agilator 13.12.05, 21:35 Hej, mam jedno pytanko: właśnie zmierzyłam sobie temp mojej "małej" (wiem że powinno się robić to wieczorkiem), ale termometr pokazał mi 37,5! Czy to nie za dużo?? Zaznaczam że myślę że jestem po owulacji. dzięki pa pa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziczek79 Re: temp. 37,5?? 13.12.05, 21:43 hej agi mierzenie o tej porze tam nie jest wiarygodne,robi się to po przebudzeniu.Ale powiem ci że ja jestem po jajku już od kilku ładnych dni i czuję sie taka rozpalona(ale chora nie jestem) i kilka razy mierzyłam temp wieczoram pod pachą i była 37,3 37,4.Myślę sobie że pewnie coś mnie bierze ale rano zmierzyłam po przebudzeniu w pochwie i była 37,1 po jajku na pewno jesteśmy u mnie dopiero 23dc i czeeeekamjak zwykle zresztą pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka76 Re: temp. 37,5?? 13.12.05, 21:45 Temperaturkę trzeba zmierzyć rano zaraz po przebudzeniu nie wieczorem, wieczorem zawsze jest wyższa... Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: temp. 37,5?? 13.12.05, 21:46 Właśnie że nie powinno się mierzyć temperatury wieczorem, tylko rano, zaraz po obudzeniu, przed wstaniem z łóżka. Poza tym pojedynczy pomiar o niczym nie świadczy. Trzeba go porównać z innymi. Skoro jesteś już po owu, możesz jedynie obserwować rano, jak zmienia się temperatura - czy utrzymuje się na wysokim poziomie, czy np. spada. Jeżeli utrzyma się do terminu spodziewanej @, jest szansa na ciążę, ale to jeszcze wcale nie oznacza, że nie spadnie dzień później. Nie mając wcześniejszych pomiarów, nie wiesz, co u ciebie jest normą. Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: temp. 37,5?? 13.12.05, 21:56 Spokojnie, mozesz miec taka temperature. W drugiej fazie cyklu poranna tempa powinna byc wyzsza niz w pierwszej fazie o jakies pol stopnia. Ceizko powiedizec jak to u ciebie wyglada po jednym pomiarze i to wieczornym Ale powiem ci, ze ja czasami czuje sie jakbym byla chora w drugiej fazie cyklu. Normalnie jakby mnie grypa jakas brala. A to tylko podwyzszona tempa po owu. Odpowiedz Link Zgłoś