dolly10 08.09.09, 10:38 Dziewczyny jak leczyc hemoroidy w ciąży? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trika13 Re: hemoroidy w ciąży 08.09.09, 10:45 Najlepiej nie na własną rękę tylko skonsultować to z lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
sysia000inc Re: hemoroidy w ciąży 16.09.09, 16:42 coz, zdecydowanie trzeba poradzic sie lekarza. Natomiast z domowych sposobow.... wszystko co pomaga zwalczyc zaparcia. mi osobiscie lekarz doradzil w 1szej ciazy picie codziennie porcji zaparzonego siemienia lnianego (przeciwdziala zaparciom i w znacznym stopniu ulatwia wyproznianie i jest ... paskudny glut ale mozna sie przyzwyczaic). Najlepiej pic niemielone (wiecej roboty z przygotowaniem, ale na prawde ulatwia zycie) Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
chi-li Re: hemoroidy w ciąży 16.09.09, 19:20 A jak już te zaparcia zwalczone a boli dalej jak diabli to co? Maści? Czopki? Nie działały na mnie w pierwszej ciąży, teraz też mogą nie zadziałać. Jakieś bardziej domowe czary-mary znacie? Nie wiem - linomag, wazelina, herbatki... Poradźcie coś. Wiem że tego było sporo, ale oprócz porad typowo aptekarskich nie znalazłam nic domowego, a takie sposoby chyba są... Oszaleć można od samej ciąży, grzybicy, wcześniejszych zaparć, a tu jeszcze do tego z innych dziur coś się wyłania i boli... Płakać mi się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
perlitek polecam 16.09.09, 20:40 nasiadówki z kory dębu! Albo na spacerze zabarać patyk do domu i oskubać lub kupić saszetki w aptece - to 1 bardziej skuteczne. Tabletki: detralex (odpowiednik jest ale nie pamiętam nazwy), chyba na receptę - dość skuteczny. dieta lekkostrawna. Niestety pewnie znowu będę przez to przechodziła brrr. W pierwszej ciaży to była masakra szczególnie pod koniec, kora z dębu działała cuda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
madzia.7 Re: hemoroidy w ciąży 16.09.09, 20:58 ja mam ten sam problem..coś mi z tyłka wylazlo..zaczełam stosowac czopki i maść, ale to 3 dzień,.,narazie nic..nie boli nie swędzi ale jest zgrubienie..wiem, ze to hemoroidy bo przed zajściem w ciąży tez mi jeden wyskoczył i lekarz przepisał maść, od której przeszło..i teraz w 34tc znowu wyskoczył.. szlak by to wziął..mam wrażenie, że teraz będzie ciężej..o dziwo nie mam jakiś duzych zaparc w ciąży, nawet lepszą przemiane materi niż przed. Odpowiedz Link Zgłoś
nikamika Re: hemoroidy w ciąży 17.09.09, 16:46 nie wiem jak jest w ciazy .... napewno mozna stosowac po przy karmieniu piersia ... czopki lub masc Posterisan ..... musisz sie dowiedziec czy w czasie ciazy mozna stosowac..... troche kosztuja 10szt-ok25-30zl ale pomagaja Odpowiedz Link Zgłoś
gp-pp Re: hemoroidy w ciąży 17.09.09, 19:31 przećwiczyłam na sobie - polecam - nalej do wanny dobrze ciepłą wodę (nie wrzątek, ale taką naprawdę ciepłą wodę) - trochę, żebyś mogła sobie zrobić taką "nasiadówkę". Do takiej wody kilka razy dziennie staraj się wejść i posiedzieć kilka minut - najlepiej za przeproszeniem półdupkiem. Chodzi o rozgrzanie hemoroidów, rozszerzenie naczyń. I staraj się jak najmniej chodzić i siedzieć - wskazane leżenie na boku. U mnie na początku przy mega bólu przynosiło ulgę. Drugiego dnia było zdecydowanie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
chi-li Re: hemoroidy w ciąży 25.09.09, 15:23 Po Avenocu i okładach dębowo-rumiankowych ból w znacznej mierze ustąpił. Siadam bez większego bólu, jak leżę to trochę jest problem bo czuję jak mi tam cała Zawartość brzucha uciska. Pora na schowanie gada - czy to w ogóle możliwe? Co może spowodować, że to k...stwo trochę zwiotczeje albo wejdzie z powrotem na swoje miejsce? Jest na to szansa w ogóle? Nie jest wielki. Ale przeszkadza. I jak pomyślę że przy porodzie spowoduje wymarsz swoich kolegów na zewnątrz to mi już świeczki w oczach stoją... Dziewczyny co z tym dziadem dalej? Avenoc trzeba stosować dalej - to wiem. Może jest jakiś dodatkowy sposób na to żeby hemo wlazł z powrotem? Odpowiedz Link Zgłoś
madzia.7 Re: hemoroidy w ciąży 25.09.09, 19:27 też się zastanawiam czy jest możliwość, zeby się schował...wyskoczył..maści, czopki stosuje od 1,5 tyg i nic tylko tyle, ze nie boli i nie swedzi...siedzi ciągle na zewnątrz...musze troche męza zaspkoić juz dzisiaj bo za długo trwa abstynencja, ale o tym hemoroidzie jeszcz mu nie mowilam,,ochyda jak dla mnie i mam tego dosc...no ale co zrobic... co zrobic.... Odpowiedz Link Zgłoś
chi-li Re: hemoroidy w ciąży 27.09.09, 12:00 Od początku ciąży to moja największa zmora. Nic nie doprowadzało mnie do takiej bezsilnej złości. Chyba zmienię sobie nick na hemoroid... Przeraża mnie perspektywa porodu w towarzystwie tego świństwa... Odpowiedz Link Zgłoś
madzia.7 Re: hemoroidy w ciąży 27.09.09, 15:00 moj wyskoczyl w 8 miesiącu ciązy i mam wrazenie, ze się powiekszyl a nie zmalal! nie wiem czy te masci cokolwiek daja szczerze, poza tym ze az tak nie boli i nie swedzi, gdzies czytalam o zabiegu- zakladaniu gumek na to swinstwo i ze schnie i odpada, ale pewnie przed koncem ciazy nie da sie nic zrobic... ciekawe wlasnie jak to jest pod czas porodu..kiedy bede przec to on pewnie jeszcze sie powiekszy??? Odpowiedz Link Zgłoś
chi-li Re: hemoroidy w ciąży 27.09.09, 15:22 Mój też wylazł 2 tygodnie temu, jakoś w 34 tygodniu. Od początku ciąży nic mnie tak nie pogrążyło jak to. Maści faktycznie tylko koją ból, ale póki co wystarczało mi to, bo bolało tak że wyłam. Dziś w nocy o dziwo nie cierpiałam na bezsenność, przespałam całą i i nie smarowałam tego świństwa co 2 h tak jak zwykle. No i rano poczułam od nowa co to ból. Dopiero teraz trochę ulżyło, po kolejnej dawce okładów i maści. Też się zastanawiam jak to dokładnie jest podczas porodu - czy czuję ból jak hemoroidy wyłażą? Nie mam pojęcia. Może w trakcie porodu nie czuć (tak sobie marzę, ale nie wierzę w to, przy pierwszym porodzie czułam wszystko, mimo że hemoroidy nie wyszły), ale co się dzieje po porodzie...? Strach pomyśleć... Może któraś z Mam wie jak to jest w trakcie porodu dokładnie? Czuje się? Boli jeszcze bardziej? A nie da się jakoś zatkać tyłka w trakcie porodu żeby to nie wylazło? Odpowiedz Link Zgłoś
madzia.7 Re: hemoroidy w ciąży 27.09.09, 16:22 a ja się teraz zaczęłam zastanawiac czy nie mam zakrzepicy..jak patrze na te zdjęcia na internecie to ten moj guzek podobny do zakrzepicy...mojemu lekarzowi nie wierze bo to konowal..bede musiala cos jednak wymyslec. znalezc innego lekarza. nie mieszkam w Polsce i tutaj ta opieka medyczna jest kiepska..moj lekarz ogólny to konował..muszę znaleźć jakiegos lepszego.. a prytwanie z czyms takim to pewnie koszmarna kasa...hmmmmmmm Odpowiedz Link Zgłoś
chi-li Re: hemoroidy w ciąży 27.09.09, 16:28 Mój też wygląda jak zakrzepica. Jak zwał tak zwał - byle by się schował Próbuję go wepchnąć do środka - jak raczy tam chwilę posiedzieć to ulga niesamowita - nie boli, nie denerwuje... Ale po minucie znowu wyskakuje. Czasem mam ochotę zatkać sobie tyłek jakimś korkiem to może by tam wrócił na amen Cóż, z trudem, ale tłumaczę sobie, że skoro takie badziewie po pierwszym porodzie nie dokuczało (a pojawił się na 3 tygodnie przed porodem), to może i po drugim nie będzie... Z trudem to sobie tłumaczę, bo obecny przypadek na nieco poważniejszy mi wygląda... Wtedy jakoś krócej i mniej bolało. Schował się szybko. Przy porodzie nie myślałam o nim... Odpowiedz Link Zgłoś