Dodaj do ulubionych

Majówki z Łodzi

21.02.04, 17:41
cześć
Dajcie znać czy są tu jakieś przyszłe mamy, które mają termin na maj a
mieszkają w Łodzi a najlepiej na Bałutach
Marta
Obserwuj wątek
    • joanjanus Re: Majówki z Łodzi 22.02.04, 01:49
      Ja jestem z Łodzi, mam termin na maj, ale obecnie mieszkam na Widzewie. Na
      Bałutach mieszkałam 25 lat i darzę tę dzielnicę ogromnym sentymentem.

• ewetka Re: Majówki z Łodzi 22.02.04, 23:19
      Ja juz urodziłam, ale mieszkam na Bałutach. Jak by co chętnie pomogę.

Pozdrawiamy
      Ewa i Maciuś (19.11.2003)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=10439388&a=10469788
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=10439388
    • madziki Re: Majówki z Łodzi 23.02.04, 15:02
      Ja mam termin na połowę maja i mieszkam w Łodzi, do tego na Bałutach
      (Żubardź). smile)
      Właśnie wróciłam ze szpitala z założonym szewkiem i kazali mi leżeć.

W której części Bałut mieszkasz i na kiedy masz termin?

Pozdrawiam,
      MAGDA i majowy Lesio
      • madam5 Re: Majówki z Łodzi 23.02.04, 15:12
        Ja co prawda mam termin na czerwiec (23) ale mieszkam na Balutach a dokladnie
        Zabieniec.W jakim szpitalu bedziesz rodzic?
        Pozdrawiam. Magda i 24 tyg Dzidzia.
        • madziki Re: Majówki z Łodzi 24.02.04, 09:46
          Chyba zdecyduję się na szpital Kopernika. Byłam tam właśnie na założeniu szwa i
          poznałam oddział. Jest maleńki, a lekarze i położne bardzo dobrzy, dbają o
          wszystkie pacjentki. Ogólnie cisza i spokój - coś dla mnie.

Pozdrawiam,
          MAGDA i majowy Lesio w brzuszku
        • martacyg Re: Majówki z Łodzi 24.02.04, 10:20
          kto prowadzi twoją ciążę bo ja mam gin na Wielkopolskiej. A gdzie będę rodzić
          to nie wiem bo poprzednio rodziłam w CZMP, a teraz chciałam w Jordanie ale po
          ostatnich rozmowach na temat przeżyć ludzi z Jordana to chyba jednak wolę znany
          koszmar z Matki Polki a nie nieznane na Przyrodniczej.
          • joanjanus Re: Majówki z Łodzi 24.02.04, 23:21
            Czy mogłabyś napisać parę słów na temat Twojego "koszmaru" w CZMP? Na czym
            polegał? Zamierzam rodzić w tym szpitalu (początek maja) i chciałabym wiedzieć,
            czego mogę się spodziewać.

Pozdrawiam
            • martacyg Re: Majówki z Łodzi do joanjanus 25.02.04, 21:33
              co do koszmaru to wszystko zależy od lekarza. Mój był umówiony wcześniej
              oczywiście za pieniążki. Jak zaczęłam rodzić nie odbierał telefonu. mnie
              położyli na porodówkę i kazali spać bo odeszły mi wody z żadnej dalszej akcji
              porodowej nie było. jak chciałam iśc siusiu to obudziłam położną która zrobiła
              mi wielką awanturę, że wstałam z łóżka i kazała skorzystać z basenu który
              okazał się pełen. po czterech godzinach przyszła zmiana z moim lekarzem, który
              stwierdził że ten dzień mu nie pasuje i przed 11 musi wyjść. w tym momencie
              zaczeli zastanawiać się z położną czy w takim razie podłączać kroplówkę czy nie
              i w końcu ona zadecydowała że tak. Potem zaczęły się skurcze , podłączanie
              znieczulenia w pełnym skurczu i wyciskanie dziecka które się nie opuściło nawet
              po odejściu wód. tuż przed wyjściem lekarz zastanawiał się czy cesarka czy
              kleszcze i sobie poszedł. kleszcze zakładał mi inny lekarz, a nasz "lekarz"
              wieczorem przyszedł spytać kiedy przyjdzie mój maż z pieniędzmi.
              Na oddziale też nie było za wesoło bo w ramach cięć zwolnili połowę personelu i
              kobitkami i dziećmi musiały zajmować się położne, które miały problem z
              pobieraniom dzieci krwi itd nie mówiąc już o tym, że nie chciały przewijać
              dzieci , albo w ogóle ich w nocy nie było. Dopajały dzieciaki glukozą nawet jak
              matki nie chciały. poza tym np mnie po kleszczach czyli z większym problemem ze
              wstaniem czy siedzeniem ( bo większe nacięcie)postawiły butelkę na stoliku i
              sobie poszły a ja ryczac prawie musiałam nakarmić mała siedząc bo nie chciała
              pić na leżąco z butelki nie mówiąc o tym, ze w ogóle nie chciała pićz butelki(
              i tak jej już zostało).to chyba na tyyle byłego koszmaru.
              Do szpitala teraz pewnie trafię po długim weekendzie majowym więc może się
              spotkamy. Pozdrawiam
      • martacyg Re: Majówki z Łodzi 24.02.04, 10:17
        cześć
        ja też mam termin termin na połowę maja.
        mieszkam na Zgierskiej przy Pojezierskiej, niedaleko parku Julianowskiego, ale
        pierwsze spacery to będą do tego przy ks. Brzóski tal jak poprzednio.
        niestety jeszcze nie wiem co mnie w brzuchu tak strasznie kopie ale cóż penie
        niedługo się ujawni
    • mstopka Re: Majówki z Łodzi 25.02.04, 07:57
      Cześć
      Ja mam termin na 9 maja i mieszkam na Widzewie. Ja zamierzam rodzić w CZMP.
      Wczoraj byłam tam na zajęciach w szkole rodzenia. Zajęcia są w porzo. Ja
      najprawdopodobniej będę rodzić na oddziale perinatologii (tam pracuje mój
      lekarz prowadzący).
      Tak na marginesie to poszukuję w Łodzi sklepu, w którym byłyby jakieś fajne
      komody (oczywiście stosunkowo niedrogie)- na ciuszki maluszka. Jeżdziłam po
      sklepach i szczerze mówiąc nic ciekawego nie widziałam. Może macie jakieś
      namiary.
      Pozdrawiam
      Marta i malutek
      • joanjanus Re: Majówki z Łodzi 25.02.04, 11:30
        Cześć!

Ja co prawda specjalnie się nie rozglądałam za komodami, ale jak ostatnio byłam
        w Słoniu na Brukowej, to widziałam, że jakaś tam stała.
        Polecam odwiedzić sklepy meblowe: Domar, Art-Dom, Or-Dom, tam powinnaś coś
        znaleźć.

• joanjanus Re: Majówki z Łodzi 25.02.04, 11:34
        Mam pytanko. Napisałaś, że chodzisz do szkoły w CZMP. Czy ta szkoła nadal jest
        bezpłatna? Nie wiesz może przypadkiem, czy poród rodzinny też nadal jest tam
        bezpłatny (ostatnio słyszałam pogłoski, że ponoć już nie) i czy można ucząc się
        w tej szkole obejrzeć salę porodową?
        • mstopka Re: Majówki z Łodzi 25.02.04, 12:51
          Tak szkoła ta nadal jest bezpłatna. Byłam tam dopiero na pierwszych zajęciach,
          więc nie wiem czy będziemy oglądać sale porodowe, ale myślę, że tak. W zeszłym
          roku chodziła na te zajęcia moja koleżanka i mięli wycieczkę po klinikach i
          porodówkach. Więc mam nadzieję, że w tym zakresie nic się nie zmieniło. Po za
          tym jak nas poinformowano, to w zasadzie wszystkie szkoły rodzenia mają podobny
          program i mieszczą się przy szpitalach(po za dwoma). W Łodzi jest ponoć 6 szkół
          rodzenia z tego dwie bezpłatne (właśnie w CZMP i na Broniewskiego).
          Jeżeli chodzi o poród rodzinny to nie wiem czy jest płatny czy też nie. Ale nie
          wiem co rozumiesz pod tym pojęciem. Bo jeśli obecność męża przy porodzie i
          trzymaniu Cię za rękę to napewno bezpłatne. W przyszłym tygodniu
          najprawdopodobniej umówię się na spotkanie z położną z tego oddziału na którym
          zamierzam rodzić. Więc mam nadzieję dowiedzieć się czegoś więcej.
          A wracając do zajęć w szkole rodzenia to zapisy dla kobitek z terminem na maj
          będą chyba (lepiej się upewnić) 18 marca i będą odbywać się w kwietniu(6
          spotkań po 2 godzinki). Oni niestety mają takie zwyczaje. Ja zapisałam się z
          grupą kwietniową. A to dlatego, iż nie mam zamiaru chodzić na zajęcia z
          wielgachnym brzuszorkiem. A tak zajęcia kończą mi się na początku kwietnia i
          będę miała je z głowy.
          Pozdrawiam
        • martacyg Re: Majówki z Łodzi 25.02.04, 21:36
          poród rodzinny czyli korzystanie z osobnej sali 500,- a trzymanie za ręką męża
          chyba nie, przynajmniej na to liczę.
          • ewetka Re: Majówki z Łodzi 27.02.04, 23:37
            Jesteś tego pewna? Ja rodziłąm trzy miesiące temu i nic nie płaciłam. Pytam, bo
            za miesiąc przyjaciółka będzie rodzić, więc chcę się upewnić. A tak na
            marginesie: mieszkam na Ks. Brzóski przy parku. Może keidys spotkamy się na
            spacerze. Teraz chodzę do Julianowskiego.
            • martacyg Re: Majówki z Łodzi 01.03.04, 21:40
              Jestem pewna opłaty sa od połowy lutego. Do zobaczenia w parku, ale na razie to
              mnie raczej można spotkać w parku na ks. Brzóski
              • ewetka Re: Majówki z Łodzi 02.03.04, 22:00
                Jak wspominałam wcześniej moja przyjaciółka będzie rodzić za 3-4 tygodnie w
                ICZMP. Wspominałam jej o opłatach, więc żeby się upewnić zadzwoniła do położnej
                z którą rodziła poprzednio(w lipcu 2002) i z którą chce rodzić teraz. Położna
                odpowiedziała, że opłata za poród rodzinny wynosi 4 zł- za fartuch dla męża.
                Informacja z dnia dzisiejszego.
              • joanjanus Re: Majówki z Łodzi 02.03.04, 22:55
                Ja dziś rozmawiałam z lekarką z CZMP i ta też mi powiedziała, że poród rodzinny
                jest bezpłatny.

Pozdrawiam
                • martacyg Re: Majówki z Łodzi 04.03.04, 13:53
                  dziewczyny to ja już nic nie wiem przy ostatniej wizycie moja ginekolog właśnie
                  mi przekazała cennik, a za fartuch to płacisz także przy porodzie na normalnej
                  sali tylko w obecnośći męża - my nie płaciliśmy bo nie było fartuchów więc
                  kazali mi zadzwonić do męża że ma wziąć czyste spodnie, koszulkę i buty. Będę u
                  gin w poniedziałek to się wszystkiego dowiem i dam znać. w przyszłym tygodniu
                  USG w końcu bym chciała wiedzieć co mnie tak w brzuchu kopie, bo nasza córka
                  uparła się że to Kasia więc mam nie dużo czasu żeby jej to ewentualnie wybić z
                  głowy.
    • renis66 Re: Majówki z Łodzi 02.03.04, 13:25
      Ja mam termin na kwiecień i zamierzam rodzić w wodzie w Madurowiczu bo mam z
      tamtad lekarza a poza tym do wody mozna urodzić tylko w Madurowiczu. Lezałam w
      tym szpitalu i mam o nim dobre zdanie w przeciwieństwie do CZMP gdzie pobyt
      wspominam bardzo źle aż mnie dreszcze przechodzą.
      Mieszkam przy czerwonym rynku. Moze jest ktoś z tej okolicy
      Renata
      • bursz Re: Majówki z Łodzi 07.03.04, 16:24
        Witajcie Majówki
        Zapraszam na Forum "Łódź"! przecież nie ważne kiedy rodzimy, w maju, czerwcu
        czy sierpniu. Mamy podobne problemy. Pozdrawiam Was serdecznie,
        czerwcóweczka,jola.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka