jezzmam 23.05.05, 21:36 Zażywam fenoterol już do-już nawet nie pamiętam jak długo-ale długo,co 3godziny i dziś mam potężne skurcze,nawet jak leże i bolą mnie kiści miednicy.Czy to może już sie zacząć????Nawet gdy biore ten fenoterol???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emma_euro_emma Re: Można urodzić zażywając FENOTEROL????? 23.05.05, 22:15 Ten temat był już kilkakrotnie poruszany. Dzięki temu wiem (z wypowiedzi innych forumowiczek), że zdarzało się rodzić kobietom podczas brania Fenoterolu lub zaraz na drugi dzień po odstawieniu, a także były przypadki przenoszenia. Także za dużo się nie dowiedziałam... Nie ma reguły. Basiu, jeżeli masz jakiekolwiek podejrzenia czy obawy, to może podjedź na izbę przyjęć? Co do kości miednicy, to mnie też bardzo bolą od kilku dni, ale nie mam skurczy. Odpowiedz Link Zgłoś
agula82 Re: Można urodzić zażywając FENOTEROL????? 24.05.05, 10:15 ja tez brala fenoterol i mimo to lekarz kazal mi jak najwiecej wypoczywac,czesto lezec z uniesionymi nogami. Pozdrawiam/Aga Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawm Re: Można urodzić zażywając FENOTEROL????? 24.05.05, 11:06 Ja bralam fenoterol dość długo 4x dziennie i miałam skurcze ale one nie były regularne- porodowe tylko przepowiadające. Jeżeli nie pojawiła się krew, a skurcze nie są częste i regularne to nie masz o co się martwic. Odstawiłam w 38 tyg., a urodziłam 2 dni po terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
jezzmam Re: Można urodzić zażywając FENOTEROL????? 24.05.05, 11:29 A mogło być tak,że macica w ten sposób odreagowywała moją 6 godzinną jazde samochodem????W niedziele jechałam do Sosnowca. Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Można urodzić zażywając FENOTEROL????? 24.05.05, 11:58 Może to być efekt długiej jazdy samochodem, która nie jest za bardzo wskazana w takim przypadku. W każdym razie ja brałam Fenoterol w poprzedniej ciąży od 26 tygodnia po założeniu szwu, ale i tak odeszły mi wody i dostałam skurcze porodowe w 36 tygodniu, mimo że brałam ten lek, a szew nie był jeszcze zdjęty... Jak masz obawy, to lepiej skontroluj to w szpitalu, niech zrobią KTG i będziesz wiedziała czy to mocne skurcze czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
emma_euro_emma Re: Można urodzić zażywając FENOTEROL????? 24.05.05, 12:40 I jak, przeszły Ci trochę te skurcze? Odpowiedz Link Zgłoś
fryta84 Re: Można urodzić zażywając FENOTEROL????? 24.05.05, 13:32 wiesz ja tez bralam fenoterol. odstawilam w 38 t.c. i urodzilam 2 dni po terminie. ja uwazam ze powinnas lezec w lózku a nie wozic sie samochodem, chyba ze lekarz nie powiedzial ci jakie maga byc konsekwencje jak nie bedziesz o siebie dbala. tymbardziej ze do rozwiazania masz jeszcze sporo czasu. wydaje mi sie ze jestes troche nieodpowiedzialna Odpowiedz Link Zgłoś
jezzmam Re: Można urodzić zażywając FENOTEROL????? 24.05.05, 13:35 Skurcze są,ale dużo mniej intensywne.Byłam na ktg i wynik był jak to u mnie:skurcze sa,ale słabsze.Nie przejmowała bym sie tak tymi skurczami(przyzwyczaiłam sie już do nich)gdyby nie zaplanowana cesarka w przyszłym tygodniu(2 dni przed weselem brata). Odpowiedz Link Zgłoś
jezzmam Re: fryta84 24.05.05, 13:43 Nikt mi nie powiedział,że nie moge jeżdzić samochodem(do gina jeżdże ponad 100km),a do Sosnowca pojechałam zawieżć fajnej i potrzebującej dziewczynie łóżeczko i ciuszki dla jej dzidzi.I tak bardzo sie cieszyłam,że moge jej pomóc-więc może i jestem nieodpowiedzialna,ale to była wyższa konieczność.Poza tym ja mam skurcze juz od 25tc więc ich sie tak nie obawiałam tak jak tych nagle bolących kości miednicy. Odpowiedz Link Zgłoś
fryta84 Re: fryta84 24.05.05, 13:48 wiec powinnas jak najwiecej uwazac na siebie i dziecko. ja lezalem w łózku do bezpiecznego 38 t.c. potem myslalam sobie juz niech sie dzieje wola boga. to bardzo mile z twojej strony ze chcesz pomóc innym ale tez pomysl wiecej o sobie. mam nadzieje ze wszystko ci sie uda i ze dotrzymasz do konca. napisz co z tymi skurczami dalej masz takie mocne????? odp. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawm ... 24.05.05, 13:59 To zależy co ci lekarz powiedział. Ja nie musiałam lezeć. Odpowiedz Link Zgłoś
emma_euro_emma Re: fryta84 24.05.05, 14:09 Dobrze, że w końcu znalazłaś kogoś, kto potrzebuje tego łóżeczka. Jeśli chodzi o kości miednicy, to od ok. tygodnia je mam codziennie, najbardziej bolą wieczorem. Taki ból, jakby ktoś od środka je rozpychał i jednocześnie ból promieniujący od kręgosłupa. Już się przyzwyczaiłam, ale przez pierwsze 2 dni też byłam zaniepokojona. Wydaje mi się, że to Maluch się obniża, ale jak nie ma innych objawów, że chce już całkiem wyjść, to ja do szpitala się nie wybieram. Odpowiedz Link Zgłoś
emma_euro_emma Re: Można urodzić zażywając FENOTEROL????? 24.05.05, 14:19 Oj, to ominie Cię wesele brata - szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
jezzmam Re: emma 24.05.05, 16:11 No ominie i tu jest dopiero bydło,bo moje wszechobecne i wszystkowiedzące ciotki stwierdziły w na niedzielnym grillu u nas,że zrobiłam to z premedytacją,żeby nie iść na wesele.Ja zaszłam w ciąże wrzesień-pażdziernik a brat poimformował nas o dacie wesela i o weselu-jako takim w styczniu!!No,ale to i tak moja wina. Odpowiedz Link Zgłoś
jezzmam Re: fryta84 24.05.05, 17:25 Nie,już nie mam takich mocnych skurczy.Moja ciąża jest od samego początku zagrożona,skurcze mam w sumie od 5tc i z biegiem czasu sie nasilały.Tak,że jestem do nich przyzwyczajona,ale wczoraj było ostro.Cesarke przewidzianą mam na przyszły tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
fryta84 Re: fryta84 24.05.05, 19:13 kurcze ja sie pomylilam myslalam ze jestes dopiero w 26t.c. (niewiem skad mie sie to wzielo). ja zaszlam w ciaze w marcu a moj brat sie zenil we wrzesniu i wepchalam mu sie wczesniej (w lipcu) i bylam pierwsza a wogule to dlaczego masz cesarke?? pozdrawiam i zycze udanego rozwiazania Odpowiedz Link Zgłoś
emma_euro_emma Re: emma 24.05.05, 19:14 Oj, niedobra z Ciebie siostrzyczka A ciotki trzeba było zapchać grillem Odpowiedz Link Zgłoś
jezzmam Re: emma 24.05.05, 19:50 Dzięki EMMA-Ty to umiesz zrozumieć człowieka!!!Na Ciebie można liczyć!!!Fajna jesteś-tylko szkoda,że mieszkasz na drugim końcu Polski!!!Mnie nad morze jeżdzić nie wolno,ale Ty może kiedyś zawitasz w górach????Lokum sie znajdzie!!!A jak będzie córa to kto wie....kto wie.... Odpowiedz Link Zgłoś
jezzmam Re: fryta84 24.05.05, 20:00 Dlaczego cesarka pytasz??Ja mimo strachu chciałam psn,ale gdy mój gin dowiedział się o mojej tarczycy i paru wypadkach samochodowych i jak poczytał moją kartoteke powypadkową(np.pęknięcie kręgosłupa w dwóch miejscach(kręgi szyjne)i w trzech miejscach(kręgi lędzwiowe))plus te problemy z skurczami,brakiem już szyjki i Fabciem ułożonym poprzecznie-powiedział tylko jedno:nie będziemy małego więcej szpikować lekami i ciebie też,obyś wytrwała do 37tc i umawiamy sie na cc.No i jutro zaczyna sie 37tc i jade na wizyte i będę wszystko wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś