Dodaj do ulubionych

Gdzie po spodnie z prostą nogawką?

18.01.15, 12:45
Zacznę od tego, że w moich latach szczenięcych, powiedzmy podstawówka/gimnazjum, królowały dzwony. Miałam kiedyś parę spodni o tak szerokiej nogawce, że wyrżnęłam się o nie na środku przejścia dla pieszych :P
Teraz jak chodzę po sklepach mam problem, żeby znaleźć spodnie z nogawką, która nie będzie się zwężała, a co dopiero choćby odrobinę rozchodziła. W sieciówkach dostaję tylko delirki, jak biorę do ręki portki i mam problem, żeby wsunąć w nogawkę dłoń, a tam ma przejść stopa...
W "lepszych" sklepach jest różnie, ale przewaga rurkowatych spodni jest po prostu miażdżąca. I na nic tłumaczenie ekspedientce, że przy moich biodrach rurki są niedopuszczalne, bo zupełnie mi się proporcja zaburza. Zwykle słyszę, że tak się teraz nosi albo, że nic innego im nie dowożą. Trudno winić mi jakąś biedną Anię, która dorabia sobie do studiów pracując w sklepie, że dany producent nie produkuje spodni jakie mi się wymyśliły, ale to zaczyna być mocno frustrujące.
Moda na rurki trwa, trwa i coś nie chce przejść. Jak przezimować ten okres? W co się odziać? Rzucenie spodni w kąt i przejście na spódnice/sukienki raczej nie wchodzi w grę (nie ma rajstop, w których byłoby mi ciepło, a kupowałam już nawet 600tki....), ale chodzenie w rurkach... Ani nie lubię, ani nie wyglądam.
Gdzie, drogie Lobby, mogę kupić spodnie o nogawce choćby prostej, które mnie nie zrujnują? Czasami przeraża mnie, jak czytam wątki i widzę, na jakie rzeczy stać większość z Was; mnie niestety nie bardzo, para portek to może być maksymalnie 150 zł, a i tak zwykle odziewałam się w osiedlowym sklepie, gdzie każda para jest za 80 (teraz niestety też same rurki....).
Obserwuj wątek
    • nientepaura Re: Gdzie po spodnie z prostą nogawką? 18.01.15, 13:03
      C&A

Zawsze mają w ofercie co najmniej kilka modeli z prostą nogawką. plus do wyboru 3 długości (short/regular/long) i kilka fasonów (z niskim lub normalnym stanem)cena ok. 120zł chyba

zobaczyć warto również w marksie.
      • neiti89 Re: Gdzie po spodnie z prostą nogawką? 18.01.15, 16:33
        W C&A byłam z pół roku temu, widziałam wyłącznie zwężane nogawki oraz wspomniane rurki, w których nogawkę nie mieściła się moja dłoń. Nie da się też ukryć, że jak wchodzę w dział ze spodniami i wita mnie 30 par rurek to niekoniecznie chce mi się przekopywać, żeby znaleźć tą 31szą parę, co to akurat ma proste nogawki. Możecie mi tu wytknąć, że za mało się staram i nie będę bardzo protestować, bo naprawdę nie lubię robić zakupów. Ale czasami trzeba. Dlatego też ostatnio zwiedzałam Cross Jeans, tam ekspedientka podawała mi wszystko do kabiny, żadnego chodzenia i szukania, tylko podanie swoich preferencji i cieszenie się obsługą. Nawet jedne fajne tam mieli, ale.... nie udało się nam ściągnąć zabezpieczenia przeciw kradzieży i musiałam obejść się smakiem ;)
      • yaga7 Re: Gdzie po spodnie z prostą nogawką? 18.01.15, 16:42
        C&A też polecam. Warto do nich wracać, bo wydaje mi się, że asortyment spodni im się zmienia.

No i u mnie nie rurki bywały na bazarkach, no ale to kwestia lokalna.
    • hke Re: Gdzie po spodnie z prostą nogawką? 18.01.15, 17:36
      Tesco masz gdzieś jakieś większe w okolicy? Z F&F kupiłam ostatnio boot cuty za 59 czy 69 zeta, wydaje mi się, że z prostą nogawką też były, ale to z kolei poza moim zakresem zainteresowań. To regularna cena była, niby z nowej kolekcji.
    • genepi Re: Gdzie po spodnie z prostą nogawką? 18.01.15, 18:16
      Kapp Ahl.

Oglądałam wczoraj program Mai Sablewskiej gdzie przebiera dziewczyny w sklepie Cubus i pokazywała że maja linię z wyższą talią, może więc coś z szerszą nogawką się znajdzie.
    • mniickhiateal Re: Gdzie po spodnie z prostą nogawką? 18.01.15, 18:35
      Po pierwsze Marks&Spencer, mają na pewno proste nogawki i w dżinsach, i w materiałowych gaciach, i dużo modeli do wyboru. Po drugie Levis, ale przekracza budżet, chyba że trafisz na jakąś b. dużą wyprzedaż (może w sklepach outletowych). Po trzecie: męskie stoisko. Lepsza jakość, lepszy wybór, bez strasików i brokatu na tyłku, tylko czasem trzeba zanieść do krawcowej do zwężenia talii.
    • anka-ania Re: Gdzie po spodnie z prostą nogawką? 18.01.15, 18:55
      W Lee jest teraz wyprzedaż: www.lee.pl/jeansy-damskie
      Wszystkie spodnie o kroju Boot flare poniżej 100 zł. Może znajdziesz swój rozmiar?
      • kasica_k Re: Gdzie po spodnie z prostą nogawką? 19.01.15, 01:06
        Jeju, czy mi się to śni? Sklep z dżinsami, gdzie rozmiarówka nie kończy się na 29. Super :)
        • anna-pia Re: Gdzie po spodnie z prostą nogawką? 19.01.15, 10:52
          Big Star też ma szeroką rozmiarówkę :)
          • anka-ania Re: Gdzie po spodnie z prostą nogawką? 19.01.15, 11:01
            Mam porównanie i Lee bije jakością na głowę Big Stara. Żadne spodnie, nawet z tanich sieciówek, nie rozpadły mi się tak szybko jak Big Stary. Po miesiącu materiał na udzie po prostu rozszedł się. A Lee noszę latami.
            • anna-pia Re: Gdzie po spodnie z prostą nogawką? 19.01.15, 11:17
              Ha, czyli to, że moje przecierały się w kroku, to nie tylko moja wina? Uff :)
              • 100krotna dokładnie odwtornie i offtop 20.01.15, 23:04
                A ja mam dokładnie, diametralnie różne doświadczenia!
                Lee dwa miesiące i do kosza. Dwie pary Big starów (btw zmieściłam się w 210 zł za dwie pary, z tym, że w outlecie) noszę intensywnie od marca i ani śladu. Wiem, że od marca, to nie jest jakoś strasznie długo, ale ja wykańczam dżinsy w trzy miesiące max, bo mam agresywny prawy poślad, on zwykle wygryza dziury.
                A teraz mam te portki wyjątkowo obcisłe, bo mi zadek urósł, na szczęście stosunek grubości materiału do zawartości elastanu jest w nich idealny i jeszcze się w nie mieszcze ;)
                Model cassandra i jakiś drugi, obecnie w praniu.
    • besame.mucho Re: Gdzie po spodnie z prostą nogawką? 18.01.15, 23:58
      Mój od dłuższego czasu ulubiony model jeansów to 1969 boyfriend jeans z GAPa. W regularnej cenie są droższe niż szukasz, ale od dłuższego czasu ten model jest z minimalnymi zmianami (są dziury albo ich nie ma, spodnie są ciut jaśniejsze albo ciut ciemniejsze, itd) w każdym sezonie, więc często któraś wersja jest na wyprzedaży.
      Jak wszystkie boyfriendy - najlepiej wyglądają noszone dosyć nisko na biodrach, więc z nieco obniżonym krokiem, i są leciutko marchewkowate (leciutko, na łydkach mam je luźne i ogólnie wyglądają na mnie na proste, a nie na zwężające się, chociaż biodra i uda posiadam słuszne).
      Na stronie widzę, że jest też model real straight, jak dla mnie zbyt wąskie w udach, wołę luźne jeansy, ale może Ty szukasz czegoś tego typu?
    • neiti89 Re: Gdzie po spodnie z prostą nogawką? 19.01.15, 12:20
      Lobby jak zawsze nieocenione! :) Dziękuję za wszystkie komentarze do tej pory, jakby komuś się coś przypomniało to niech śmiało dopisuje :) A ja widzę światełko na końcu tej ciasnej rurki :P
      • teresa104 A mnie się wydaje 19.01.15, 12:49
        że właśnie w tej chwili rurki są wypierane przez spodnie o normalnym kształcie. Teraz jeszcze trend nie jest wyraźny (ja też wolę mieć takie spodnie, żeby je bez trudu upychać w cholewce), ale na pewno jest, bądź dobrej myśli, wiosna będzie Twoja.

Rurki trzymają się dłużej niż myślałam, że będą się trzymać, chyba z powodu mody na tuniki i długie duże swetry, coś na dupsko pod spód trzeba założyć, choć widzę, że młodzież (także ta po trzeciej przecenie) specjalnie nie ma oporów przed błyskaniem brochą w samych rajtach zwanych legginsami.

Całkiem sensowne klasyczne spodnie dżinsowe widziałam ostatnio w odzieżowej części Carrefoura.
        • smallfemme Tereso, kocham Cię! 20.01.15, 12:32
          > choć widzę, że młodzież (także ta po trzeciej przecenie) specjalnie nie ma oporów
          > przed błyskaniem brochą w samych rajtach zwanych legginsami.

oplułam monitor!
    • teresa104 Re: Gdzie po spodnie z prostą nogawką? 19.01.15, 13:00
      www.c-and-a.com/pl/pl/shop/kobiety/dzinsy/dzinsy-straight-fit
      W tym sklepie też jest wiele spodni "z materiału" (bo inne nie są z materiału). Na lato fajne i tanie są ichniejsze chinosy dotąd zwane nad Wisłą marchewami. Mieści się pupa, uda, siedzą nie miejscu, nie wycinają boków, są wygodne, lepsze od najlepszych dżinsów.
    • nientepaura Re: Gdzie po spodnie z prostą nogawką? 26.01.15, 10:36
      zrobiłam wczoraj w marksie interese życia ;) kupiłam bootcuty w b.miłej cenie - 15zł (piętnaście)
      było sporo modeli z prostymi nogawkami w cenach 35-50. marks na marszałkowskiej, ale podejrzewam, że i w innych niedobitki wyprzedażowe mają równie atrakcyjne ceny ;)
      • teresa104 Mogę się nie znać 26.01.15, 11:15
        ale wydaje mi się, że interes byłby dopiero wtedy, gdybyś je teraz sprzedała założycielce za 150.
        • nientepaura Re: Mogę się nie znać 26.01.15, 11:33
          ale ona chciała proste, a ja nabyłam bootcuty. no to nie zrobiłam interesu ;)
          ale polecam marksa, bo ceny b. miłe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka