Dodaj do ulubionych

po pigułkach

27.04.12, 22:29
Dziewczyny pomóżcie mi, bo czuję, że wariuję.

Przez około rok brałam pigułki. W przedostatnim cyklu zapomniałam kilku, myśleliśmy że jestem w ciązy, a jak się okazało, że jednak nie, to zdecydowaliśmy nie brać ich więcej smile

OM 30 marca, przed pigułkami cykle mniej więcej 28-dniowe.

Cały cykl cos mnie kłuło i pobolewało. Wyraźne kłucie jak na owulację miałam 11 kwietnia. Potem, przez 3 dni - 18-20 kwietnia - bardzo mocne bóle prawego jajnika i podbrzusza, zakończone w nocy malutką plamką na bieliźnie, jasną. Myślałam, że to może plamienie implantacyjne.

Dzisiaj w nocy - skąpe plamienie, rano jak zauważyłam koloru ciemnej czerwieni, potem w kolorze kawy, gęste, i bardzo mało. Takie plamienie.

W poprzedniej ciąży nie miałam plamień implantacyjnych.

I teraz w kropce - o co chodzi? Przesunęła mi się owulka, i byłą wtedy, kiedy myślałam, że plamienie implantacyjne to może było? A plamienie to jest dopiero teraz?

Testy sikane negatywne.

Help smile

Obserwuj wątek
    • malutkaaaaa Re: po pigułkach 27.04.12, 22:30
      Ach i dodam że tempka nie spada, cały czas 37 lub ponad
      • malutkaaaaa Re: po pigułkach 29.04.12, 21:23
        I dalej w sumie nic nie wiem, czy to był okres, czy nie - plamienie utrzymywało się jeden dzień bardzo malutko ale po południu musiałam się położyć i odpocząć (ból brzucha), tak samo na drugi dzień - jak dużo chodziłam to tak od piątej musiałam leżeć plackiem, wtedy przechodził ból i plamienie. Dzisiaj jeszcze podplamiałam, ale samą ciemną krwią, bez skrzepów, brzuch nie boli.

No nic, poczekam ze dwa dni i zobaczę, jak to się rozwinie, ale tak krótkiego okresu to jeszcze w życiu nie miałam smile
    • estera.78 Re: po pigułkach 30.04.12, 09:36
      ja zaszłam w pierwszą ciążę własnie tak jak Ty. Zapomniałam jednej tabletki po prostu uciekł mi jeden dzień. Standardowo po 3 tygodniach odstawiłam tabletki na 1 tydzień dostałam okresu - mh.. nie okres tylko brudne plamienie. I potem znowu zaczęłam brać tabsy tak jak co miesiąc przez 3 tygodnie i dopiero jak znowu oczekiwałam na okres ( krwawienie z odstawienia to fachowo zwą przy tabletkach) to nic się nie działo , zrobiłam test = ciąża. Za tydzień do gina a tu 3 miesiąc!! szybko mi ta ciąża minęła, chociaż w stresie , że żarłam te tabletki. Dowód na nieregularne branie tabletek anty ma już 14 lat smile

Rób testy sikane albo betę z krwi i będzie wszystko jasne.
      • malutkaaaaa Re: po pigułkach 30.04.12, 22:48
        Lol smile Teraz poczekam jeszcze kilka dni, na razie temperatura spadła o kilka kresek, a teraz znowu rośnie. Poczekam kilka dni i zrobię test smile
    • lidek0 Re: po pigułkach 06.05.12, 19:20
      To pewnei sakutki uboczne brania antyków, choć dla pewności zbadałabym betę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka