simonkapl 11.01.06, 15:09 Jka sie czuejcie kobitki w 30 tc? Ja koncze za 2 dni, czuje sie super.Brzuszek jak na razie maly, choc teraz juz rosnie, nic mi nie dolega, jetsem energiczna, czuje sie lekko i spokojna.Oby tak dalej.Jak u was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga162 Re: 30 tydzien 11.01.06, 17:19 u mnie za to maluch strasznie ruchliwy. brzuszek coraz ciężej mi przenosić z boku na bok w łóżku, ale ogólne samopoczucie ok. Jedyna niedogodność, to ta, że muszę niestety wiekszość czasu leżeć i nie mogę biegać po sklepach z rzeczami dla maluszków. Poza tym coraz bardziej czuję, że to juz niedługo. w koncu wiele dziewczyn rodzi w 30-tym którymś tygodniu... Odpowiedz Link Zgłoś
kamu10 Re: 30 tydzien 11.01.06, 17:25 Ja wlasnie wracam od lekarza. Dzidzia wazy 1560 gramow, jest tez bardzo ruchliwa i lezy sobie jak w hamaku, pupa do dolu. Mam nadzieje, ze sie jeszcze odwroci jak nalezy. Czuje sie psychicznie tez swietnie, pelna radosci. Fizycznie gorzej, od tygodnia spuchly mi stopy, kosc lonowa mnie strasznie boli, kregoslup tez sie daje we znaki. Brzuch podskoczyl dosc znacznie gdzies w okolicach 28 tygodnia, przedtem byl dosyc maly. I od paru dni w nocy zgaga... Ale nic to, juz niedlugo malutka bedzie z nami. tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20719;126/st/20060325/dt/7/k/012d/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś
plusiak822 Re: 30 tydzien 11.01.06, 19:04 u mnie zaczął sie 32,brzuszek -101 cm,i coraz częsciej latam do kibelka,na usg ide w 36 tygodniu.ostatanio miałam taki okres ze zgaga,ale pomagało Rennie. Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: 30 tydzien 11.01.06, 19:07 Mnie dopadla zgaga doslownie na jakies 3 dni, ale dosc ostro.Bardzo dobry jest alugastrin do ssania (3 listki kolo 6 zl).Usg mam w 34 tc.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mallenstwo Re: 30 tydzien 11.01.06, 21:42 Witam, ja właśnie zaczynam 31 tc. Wszystko ok. Maleństwo ruchliwe. Już obróciło sie główka w dół... Pozdrawiam, M Odpowiedz Link Zgłoś
hania_szala Re: 30 tydzien 11.01.06, 21:50 ja jestem w 31 tc i jest ok, po drodze byly jakies uciski malenstwa na nerwy kulszowe i straszny bol nog ale teraz juz ok i mam nadzieje ze to nie wroci... malenstwo 2000g!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kruszynka41 Re: 30 tydzien 15.01.06, 14:09 a ja zaczynam właśnie 30 tydzień. Czuje się świetnie, brzuszek w sumie mały. Z niecierpliwością czekam na kolejne usg, ale to za jakieś 2 tygodnie. pozdrawiam wszystkie brzuszki Odpowiedz Link Zgłoś
bochenekd Re: 30 tydzien 15.01.06, 22:09 A ja zaczynam 32 tydzien i chyba mam maly kryzys. Ciezko mi sie schylac, jakas taka nieporadna jestem i placzliwe. Mam nadzieje ze szybko przejdzie!!Maly bardzo ruchliwy miesiac temu wazyl 1800 a w tym tygodniu zobaczymy ile przybral. Mam zgage ze szok!!Biore rennie ale czy mozna to nie wiem bo pisalyscie na forum to biore, nawet pomaga. Pozdrawiam i zycze wytrwalosci ktorej mi troche ostatnio zabraklo dorota Odpowiedz Link Zgłoś
ju83 Re: 30 tydzien 17.01.06, 17:49 a ja mam już duuuuży brzuch, małe się wierci, kopie, czasami udaje mi się złapać rączkę lub nóżkę przez skórę. u lekarza byłam na początku stycznia, mały ważył wtedy 1600g. martwi mnie trochę łożysko które na początku było pod żebrami, a teraz obsunęło się na bok, i dalej się obniża. a tak poza tym to mam doła, ale zjadłam teraz ciacho i już chyba troche lepiej sie czuje Odpowiedz Link Zgłoś