re: pusty pęcherz płodowy a beta hcg 08.09.09, 23:13 Kobiety długa noc przede mną,poty mnie zalewają!Wizytę mam rano,dam znać jak wrócę. Odpowiedz Link Zgłoś
kotkowa Re: pusty pęcherz płodowy a beta hcg 09.09.09, 08:19 Goraco trzymam kciuki i jestem myslami z Toba. Wiem dokladnie co przezywasz. Pisz szybciutko co i jak! Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina3000 Re: pusty pęcherz płodowy a beta hcg 09.09.09, 11:01 Szczęśliwy dzień nastałJest maluszek i serduszko mu bijeTak bardzo boję się cieszyć...Na dzień dzisiejszy jest ok a co bedzie dalej wszystko w rękach BogaMam brać heparynę i już właśnie zaczęłam się katować igłą,boli jak cholera!Wszystko wytrzymam oby tylko było dobrze.Idę teraz za jakiś tydzień zobaczyć co dalej. pozdrawiam kochane kobiety Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia35 Re: pusty pęcherz płodowy a beta hcg 09.09.09, 11:04 Nareszcie sie odezwałaś Sciskam Cię serdecznie i bardzo się cieszę Odpowiedz Link Zgłoś
kotkowa Re: pusty pęcherz płodowy a beta hcg 09.09.09, 11:18 Jest!!! Hip hip hura!! Ale sie ciesze! Widzicie.. kazda z nas miala podejrzenie o puste jajo, a u zadnej sie nie sprawdzilo! Zenada ci lekarze. W swoim czasie wszystko okazuje sie dobrze! Teraz sie nie bac, tylko uspokoic i cieszyc dzidziusiem Odpowiedz Link Zgłoś
j.ostopinka Re: pusty pęcherz płodowy a beta hcg 09.09.09, 11:50 Bardzo sie ciesze że jest maluszek cały czas trzymałam kciuki za ciebie i maluszka i od rana tu zaglądam co jakiś czas. Teraz na pewno już wszystko będzie ok ale kciuki trzymać będe dalej do następnej twojej wizyty. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
turkus_a Re: pusty pęcherz płodowy a beta hcg 09.09.09, 12:11 No wiec serdecznie Gratuluje i Bardzo sie ciesze ))))) Trzymam kciuki za Was serduszka Mam nadzieje ze bede jedna z Was i u mnie serduszko rowniez zabije. Jeszcze raz gratuluuuuujjjjjjjeeeee Buziak Odpowiedz Link Zgłoś
yadrall Re: pusty pęcherz płodowy a beta hcg 09.09.09, 14:00 No to super!!! A heparyne masz dopiero od teraz,a nie od pozytywnego testu ciazowego? Ps. a poprzednie ciaze na jakim etapie sie konczyly? Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina3000 Re: pusty pęcherz płodowy a beta hcg 09.09.09, 15:26 dziękuję kochane kobiety heparynę biorę dopiero od dzisiaj wcześniej tylko duphaston.Mój lekarz twierdził że nie ma sensu brać wcześniej dopóki nie widać istnienia zarodka żywego.Poprzednie ciąze różnie,głównie koniec drugiego miesiąca i początek trzeciego.Ostatnia była w styczniu i zakończyła się na etapie 9tygodnia.Wtedy nie brałam tabletek jak i też nie wiedziałam że mam niedoczynność tarczycy.Więc nadzieja w tym leczeniu! Odpowiedz Link Zgłoś
turkus_a Re: pusty pęcherz płodowy a beta hcg 16.09.09, 15:22 Witam! Dzis o 18.30 mam wizyte i badanie usg. Trzymajcie kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
kotkowa Re: pusty pęcherz płodowy a beta hcg 16.09.09, 15:31 Trzymam trzymam i jestem pewna, ze wyjdziesz z niej bardzo szczesliwa! Odpowiedz Link Zgłoś
turkus_a Re: pusty pęcherz płodowy a beta hcg 17.09.09, 12:22 Serduszko JEST! Moje moje malenkie . Tak sie ciesze teraz juz jestem z Wami Oczywiscie lekarz powiedzial ze wszystko wyglada super . Tylko zastanawia mnie jedno dlaczego nie dostałam karty ciazy. ? Wczoraj z tej radosci zapomnialam o nia zapytac Odpowiedz Link Zgłoś
kotkowa Re: pusty pęcherz płodowy a beta hcg 17.09.09, 13:16 No SUPER!! Bardzo sie ciesze i nie dopuszczalam innej mysli! Teraz to juz sama radosc! A karta ciazy sie nie przejmuj, niektorzy zakladaja dopiero w 12 tc, a moze mu sie zapomnialo Nadrobi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: pusty pęcherz płodowy a beta hcg IP: *.189.72.19.e-plan.pl 18.09.09, 16:45 bardzo się cieszę, na prawdę super, ja też mam nadzieję dołączyć do Was już nie długo Odpowiedz Link Zgłoś
turkus_a Re: pusty pęcherz płodowy a beta hcg 18.09.09, 19:55 Witam Drogie mi Panie Bardzo dziekuje za dobre słowa... Teraz oczekuje tylko nastepnej wizyty. Teraz mam mnóstwo badan do zrobienia tylko czy wszystkie sa konieczne .? Wkoncu kota nie mialam a nawet na to musze robic badanie. Pozdrawiam i jestem myslami ze wszystkimi przyszlymi mamusiami. Odpowiedz Link Zgłoś