19.02.14, 17:58
witam was
chciałam zapytać przyszłe mamy lub już mamy czy jest możliwość ze jestem w ciąży smile staramy sie z mężem o dzidziusia ale sama nie wiem co myślec o "objawach "
otóż
okres miałam 01,02,2014 trwał 6 dni i 2 dni po zakończeniu kochałam sie z mężem i potem jeszcze po 5 dniach ale juz po pierwszym razie czyli 9,02 miałam dziwne uciski w podbrzuszu i w jajnikach zupełnie tak jak przed okresem i trzyma mnie ten dziwny ból do teraz czyli juz 10 dni ! dzis rano zaczeły boleć mnie lekko piersi tak jak przed okresem
dodam że okresy mam nieregularne miedzy ostatnimi było aż 36 dni odstępu ale u mnie to norma wiec sie tym nie martwie narazie robiłąm testy oczywiście ale jedna kreska
możliwe jest że to przed okresem? nigdy mnie tak brzych nie bolał po 3 dniach od zakończenia miesiączki
prosze o odpowiedzi ale takie serio a nie żarty jak to bywa tutaj

aaa dodam jeszcze ze na drugi dzięn miałąm dziwne pieczenie w dole brzucha które przechodziło w lekki ból
Obserwuj wątek
    • chyba.ze Re: ciąża? 20.02.14, 16:51
      Zrób badanie ogólne moczu oraz zgłoś się do ginekologa.
      Raczej wygląda to na infekcję niż ciążę.
    • lidek0 Re: ciąża? 20.02.14, 19:16
      Radziłbym się zainteresować tym nieregularnym okresem bo to na pewno nie pomaga, ja bym poszła do ginekologa bo to faktycznie wygląda na infekcję, przelecz się, porób badania i starajcie się.
    • kasiak37 Re: ciąża? 20.02.14, 22:19
      poczekaj, przetre szmatka szklana kule albo dopije kawe i Ci z fusow powroze.
      PS. Zapalenie pecherza/przydatkow?
      • milena2014007 Re: ciąża? 21.02.14, 09:54
        jak masz tak odpowiadac to lepiej idz pobaw sie w piaskownicy smile
        • corkaswejmamy Re: ciąża? 22.02.14, 11:59
          mileno, ale taka jest prawda. Rozumiem Twoją niepewność i chęć dowiedzenia się jak jest w istocie, ale naiwne jest myślenie, że na podstawie tego co napisałaś ktoś powie Ci czy jesteś ciąży czy też nie. Odpowiedzi jest kilka:

1. jesteś w ciąży
          2. nie jesteś w ciąży
          3. masz infekcję

i pewnie jeszcze parę. Moja rada jest taka: za kilka dni zrób betę i sprawdź jak wygląda sytuacja. Powodzeniasmile
    • malami115 Re: ciąża? 24.02.14, 13:14
      Ja tu każdych objawów ciąży nie widzę. Poczekaj na okres a jak nie dostaniesz to zrób test. Gdy wyjdzie pozytywny to poczekaj 4 tygodnie i idź do ginekologa. Prędzej możesz zrobić betę ( 2 razy co 48 godzin) ale to i tak nie da ci odpowiedzi.
      Ciąże potwierdza ginekolog, gdy zobaczy bijące serce. Nie ma sensu wmawiać sobie, że masz jakieś objawy.
      • Gość: paulaa Re: ciąża? IP: *.centertel.pl 24.02.14, 20:27
        Hej dziewczyny co o tym myslicie bo ja juz świruje... Od poczatku- mam 32 dniowe cykle, raz w roku zdarzyl sie 27, jak 34 dniowy. Ale ostatnio regularnie 32. Teraz okres spóźnia mi sie 8 dzien, w 37 dc robilam test w poludnie- negatywny, dzis 40dc- w poludnie negatywny... Troche sie zalamalam... Ale nadzieji nie tracęsmile dopoki @ nie przyjdzie jest nadzieja. Aaaa objawy po których domyślam sie ze jestem w ciąży to- zawsze przed okresem kilka dni bolal mnie brzuch, piersi, a teraz nic do dzis- troche pobolewa mnie brzuch, temp tak 37- 37,3 ale mierze ja dopiero kilka dni. Powiekszyly mi sie trochę piersi ale nie bola jakoś tak jak zawsze, dzis przy zmywaniu naczyń tak mi sie zakrecilo w glowie ze mialam takie wrażenie ze "lece" na bok... Za chwile przeszlo. Jeszcze jakieś kilka dni temu mialam śluz teraz sucho... Jest mi ogólnie jakoś tak nie dobrze ale nie tak jakoś bardzo, zebym miala zaraz wymiotować... Ostatnio mój facet zrobil mi kawe tak jak zawsze, a ja ja wylalam bo mi nie smakowala i za chwile zrobilam taka sama. Jak nigdy ostatnio dużo jadlam przez jakieś 2-3 dni co chwile kanapkę z maslem i sosem czosnkowym, co wcześniej mi sie nie zdarzalo... I moje takie pytanie do Was czy myslicie ze mogę jeszcze mieć nadzieje ze sie udalo? Tylko mam za Malo hcg żeby test wykryl ciaze? Czy juz tylko czekac na okres? Bo ja tak sobie myślę ze przy 8 dniach spóźnienia test powinien pokazać juz chociaz blada ta druga kreskę...:\ to byl bobo test taki zolty...
        • Gość: paulaa Re: ciąża? IP: *.centertel.pl 24.02.14, 20:44
          Dodam jeszcze ze czesto siusiam. Bo to przecież tez waznewink czekam na szybko odpowiedzsmile)
          • Gość: kiniaa Re: ciąża? IP: 46.77.124.* 25.02.14, 23:02
            No witaj, robilam ten sam test dokladnie 2 dni przed okresem wink Wyszly 2 sliczne kreseczki ale już wiedzialam ze jestem w ciazy bo piersi z B zrobily sie C. wink u każdego wszystko wyglada inaczej, lepiej lec na hcg. Ja niestety już się pozegnalam z ciaza. Poronilam w 3 tyg po zaplodnieniu.
    • Gość: kiniaa Re: ciąża? IP: 5.172.252.* 26.02.14, 19:05
      muszę to jakoś przetrwac, no ale nie ma się co zalamywac, bo niestety nie na wszystko mamy wplyw... no coz, nie życzę tego nikomu...
      • Gość: paulaa Re: ciąża? IP: *.centertel.pl 28.02.14, 10:56
        Hmm no przykro mi bardzo... Mi tez sie tym razem nie udalo...sad no cóż ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka