Dodaj do ulubionych

blada kreska

24.06.13, 11:45
dziewczyny dzisiaj zrobiłam test i wyszła druga blada kreska, widać ją ale jest o wiele bledsza niż ta pierwsza. najlepsze jest to, że nie wiem co o tym wszystkim myśleć, nie wiem który to dzień cyklu (bo mam tak nieregularne cykle, że nie potrafię określić który to dzień, tym bardziej, że po czasie intensywnych starań odpuściłam totalnie, przestałam liczyć i nie przywiązywałam wagi do dat). w zeszłym tygodniu myślałam, że zacznie mi się @ bo podczas korzystania z toalety zobaczyłam takie czerwone zabarwienie wydzieliny na wkladce. nie mam pojęcia co o tym wszystkim myśleć. dodam, że rok temu w lipcu kiedy fiksowałam totalnie na punkcie starań, zrobiłam test, który był negatywny a kiedy spojrzałam na niego po kilku godzinach też widziałam cień drugiej kreski (oczywiście wszystko okazało się złudzeniem optycznym a właściwie chyba odczytaniem wyniki po zbyt długim czasie). ta dzisiejsza druga blada kreska na teście pojawiła się w ciągu jakiś 5 minut. Co o tym sądzicie?
Obserwuj wątek
    • agnrek Re: blada kreska 24.06.13, 12:01
      Testy lubią oszukiwać, sama znam przypadki u koleżanek, że kreska nie pojawiała się wcale albo pojawiła się po dobrych kilku minutach, a ciąża była smile Powtórz test za 2 dni rano, a jak dalej będą wątpliwości, to tylko badanie beta hcg prawdę Ci powie.
      Mam też kuzykę, która miała nieregularnie miesiączki i dopiero w 12 tygodniu dowiedziała się podczas badania ginekologicznego, że jest w ciąży! W dodatku to była jej druga ciąża, nie miała objawów, tym bardziej była zaskoczona.
    • lidek0 Re: blada kreska 24.06.13, 18:02
      Skoro masz nieregularne cykle /coś z tym robisz?/ możesz mieć zaburzenia hormonalne. Zrób betę z krwi.
      • justy113 Re: blada kreska 24.06.13, 18:36
        Zrobiłam drugi test innej firmy, wynik ten sam.
        • panna_turkus Re: blada kreska 24.06.13, 22:17
          wróżką nie jestem, ale to wygląda na ciąże. dziewczyny dobrze radzą - zrób test z krwi.
          • unia27 Re: blada kreska 24.06.13, 22:27
            Witam dziewczyny wink
            Zgadzam się z poprzedniczkami. Zrób test z krwi-on jest najbardziej wiarygodny. Zbyt wcześnie może robisz te testy i dlatego druga kreseczka jest taka jasna albo po prostu spróbuj odczekać 2-3 dni (wiem że to trudne wink ) i zrób ponownie test wówczas ta druga kreseczka powinna być już znacznie ciemniejsza. Chociaż w moim przypadku test płytkowy mnie zawiódł i pokazał błędny wynik ale tobie jak najbardziej życzę powodzenia wink
            • nalod Re: blada kreska 26.06.13, 21:55
              ja miałam tak samo- zrobiłam test i pojawiał sie baladusieńka kreska i to po godzinie, oczywiście poleciałam po kilka innych testów, i na drugi dzień zrobiłam inny test, też pojawiła się po jakims czasie blada, po kilku dniach pojawiła się szybciej smile
              oczywiście byłam w ciąży.
              jak nie byłam w ciąży to druga kreska, nawet blada i nawet po godzinie sie nie pojawiła,
              ale wiem,że każdy przypadek jest inny.

https://www.suwaczki.com/tickers/85990tc710w4ujgy.png
              • ostapa Re: blada kreska 29.06.13, 20:45
                też tak miałam. po 20 minutach pojawiła sie druga blada kreska, po paru godzinach zrobiła kolejny test, wynik taki sam kolejny test zrobiłam na drugi dzien rano, druga kreska była jeszcze bledsza niz dnia poprzedniego. zrobiłam bete i wynik był 25. po paru dnich poroniłam niestetysad.
    • prosumentka testy a nieregularne cykle 29.06.13, 22:18
      Test odczytany później niż mówi instrukcja jest nic nie warty. Najlepiej nie nakręcać się i za 2 dni zrobić rano kolejny - wtedy będzie ciemna krecha albo nic. Jednak przy nieregularnych cyklach to nawet po negatywie warto co tydzień powtarzać test, aż wyjdzie pozytyw albo przyjdzie okres.

Piszesz, że masz nieregularne cykle i dlatego nie wiesz, kiedy testować. Jak rozumiesz nieregularność? Bo do 10 dni różnicy w ciągu roku to jest wciąż regularnie. Mogę Ci polecić opracowanie o dniach płodnych i dość skutecznym przewidywaniu terminu miesiączki. Jeśli jesteś zainteresowana, to napisz mail.
    • bet-89 Re: blada kreska 18.07.13, 17:49
      hej bardzo bym prosiła was o rade... 11 Lipca wieczorem miałam zbliżenie z moim narzeczonym 13 lipca wyczułam owulacje. od 3 dni boli mnie podbrzuszesad jajniki czasami mnie kuja i ogolnie jestem strasznie rozbita. Czuje się dziwnie i jakos inaczej;/ bol ciągle się utrzymuje, oraz zaczela boleć mnie glowa. zrobiłam dzisiaj test ale po południu wiem ze jest zbyt wcześnie... po jakieś godzinie jak chciałam wyrzucić test zobaczyłam druga blada kreske. nie wiem czy to po prostu jakiś błąd czy stężenie hcg jest takie małe. czy wy czułyście się podobnie???
      • panna_turkus Re: blada kreska 18.07.13, 18:07
        o matko
        rozumiem emocje, ale nie ma sensu podpinać się pod każdym wątkiem.
        dopisze tylko, że kreskę na teście sprawdza się według instrukcji (do kilku min) po nasikaniu, a nie po godzinie.

• aguu17 Re: blada kreska 18.07.13, 20:53
        Wychodziło by na to, że jest 5-7 max dni od owulacji? To chyba dużo za wcześnie na test.

Kiedy masz termin kolejnej miesiączki? Powinien wypadać za co najmniej 3-5 dni (min 10 od owulacji, w przeciwnym wypadku dzieciątko miałoby marne szanse na zagnieżdżenie)

Blada kreska kilka minut po sikaniu to raczej ciąża, po godzinie to nic nie warty test, nie można się takim wynikiem sugerować. Jak pisały dziewczyny - czytamy instrukcje!
      • aguu17 Re: blada kreska 18.07.13, 20:55
        Zapomniałam dodać... Po czym wyczułaś owulację? Bo te objawy 2 dni po Twoim wyczuciu na moje oko są okołoowulacyjne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka