Dodaj do ulubionych

koszule nocne, piżamy - gdzie w Internecie?

06.01.13, 10:37
Mam nadzieję, że nie tylko "znane" nicki mogą tu pisać? :)

Moje pytanie brzmi: gdzie w Internecie kupujecie fajne, ciekawe, nie-babcine koszule nocne, piżamy i wszelki "nightwear"? I nie dość, że fajne, to jeszcze z bawełny, wiskozy albo czegoś innego miłego & oddychającego.

Mogą być sklepy zagramaniczne :).
Z polskich Heppin i Intymna - to raczej nie to. Takiej zwykłej odzieży nocnej, nie będącej fiu-bździu koszulką do zdjęcia, a nie spania - tam jak na lekarstwo.

Jeśli macie jakiś ciekawy adres na zbyciu - będę wdzięczna. Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • besame.mucho Re: koszule nocne, piżamy - gdzie w Internecie? 06.01.13, 10:51
      Szukałam kapci, a nie piżam, ale rzuciło mi się w oczy, że jest i sporo takich właśnie normalnych piżam, bawełnianych i bez fiu bździu (to jest prawie tylko piżamowy sklep, więc nie próbuj się doszukać w menu działu "piżamy" tylko klikaj w "spodnie", "koszulki", itd).
      Jest też stacjonarnie, ale nie wiem jaki wybór, bo mijałam kilka razy i nigdy jeszcze nie weszłam, dopiero ostatnio przy tych kapciach się zainteresowałam.
      • sbarazzina Re: koszule nocne, piżamy - gdzie w Internecie? 06.01.13, 11:55
        Besame, nie podalas linka. No chyba, ze ja slepa jestem ;)

---
        Mam staniki na zbyciu, różne rozmiary:
        tnij.org/staniki01
        • besame.mucho LINK 06.01.13, 12:36
          Haha, rzeczywiście. Otworzyłam sobie ich stronę żeby skopiować linka i tak się wciągnęłam w oglądanie rzeczy, że zapomniałam przekleić :D
          www.oysho.com/
          • artemisia_absinthium Re: LINK 06.01.13, 14:20
            Dziękuję Ci - Oysho znam, ale fakt, jakoś rzadko pamiętam, żeby do nich zajrzeć :).
    • pierwszalitera Re: koszule nocne, piżamy - gdzie w Internecie? 06.01.13, 12:39
      Ja kupuję piżamy, a właściwie najczęściej piżamowe spodnie, w sklepie Hunkemoller, wprawdzie w stacjonarnym w Niemczech, ale posiadają także sklepy w innych krajach i te internetowe wysłyłają także do Polski. Opłaca się kupować w wyprzedażach, regularne ceny uważam za nieco zawyżone, aktualnie odzież nocna jest przeceniona. Lubię ich spodnie, są zwykle z bawełny, często z miękkiej bawełnianej flaneli. Fajne u nich jest, że góry i doły można kupować osobno, ale mają też sets w jednym rozmiarze. I nie mają jednolitych ciasnych gumek w pasie, jak często inne marki, gdzie trzeba najpierw wypruwać, gdy chce się nosić piżamę luźno na biodrach, tylko gumę połączoną z regulacją tasiemką. Spodnie mają tylko jedną wadę, w suszarce do bielizny stają się z czasem trochę krótsze (nie węższe), ale to dotyczy chyba wszystkich traktowanych w ten sposób bawełnianych ciuchów.
      www.hunkemoller.com
      Dziwne tylko, że angielska wersja sklepu nie podaje składu materiałów (a może nie mogę znaleźć?), w niemieckiej skład wyświetla się od razu (bawełna to Baumwolle).
      • artemisia_absinthium Re: koszule nocne, piżamy - gdzie w Internecie? 06.01.13, 14:18
        Dziękuję!
        Nie znałam tego sklepu, a już na pierwszy rzut oka widzę tam parę rzeczy, które trafiają w mój piżamowy gust :). I mają bardzo przyjazne ceny wyprzedażowe.
    • tfu.tfu Re: koszule nocne, piżamy - gdzie w Internecie? 06.01.13, 18:17
      kiedyś la senza brytyjska miała świetne piżamy bawełniane i flanelowe, stacjonarnie flanele w peacocks (w Warszawie mieli sklep ale dawno nie miałam okazji tam być, więc nie wiem).
      w kontri.pl jest sporo. ale z jakością bywa różnie
    • yaal Re: koszule nocne, piżamy - gdzie w Internecie? 06.01.13, 20:43
      Musi być w Internecie? W domu nie praktykuję, ale jakbym miała kupować, to pewnie poszłabym do TKMaxxa (gdzie znalazłam sobie tanio śliczny puchaty szlafrok do wyłażenia spod ciepłej kołderki) albo Marksa&Spencera, który owszem część ma babcinych, ale sporo też bardziej "wyjściowych" i/lub neutralnych, a dobrej jakości (jak zresztą większość bielizny M&S).
      Pstrokate młodzieżowe to głównie Primark, jakość akceptowalna, a tanio i kolorowo, niestety przez Internet nie kupisz raczej.
    • yaal Re: koszule nocne, piżamy - gdzie w Internecie? 06.01.13, 20:44
      Musi być w Internecie? W domu nie praktykuję, ale jakbym miała kupować, to pewnie poszłabym do TKMaxxa (gdzie znalazłam sobie tanio śliczny puchaty szlafrok do wyłażenia spod ciepłej kołderki) albo Marksa&Spencera, który owszem część ma babcinych, ale sporo też bardziej "wyjściowych" i/lub neutralnych, a dobrej jakości (jak zresztą większość bielizny M&S).
      Pstrokate młodzieżowe to głównie Primark, jakość akceptowalna, a tanio i kolorowo, niestety przez Internet nie kupisz raczej.
    • veev Re: koszule nocne, piżamy - gdzie w Internecie? 07.01.13, 19:01
      Jeszcze C&A zobacz. I w Tchibo co jakiś czas piżamy bywają, z wzornictwem jest różnie, ale jakość zwykle bardzo przyzwoita.
    • plecha1 Italian Fashion 07.01.13, 19:25
      Polecam Italian Fashion - mam od nich dwie piżamy, mama ma piżamę i dwie koszule nocne. Bawełna lub wiskoza. W praniu nic się nie dzieje, można znaleźć wzory bez misiów, ptaszków, serduszek. Nie są drogie. Tylko program partnerski taki, że aż człowiek chce zaznaczyć "Nie naliczajcie mi tych punktów, kompromitujecie się" :P Ale program partnerski to akurat najmniej ważna rzecz.

Linka do sklepu
    • lady_inn Re: koszule nocne, piżamy - gdzie w Internecie? 16.01.13, 14:43
      w PL to rzeczywiście Marks jest fajny ale jeśli masz możliwość wyjechania, to prym wiedzie Primark - tani i rewelacyjny jeśli chodzi o piżamki, również dziecięce :)
      może na allegro mają?
    • marooschka Re: koszule nocne, piżamy - gdzie w Internecie? 26.02.13, 21:32
      O dziwo triumph - bardzo porządnej jakości, mają też długie nogawki, co ma dla mnie niebagatelne znaczenie:)

a do oysho osobiście podchodzę jak pies do jeża. Wzornictwo urocze ale obawiam się jakości - przecież to Inditex, a w moim odczuciu wszystkie ich marki obniżają od kilku sezonów systematycznie jakość:(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka