koslovska 04.01.04, 13:56 Jestem w 30 tyg ciąży i będę rodzić najprawdopodobniej w Sosnowcu. Może śą na tym forum kobitki, z którymi mam mozliwość się spotkać w szpitalu ???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kobitka29 Re: Sosnowiec !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.01.04, 14:32 a w ktorym szpitalu bedziesz rodzic? napisz na konto gazety, to pogadamy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marzena.kubinska Re: Sosnowiec !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 05.01.04, 10:11 hello! ja tez rodze w sosnowcu prawdopodobnie w dwojce bo inne szczerze mi odradzaja!!! a gdzie chodzicie do gina??? prywatnie czy panstwowo? i gdzie robicie jakies dobre usg??? pozdrawiam i papa Odpowiedz Link Zgłoś
koslovska Re: Sosnowiec !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 05.01.04, 16:35 No to mnie troszkę zmarwiłaś bo ja prawdopodobnie będę rodzić w szpitalu nr 1 a to z powodu faktu, że tam właśnie pracuje moja gin. Ogólnie to ja mieszkam jakieś 60 km od Sosnowca i w porównaniu z naszą porodówką to chyba każda w Polsce jest lepsza . Chodzę do dr Warmuzińskiej i prywatnie bo to moja pierwsza ciąża (później prawdopodobnie nadgorliwość przechodzi). USG też miałam robione w tym szpitalu i ogólnie jestem zadowolona może dlatego, że gdy do lekarza chodzisz prywatnie to nieco lepiej cię traktuje. Moje koleżanki, które rodziły tam też były zadowolone ale cóż co osoba to może ma inne zdanie . Marta i 31 tyg. słoneczko Odpowiedz Link Zgłoś
marzena.kubinska Re: Sosnowiec !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.01.04, 09:52 marto nie chce cie niepokoic, ale we wszystykich ksiazkach ktore czytalam na temat szpitali , opieki, traktowania itp...szpital nr 1 ma nieziemsko zle oceny. poza tym spedzilam tam kilka dni na ginekologii z powodu nadcisnienia w ciazy, i powiem ci szczrze ze wieklszej olewki nie przezylam...nic nie chcieli mi powiedziec nikt nic nie wiedzial, podobno( co wyszlo pozniej z karty wypisu) leczyli mnie na popronienie a o cisnieniu nawet slowem nie wspomnieli!!! kompletna paranoja! pisalo na karcie ze mialam straszne bole brzucha( w ogole mnie nic nie bolalo), ze mialam poronienie zagrozone ( nic takiego nie bylo chyba ze chcielli wywolac tym badaniem jakie mi zafundowali na wejsciu- koszmar)) na wypisie nawet nie bylo jakie dawali mi leki a bylo uich kilka. po tym jak wyszlam (prawie na wlasne zyczenie bo kompletnie zapomnieli o mnie, nikt nic nie wiedzial az powiedzialam ordynatorowi ze wychodze i koniec! on spojzal na karte i stwierdzil ze juz wczoraj moglam wyjsc...) poszlam wiec do mojego gina a on jak spojzal na wypis to sie za glowe zlapal i poradzil zeby moja noga wiecej tam nie postanela ( lekaz z kliniki z ligoty p.s. tez niezly agent tzn nie lubie go bo o wielu rzeczach zwiazanych z ciaza zapomnial) poza tym mowisz o warmuzinskiej , kiedys chodzilam do niej ale kiedy zaszlam w ciaze od razu zrezygnowalam ale nie dlatego ze cos mi w niej niegralo tylko z powodu syfu jaki panowal w jej gabinecie... oczywiscie gabinet panstwowy, takze nie wiem jak prywatnie...:0) dowiadywalam sie o szpitalach u nas w sosnowcu bardzo wiele poniewaz moj gin jest z ligoty i tam mnie chcial koniecznie zabrac ale skoro mialabym pod nosem dobry i ludzki szpital to po co mam jechac...? z opowiesci roznych tresci kolezanek i znajomych rodzacych slyszalam tylko nie idz do trojki( na zagorzu) a od drugiej do dwojki to nawet nie marz po porodzie zostawiaja cie na pastwe losu chyba ze slono zaplacisz i w ogole nasluchalam sie baaaardzo przykrych rzeczy....a o dwojce nasluchalam sie samych dobrych rzeczy tzn zdazaja sie ludzie-swinie jak wszedzie ale przewaga jest tych naprawde ok! nawet forumowiczki poradzily mi ze tylko do dwojki! w sobote jade zobaczyc jak wyglada ten oddzial i w ogole chcialabym cos omowic bo chcialabym znieczolenie zo a to zapewne jest platne! jak wroce to powiem cos wiecej! ale na koniec, na pocieszenie powiem ci marto tak!: kazdy do ognia dolozy i powstaje koszmar, kazdy szpital ma dobre i zle opinie dopoki nie bedziemy same rodzic nie dowiemy sie jak jest! pozdrawiam i jesli masz jeszcze jakies pytanmia to wal smialo pozdrawiam marzena i 26tyg. i 4 dni kropeczek Odpowiedz Link Zgłoś