ewolek1 Re: Łódź 18.09.04, 21:54 Witam,jestem oczekującą mamą 38t,czekam na mojego małego Mateuszka,chciałam rodzić na Przyrodniczej czy ktoś też tam będzie rodził przełom IX/X? Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
justynafx Re: Łódź 20.09.04, 20:39 Hej ewolek Ja jestem w dużo wcześniejszej ciąży, ale też upatrzyłam sobie ten szpital. W maju rodziła tam koleżanka i baaardzo sobie go chwaliła! Muszę tylko wybrać jeszcze lekarza z tego szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś
ewolek1 Re: Łódź 20.09.04, 23:14 Witam,znasz jakiegoś lekarza z tego szpitala? Ja chodzę tam do poradni ale mój lekarz jest na oddziale ginekologia i nie odbiera porodów. A ty w którym jesteś tygodniu? Odpowiedz Link Zgłoś
fezworra położna środowiskowa 21.09.04, 12:29 Hej dziewczyny, Jak to sie załatwia te połozna srodowiskową?? Czy mam sie udac do pierwszej lepszej przychodni w moim rejonie i zarejestrowac sie tam? A moze ktoras z Was zna jakąs dobra położna i pediatrę? Bede wdzieczna za porady. Aha jestem z Retkini. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiola Re: położna środowiskowa 21.09.04, 13:04 Czesc! po wyjsciu ze szpitala nalezy zglosic fakt urodzenia dziecka wlasnie w najblizszej przychodni i potem kilka razy taka polozna przychodzi by odbebnic swoje pogadanki. W miedzyczasie wybiera sie tez lekarza. Ja tez jestem z Retkinii - Maratonska. Polozna przychodzila, niby wybralam lekarza, ale wycofalam sie z tego układu i przenioslam Ole do inne przychodni na...Kasprzaka!!!, bo tam przyjmuje pani dr, ktora jeszcze mnie w dziecinstwie prowadzila. Nie zaluje tego kroku! Jedynym minusem tej sytuacji, jest to ,ze nie sa mozliwe wizyty domowe lekarza, bo to inny rejon, ale gdy coś sie wydarzy, to moge zadzwonic do tej p. dr prywatnie. Teraz spodziewam sie drugiego dziecka i swiadomie zglosze je na Kasprzaka, tym samym "pozbawiajac nas" wizyt poloznych, ale z mojego doswiadczenia te spotkania daja NIC. Zycze udanego wyboru! Odpowiedz Link Zgłoś
mycha1979 Re: Łódź/Szpital Jordana 21.09.04, 13:07 Cześć. Ja też tam chcę rodzić, bo podobnie jak Wy słyszałam dużo pozytywnych opinii. Jestem dopiero w 17 tc a termin mam na 26 lutego. Lekarze i położne są tam podobno bardzo oki, wiem z opini innych dziewczyn z forum, bo już pisałyśmy na takim wątku Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
mycha1979 Re: Łódź/Szpital Jordana 21.09.04, 13:10 KTO PLANUJE RODZIĆ W SZPITALU JORDANA W ŁODZI na Ciąża i poród. Poczytajcie opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewolek1 Re: Łódź/Szpital Jordana 22.09.04, 18:41 Dziewczyny czy wiecie coś na temat zamknięcia szpitala Jordana? Ja chciałam tam rodzić koniec IX i jest problem teraz gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
mycha1979 Re: Łódź/Szpital Jordana 23.09.04, 10:13 Tak, od 30 września szpital nieczynny Tylko ciekawe dlaczego? I na jak długo???? Ja mam czas do lutego, ale już nie wiem.. Odpowiedz Link Zgłoś
_diabolique_ Kopernik. Znieczulenie. Jak to zalatwic??? 21.09.04, 13:55 Kochane, zbliza sie nieublaganie "ta" chwila. Naczytalam sie mnostwo o wszystkim, rowniez o tym ze nie ma problemow z znieczuleniem zewnatrzoponowym w szpitalach. Wczoraj rozmawialam o tym z moja pania doktor, a on zrobila duze oczy, powiedziala ze w sumie to ona niechetna jest do zzo, a poza tym Kopernik nie ma na oddziale gin-poloz swojego anestezjologa. Ze ona sie rozejrzy, ale cos mi pachnie ze chce sie wykrecic((( Ja bez znieczulenia - nie ma w ogole opcji, wiec co zrobic? Szukac na wlasna reke? Jak to robic i ile to moze kosztowac? Pomozcie... Odpowiedz Link Zgłoś
justynafx Ewolek1 21.09.04, 14:16 Jestem w 7tc. Oto namiary na lekarza z Przyrodniczej: dr Wojciech Wiliński przyjmuje w poniedziałki i środy w prywatnej klinice na Wojska Polskiego 144 , 617 - 24 - 16;, 0601 661 023, wizyta kosztuje 60zł. Bardzo przyjemny pan! Polecam. Byłam dopiero na pierwszej wizycie, ale koleżanki bardzo go sobie chwalą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewolek1 Re: Ewolek1 21.09.04, 15:07 To wszystko jeszcze przed Tobą,a za informacje dziękuję.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alohaa Re: Kopernik. Znieczulenie. Jak to zalatwic??? 21.09.04, 19:17 Niektóre połóżne odbierajace poród są niechetne znieczuleniu. chcąc zagwarantowac sobie znieczulenie chyba od razu lepiej mieć "swoją " polożna i wczesniej z nią to ustalic. Ja rodziłamw Rydygierze i bedac tam ogladac salę wczesniej uslyszlama od oprowadzajacej mnie poloznej ze to czy znieczulenie sie podjae czy nie okazuje sie w trakcie porodu, bo czasem to znieczulenie jedynie opoźnia akcję. Mysle ze bardziej w tym wszystkim chodzi o wygodę odbierajacego poród. W Rydygierze takie znieczulenie kosztuje chyba 400 zł. jak jest w Jordanie musisz sie bezposrednio tam dowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
bursz krew pępowinowa 22.09.04, 16:02 Hej, jak się zastanawiacie nad pobraniem to przeczytajcie serwisy.gazeta.pl/nauka/1,34138,2221930.html Aloha urodziłaś? Gdzie rodziłaś? Jeśli chodzi o znieczulenie to tak też, że zobaczymy przy porodzie, powiedzial mój lekarz, a polożna, ze swoim dzieciom by nie podała. Śą różne opinie. Faktem jest, ze na zachodzie to standard. pozdrawiam,jola Odpowiedz Link Zgłoś
gosiola MEGAN77 URODZIŁA....:-)))) 22.09.04, 16:27 tak jak w zegarku - 16 września 2004 roku -fantastycznego Młodzieńca: 59cm i 3900g!!!! Magda i Paweł!!! serdecznie Wam gratulujemy, brawo dla Adasia!!! Badzcie zdrowi i całuski jak stad do Hajnówki!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mycha1979 SZKOŁA RODZENIA 23.09.04, 13:14 Wybieracie się do szkoły rodzenia? W którym tygodniu ciąży? Gdzie w Łodzi? Za ile? Odpowiedz Link Zgłoś
lorana Re: SZKOŁA RODZENIA 23.09.04, 15:09 mycha1979 napisała: > Wybieracie się do szkoły rodzenia? W którym tygodniu ciąży? Gdzie w Łodzi? Za > ile? W Rydygierze kosztuje ta przyjemność bodajże około 250 zł słyszałam że w Jordanie jest taniej a w CZMP bezpłatnie ale musiałabyś to sprawdzić. Ja osobiście nie chodziłam i aż się ordynator dziwił że tak ładnie oddycham podczas porodu. Moim zdaniem jak masz fajną położną która powie ci jak masz oddycghać podczas porodu to sama się tego nauczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
yskaka makrosomia 01.03.05, 20:18 witam byłam dzisiaj w szpitalu i dowiedziałam się że prawdopodobnie mam makrosomie (chociąż jeszcze mam nadzieje że żle jest obliczony termin porodu. szukałam informacji na temat makrosomi ale oprócz tego że płód jest duży nic więcej sie nie dowiedziałam. może któraś z was wie cos więcej na ten temat? pozdrawiam serdecznie iza Odpowiedz Link Zgłoś
dollores1 Re: makrosomia 02.03.05, 19:43 Wklejam link - artykuł o hypotrofii i makrosomii www.borgis.pl/czytelnia/nm_ginekolo/23.php Odpowiedz Link Zgłoś
mycha1979 Papierki lakmusowe-gdzie kupić w Łodzi?? 27.09.04, 13:30 Orientujecie się gdzie w Łodzi, najlepiej w centrum, można kupić papierki lakmusowe? W atekach nie mają.. pytałam w kilku chemicznych i coś nie mogę trafić.. Odpowiedz Link Zgłoś
bursz szkola rodzenia i poród 27.09.04, 20:02 Hej, szkołę, w Rydygierz, z perspektywy oceniam kiepsko,ale podkreślam z perspektywy, na początku nawet mi sie podobalo. Polecam natomiast poród rodzinny w Rydygierz, tzn tę osobną salę. I tu szkola się oplaca, bo ma sie na salę sporą zniżkę. Szkola chyba 200zł, sala 500, a kto chodzi do szkoły 350. Można sobie "wybrać" polożną. My mialiśmy z tzw. przydzialu i byla super, polecę Ją kazdemu i sama jak będę jeszcze rodzić to wlaśnie z Nią. Jeśli chodzi o paierki, to nie mam pojęcia pozdrawiam Was oczekujące Łodzianeczki, tzrymajcie się, to takie niesamowite, jola i jula(14/06/04) Odpowiedz Link Zgłoś
mycha1979 czy rodzicie z mężami? 05.10.04, 12:11 Zastanawiam się czy wolicie aby przyśli ojcowie byli przy porodach dzieci, czy wolicie tradycyjnie bez nich rodzić? Ja się trochę zastanawiam nad tym i chyba na początku chcę aby był, ale na końcu to jednak chyba nieee.. Nie chcę aby jakiegoś szoku doznał, bo on mdleje nawidok igły a co dopiero na coś takiego. Poza tym gdzieś czytałam, że może potem mieć uraz do dziecka, bo ja tak przez nie cierpiałam albo do seksu, żeby już nie zmajstrować kolejnej ciąży.. A wy jak myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś
gosiola Re: czy rodzicie z mężami? 05.10.04, 20:57 Zarowno przy pierwszej ciazy jak i teraz bardzo chcemy rodzic razem. Niestety, gdy rodzila sie Ola nie bylo nam dane byc razem- mialam nieplanowana cesarke.A tam gdzie rodzilam nie pozwalali na obecnosc meza (maż bardzo chcial byc ze mna) przy cc. Obecnie nie ma wskazan do CC, wiec plaujemy wspolny , do konca porod!!!! Czekamy na wiecej opinii! Odpowiedz Link Zgłoś
bursz Re: czy rodzicie z mężami? 11.10.04, 11:29 Hej, jako zalożycielka tego watku zaglądam tu od czasu do czasu, ale szkoda, ze jest Nas/Was tak malo(( Rodziliśmy z mężem, tzn. poprostu był na sali. Bylo mi napewno raźniej, czulam sie pewniej, potrzebowalam go. Myślę, ze jak facet jest ok i dorósł do bycia ojcem i mężem to nie ma to na niego wpływu. Mój mąż nie wyobraża sobie czekania gdzieś na korytarzu, podczas, gdy ja rodzę. I bylo to dla niego niesamowite przeżycie i nowe doświadczenie, nie wyobrażał sobie nawet w 10%, ze to takie trudne i..piękne. Pamięta wiele szczególów z porodu, których ja niestety nie pamiętam, często go o coś pytam. Jest wspanialym mężem i ojcem i poród nie wpłynął na niego negatywnie. Ale są różnie faceci... Myślę, ze oni tacy są, wrażliwi, no i napewno mają kopleks, ze sami nie rodza. Czytałam kiedyś wywiad z aktorem, janem Nowickim i mówił, że oddal by nawet 5-10 lat swojego życia aby móc urodzić dziecko)) pozdrawiam i piszcie Oczekujace Łodzianeczki, jola i jula(14/06/04) Odpowiedz Link Zgłoś
iwonaandrzej kto rodził naturalnie w Madurowiczu?? 06.10.04, 07:46 witam która z Was rodziłą naturalnie w Madurowiczu? Niestety albo stety poród do wody mi odradzono więc pozostaje natura Pozdrawiam Iwona 18tc Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: kto rodził naturalnie w Madurowiczu?? 11.10.04, 21:27 Niestety z Łodzianek tylko Renia66 rodziła w Madurowiczu i to był poród wodny. Nie wyobrażam sobie porodu bez męża. Podczas porodu trzymał mnie za rękę i głaskał po głowie i to dodawało mi otuchy i było ogromnym wsparciem. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
bursz wyprzedaż 13.10.04, 16:27 Hej, oto wiadomość od oczekującej mamy forumowiczki W ten weekend na Elektronowej 6 ma być na 100 % wyprzedaż ciuszków firm Jackpot i Cottonfield. pozdrawiamy i zapraszam do wiekszej aktywności,jola Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: Łódź 01.11.04, 20:45 Jak tam się czują oczekujące Łodzianki - może też spotkacie się w Horteksie. Takie mamy z brzuszkami robią tam furorę. Może i mamy z dzićmi się zapiszą, będzie raźniej i weselej a i dowiecie się coś od nas. Odpowiedz Link Zgłoś
mycha1979 Re: Łódź 05.11.04, 15:04 Z TYM SPOTKANKIEM TO SUUUPER POMYSŁ. JA JESTEM NA TAK Odpowiedz Link Zgłoś
osimek Re: Łódź 05.11.04, 18:25 Hejka! Jestem bardzo za!!!!!!!!!!!!! Zwlaszcza, ze od kilku dni siedze na zwolnieniu, a maz od poniedzialku idzie popoludniu do pracy ( Pozdrawiam i glaskanka dla brzuszkow Odpowiedz Link Zgłoś
gosiola ZAPRASZAMY!!!!!!!!!!!!!! 13.11.04, 22:39 na spotkanie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=600&w=17613760&a=17613760 Odpowiedz Link Zgłoś
myszka_80 Re: Urodziłam :))) 15.11.04, 11:24 Witam !!! Ja już urodziłam moją myszunię )) Maja przyszła na świat 5 listopada w ICZMP o godz 18.30, drogą cesarskiego cięcia niestety ponieważ zaklinowała się w kanale rodnym i spadało jej tętno. Nacierpiałam się okrutnie ale było warto jak nie wiem co Malutka ważyła 3300 gram i miała 56 cm długości. Teraz już jesteśmy w domku i obie czujemy się super. Pozdrawiamy Basia i Majeczka (11 dzień na tym świecie ) Odpowiedz Link Zgłoś
osimek Re: Urodziłam :))) 16.11.04, 14:38 Moje gratulacje!!!!!!!!!!!1 trzymajcie sie cieplo i rosnijcie zdrowo, a mamusia niech szybko wraca do formy. Twoja coronia ma piekne imie Odpowiedz Link Zgłoś
coronella puk puk 15.11.04, 23:12 witajcie dziewczyny! Dzisiaj dowiedzialam sie, ze bedzie nas o kolejna mała osóbke więcej ) Tak więc z forum emama i edziecko spadam znów na oczekiwanie Juz drugie Ile Was tu jest? Spotykacie się? Co porabiacie? Ja siedzę w domku z 21 miesięczna Dominiką, i teraz będziemy razem czekac na siostrzyczke lub braciszka Odpowiedz Link Zgłoś
gosiola Dorotko, gratulacje!!!!!!!!!!!!!! 16.11.04, 18:12 Suuuuuuuuper!!!!!!!!, bardzo sie ciesze! Trzymajcie sie cieplutko, dbaj o Was!!! A Dominika.............jest slodka jak 5000 bydyni malinowych!!!!!!!!!!!!! Co do spotkan-spotykamy sie w roznym skladzie; ostatnio odbywaja sie spotkania wieczorne Mam przy kawce i spacerki z maluchami . Info o spotkaniach znajdziesz na forum regionalnym forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=600&s=0 lub na rowiesnikach forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=573&w=14175130&a=17170750 Oczekujacych jest ... malo Odpowiedz Link Zgłoś
lidka_mm ja tez gratulacje składam... 05.12.04, 15:36 dołaączam się .. do mam... ja jestem jedna z przyszłych ... termin na maj ... jestem nowa... bo od niedawna wpadam na te stronki... i to własciwie moje kochanie mi je podsunęło... niestety nie mam L-4, mój gin nie jest chetny do takich "prezentów" i czas mam w weekendy.. ale chetnie sie spotkam z Wami Pozdrawiamy Monia z maleństwem 19tc. Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Hej Łodzianki, gdzie jesteście? 22.01.05, 16:35 Tak mnie natchnęło, żeby tu zajrzeć i pustoooo... cisza....... Naprawdę nie ma już mamuś oczekujących z Łodzi? Dziewczyny, piszcie tu czasem. Może kiedyś jeszcze do Was dołączę. ) Lidka_mm - ja też miałam termin na maj, ale 2004. Mój synek jednak nie chciał czekać do maja i pojawił się na świecie już w połowie kwietnia. ) Odpowiedz Link Zgłoś
magda27051976 Re: Hej Łodzianki, gdzie jesteście? 24.01.05, 11:53 Czy jest na tym forum ktoś ze Zgierza (Magda 36 tydzień) Odpowiedz Link Zgłoś
agatha61 Re: Hej Łodzianki, gdzie jesteście? 24.01.05, 13:58 witam lodzianki jesli takie sa na forum, bo cos cicho. mam termin na 18 marca rodze w czmp, i w ogole brakuje na tych forum watkow lodzkich, jakos cisza o poloznych i szpitalach. odezwijcie sie, moze ktos ma jakies doswiadczenie porodowe ktorymi se podzieli lub po prosyu chce pogadac. pozdrowienie Agata i Maja 33tc Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Hej Łodzianki, gdzie jesteście? 24.01.05, 14:23 O szpitalach było sporo rozważań, nawet w tym wątku - poszukaj w początkowych postach. Trochę informacji można też znaleźć na łódzkim forum regionalnym, ale tam rzadko ludzie zaglądają. Ja zamierzałam rodzić w Koperniku, ale jednak wylądowałam w CZMP ze względu na to, że synek postanowił się urodzić miesiąc przed terminem. Nie wiedziałam, czy wszystko jest w porządku i dlatego pojechałam tam gdzie mają sprzęt, czyli do CZMP. Ogólnie nie było najgorzej, chociaż mam kilka uwag. Przy następnym dziecku będę chciała jednak rodzić w Koperniku. ) A pogadać to bardzo chętnie, do tego Jola (bursz) - założycielka tego wątku, ucieszy się, że jej wątek się rozwija. ) Odpowiedz Link Zgłoś
efelka80 Re: Łódź 27.01.05, 12:00 Hej hej!! i ja jestem z Łodzi! termin mam na lipiec chcę rodzić w CZMP. Cieszę się że od was dotarłam Odpowiedz Link Zgłoś
phantas Re: Łódź 28.01.05, 12:46 Witam, dzis pierwszy raz zajrzalam na to forum. Wciaz szukam szpitala dla siebie i tak trafilam tutaj, o szpitalach w Lodzi przeczytalam wszystko co napisalyscie i ... wciaz nie wiem. Mialam w planach szkole rodzenia w Rydygierze i porod za 500zl (pocieszylyscie mnie ta znizka za porod). Myslalam tez o Jordanie ale to forum mnie zniechecilo. Mam troche rozrzucony termin bo 22 maj - 2 czerwiec (wynik z nieregularnego cyklu). Zaczynam sie wszystkim martwic. Musze zmienic lekarza bo chodze prywatnie a on nie pracuje w szpitalach. Mam namiar do dr Opinca z Rydygiera ale przeczytalam na tym forum, ze ten lekarz tez juz tam nie pracuje. Pomozcie mi prosze. Odpowiedz Link Zgłoś
agatha61 Re: Łódź 28.01.05, 13:34 no wiec chyba sama musisz zadecydowac w ktorym szpitalu chcesz rodzic, rzeczywiscie duzo osob odradza jordana. powiem ci co nam mowili na szkole rodzenia. tylko 3 szpitale w lodzi sa przygotowane do jakichkolwiek komplikacji przy porodzie - oczywiscie nie zycze ale nic nie mozna wykluczyc. sa to oczywiscie czmp - w sumie najlepiej przygotowany w polsce. oprocz tego madurowicz - ostatnio duzo zlych opinii nie wiadomo ile w tym prawdy no i rydygier ktory ma b. pozytywne opinie. ja nie znam osobiscie zadnego lekarza z rydygiera ale znam duzo dziewczyn ktore chodza do dr Baradyna i bardzo go sobie chwala.na pewno jak wpiszesz w wyszukiwarce to znajdziesz jak przyjmuje bo to znane nazwisko. ja rodze w marcu w czmp i mimo wielu negatywnych opinii nie boje sie tzw. masowki. moja lekarka jest z czmp ale ja rodze na innym oddziale. mam termin na 18 marca pozdrowienia Agata Odpowiedz Link Zgłoś
bursz GRATULACJE MADZIU!!!!!!!!!! 28.01.05, 16:50 Witam, MADZIU BARDZO, BARDZO CI GRATULUJĘ I TZRYMAM KCIUKI)))))))) MAM NADZIEJĘ, ZE ZORGANIZUJESZ SPOTKANKO BRZUCHATEK I PRZYJDE NA NIE, przynajmniej postaram się. Weszłam ma majowki i.......potem na rówiśników łódzkich i ciszA,ale wiedzialam, ze tu Ci znajdę)))STRZASZNIE SIĘ CIESZĘ I PISZ CO U WAS. Jeśli chodzi o szpitale to chyba madziki na sZpitalach założyla wątek o Łodzi. RodzilAm w Rydygierze (patrz wyżej) i drugi raz też bym tam rodzila. A o Opiencu poczytaj sobie na forum, gdzieś na regionalnym....odradzam, za dużo wpadek, uważaj. znalazłam forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=18090&w=11982185&v=2&s=0 pozdrawiam,jola założycielka Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: GRATULACJE MADZIU!!!!!!!!!! 31.01.05, 09:51 Dziękuję Jolu )) Teraz już nie mam wyjścia, muszę się ujawnić i tutaj. Tak, tak, znowu jestem oczekująca, tym razem na wrzesień 2005 i bardzo liczę na siostrzyczkę dla Lesia, chociaż braciszek też nie byłby zły. ) To dopiero początki i mam nadzieję, że dotrwam tym razem do terminu bez większych problemów. Rodzeństwo oczywiście jest jak najbardziej planowane i oczekiwane, tyle że rodzinka ani w pracy nic jeszcze o tym nie wiedzą. Jakoś tym razem chciałam ich dłużej przetrzymać. ) A spotkanko brzuchatych mamuś obowiązkowo być musi, może być nawet ze starszymi dzieciaczkami. ) Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Dziewczyny, gdzie jesteście??? 15.02.05, 12:23 Widzę, że wątek jednak całkowicie podupada. (( Czemu nie chcecie tu pisać oczekujące mamusie??? Odpowiedz Link Zgłoś
yskaka Re: Dziewczyny, gdzie jesteście??? 16.02.05, 11:48 witam dopiero pare dni temu znalazłam to forum i szkoda że tak mało osób tu bywa. oczywiście jestem z Łodzi mam termin na 22-24kwiecień(prawdopodobnie dziewczynka) i planuje rodzić w CZMP. może jest jakaś ciążówka z podobnym terminem? a może tez ten sam szpital? pozdrawiam serdecznie iza Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Dziewczyny, gdzie jesteście??? 16.02.05, 12:44 Witaj! Ja rodziłam w CZMP w kwietniu rok temu. )) Tym razem oczekuję na wrzesień i jeszcze nie zdecydowałam się na szpital, ale pewnie poszukam innego, bo mieszkam na Bałutach i dość daleko mam do CZMP. Jest na forum kilk dziewczyn z terminami chyba na czerwiec, ale z tego co czytałam planują poród w innych szpitalach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yskaka Re: Dziewczyny, gdzie jesteście??? 16.02.05, 15:02 ja też mam daleko do czmp(mieszkam na placu dąbrowskiego) za to pod nosem rydygiera, mimo to wole czmp. a czy to że masz daleko do czmp to jedyny powód że nie chcesz tam rodzić? czy w ogóle nie polecasz tego szpitala? dzidzie masz słodką i te kociaczki też, jak zareagowały na dzidzie? ja mam persice i jest strasznie rozpieszczona, więc boje sie jak przyjmie dzidzie, jak było u ciebie? pozdrawiam iza Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Dziewczyny, gdzie jesteście??? 16.02.05, 16:29 hej na forum jest sporo dziewczyn z Lodzi, ale jakos trudno zebrac sie do kupy. Troche tu pisza, troche na oczekiwaniu. Ja mam termin na czerwiec. A poprzednio rodziłam właśnie w Rydygierze. Dlaczego nie podoba Ci sie ten szpital? Ja byłam bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Dziewczyny, gdzie jesteście??? 17.02.05, 09:10 Jedynym powodem dlaczego nie myślę teraz o CZMP to odległość. Mieszkamy na Bałutach, a więc w drugim krańcu Łodzi. Sam przejazd do szpitala trwał trochę, ale jakoś wytrzymałam. Problemem były potem odwiedziny męża, który nie jeździ samochodem, a przedostanie się po pracy z drugiego krańca Łodzi trwało około godziny i zaraz potem musiał wracać, bo kończyły się odwiedziny. Bywał wcześniej jeśli brał taksówkę, ale to niestety kosztowało. (( Ogólnie polecam CZMP. Mam kilka drobnych zastrzeżeń, ale nie ma idealnego szpitala. Teraz chcę wybrać szpital, gdzie łatwiej i szybciej do mnie dojedzie. Ale jeszcze nie wiem, który wybiorę. Pewnie będzie to decyzja chwili jak poprzednio. ) Dziękuję w imieniu synka i kotków. ) Moje koty doskonale zareagowały na dziecko. Nie było żadnych konfliktów. Jedynie chciały spać w łóżeczku na kołderce. Jak Leszek był starszy już na to pozwalałam. Obecnie Mainecoonki nie pozwalają się dotykać, na ogół odchodzą na bezpieczną odległość. Za to Leszek śmieje się jak je zobaczy. Norweżka zależnie od nastroju pozwala się miętosić, a z kolei Tureckie, szczególnie kocurek pozwala Leszkowi na wszystko. Kładzie się przed nim, synek go ściska, on czasem łapkami poluje na niego, świetnie się bawią. )) Odpowiedz Link Zgłoś
yskaka Re: Dziewczyny, gdzie jesteście??? 17.02.05, 11:16 witam absolutnie nic nie mam do rydygiera, ale mam znajoma która pracuje w czmp. ponieważ zdecydowaliśmy z mężem że nie bedzie jego przy porodzie to będzie ta znajoma, a pozatym panicznie boję się szpitali, a czmp mniej przypomina szpital niż rydygier. ogólnie panicznie boje sie porodu i im bliżej tym większy strach, nawet myśleć o tym nie moge bo mi się słabo robi. dzisiaj jade po kołyske dla dzidzi i juz się nie mogę doczekac jak stanie u nas w sypialni, ciekawa jestem czy mojej kocicy się kołyska spodoba? czy pozwalać jej wchodzić teraz jak jeszcze nie ma dzidzi? pozdrawiam iza Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Dziewczyny, gdzie jesteście??? 17.02.05, 13:16 Nic się nie bój, bo strach nie jest dobry. Tyle z nas urodziło, to i Ty dasz radę. Bądź dobrej myśli. )) A ktoś znajomy przy porodzie to bardzo dobra sprawa. Ze mną akurat był mąż, dzięki temu, że pojechałam rodzić w nocy. ) U nas po postawieniu łóżeczka koty same wchodziły bez pytania o zgodę. Dopóki nie było pościeli, to nie było problemu. Chociaż próbowałam je wyganiać już od początku, żeby przyzwyczaiły się, że nie wolno. Jednak koty i tak robią swoje. ) Odpowiedz Link Zgłoś
ewetka Re: Łódź 18.02.05, 22:53 Witam ponownie! Jak madziki termin mam na wrzesień. W poprzedniej ciąży nie mogłam znaleźć żadnych łodzianek z podobnym terminem, miałam tylko jedną koleżankę, która potem rodziła i leżała na jednej sali z moją szwagierką, fajnie się złożyło. A teraz znowu mało nas i mało aktywne jesteśmy. Ja przyznam szczerze mogę zajrzeć na forum dopiero wieczorem kiedy synek zaśnie Pozdarwiam gorąco Ewa i Maciuś (19.11.2003) i Kruszynka (10tc) Nowy portrecik src="lilypie.com/days/050911/0/25/1/+1" alt="Lilypie Baby Ticker" border Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Łódź 20.02.05, 09:06 W zeszłym roku byłyśmy tu dość aktywne, a efektem było spotkanie naprawdę sporej grupki oczekujących. )) Potem spacerki z maluchami też były super. Mam nadzieję, że tym razem też odnajdą się aktywne mamusie. ) Ja na ogół zaglądam tutaj w wolnych chwilach w pracy i czasem w domu, ale to naprawdę rzadko, bo albo Leszek mi nie pozwala, albo mąż zajmuje komputer. ) Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
yskaka hipotrofia????????? 21.02.05, 12:03 w zeszłym tygodniu dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej(podejrzenie cukrzycy) do czmp i załapałam się na program badań do prac naukowych, więc oprócz badania na glukoze miałam też badanie moczu, krwi ogólne oraz usg. byłam w 29tc i lekarz który robił mi usg powiedział że płód jest rozwinięty na 33tc, że nie jet to napewno 29tc i że nie ma zastrzeżeń, czyli wszystko dobrze, ale wyniku badań nie dostałam. chwilę póżniej dowiedziałam się od pielęgniarki że moje wyniki są dobre tylko lekarz napisał na usg że jest hipotrofia. nie wiem jak mam to rozumieć, skoro twierdzi że płód jest rozwiniety na 33tc to dlaczego pisze hipotrofia? dlaczego mi tego nie powiedziała przy badaniu??????????? niczego więcej sie nie dowiedziałam bo lekarki która się tym programem zajmuje juz nie było i powiedzieli mi że mam sie dowiadywać telefonicznie w środe. nic z tego nie rozumiem, a dośrody chyba nie wytrzymam!!!!!!!!!!! iza Odpowiedz Link Zgłoś
ewetka Re: hipotrofia????????? 21.02.05, 12:23 Myślę, że lekarz się pomylił i zamiast hypertrofia napisał hipotrofia, skoro jesteś w 29 tygodniu, a USG wskazuje 33 tydzień oznacza to poprostu dużą dzidzię jak na Twój wiek ciąży i określa się to mianem hypertrofi. Hypotrofia oznacza słabo rozwinięty płód (czyli mniejszy). To co napisał jest bzdurą, albo pielęgniarka się przejęzyczyła. Na prawdę nie masz się czym martwić, to nie oznacza, że z dzidzią jest coś nie tak. Wszystko porząku i nie zamartwiaj się niepotrzebnie. Pozdrawiamy Ewa i Maciuś (19.11.2003) i Kruszynka (11tc) Nowy portrecik src="lilypie.com/days/050911/0/25/1/+1" alt="Lilypie Baby Ticker" border Odpowiedz Link Zgłoś
yskaka Re: hipotrofia????????? 21.02.05, 12:50 bardzo Ci dziękuje za tą informację o hypertrofi, byc może jest tak że ta pielęgniarka sie pomyliła czytając badania i mam taka nadzieję. ja oczywiście nie wytrzymałam i juz dzisiaj dzwoniłam do lekarki,ale niestety jest na urlopie. naprawde poprawiłaś mi humor bo to by sie zgadzało, ale czy hypertrofia to cos poważnego? z jednej strony to chyba lepiej jak jest większe niz mniejsze. z moich obliczeń wynika że jest to 29tc(dokładnie to był w tamtym tygodniu) ale 33tc tez może być. pozdrawiam iza30-34tc??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: hipotrofia????????? 21.02.05, 14:21 Tak jak pisała ewetka to nic groźnego. To tylko określenie na dzidzię wyglądającą na większą niż wskazuje to tydzień ciąży z wyliczeń. To tak jak ktoś jest cięższy i się mówi, że ma lekką nadwagę. Pomiary USG nie są tak do końca zbyt dokładne. Mojego synka na tydzień przed porodem wymierzyli na USG większego niż się urodził. A swoją drogą mam gdzieś napisane, że miał właśnie hipertrofię, czyli niedowagę. Był dosyć malutki, bo urodził się miesiąc przed terminem. Już przy ostatnich pomiarach wychodziła mu mniejsza średnica brzuszka niż wiek ciąży, za to główka i reszta w porządku. Po prostu był coraz słabiej odżywiany przez łożysko. Po urodzeniu nie stanowiło to żadnego problemu. Tak więc głowa do góry i nie ma co się martwić. Grunt, że dzidzia rośnie i ma się dobrze. )) Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: hipotrofia????????? 21.02.05, 14:22 Sama już się pogubiłam w tych określeniach - mój synek miał hipotrofię chyba. Nie chce mi się szukać i sprawdzać, ale wiadomo o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ewetka Re: hipotrofia????????? 22.02.05, 12:43 Ja te określenia wzięłam z mojego porzedniego USG. Mój gin tłumaczył mi właśnie co to jest hipo-, hiper- i eutrofia rysując mi to po drugiej stronie wyniku badania Odpowiedz Link Zgłoś
yskaka Re: hipotrofia????????? 22.02.05, 14:55 dzisiaj zadzwoniła do mnie pielęgniarka ze szpitala i powiedziała, że cukrzycy ciążowej nie mam,a usg to w przyszłym tygodniu jak pani doktor wróci z urlopu, ale powiedziała to samo,że predzej jest to hypertrofia niz hipotrofia, więej będę wiedziała w przyszłym tygodniu to napisze. dotychczas jakos nie myslałam że może jest coś nie tak, ale teraz(może to dlatego że juz niedługo) boje się porodu, boje się wszystkiego złego co może się stac mojej dzidzi. nie moge sama siedzieć w domu bo mnie straszne myśli nachodzą, a jak z kimś rozmawiam, albo ktoś przyjdzie do mnie to juz jest lepiej.czy wy tez tak macie? czy tylko ja taka panikara iza30-34tc Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: hipotrofia????????? 24.02.05, 10:22 Iza ja jakoś nie panikowałam poprzednio i teraz może też nie będę, tym bardziej że wiem co może mnie czekać. A w poprzedniej ciąży dość dużo siedziałam sama w domu i nawet mi to pasowało. Jedynie koty uprzyjemniały mi towarzystwo. ) Odpowiedz Link Zgłoś
dollores1 do ewetki 23.02.05, 21:27 Cześć Ewa gratuluje drugiej dzidzi jakoś nie możemy się spotkać na tych spacerkach, ale fakt że nieczęsto zaglądam do Julianowskiego a teraz zimą to już w ogóle w każdym razie pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
ewetka Re: do ewetki 25.02.05, 12:57 HEj Dorotka, ja też nie chodzę do Julianowskiego, bo mały nie wysiedzi tyle w wózku. Jeszcze raz poprosze Cię o numer GG. Mąż przewalił system i zgubił moje dane, a stary numer poza tym zlikwidowałam, bo ktoś mi wysyłał śmieci. Może umówmy się na maila. Wieczorem coś do Ciebie skrobnę (od kilku dni dopiero znowu mogę odbierać pocztę) Ucałuj Nikolkę Śliczna dziewczynka, mam nadzieję, ze kiedyś wreszcie spotakamy się na żywo Ewa, Macieki Kruszynka Maciuś Kruszynka Odpowiedz Link Zgłoś
doominikaa Re: do ewetki 26.02.05, 15:52 jak sobie podglądam, że nie tylko ja będę we wrześniu w Łodzi rodzić... Chętnie bym się do Was dosiadła bo to zawsze tak raźniej Odpowiedz Link Zgłoś
ewetka Re: do ewetki 26.02.05, 21:11 To zapraszamy na forum WRZESIEŃ 2005 Możemy jeszcze pogadać na gg, podeśłij mi maila na adres gazetowy. Odpowiedz Link Zgłoś
ewetka Re: do ewetki 26.02.05, 21:13 Zapraszamy na forum wrześniowe forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25239 Możemy też pogadać na gg. Podeślij mi maila z numerem Oczywiście oprócz tego zawsze możemy i tu pogadać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: do ewetki 28.02.05, 08:42 Witam kolejną wrześnióweczkę na tym forum. Fajnie, coraz więcej nas. )) Odpowiedz Link Zgłoś
dollores1 Re: do ewetki - nr GG 27.02.05, 23:10 Ewa, mój numer GG to 1894561 Ja też mam nadzieję, że się w końcu spotkamy Buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
justynafx Re: do ewetki 04.03.05, 23:06 Hej, hej! Jestem łodzianką. Mam termin na 28 października. Jestem po poronieniu. Miałam termin na maj 05, ale jest październik Madzik gratuluję drugiej ciąży A Lesio rośnie jak na drożdżach Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Łódź 07.03.05, 09:48 Witamy serdecznie kolejną oczekującą Łodziankę. )) GRATULACJE!!! Trzymam kciuki, żeby tym razem było w porządku. A w swoim imieniu dziękuję oczywiście. )) Odpowiedz Link Zgłoś
ewetka Re: Łódź 05.03.05, 11:53 Ja zajrzę za kilka miesięcy, niestety już nie jestem oczekującą, miałam pusty pęcherzyk ciążowy. Żyuczę wam dużo zdrówka dziewczyny! Dbajcie i o siebie i o wasze dzidzie Pozdrawiam Maciuś Moje Słońce Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Łódź 07.03.05, 09:51 Ewetka trzymam kciuki, żebyś szybciutko tu znowu tu dołączyła. Odpowiedz Link Zgłoś
dollores1 Re: Łódź 07.03.05, 16:45 Kurczę Ewa, tak mi przykro. Ja też życzę Ci (i sobie) jak najszybciej fasolki. Odpowiedz Link Zgłoś
yskaka do ewetki 08.03.05, 14:44 z całego serca życzę ci ewetko żebys jak najszybciej wróciła do nas pozdrawiam iza Odpowiedz Link Zgłoś
ewetka Re: Łódź 13.03.05, 23:01 Dzięki dziewczyny! W Każdym razie i tak będę do Was stale zaglądać Dorotko Ja wracam na trochę do pracy, ale jak tylko zrobi się wiosenna pogoda i będę miała wolny dzień to się do Ciebie odezwę. Odpowiedz Link Zgłoś
bursz smacznego jajka!!!!! 24.03.05, 10:21 Kochane Mamy Łodzianeczki Oczekujące, życzę Wam aby te Świeta były PIĘKNE, WSZYSTKIEGO NAJ...... TRZYMAJCIE SIĘ I PISZCIE CZASMI,jola z julą(14/06/04). Odpowiedz Link Zgłoś
magdasg1 Re: Łódź 07.04.05, 17:37 Witam Was serdecznie! Mam na imię Magda, mój mąż Adam. Jesteśmy ze sobą od 6 lat a od pół roku małżeństwem. Eryczek będzie naszym pierwszym dzieckiem i już nie możemy się go doczekać. Termin na 19 czerwca. Jestem kosmetologiem oraz masażystką ale nie pracuje w żadnym z zawodów, prowadzę działalność gospodarczą. (sprzedaje gazy techniczne-jakie to kobiece he he he ) Co do wieku to mam 24 lata. Dla dzidzi mam już wszystko!!! Teraz tylko poskładać mebelki, poprać i poprasować wyprawkę i czekać na przybycie małego urwiska. A jeszcze miejscowość w której mieszkam to Pabianice a szpital w którym zamierzam rodzić to MP. Pozdrawiam Was wszystkie!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Łódź 10.04.05, 09:30 Witam i pozdrawiam kolejną oczekującą mamusię. Coś nam wątek ostatnio przycichł niestety. ( Odpowiedz Link Zgłoś
efelka80 Pomocy!!!rodzę w lipcu w Łodzi, szukam gina!! 06.05.05, 14:14 Dziewczyny!!pomóżcie!! od siedmiu miesięcy prowadzi mnie doktor, który traktuje wizyty bardzo służbowo i chłodno. Nie oczekuję, abyśm skakali sobie w ramiona co miesiąc, ale chociaż dobre słowo, pocieszenie byłoby dla mnie wsparciem. Boję się, że mój poród potraktuje tak samo jak wizyty. Jakich wy lekarzy macie? gdzie rodzicie? ja chciałam w CZMP, tam też pacuje moj prowadzacy. Jak wyglądają wasze relacje z lekarzem?? Będę ogromnei wdzięczna za wszelkie rady. Odpowiedz Link Zgłoś
juropka Re: Pomocy!!!rodzę w lipcu w Łodzi, szukam gina!! 06.05.05, 20:30 Cześć odpisałam na email Zapomniałam dodać, że ten mój lekarz to też w CZMP pracuje )) Odpowiedz Link Zgłoś
bursz Re: Pomocy!!!rodzę w lipcu w Łodzi, szukam gina!! 07.05.05, 12:04 Hej Mamuśki i Ewelinko, dostaląm maila, odpisze tutaj. Moja córa ma juz prawie roczek. Co do lekarzy to czytaj wyzej,wkleilam nie tak dawno link z opiniami nt łódzikich ginow,poszukaj na forum regionalnym. Juropki lekarz, jak kazdy zreszta,ma rozne opinie, jest gdzies o nim watek,odpisze Ci na maila Ewelinko. Moj lekarz tez był chłodny,ale wg mnie dobry specjalista. Mysle ze lakarze z CZMP sa drodzy i rozpieszczeni, bylam kiedys u jednego i na pierwszej wizycie stwierdzila, ze moge nie zajsc w ciaze, a udała sie ze 1 razem))) pozdrawiam, cieszcie sie tym wspaniałyym stanem, jola z CUDOWNA JULKĄ (14/06/04). Odpowiedz Link Zgłoś
ewikom Re: Łódź 13.05.05, 15:27 Gdzieś już to napisałam i nie mogę znaleźć więc piszę jeszcze raz bo to ogromna prośba i zapytanie : Mnie bardzo zależy na informacji gdzie ten doktor robi to usg, albo jakiś telefon. Jestem w 16 tyg. ciąży i nie zarabiam dużo a bardzo się martwię czy dzidziuś będzie zdrowy. Pracowałam przez pierwsze tygodnie przy aparacie rtg. i cały czas drże, czy dzidziuś rozwija się jak należy. Miałam robione usg ale tak na odwal się, przez lekarza który w zasadzie na tym sprzęcie bada tylko vaginalnie i nie ma programu ciązowego w tym aparacie, wiem bo w tej przychodni pracuje ale mimio wyższego wykształcenia( mgr zdrowia publicznego na UM) jako śr. personel ( technik elektroradiolog). Wbrew powszechnej opini nie mam znajomości w tym środowisku i do tego jestem ograniczona finansowo dlatego zdecydowałam się chodzić do lekarki, którą mam na miejscu ale ona leczy w zasadzie menopauzę i ja jestem jedyną, u której prowadzi ciążę. Nie mam zatem lekarza, który przyjmuje również gdzieś na oddziale w jakimś szpitalu, stad moje drugie pytanie: jak urodzić dziecko bez większych wydatków? Po prostu nie stać mnie prywatnie gdzieś chodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
ewikom Dodaj do ewikom 13.05.05, 15:32 zapomniałam dopowiedzieć, że chodzi mi o to gdzie robi usg dr Dudarewicz, którego tak chwalicie Odpowiedz Link Zgłoś
arizonka Re: Dodaj do ewikom 15.05.05, 23:31 Zapraszam na www.mnm-forum.com , tu jest sporo ciezarowek z Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
qpiska Mam nadzieję, że mnie przyjmniecie... 16.05.05, 10:59 Cześć dziewczynki. Mam na imię Karolina, jestem mamą 13 miesięcznej Wiktorii, a w styczniu mała bedzie miała kompana lub kompankę do zabaw)) Bardzo się cieszymy)) Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Mam nadzieję, że mnie przyjmniecie... 19.05.05, 10:13 Oczywiście gorąco witamy kolejną oczekującą mamusię. )) Mój synek w niedzielę skończył 13 miesięcy, a siostrzyczka pojawi się na koniec września. ) Odpowiedz Link Zgłoś
bursz Re: do ewikom 18.05.05, 09:45 Droga Kolezanko, jesli chodzi o usg, czytaj wyzej, sporo pisalysmy.Ja byłam u prof.Szaflika w Diasonie na Radwanskiej, moj lekarz ocenia Go jako najlepszego w Łodzi. Wiem ,ze jest tez dobra pani prof z CZMP, przyjmuje chyba na Zielonej, nazwisko dwuczlonowe (jeden czlon chyba Liberska), wpisz w wyszukiwarke i znajdziesz, dziwie sie,ze to nazwisko nie padlo na naszym forum. Jesli chodzi o rtg, to mialam robione płuc w ok. 3 tyg.,nieswiadomie,nie musze pisac , ze myslalam o tym kazdej nocy i dnia,ale Julka jest nadzwyczaj udana, wiec)))głowa do góry. Mam znajoma lekarza radiologa i cala druga ciaze pracowała w pracowni rtg i wszystko ok, wiec zrob usg i nie martw sie,pa,jola Odpowiedz Link Zgłoś
madziki dr Dudarewicz 19.05.05, 10:11 Gorąco polecam tego lekarza - jest naprawdę specjalistą w wykrywaniu wszelkich wad na USG. Zarówno z Leszkiem jak i teraz z niunią byłam u niego. W tym przypadku naprawdę warto wydać te parę złoty i mieć sprawdzone wszystko porządnie. Szczegółowy namiar na niego jest na stronie www.genetyka.hg.pl - tam jest telefon, godziny przyjęć, adres, no i szczegółowy opis na czym polegają różne badania. Odpowiedz Link Zgłoś
bursz do Joasi 19.05.05, 12:33 Madziu, to chyba sie cieszysz ze bedzie córcia?)))) Mało piszesz, co u Was? Czym druga ciza różni sie od pierwszej? Jak to jest? Chyba masz wiecej obowiazków? pozdrawiam wiosennie,jola Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: do Joasi 19.05.05, 18:57 Bardzo się cieszę, że będzie córeczka. )) W zasadzie ciąże przebiegają podobnie, tyle że podchodzę teraz z pewnym spokojem, bo wiem czego się spodziewać. Podobnie jak poprzednio mam problemy z szyjką, ale brzusio mi nie twardnieje tak jak zdarzało się z Leszkiem. No i mam inne smaki. Przy Leszku na początku odrzuciło mnie od słodkiego, a potem mogłam zajadać się ogórkami i kapustą kiszoną. Obecnie jest dokładnie odwrotnie, od początku mogłam pożerać słodkości, do tego zaczęłam słodzić herbatę po chyba 15 latach!!! No i kwaśne już mi tak nie wchodzi... bleee... ) A obowiązków faktycznie więcej, bo Leszek wymaga sporo uwagi. Do tego nadal trzeba go nosić czasem, a już odpadam jak mam go wnieść na 3 piętro wracając chociażby ze spaceru.... uffffffffff...... No ale jest wesoło. )) Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Łódź 25.05.05, 08:46 Spadamy!!! Czyżby nie było już oczekujących łódzkich mam??? Odzywajcie się czasem. Może jakiś spacerek albo małe spotkanko przy musie truskawkowym w Hortex-e??? Czas ożywić wąteczek. )) Odpowiedz Link Zgłoś
sayyes Witam :) 25.05.05, 15:07 Jestem oczekującą Łodzianką, termin porodu mam dopiero na przełomie pażdziernika i listopada. Czekam na brzuszek- na razie jest malutki (bo i dzidzia malutka!) Przyznam, że prześledziłam calutki ten wątek, wasz wątek, bo trochę się tu nie czuję u siebie- właściwie same stare znajome A osobiście żałuję, że Łodzianki jakoś mało aktywne na tym forum. Też mi się marzą pogaduchy, spotkanka... Pozdrawiam, może coś się ruszy (wracam do Łodzi do długim weekendzie i na pewno zajrzę). Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Witam :) 25.05.05, 16:19 Wątek został utworzony ponad rok temu jak oczekiwałam synka, który miał być majowy 2004, ale został kwietniowy. Wtedy wątek tętnił życiem, bo zebrało się trochę mam kwietniowo-majowo-czerwcowo...-wrześniowo.. )) Obecnie mamusie przeniosły się już na rówieśników, ale wątek pozostał i próbujem go reanimować. ) Ja tym razem czekam na córeczkę, która ma się pojawić na koniec września. ) Liczę, że wątek znowu odżyje z nowymi mamusiami. )) Odpowiedz Link Zgłoś
emilka82 Re: Witam :) 27.05.05, 21:17 Cześć. Przeglądam Wasze forum łódzkie i zastanawiam się czy mogę się przyłączyć. Mieszkam jakieś 30 km od Łodzi, ale czuję się z tym miastem związana, a co 2 tygodnie jeżdżę się tam edukować. Mojego maleństwa spodziewam się na koniec sierpnia. Akurat całe lato... a jak Wy sobie radzicie z upałami? To co mogę czuć się przyjęta? tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;10051;19/st/20050829/dt/6/k/2c99/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś
nan78 Re: Witam :) 27.05.05, 22:27 Witam szanowne Mamusie! W poniedziałek zrobiłam teścik, we wtorek go powtórzyłam i już raczej nie mam wątpliwości (chociaż gin jeszcze nie potwierdziła). Mam nadzieję, że oprócz WIELKIEGO OCZEKIWANIA połączy nas mnóstwo wspólnych tematów Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Witam :) 28.05.05, 10:56 Witam wszystkie nowe mamusie. Każda może dołączyć i jest baaardzo mile widziana. )) Przed nami gorące lato i mam nadzieję, że przetrwamy. Zawsze możemy się umówić na soczek dla ochłody. )) Odpowiedz Link Zgłoś
maggie2229 Re: Witam :) 28.05.05, 20:12 czesc dziewczyny; odpowiadam na pytanie-co nas tak malo, ja szczerze mowiac jestem w sieci, ale zdazylam pisac na forum WRZESIEN 2005-tam wrzesniowki z calej Polski, ale b.aktywne forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25239 oraz na forum Łódzkie forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=600&s=0 nie wiedzialam ze tu "w oczekiwaniu" jest watek Lodz a moze by tak go odswiezyc na nowo albo zalozyc nowy - oczekujace w 2005 roku, co Wy na to? ja mam termin na wrzesien i podobno to córunia, z czego bardzo bardzo sie cieszę pozdrawiam Wszystkie przyszle mamusie no i te juz szczesliwe, ktore sie doczekały Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Witam :) 30.05.05, 09:10 Ja zaglądam wszędzie, ale na forum Wrześniówek nie za bardzo się odnajduję... Możemy założyć nowy wątek Łódź 2005. )) Albo Łódź 2005/2006 już tak coby wszystkie oczekujące obecnie objąć. )) Odpowiedz Link Zgłoś
emilka82 Re: Witam :) 30.05.05, 11:18 To chyba dobry pomysł, bo ten wątek taki długachny, że można się pogłubić. Odpowiedz Link Zgłoś
sayyes Ruszyło się chyba! 30.05.05, 13:43 Cześć dziewczyny! A jednak jest nas trochę oczekujących Łodzianek, część z nas ma nawet podobne "jesienne" terminy, super Bardzo popieram pomysł nowego wątku (Łódź 2005/2006)- madziki, do dzieła! Byłabyś chyba takim łącznikiem między starym a nowym wątkiem A upał rzeczywiście straszny, dziś byłam u dentystki i już na nic więcej nie starczyło mi siły, a miałam parę spraw. Ale podobno ma się zrobić trochę chłodniej Odpowiedz Link Zgłoś
sayyes Nowy wątek 30.05.05, 14:35 Dziewczyny, zauważyłyście? Jest już nowy wątek, madziki założyła. "Łódź 2005/2006". Piszcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
justin301 Re: Nowy wątek 10.06.05, 18:43 Ja nie mogę znaleźć tego nowego Łódź 2005/2006 czy mógłby mi ktoś pomóc? Też jestem z Łodzi i mam termin na koniec września tego roku. odezwijcie się. Odpowiedz Link Zgłoś