Dodaj do ulubionych

Gzie w Krakowie kupić buty o większej tęgości?

12.09.09, 19:13
Witam, czy ktoś wie czy da się w Krakowie kupić buty o większej tęgości? Mam
niestety dosyć szeroką stopę i buty zakupione w "normalnych" sklepach są
ciasne i obcierają mnie w palcach... a przecież w czymś trzeba chodzić :(
Obserwuj wątek
    • rysia_zdzisia Tęgość H+ 12.09.09, 19:19
      Większa tęgość czyli H+, z góry dziękuję za odpowiedzi, bo jestem w wielkiej
      potrzebie...
      • marciasek jeśli urządza Cię styl sportowo-turystyczny... 12.09.09, 19:22
        to kup sobie coś z Keena - www.keen.pl, obuwie można kupić od nich przez internet, stacjonarnie w Krakowie też jest dostępne w kilku miejscach. To są _naprawdę_ szerokie buty.
        • rysia_zdzisia Re: jeśli urządza Cię styl sportowo-turystyczny.. 25.04.10, 19:12
          Niestety nie spełniają podstawowego kryterium- wizytowe buty na obcasie ;)
    • pompompom Re: Gzie w Krakowie kupić buty o większej tęgości 12.09.09, 21:28
      To i dorzucę link www.polska.ara-shoes.com/intro.html
      Może mają sklep w Krakowie. Kupiłam tam ładne butki w tęgości H, ale
      widziałam też jakieś egzemplarze w H+. Na stronie internetowej nie
      ma tego wszystkiego co w sklepie. Zresztą chyba polska strona
      jeszcze nie została zmieniona z oferty letniej. Keen ma fajne butki
      sportowe, a Ara ma też klasyczne czółenka. Mam nadzieję, że uda się
      coś dopasować. Powodzenia, wiem co to za ból.
      • pompompom Re: Gzie w Krakowie kupić buty o większej tęgości 12.09.09, 22:03
        "tam" to znaczy w sklepie firmowym Ary.
    • klymenystra Re: Gzie w Krakowie kupić buty o większej tęgości 13.09.09, 12:37
      Moja Mama kupila ostatnio ladne, niedrogie, szerokie buty na Stradomiu, po lewej
      patrzac do Rynku, tuz przed skrzyzowaniem z Dietla. To jest jakas polska firma,
      niestety, nie pamietam nazwy.
      • rysia_zdzisia Re: Gzie w Krakowie kupić buty o większej tęgości 25.04.10, 19:10
        Byłam i niestety za wąskie, same o tęgości G... jeszcze baba na mnie
        nakrzyczała, że co ja sobie wyobrażam, że to niemożliwe, że są za ciasne bo
        panie z haluksami są zachwycone...
    • marciasek podbijam, bo pilnie potrzebuję butów dla teściowej 25.10.09, 00:43
      Potrzebne mi buty dla teściowej (70+), co gorsza mogące uchodzić za wizytowe buty dla starszej pani obdarzonej szeroką stopą, bardzo wysokim podbiciem, żylakami, odciskami, haluksem i cukrzycą :(

Dzisiaj odwiedziłyśmy kilka (naście?) sklepów, w tym Ecco, Ryłko - nic nie ma. W poniedziałek wybierzemy się na Bracką. A jeśli nie tam, to gdzie? Buty są pilnie potrzebne. I to właśnie nie kozaki, tylko coś na uroczystość, w czym można wystąpić do sukienki albo kostiumu. Wiem, pora roku nie najszczęśliwsza, ale nic na to nie poradzę. Pojęcia nie mam, gdzie szukać kolekcji dla dojrzałych kobiet. Podpowiecie jakieś sklepy?
      • magdalaena1977 Re: podbijam, bo pilnie potrzebuję butów dla teśc 25.10.09, 01:42
        Wiem, że to Kraków, ale znam problem od strony warszawskiej. Moja mama ma
        wizytowe pantofelki z ary (ara-shoes) i z firmy caprice. Niski obcas, większa
        tęgość, całkiem elegancki look.

Jest jeszcze Scholl, ale moja mama czuje się za młoda na ich "wizytowe" wzornictwo.
        www.scholl.com.pl/index.php/site/products/product/GLISSE-F218181004,674,20,23/
        • e70 Re: podbijam, bo pilnie potrzebuję butów dla teśc 25.10.09, 22:13
          ja mając również ten problem, robiąc wycieczkę do Krakowa kupuję buty w sklepie Martens (Galeria Krakowska i sklepy w centrum, chyba Floriańska i Szewska) firmy Caprice, ostanio botki Marco Tozzi
          • marciasek Re: podbijam, bo pilnie potrzebuję butów dla teśc 26.10.09, 02:47
            a będą tam wzory akceptowalne dla zachowawczej pani po
            siedemdziesiątce? bo to jeszcze ten problem :(
            • joankb Re: podbijam, bo pilnie potrzebuję butów dla teśc 26.10.09, 08:23
              Będą. Kupuję dla mojej Mamy, a jest jeszcze starsza. Są ok - i do sukienki i do
              spódnicy, spodni moja rodzicielka nie uznaje.
              • marciasek wielkie dzięki, dziewczyny :* 27.10.09, 01:34
                Sama w życiu nie wpadłabym, na to, by iść do Martensa po buty dla starszej pani.
                W środę - Bracka, a jeśli się nie uda to w sobotę - Martens. Dziękuję za
                podpowiedzi!
    • turzyca M&S ma niektore buty tezsze. n/t 16.11.09, 19:27

• marysia.dp Re: M&S ma niektore buty tezsze. n/t 10.10.18, 11:42
        W sklepie na Brackiej 2 w Krakowie jest duży wybór tęgich butów. Polecam! Tylko tam kupuję.
        Mają stronę internetową obuwie-zdrowotne.pl ale nie wszystkie buty są tam pokazane. Najlepiej podejść i zmierzyć.
    • marysia.dp Re: Gzie w Krakowie kupić buty o większej tęgości 10.10.18, 11:45
      obuwie zdrowotne bracka 2 kraków
    • pompompom Re: Gzie w Krakowie kupić buty o większej tęgości 13.10.19, 20:35
      Może znajdziesz w Krakowie buty niemieckiej firmy Waldlaufer (mam nadzieję, że dobrze napisałam). Różne tęgości nawet K i M. Szpilek chyba nie, ale czółenka już tak. Rozumiem twój ból. Wywalczyłyśmy sobie odpowiednie staniki teraz kolej na buty. Stopy mamy różne nie tylko na długość, ale i na szerokość. Czas skończyć tylko z tęgością F i G. Też mamy prawo czuć się wygodnie i jednocześnie ładnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka