06.09.10, 12:20
Marudzacy watek.
Mam dosc bycia w ciazy. Jest mi ciezko, brzuch mam ogromny (115 cm!), wstawanie z kanapy jest problematyczne nie mowiac o podnoszeniu sie z lozka. Nawet przekrecanie sie na druga strone jest ciezkie. Mam ciagla zgage, nie moge spac. Jestem podirytowana i szukam sobie zajec, co skutkuje odkurzaniem codziennym i doprowadzaniem mojego meza do szalenstwa. Na dodatek wczoraj zrobily mi sie rozstepy na brzuchu (dotychczas mialam troche po bokach tylko). Oczywiscie poryczalam sie jak to zobaczylam.
Wygladam jak hippopotam, seksu nie uprawialam od miesiaca chyba, ostatnia proba zakonczyla sie sromotna porazka. Nawet butow nie moge zawiazac. Jak inwalidka.
Mloda rozpycha sie niesamowicie. Najwygodniej jest mi na kanapie, bo o siedzeniu na krzesle dluzej niz 15 minut zapomnialam dawno temu.
Dla mlodej prawie wszystko juz przygotowane, wiec nie mam juz co robic. I nic nie zapowiada, ze mloda pojawi sie w najblizszym czasie. Aaaaaaaaaaaa...

I jeszcze ten moj maz zaczal kichac, chyba go udusze.
Obserwuj wątek
    • blu_lagoon Re: Mam dosc! 06.09.10, 13:09
      Wszystko mija, nawet najdluzsza zmija wink
    • iwona147 Re: Mam dosc! 06.09.10, 14:33
      Nie martw się, ja dzisiaj też odkryłam rozstępy na brzuchu a mi zostało trochę więcej czasu. Więc tydzień zapowiada się kiepsko.
      www.suwaczek.pl/cache/372c5442ba.png
    • matylda07_2007 Re: Mam dosc! 06.09.10, 16:52
      Ja mam to samo już teraz, a termin mam na 21 listopada! Brzuszysko ogromne, dziecko w środku też.
      Jeszcze tyyyle czekać...
      • marlesek matylda07 witaj w klubie 06.09.10, 17:20
        tez mam ternin na 21 listopada wink i też mam wielkie brzuszysko wink
        • modeliste Re: matylda07 witaj w klubie 06.09.10, 17:45
          Ależ marudzicie!!!
          Ja mam do porodu 3 tyg, młody się tak rozpycha że to zwyczajnie boli ! Brzuch mam gigantyczny przy szczupłej budowie ciała wyglądam jakbym sobie piłkę lekarską wsadziła pod bluzkę...
          i wiecie co... NIE NARZEKAM ani jeden dzień! Ani jednej minuty!!!
          Każdą niedogodność obracam w radość z ciąży...
          Nie proszę o ustąpienie mi miejsca w kolejce, nie pcham się do kasy dla uprzywilejowanych (choć za każdym razem jak się gdziekolwiek pojawię, każdy chce przepuścić mnie przed siebie)!
          Zgagę mam gigantyczną ale na to są sposoby! Śpię na plecach już dobrych kilka miesięcy bo inaczej młodemu nie pasuje (kopie).
          Codziennie znajduję zajęcie dla siebie i coraz bardziej żałuję że ten czas już mija...
          że jeszcze tylko 21 dni!!!
          Dziewczyny więcej optymizmu i radości z ciąży.. bo za chwilę będzie za późno!!!

• matylda07_2007 Re: matylda07 witaj w klubie 07.09.10, 00:09
            Cudownie, że nie narzekasz. Oby tak dalej.
            Pierwszą moją ciążę również znosiłam bez słowa skargi, bo mogłam się wyleżeć kołami do góry, jak trzeba było.
            Teraz jest ciutkę inaczej.
          • ambivalent Re: matylda07 witaj w klubie 07.09.10, 00:35
            Boo Whoo! Mnie nikt nie przepuszcza w kolejce, bo nie ma tutaj takiego zwyczaju (nie mieszkam w Polsce). Ledwo co sie przeprowadzilam z innego kraju i mieszkanie wyglada jak magazyn. Ciagle sprzatam i pucuje, robie zakupy. Do ikea jezdze dwa razy w tygodniu. Nie narzekam na zycie tylko na bycie w ciazy! Spanie na plecach sposobem na zgage? Ja musze spac na siedzaco! Tylko tak udaje mi sie troche pospac.
            Nie licytuje sie kto ma gorzej. Wiekszosc ciazy byla wspaniala. Ale teraz mam juz dosc! I basta. Wylaz Mloda!
        • matylda07_2007 Re: matylda07 witaj w klubie 07.09.10, 00:10
          I też mężczyzna w Twym brzuchu siedzi?
          • marlesek Re: matylda07 witaj w klubie 07.09.10, 15:22
            mała kobietkawink
        • gixera Re: matylda07 witaj w klubie 07.09.10, 11:26
          Ja mam na 24 listopada, ale na razie czuję się w miarę lekko. Dużo przytyłyście? Ja na razie 8 kg.
    • marlesek Re: Mam dosc! 06.09.10, 17:18
      kochana ja do porodu mam jeszcze 2 miesiące a czuję się jak wielorybybica która połknęła 3 słonie wink aż strach pomyśleć co będzie w 9 miesiącu wink
    • ineska77 Re: Mam dosc! 07.09.10, 09:08
      O jeny jak się obśmiałam big_grinbig_grin:big_grin ale tylko dlatego, że ja mam dokładnie tak samo jak Tysmile) Mam podobno urodzić już w tę niedzielę i tylko to mnie przy zyciu trzymasmile Młoda też się trzyma - mojego brzucha od środka. Wczoraj urządziła walenie główką w pęcherz i chyba szyjkę macicy - o matko co za ból. Sypiam na bokach od czego bolą mnie biodra. Jak już usnę ... bo zazwyczaj zgage mam taką że szlag. JEstem gigantyczna. Mój facet tylko by mi zdjęcia robił - że to takie zjawisko przyrodnicze ten mój gigantyczny brzuch,. Fakt, że mimo,że siedzę w domu, to codziennie pracuję - jedyny kontakt z normalnym światem.
    • em.haa Re: Mam dosc! 07.09.10, 09:18
      115cm to mało jak na taki etap...
      Ja mam 106cm...
      Ciekawe jak to mierzyłaś tongue_out
      • matylda07_2007 Re: Mam dosc! 07.09.10, 09:39
        Aż się zmierzyłam smile 108 cm, czyli nie tak źle wink Nie wiem, czy przy takim obwodzie należy mi się już narzekanie, czy jeszcze nie..?
        • gixera Re: Mam dosc! 07.09.10, 11:52
          U mnie 90 cm.(Końcówka 29 tygodnia)
    • femme-marie Re: Ja też ja też Mam dosc!!!!! 07.09.10, 11:21
      zazdroszcze kobietom , którym świadomośc nadejścia dziecka przyćmiewa bóle i niedogodności, nienawidze byc w ciaży, mimo, ze to moja druga i zdecydowanie lepiej przebiega to i tak mam dość, jeszcze 6 tygodni bytu wielorybiego, brzuch mam ogromniasty, ćwiczę od czasu do czasu znienacka, ale ponieważ mam łozysko jak u palaczki to się trochę zaczęłam bać, i zalegam na łozkach i kanapach, na pocieszenie kazałam sobie kupić grę i jak dziecko ciesze się ze Spoore, jeszcze troche kobietki jeszcze troche i sie rozpakujemy
      • agawa22 Re: Ja też ja też Mam dosc!!!!! 07.09.10, 11:49
        to i ja sie dopiszę. Wszelkie moje terminy juz minęły- najpierw był 26 sierpnia potem 1, 4 a ostatecznie 6 wrzesnia i co i nic dalej chodze z brzuchem!
        Brzuch mam podobno niewielki-a dziecko duze i długasne. Mam totalnie skopane żebra , żoładek i wątrobę, dziecię upodobało sobie prawa częśc brzucha i tam wyrabia akrobacje.
        To moja trzecia ciąza, w dwóch poprzednich brzuch miałam zdecydowanie wiekszy i dzieciaczki jakoś tak miały wiecej miejsca i ja mniej czułam. A teraz podobno wagowo dziecię takie same (czyli przy porodzie około 4200) a brzusio niewielki.
        Do tego doszło mi od kilku dni straszny ból spojenia -dziecko podobno niziutko w kanale , a jak mam wstać to trwa to dobrych kilka minut, szczególnie w nocy. A do tego żeby nie było za wesoło, praca zawodowa, mam zlecenia i chcę jak najwiecej zrobić przed porodem, ech co zrobić
    • aagje Re: Mam dosc! 07.09.10, 12:06
      ambivalent, ale miło Cię poczytać.
      ja też mam dość, a termin dopiero na styczeń.
      szczegóły sobie daruję, bo poryczę się przy pisaniu.

a w hipermarkecie owszem korzystam z kolejki dla ciężarnych i to jedna z niewielu rzeczy, które mi teraz dobrze robią. poza tym, dolina.
    • wiki11110 Re: Mam dosc! 07.09.10, 13:00
      Matko a ja już myślałam, że tylko ze mnie taka maruda big_grin. Wszyscy (nieciężarni) mówią że przesadzam. To druga ciąża, 17tydz. a ja w obwodzie brzucha mam 96cm. Zaczynam mieć problem obsłużyć starszą niespełna 2letnią córkę. Nie wiem jak to będzie pod koniec ciąży. Dodam, że nie przytyłam a waga wyjściowa była w normie dla mojego wzrostu. Córką, brzuch miałam jakbym co najmniej dorodne bliźniaki nosiła i końcówka to istny hard corr. Leżeć źle (biodra bolały nawet w nosy) spać nie bo zgaga, siedzieć nie bo brzuch uciska, a mała tak kopała że miałam chyba wszystkie narządy wewnętrzne poobijane. Współczuje i życzę szybkiego rozwiązania!!!!!
      • malta_30 Re: Mam dosc! 07.09.10, 13:17
        Kobietki nie narzekajcie tylko wytrzymajcie bo i tak wyjścia nie maciesmile
        Podejrzewam że jest wiele dziewczyn, który oddały by wiele albo wszystko żeby mieć takie "niedogodności" jak my, naprawdę.

U mnie dopiero połówka strzeliła, a więc za mną ta mniejsze przyjemności: rzyganie, mdłości itd a przede mną same delicje ....już teraz boki bolą i zgaga zaj..... Masakra, ale cieszę się z każdego mijającego tygodnia bo bliżej do metysmile i coraz większa radość że "wielkie poruszenie" już tuż, tuż....w połowie stycznia smilesmilewink

https://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=10006
    • minerwamcg Re: Mam dosc! 07.09.10, 14:58
      Spokojnie. Wiecznie w ciąży nie będziesz smile To się naprawdę już niedługo skończy.
    • qu_esse Re: Mam dosc! 07.09.10, 15:18
      jeszcze się nie urodził taki, co by się nie urodził! smile
      umawiaj sie z koleżankami, śpij ile możesz
      jak się obudzisz i nic nie będzie boleć to znaczy, że dziecko ma 2 miesiącesmile także jeszcze trochetongue_out

btw ja dobijam do 9 miesiąca z dwójką maluchów (2i4) na pokładzie, i znikąd pomocyy, nie ma zmiłuj, mamo jeść, mamo pić, mamo mamo, mamo
      u mnie akurat źle nie jest, ale jak ja przez te 8 miesiący marzyłam o tym, żeby się położyć i wyspać porzadnie...ehhh
    • marlesek Re: Mam dosc! 07.09.10, 15:47
      o dzisiaj to i ja złapałam doła , kurde a niby idę do fryzjera to powinnam się cieszyć, a tu zero radości, i jeszcze mój kochany mnie wnerwia strasznie. kupił mi buciki super tylko czemu wiązane? jak mi ciężko się zginać, kupił mi dres (niby po to by mi poprawić humor i bym ślicznie w domku wygladała ) tylko czemu jest za mały i jeszcze ze zdziwieniem stwierdza kurde taki wielki i się nie mieścisz, super nie. kolega z pracy mnie spotkał i drze się gdzie ty jesteś widzę tylko brzuch, on w śmiechu mi do śmiechu nie było. zrobił mi się co prawda jeden, ale tak wielki rozstep na boku brzucha przypomina kanion, poważnie sad chce isć do teatru ale jak, od dzisiaj rana byłam juz 30 razy w toalecie z siusianiem kurde dwie kropelki i koniec i tak srednio co 20 minut. no i ten deszcz pada i pada i mnei wkurza.
    • pola.cocci Re: Mam dosc! 07.09.10, 15:49
      Ja tez! i to od dawna.
      Ta ciaza to masakra jakas w porownaniu z pierwsza, moze dlatego, ze i ja juz nie jestem mlodsza, no i opieka nad starszakiem robi swoje... Ciezko bardzo i ostatnio ze zmeczenia popadlam w tak podly nastroj, ze ciagle mi sie ryczec chce.
      Mimo wszystko chcialabym, zeby moj maluch zdecydowal sie wyjsc dopiero w pazdzierniku (termin na 10/10) no i oby nie w przyszlym tygodniu, bo postawiloby mnie to w bbb. skomplikowanej sytuacji...
      I prosze mi nie pisac, zebysmy nie narzekaly, bo sa dziewczyny, ktore chcialyby byc w ciazy, bo jaj je rozumiem, wiec niech one sie postaraja zrozumiec mnie.
      • annie_laurie_starr Re: Mam dosc! 07.09.10, 18:55
        A co ja mam powiedziec? Zaczelam 37 tydzien i juz mam prawie 80 kilo zywej wagi, gigantyczne cyce, przez ktore nie dopina mi sie zadna kurtka ani plaszcz. Do tego syfy na mordzie - wygladam naprawde nieciekawie. Na dodatek mam odrosty bo moj gin odradzal farbowanie az do 19 tygodnia, a potem to juz wygladalam tak brzydko, ze bylo mi wszystko jedno.

Na dodatek nie jest to latwa ciaza - wysokie cisnienie, lekarstwa, monitorowanie siuskow pod wzgledem bialka i ewentualnych infekcji. W pierwszej ciazy bylo lightowo - doszlam do 73 kilo i wychodzac ze szpitala wazylam juz 65 kilo. Potem bez trudo spadlam ponizej 60. Teraz to marze o tym, ze jak wyjde ze szpitala to zeby chociaz byla 72, a nie wiecej.wink

No i oczywiscie martwie sie tym, ze porod bedzie bolesny, ze cos zle pojdzie, ze dziecko bedzie chore itd. itp.
    • aagje Re: Mam dosc! 07.09.10, 22:02
      hehehe
      i jakby tego było mało, malgosiek-moderatorka znowu wpadła w szał przenoszenia wątków.
    • dzieciusie3 Re: A ja uwielbiam ten stan!!! 07.09.10, 22:17
      Pewnie jestem dziwna,pewnie jestem wyjątkiem,a może nie...
      Uwielbiałam być w ciąży (byłam w dwóch,a teraz może uda się być w trzeciej ),uwielbiałam mój brzuszek,okrągłości-bo biust wtedy był większy niż normalnie-znajome koleżanki wypytywały mnie o różne ciążowe sprawy,byłam w centrum smileMój mąż nie żeby nie był kochający,ale wtedy było inaczej poznałam go od innej strony.Gadał do brzucha,sam wybierał imiona,a normalnie na co dzień twardziel,niewzruszający się i niepokazujący swoich uczuć.

Pewnie za raz będę atakowana,że jak lubię być w ciązy to będę zachodzić co 3 lata...nie,nie,nie.Są to dzieci planowane,a więcej już nie planujemy smile
      • dentek_85 Re: A ja uwielbiam ten stan!!! 12.09.10, 21:10
        i ja uwielbiam być w ciąży! jest bosko! dzidiza i ja jesteśmy już zrzyte wink wypiękniałam i między mną a mężęm jest niesamowicie wspaniale!mogę być w ciąży całe życie ...no może za wyjątkiem pierwszego trymestru wink
        • dzieciusie3 Re: A ja uwielbiam ten stan!!! 12.09.10, 21:14
          To jest nas nie wiele smile
          • majka-1980 Re: A ja uwielbiam ten stan!!! 12.09.10, 22:40
            Jeszcze ja! bardzo sobie chwale ten stan!
            • emine2302 Re: A ja sie nie moge doczekac 13.09.10, 20:51
              a ja sie nie moge doczekac zostaly 3 dni do terminu i mojej corci wczle sie nie spieszy a ja juz bym chciala zeby bylo po wszystkim

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka