Dodaj do ulubionych

mysli szaleja

16.10.10, 14:59
Witam was dziewczyny
Zrobilam test i wyszly mi 2 grube krechy,oczywiscie szybko polecialam do apteki i kupilam 2 kolejne testy ktore pokazaly to samo.Wiec jest!!!ta oczekiwana ta upragniona ciaza!!!

Mam 35 lat i z mezem od dwoch lat staramy(lismy) sie o dziecko.Moze nie bylo jakiejs schizy ,taka wolna amerykanka jak sie trafi to fajnie.Ja dwa lata temu wlasnie w celu zaciazenia przestalam brac tabletki antykoncepcyjne i na tamten czas wydawalo mi sie ,ze pierwszy stosunek bez zabezpieczenia i murowana ciaza-tak mialo sporo moich kolezanek,ze szybko zachodzily po odstawieniu tabletek.Z kazdym miesiacem narastalo rozczarowanie.W koncu dotarlo do nas ,ze gdzies jest jakis problem.Zdecydowalam sie na gruntowe badania i okazalo sie ,ze mam POC.Lekarz przepisal mi clostilbegt i duphaston.
Po clo w drugim cyklu udalo sie.O tym ,ze jestem w ciazy wiem od 2 dni.Pierwsza reakcja lzy szczescia,serce walilo jak szalone,rece i nogi drzaly,po prostu niesamowite uczucie-zreszta co ja tu bede opisywac same wiecie najlepiej.
Teraz emocje troche opadly i pojawil sie strach!!!!!!Boje sie doslownie wszystkiego.
Chcilabym aby podzielily sie ze mna dziewczyny ktore tez zaszly w ciaze dzieki clostilbegytowi.
Czy te ciaze sa jakos narazone???no bo tak wywolane???
Blagam uspokujcie mnie bo panikuje!!
dzieki
Obserwuj wątek
    • andziabuzka1 Re: mysli szaleja 16.10.10, 19:19
      Witam.Na wstepie bardzo serdecznie gratuluje ciąży.Ja mam 33 lata,o ciaze staralismy sie 3lata.Zaszłam w ciąże w 3 cyklu na CLO 2tabletki od 5 do 9dnia cyklu.W 1 i 2 cyklu na CLO bralam jedno tableteke od 5 do 9dc.Ciaze przeslam bez zadnych problemów,urodzilam 2tyg po terminie córeczke.Nie stresuj sie,tylko ciesz sie ciążą,wszystko bedzie dobrze.Pozdrawiam
      • netka2 Re: mysli szaleja 17.10.10, 17:33
        Ja też jestem teraz w ciąży bo Clo. Tylko brałam 5 cykli, w ostatnim 4 tabletki dziennie więc myślę że duże prawdopodobieństwo ciąży mnogiej wink
        • kochamkotyijuz Re: mysli szaleja 17.10.10, 17:54
          Dziekuje za odpowiedz i gratulacje : )))
          Jak juz wspomnialam wczesniej boje sie cieszyc-chyba jeszcze nie dowierzam.Jutro ide na badanie krwi aby w 100% potwierdzic choc podobno testy z pozytywnymi wynikami rzadko sie myla.
          Potem gdzies za dwa tygodnie wybiore sie do ginia na USG.
          Czy po zajsciu w ciaze bralyscie jakies tabletki np. duphaston dla podtrzymania ciazy???Jesli tak to jak dlugo???do ktorego tygodnia???A co z folikiem??jak dlugo go brac???
          • mahti Re: mysli szaleja 17.10.10, 21:29
            po 1 gratuluje!

ja tez mam PCO i tez costylbegyt,luteina i pregnyl pomogly zajsc w ciaze.ciaza w sumie bezproblemowa,a kwas foliowy i luteine(sklad taki sam jak duphaston) bralam do 5 mies dodatkowo do konca ciazy rowniez wit dla ciezarnych kobietek.
            • romashka Re: mysli szaleja 17.10.10, 23:49
              Gratuluję serdecznie dwóch kresek i spokojnej ciąży życzę! big_grin
              Ja też z PCO, ponad 1,5 roku starań... udało się w drugim cyklu z clo smile Co ciekawe, na monitoringu nie zaobserwowano u mnie owulacji, więc brałam luteinę na wywołanie @ i... odstawiłam! Ale ponieważ @ nie przyszła po 10 dniach od odstawienia... zrobiłam test. Zupełnie nie spodziewałam się sukcesu, a tu proszę - udało się! big_grin

Co do ciąży i leków: brałam luteinę do 10-11 tygodnia profilaktycznie + kwas foliowy do 7-8 tc, potem witaminy + kwas foliowy raz na 3-4 dni. Jak na razie ciąża przebiega wzorowo, oby tak dalej i właśnie takiej ciąży Ci życzę! smile
              • andziabuzka1 Re: mysli szaleja 18.10.10, 12:40
                Ja równiez bralam luteine dopochwowo do ok 20tc,a folik,tez chyba do połówy ciazy bo doszły inne witaminy.Jeszcze raz gratuluje i spokojnej ciąży zyczesmile
                • kochamkotyijuz Re: mysli szaleja 19.10.10, 09:44
                  Czesc dziewczyny
                  Zrobilam badanie krwi,wynik pozytywny : )))) Za dwa tyg. do ginia na USG.
                  Podobno wyniki wysokie ????to moga byc blizniaki hi hi.Czytalam ,ze po clostilbegyt jest az 50% prawdopodobienstwa ciazy mnogiej.
                  a jak u was???ktoras ma blizniaki???
                  • romashka Re: mysli szaleja 19.10.10, 11:08
                    Czytalam ,ze po clostilb
                    > egyt jest az 50% prawdopodobienstwa ciazy mnogiej.

Prawdopodobieństwo ciąży mnogiej jest większe, ale nie aż 50% smile
                    • kochamkotyijuz Re: mysli szaleja 19.10.10, 13:09
                      romashka
                      Z palca wyssalam sobie to 50% a raczej glupio pomalpowalam po jakies forumce.Teraz doczytalam sobie co nie co w tej kwiesti i okazuje sie ,ze prawdopodobienstwo jest od 5 do 10% ciazy mnogiej po tym leku - w Polsce co 82 porod : )))
                      Od zawsze chcialam miec blizniaki-moje wielkie marzenie.Moze sie uda ; )
                      • romashka Re: mysli szaleja 19.10.10, 14:08
                        Też chciałam i serdecznie Ci tego życzę smile

A mi gin (jak już się okazało, że ciąża pojedyńcza), odetchnął z ulgą. Dla nas bliźniaki to podwójna radość, dla ginekologa - ciążą o podwyższonym ryzyku, więcej kłopotów itp... Ale ile radości potem big_grin
    • baba-baba Re: mysli szaleja 19.10.10, 11:00
      Spokojnie kobieto,ja mam 37 lat i jestem właśnie w 4 tym m-cu ciązy po clo.Ona się niczym nie różni od normalnej.Po clo po prostu jest więcej pęcherzyków (jajek) a i tak dojrzewa jedno.Clo się dostaje dla wiekszej pewności czy będzie owulka.
      Wszystko będzie dobrze.Mi też się schizy włączają różne (mam 3 aniołki) .Musisz wyluzowac,bo potem jest gorzej.Nic się nie bój.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka