Dodaj do ulubionych

Dziewczyny, gdzie kupujecie majtki?

08.02.12, 20:15
Jak w temacie.
Szukam majtek bawełnianych lub wiskozowych, krój figi lub szorty. Jakość lepsza niż z rynku, bo w rynkowych mi zawsze a to szew puści, kokardka się urwie albo koronka odlezie. Pożądana cena: ok. 10 zł. Kolory dowolne, i tak nie noszę ich na wierzchu, a staników mam tyle, że właściwie do każdego koloru coś pi razy drzwi dobiorę. Rozmiar: S lub M.
Ostatnio na wyprzedaży w Carry dorwałam fajne szorty, wzorzyste, w kilku kolorach. Niestety nie znalazłam w necie zdjęcia, więc Wam nie pokażę jakie. No majtki po prostu.
Chcę takich więcej. Aha, w Carry już nie ma, wyszły. Czy jakaś inna sieciówka się sprawdzi jakościowo i cenowo? Doradźcie, proszę.
Obserwuj wątek
    • kasiamat00 Re: Dziewczyny, gdzie kupujecie majtki? 08.02.12, 20:45
      Pięciopaki z Marksa. Kroje do wyboru (www.marksandspencer.com/Knicker-Style-Guide-Lingerie-Fit-Style-Guide-Lingerie-Underwear-Womens/b/179261031), jakość niezła (bywają lepsze i gorsze serie, ale naprawdę słabe jeszcze mi się nie trafiły), cena przyzwoita, bodajże koło 30-40 zł za 5 sztuk bawełnianych, za koronkowe lub bezszwowe więcej.
    • mszn Re: Dziewczyny, gdzie kupujecie majtki? 08.02.12, 20:55
      Od lat już nie kupiłam zwykłych bawełniaków poza Carrym, nie chce mi się eksperymentować. Do Polski przyjeżdżam dwa razy w roku, akurat na przeceny, i kupuję po 4-5 par. Nie niszczą się, kolory nie blakną, wyrzucam chyba po dwóch latach? Jakoś tak mi wychodzi, robię przegląd przy kupowaniu nowych i pozbywam się starych w złym stanie. No i nie wbijają się w pośladki.
    • ladybird_91 Re: Dziewczyny, gdzie kupujecie majtki? 09.02.12, 11:40
      KappAhl :)
      Na wyprzedaży majtki po 9-10zł. Bywają bawełniane i z modalu, bardzo wygodne. Normalne ceny to 25-30zł, czasem zdarzają się promocje 3szt za 2.

Carry - ostatnio natrafiłam tam na majtki wiskozowe. Możliwe nawet, że to te same, które Ty widziałaś. Wypróbowałam jedną parę i dokupiłam drugą :) za dyszkę.

W M&S mają dobrej jakości majtki. Czasem tam kupuję. Na wyprzedaże niestety jeszcze tam nie trafiłam. Ceny 20-30zł.

TKMaxx - zdarzają się bardzo fajne majtki. Ostatnio kupiłam tam granatowe, bawełniane szorty za 11zł. Przeciętne ceny to 10-20zł za dobrej jakości parę :)
      • marikooo Re: Dziewczyny, gdzie kupujecie majtki? 09.02.12, 17:55
        Biorę na celownik KappAhl, TK Maxx i M&S w takim razie. Dzięki :*
    • teresa104 Majtki powinien kupować mężczyzna. 09.02.12, 13:15
      Pozwoliłam sobie wygłosić tę, nie dla wszystkich przydatną, mądrość tylko dlatego, że już dziewczyny dały Ci parę tropów, a w razie czego sklepy te nawet mężczyzna może znaleźć:)

W każdym razie ja nie pamiętam, kiedy ostatnio kupowałam sobie majtki i gdzie to robiłam. Chyba w Lublinie na Ruskiej, po 3 złote chodziły majtki wszelakie.
      • marikooo Re: Majtki powinien kupować mężczyzna. 09.02.12, 17:54
        Tereso, mój mężczyzna ostatnio wypatrzył na Rzgowskiej przy Uniwersalu duży napis, że stringi po 9,99 i co najwyżej takich majtek się mogę po nim spodziewać ;) Kojarzysz może, co to za sklep? Podpowiedź: różowy baner, sklep otwarty do późna ;)
        • teresa104 Widzisz, jaki gospodarny! 09.02.12, 18:47
          Nie znam dobrze asortymentu tego sklepu, na pewno jest bogaty i różnorodny;), ale w ogóle uważam, że umiejętność kupienia kobiecie dobrych majtek bardzo jest mężczyźnie potrzebna. Mój ma już tak tę umiejętność wytrenowaną, że nie umie obojętnie przejść obok Triumpha (akurat majtki mają tam dobre, ja w każdym razie je lubię, chociaż mają mały wybór kolorów). Kiedyś się wstydził, teraz bryluje, panie te majty we dwie przed nim rozciągają, a on wybrzydza, że koronka sztywna, że w kroku wąskie, że gumka może się wcinać.

Trzeba mężczyźnie pozwolić się rozwijać.
          • inez69 Re: Widzisz, jaki gospodarny! 07.03.12, 12:41
            Tereso, ale jak? Marzę o tym zeby chlop mi kupil bielizne, ale sam nigdy na to nie wpadl. Jak byl w chameryce i jechal na zakupy, to podpowiadalam ze stringi by mi sie przydaly, spodzíewalam sie czegos szeksi, dostalam 7-pak bawelnianych jednokolorowych bialych i rozowych. Nawet ja nie kupilabym takich...
    • anna-pia Re: Dziewczyny, gdzie kupujecie majtki? 09.02.12, 17:36
      KappAhl, tylko ichnie są strasznie wielkie, M-ka lata mi na biodrach (108 cm).
      Ostatnio w American Apparel, tu L-ki były dobre.
      A zwykle kupuję do kompletu ze stanikiem ;)
    • magdalaena1977 Re: Dziewczyny, gdzie kupujecie majtki? 09.02.12, 19:45
      W tesco - mają takie fajne wysokie elastyczne szorty.
    • agusiazabrze Re: Dziewczyny, gdzie kupujecie majtki? 11.02.12, 16:24
      Ja często kupuje w Simply, taki dyskont tani, ok 5-7 zł za sztukę, dobra jakościowo i tanie
    • plecha1 Re: Dziewczyny, gdzie kupujecie majtki? 16.02.12, 10:19
      Inne niż do kompletu kupuję tylko "okresówki". ItalianFashion ma głównie czarne i białe, więc mi to odpowiada - z racji przeznaczenia biorę same czarne.
      pl.sklep.italianfashion.pl/tresc/start
      • marikooo Re: Dziewczyny, gdzie kupujecie majtki? 16.02.12, 22:23
        O, mam dwie pary Italian Fashion, faktycznie. Takich wysokich fig, dobrej jakości. Dzięki za przypomnienie :)
        • milstar Re: Dziewczyny, gdzie kupujecie majtki? 16.02.12, 23:17
          11 lat temu kupiłam 8-pak w Bon Prix. Ostatnie właśnie się rwą.
          • kasica_k Re: Dziewczyny, gdzie kupujecie majtki? 16.02.12, 23:27
            A jaka jest u nich rozmiarówka? Oglądam właśnie stronę:
            pl.sklep.italianfashion.pl/kategoria/16/asortyment_damska_figi.html
            i trochę nie mogę uwierzyc w ich tabelkę rozmiarów :)
            • milstar Re: Dziewczyny, gdzie kupujecie majtki? 16.02.12, 23:37
              Hmm... rozmiarofobia? ;)
              One są dość duże, tylko mało rozciągliwe
              • kasica_k Re: Dziewczyny, gdzie kupujecie majtki? 16.02.12, 23:54
                Rozmiarofobia jest wśród nas :) Z ich tabelki wynika, że powinnam brać L, a ja w głowie jestem "polskie XL" i takież majtki biorę np. w Avocado. Strasznie dawno nie kupowałam polskich majtek oprócz Avocado właśnie.
                • yaga7 Avocado 17.02.12, 05:59
                  Ja w Avocado nie weszłam w XL-kę, a mam tylko 107 w biodrach (tak, uważam, że tylko :P) i wiem, że XXLka też byłaby za mała, bo one kompletnie nie są szyte na mój tyłek.

A w temacie - kupuję sporo majtek do kompletów, w których potem nie chodzę ;) Ale lubię Fantasie i Freyę, a z innych Sloggi - to moje ulubione :)
                  • kry0 Re: Avocado 17.02.12, 08:31
                    yaga7 napisała:
                    > A w temacie - kupuję sporo majtek do kompletów, w których potem nie chodzę ;) A
                    > le lubię Fantasie i Freyę, a z innych Sloggi - to moje ulubione :)

Mam podobne zachowania jak yaga7. Zawsze staram się kupic komplet, ale nie we wszystkich majtkach chodzę. I tak samo Sloggi to moje ulubione (wersja tai).
                    Teraz muszę kupić komplet ale taki, żeby miał high waisted brief i plunge.
                  • kasica_k Re: Avocado 17.02.12, 15:08
                    Ale z tych innych typu Sloggi już nie bierzesz XL-XXL? Przepraszam za głupie pytania, ja od niepamiętnych czasów nie kupowałam "normalnych" polskich majtek. W M&S biorę 14, w innych brytyjskich 14, 16, M albo L - jak to przetłumaczyć na polskie S/M/L/XL...? Po Avocado myślałam, że na XL co najmniej :) (i po wszechobecnych narzekaniach na wielkie brytyjskie majtki :)
                    • yaga7 Re: Avocado 17.02.12, 15:16
                      Nie, z tych innych nie biorę XL :)

W Sloggi mi pasuje 14 - w fasonach niższych, natomiast w wyższych mam to, co wszędzie, czyli zbyt duży pas / talię w stosunku do bioder i majtki mi się wcinają, niezaleznie od rozmiaru. Dlatego nie lubię wysokich majtek ;)

Z Freyi i Fantasie mam zwykle M albo L, czyli 12 albo 14 - z tego co pamiętam polską rozmiarówkę, to teoretycznie M odpowiada 38, L - 40.

A normalnych polskich majtek też dawno nie kupowałam, zresztą polskiej rozmiarówki nie rozumiem, za duże ma różnice między różnymi firmami, wolę brytyjską, jakaś taka bardziej przewidywalna :)
                      • kasica_k Re: Avocado 17.02.12, 15:26
                        yaga7 napisała:
                        > A normalnych polskich majtek też dawno nie kupowałam, zresztą polskiej rozmiaró
                        > wki nie rozumiem, za duże ma różnice między różnymi firmami, wolę brytyjską, ja
                        > kaś taka bardziej przewidywalna :)

No właśnie, mam to samo :) Dzięki.
                • milstar Re: Dziewczyny, gdzie kupujecie majtki? 19.02.12, 11:40
                  Ja na 106 w biodrach mam L z IF. Jeszcze z parę cm by tam weszło ;)
    • greylin Esotiq 17.02.12, 10:16
      Uwielbiam te w dwupakach
      https://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQpmrkSd5-OcFKr-0xN3b6kwsFKEp5z2ptXu-EA_4hlSMyUo3rPpecvMOA3
      Cena ok. 20zł, w promocji ok. 10zł za dwupak.
      Są figi, stringi i szorty.
    • madzioreck Re: Dziewczyny, gdzie kupujecie majtki? 19.02.12, 02:13
      > Szukam majtek bawełnianych lub wiskozowych, krój figi lub szorty. Jakość lepsza
      > niż z rynku, bo w rynkowych mi zawsze a to szew puści, kokardka się urwie albo
      > koronka odlezie. Pożądana cena: ok. 10 zł. Kolory dowolne,

W Tesco. Jeszcze w żadnych gaciach z Tesco nie puściła mi ani jedna nitka, a jedne mam już chyba z 5 lat :)
      I jeszcze kupuję gatki po kilka złotych w takim małym sklepiku w hali Górniak - też mi się nic nie dzieje z nimi.
      • marikooo Re: Dziewczyny, gdzie kupujecie majtki? 19.02.12, 17:39
        madzioreck napisała:
        > W Tesco. Jeszcze w żadnych gaciach z Tesco nie puściła mi ani jedna nitka, a je
        > dne mam już chyba z 5 lat :)

Racja! Kupiłam kiedyś majtki i koszulkę bawełnianą na ramiączkach F&F i są bardzo dobrej jakości!

> I jeszcze kupuję gatki po kilka złotych w takim małym sklepiku w hali Górniak -
        > też mi się nic nie dzieje z nimi.

Sklepiku musiałabym poszukać, bo po przebudowie się gubię, gdzie co jest. Ma on jakieś cechy szczególne?
        • madzioreck Re: Dziewczyny, gdzie kupujecie majtki? 04.03.12, 21:44
          Chodzi o tę starą halę najbliżej ulicy Sieradzkiej, róg Piotrkowskiej , nie o te nowo budowane :) Sklepik na parterze. Hala ma 4 wejscia w narożnikach, musisz wejść którymś z tych od strony ryneczku, a nie od ulicy Sieradzkiej, i ten sklepik jest właśnie między tymi wejściami :)
    • urkye Re: Dziewczyny, gdzie kupujecie majtki? 04.03.12, 11:34
      na e-bayu są czasem świetne wyprzedaże majtek freyi, panache itp. Ostatnio upolowałam kilka par szortów freyi za całe... 1,5 Ł ;))) Nówki z metkami.
    • inez69 Re: Dziewczyny, gdzie kupujecie majtki? 07.03.12, 12:50
      Najchetniej w Atlanticu, ale tam juz calkiem poglupieli z cenami, nawet wyprzedazowych nie przelkne. Uwielbialam b.tanie i swietnej jakosci szorty z irlandzkiego duness store, bywaja na ebayu.
    • pinupgirl_dg H&M 02.10.12, 23:19
      Skusiłam się na 5-cio pak (chyba). Wydawało mi się, że biorę szorty, ale wzięłam figi. Nie wiem jeszcze, jak z trwałością, ale za taką cenę (wychodzi chyba niecałe 10zł za parę) nie ma co wybrzydzać. Na jakieś 100cm w biodrach wzięłam 40, przymierzyć nie ma jak, wiec naciągałam je na wszystkie strony i uznałam, że wejdę. Rozmiar faktycznie jest ok, nawet mam trochę luzu, nic się nie wpija, tak jak lubię. Minus - są baaaardzo niskie. Z przodu ledwo zakrywają fryzurę, z tyłu przedziałek (wypaczcie opis). Większe raczej nie mogłyby być Mimo wszystko muszę przyznać, że są bardzo wygodne, trzymają się na tej bezpiecznej granicy i nie zjeżdżają, dopiero jak ściągam spodnie, to zwykle razem z majtkami, ale to nie problem. Trochę żałuję, że nie wzięłam szortów, szorty zwykle lepiej na mnie leżą.
      • marikooo Znaczy, że idealne figi ciążowe H&M zrobił 03.10.12, 06:51
        No proszę. Niskie i nic się nie wbija = idealne figi ciążowe :)
        • pinupgirl_dg Re: Znaczy, że idealne figi ciążowe H&M zrobił 03.10.12, 10:53
          A to na pewno ;).
          Dziś dochodzę do wniosku, że jednak za duże kupiłam, w luźnych spodniach jeżdżą mi na wszystkie strony, wchodzą między pośladki. A mniejsze pewnie by były jeszcze niższe. Żeby być uczciwym trzeba przyznać, że tyłek mam dość duży, chociaż z reguły nie mam problemu z za niskimi figami, za to często z wbijaniem się.
          Ogólnie ostatnio dochodzę do wniosku, że zakup gaci to nie taka prosta sprawa, to już o dobry stanik mi łatwiej.
          • pierwszalitera Re: Znaczy, że idealne figi ciążowe H&M zrobił 03.10.12, 14:00
            pinupgirl_dg napisała:

> Dziś dochodzę do wniosku, że jednak za duże kupiłam, w luźnych spodniach jeżdżą
            > mi na wszystkie strony, wchodzą między pośladki. A mniejsze pewnie by były jes
            > zcze niższe.

Ach, parę razy wypierzesz i zbiegną się. Też je noszę. Nie wiem też dlaczego uważasz rozmiar 40 za duży, ja z niecałą setką kupuję nieraz nawet 42 i w ogóle nie uważam je za duże, albo szczególnie niskie. Niskie tak, ale dokładnie tak, by nie wybijało się nic w brzuch. Jakoś tych majtek jest średnia, ale lubię je właśnie za krój. Ja na twoim miejscu paradoksalnie spróbowałabym rozmiar większe, bo jak coś włazi pomiędzy pośladki, to może być za małe.

• pinupgirl_dg Re: Znaczy, że idealne figi ciążowe H&M zrobił 03.10.12, 16:53
              > Ach, parę razy wypierzesz i zbiegną się. Też je noszę. Nie wiem też dlaczego uw
              > ażasz rozmiar 40 za duży, ja z niecałą setką kupuję nieraz nawet 42 i w ogóle n
              > ie uważam je za duże, albo szczególnie niskie. Niskie tak, ale dokładnie tak, b
              > y nie wybijało się nic w brzuch. Jakoś tych majtek jest średnia, ale lubię je w
              > łaśnie za krój. Ja na twoim miejscu paradoksalnie spróbowałabym rozmiar większe
              > , bo jak coś włazi pomiędzy pośladki, to może być za małe.

Sama nie wiem, co z nimi jest nie tak. One są z dość cienkiego, delikatnego materiały i te boczki są bardzo wiotkie. Zachowują się, jak luźno zawiązane bikini, okręcają się itd. W dopasowanych spodniach jest ok, ale w dresie co krok, to zajmują inną pozycję. Generalnie tragedii nie ma, bo na tle innych moich majtek nie wypadają najgorzej, z majtkami mam większy problem, niż ze stanikami, bo w większości wypadków mierzenie odpada. Dobrze na mnie leżały np. figi effuniakowe, mam akurat te wysokie, ale mierzyłam też niskie i były ok.
          • scarlet_agta Re: Znaczy, że idealne figi ciążowe H&M zrobił 18.12.12, 21:15
            Bardzo możliwe, że za duże. Ja mam prawie 100 w biodrach, a majtki z H&M w rozmiarze 38 i nie wbijają się, a przynajmniej te o kroju Hipster z organic cotton, bo takie zwykle kupuje.
            • pinupgirl_dg Re: Znaczy, że idealne figi ciążowe H&M zrobił 03.01.13, 20:18
              > Bardzo możliwe, że za duże. Ja mam prawie 100 w biodrach, a majtki z H&M w rozm
              > iarze 38 i nie wbijają się, a przynajmniej te o kroju Hipster z organic cotton,
              > bo takie zwykle kupuje

Po dłuższym czasie też stwierdzam, że większe by mi zjechały do kostek, mniejsze by już chyba nic nie zasłaniały. Może też powinnam była wziąć hipstery. Tak czy inaczej, zwiększyłam zakres depilacji i jest ok ;). Dla wielbicielek niskich majtek jak znalazł, ja też lubię niskie (wysokimi też nie gardzę), te bym wrzuciła do kategorii ekstremalnie niskich, dla koneserek.
    • zuza_m_zuza_m Re: Dziewczyny, gdzie kupujecie majtki? 03.10.12, 17:45
      Mogę polecić LaVantil oraz Marks&Spencer.
    • slotna Re: Dziewczyny, gdzie kupujecie majtki? 18.12.12, 18:43
      W Primarku, bawelniane w pieciopakach po 4 euro. To loteria, bo raz sa dobrej jakosci (niektore mam od lat i wygladaja jak nowe), a raz beznadziejnej (i wyrzucam po kilku praniach, bo pruja sie od tasiemek), ale kosztuja tak malo, ze i tak to sie oplaca, zwlaszcza, ze zawsze pasuja. Co chwila pojawiaja sie nowe wzory, kolory, krojow jest masa (wysokie, niskie, szorty, stringi, co kto lubi), mozna sobie dopasowac estetycznie bawelniaki do stanikow. Kupuje tam rowniez majtki koronkowe do okazyjnego noszenia, sa bardzo ladne, nieco lepszej jakosci i zazwyczaj kosztuja 1.50 - 3 euro za sztuke.
      • yaal Re: Dziewczyny, gdzie kupujecie majtki? 30.12.12, 22:44
        Z majtkami primarkowymi jest jeszcze jeden problem: nie zawsze dobrze skalują wykroje ):
        Parę razy się nacięłam (zwykle na koronkowych), że jak wzięłam rozmiar wystarczająco duży, żeby zmieścić biodra, to mogłam je sobie zawiesić na uszach niemalże, bo wykrój był proporcjonalnie powiększony we wszystkich kierunkach ):
        • slotna Re: Dziewczyny, gdzie kupujecie majtki? 03.01.13, 19:56
          A to dla mnie sa dobre, zwlaszcza szorty - gdzie indziej bywaja za krotkie.
    • 42andzia Re: Dziewczyny, gdzie kupujecie majtki? 29.12.12, 20:22
      Targ, dom handlowy lub alegro.
    • lady_inn Re: Dziewczyny, gdzie kupujecie majtki? 16.01.13, 15:11
      polecam HM takie 3paki (białe, czarne i wpadające w fiolet) i gatta - te są naprawdę fajne, z mikrofibry
    • amerikanische.heidelbeere Re: Dziewczyny, gdzie kupujecie majtki? 17.01.13, 17:49
      na telimena.pl jest mega taniio. moze nie 10 zl ale i firma porzadna (triumph), za 10 zl chcesz majtki bez urwanych kokardek itp? no nie sadze ze ci sie to uda ale probuj ;) moim zdaniem warto zajrzec szczegolne teraz w okresie wyprzedazy
      • yaal Re: Dziewczyny, gdzie kupujecie majtki? 17.01.13, 18:38
        Triumph to porządna firma? Ciekawe czemu zatem ostatnie gatki z Triumpha zeszmaciły mi się szybciej, niż primarkowe za 1/4 ich ceny (a używane były mniej).
    • ferlika Re: Dziewczyny, gdzie kupujecie majtki? 05.04.13, 15:32
      Witam,

ja ostatnio kupiłam parę razy w TK Maxx i za kazdym razem jestem bardzo zadowolona. Fajne można dostac, a jeszcze fajniejsze ceny.
    • jolunia01 Re: Dziewczyny, gdzie kupujecie majtki? 12.04.13, 00:51
      Poza kilkoma nabytymi do kompletu razem ze stanikami (i prawie nigdy nie noszonymi, bo nie lubię sztucznych) to głównie w Italian Fashion (te, ha, ha, "droższe") i w Textil Markecie (tańsze zdecydowanie). Sporadycznie w Tesco.
    • kasica_k BEZ gumek na wierzchu? 15.04.13, 21:39
      Znajdę gdzieś takie majty, jak w tytule? Figi najchętniej.
      Chodzi mi o to, żeby NIE miały gumek na zewnątrz, tylko wpuszczone w materiał i założone, tak żeby guma nie dotykała skóry i nie gryzła. Albo żeby w ogóle nie miały żadnej gumy (ale bezszwowce zwykłe odpadają, bo są ze sztucznizny nie przepuszczającej powietrza).
      • pinupgirl_dg Re: BEZ gumek na wierzchu? 16.04.13, 12:32
        Widziałam takie majtki:
        sklep.hannastyle.com.pl/majtki-laserowe-z-bawelny-cotton-laser-cut-panties-03-63.html
        laserowo cięte i podobno bawełniane, ale nie miałam ich.
        • yaga7 Re: BEZ gumek na wierzchu? 16.04.13, 13:05
          Ja mam podobne ze Sloggi, ale nie mam pojęcia, czy bawełniane, bo na to nie zwracam uwagi.
          Ale na pewno są wygodne i na pewno ich nie widać pod ciuchami - pod tym względem są super. Niestety czasem mają tendencję do zjeżdżania, no bo nie mają żadnej gumki.
          • pierwszalitera Re: BEZ gumek na wierzchu? 16.04.13, 16:44
            yaga7 napisała:

> Ja mam podobne ze Sloggi, ale nie mam pojęcia, czy bawełniane, bo na to nie zwr
            > acam uwagi.
            > Ale na pewno są wygodne i na pewno ich nie widać pod ciuchami - pod tym względe
            > m są super. Niestety czasem mają tendencję do zjeżdżania, no bo nie mają żadnej
            > gumki.
            >

Te które opisujesz są sztuczne. Poza tym Sloggi, mają krój bardzo niekorzystny dla pupy w kształcie jabłka (nie gruszki) i dla kobiet z brzuszkiem, bo zawężają się dosyć do góry i gumki wypadają na idiotycznej wysokości, ni to na biodrach, ni w talii, dokładnie przez najmniej korzystne miejsce. Jak byłam chuda, to je chętnie nosiłam, teraz niezależnie do fasonu (bo Sloggi ma kilka) gumka zawsze mi się wbija podkreślając fałdki.
            Figi z gumą w tunelikach, takie starodawne, widuję u mnie w konserwatywnych domach towarowych, tam gdzie kupują bieliznę seniorki. Najczęście są to takie gacie. Nikiedy kupuję sobie nawet takie, jak znajdę kolorowe i nie wyglądające na przytułek, bo w takich gaciach z dłuższą nogawką bardzo dobrze mi się śpi. ;-) Ja osobiście też nie lubię nagiej gumy na ciele, ale toleruję takie z zakończeniem z dosyć szerokiej elastycznej koronki, te zwykle mniej gryzą (albo wcale) i nie wbijają się sznurkowo w ciało. W H&M czasem takie bywają.
            • yaga7 Re: BEZ gumek na wierzchu? 17.04.13, 05:52
              Wiem, o którym kroju Sloggi piszesz (też jest dla mnie niekorzystny), ale akurat bezszwowe Sloggi nie są takie wysokie i nie zwężają się do góry (dlatego czasem mi spadają i dlatego nie wbijają się w brzuch).
              Ale klasyczne Sloggi faktycznie mają ten krój, o którym piszesz.

Aha, są też Sloggi z takim szerszym pasem koronki u góry - nie są tak niskie jak bezszwowe, ale są niższe niż te klasyczne, i też są fajne.
      • tfu.tfu Re: BEZ gumek na wierzchu? 17.04.13, 02:11
        nie wiem, czy jeszcze mają, ale z rok temu były chyba podobne w Uniwersamie na piętrze. takie z nogawką do pończoch na pory zimne i przejściowe też mieli.
        • tfu.tfu a jeszcze w M&S zobacz, 18.04.13, 15:24
          bo zdaje mi się, że widziałam takie w multipakach :-)
          • kasica_k Re: a jeszcze w M&S zobacz, 19.04.13, 01:21
            W multipakach są z gumkami i takie już mam :) Aha, i nie mogą być białe ani białe w ciapki, w ogóle nie znoszę jasnych majtek. Majtki, które nie są w komplecie do stanika, mają obowiązek być czarne :)
            • tfu.tfu Re: a jeszcze w M&S zobacz, 19.04.13, 01:37
              podobnie mam ;-) ale dopuszczam jeszcze różowe i pomarańczowe.
              a weź się rozejrzyj w supermarketach, w carrefourze mi się zdaje sporo bawełniaków wisi, w tesco może jakimś dużym? (ja teraz mam wszędzie daleko, to nie sprawdzę, niestety). innych tropów brak. znaczy zawsze można poszukać w bieliźniakach :-P
              • kasica_k Re: a jeszcze w M&S zobacz, 26.04.13, 14:34
                Wpadłam w końcu do M&S w centrum (zdecydowanie najlepszy dział bielizny z warszawskich M&Sów) i kupiłam kilka bezszwowych z udziałem bawełny oraz wielopak z takimi płaskimi gumkami no-VPL, bawełna+modal, może będzie dobry. Ale wielopak był tylko wysokich gaci, a ja chcę też niższe, a te pojedyncze są drogie.

Dzięki Wam za linki, może spróbuję poprzeć też polską produkcję :)
                • tfu.tfu Re: a jeszcze w M&S zobacz, 27.04.13, 01:22
                  ten uniwersam zahacz :-) bo tam ta wadima występuje na żywo, chociaż obawiam się, że głównie biała (na piętro trza wejść, na wprost był sklep buciany rieker, na prawo ubrania - bielizna, na lewo kurtki (ale ja tam ze 2 lata temu byłam, to wiesz...)
      • ochanomizu Re: BEZ gumek na wierzchu? 22.04.13, 23:09
        Znalazłam takie we własnej szufladzie ;) produkcji Wadimy sklep-wadima.pl/pl/p/Figi-damskie-10090/138 Kupione w zeszłym roku, bawełna dość cienka, ale się trzyma.
      • besame.mucho Re: BEZ gumek na wierzchu? 26.04.13, 08:43
        Sloggi ma bezszwowce, które w składzie mają: 89% cotton modal, 11% elastane.
        www.figleaves.com/uk/product/SI-27035/Sloggi-Light-Ultra-Soft-Hipster-Brief/?size=&colour=Black
        (są różne kroje z tego materiału, od fig do bardziej zabudowanych szortów)
        Ja je sobie chwalę, ale właśnie tylko bezszwowce - ze zwykłymi jest to o czym pisze PL, czyli krawędź wbija się w tyłek. Aha, nie polecam koloru carmello jeśli szukałabyś idealnych cielistych bezszwowców - ja oszalałam ze szczęścia, bo to po dłuuuugich poszukiwaniach pierwsze idealne cieliste bezszwowce dla mnie, co oznacza, że są dosyć ciemne, więc na jaśniejszej skórze wyjdzie efekt brudnych gaci. Ale wygodne są bardzo i w przeciwieństwie do wielu bezszwowców nie rolują się na tyłku.
    • anna-pia Re: Dziewczyny, gdzie kupujecie majtki? 30.10.14, 16:23
      Spamerka podniosła wątek, którego jakiś czas temu szukałam i nie mogłam znaleźć - spam idzie do śmieci, a ja podzielę się z wami informacją, że kupuję tu:
      sklep-wadima.pl/figi_damskie
      Uprawiają vanity sizing, ale to nie szkodzi, za to mają wysokie majtki.
      Piżamy też mają fajne, dzieciom kupuję.
    • alenusjka_pl Re: Dziewczyny, gdzie kupujecie majtki? 16.03.24, 19:07
      Hej! Jeśli szukasz fajnych majtek z wysokiej jakości materiałów, zajrzyj do zoryana.eu/shop/ Mają bezszwowe kolekcje na co dzień i do sportu, a ich koronkowe majtki są świetne! Ceny też w porządku. Polecam, bo sama tam kupowałam i jestem zadowolona!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka